Aileden ilk kez ayrılmak

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim :)
Farklı ülkede olmak çok daha zor olmalı ama dediğiniz gibi insanın alışamayacağı hiçbir şey yok sanırım..
Ben de güzel dileklerinizi sizin için diliyorum tekrar teşekkür ederim :)

Yine de tanıdıgınız insanla beraber olmak daha iyi diye düşündüm, destek olmuşsunuzdur birbirinize

İnşallah :) biz de sürekli geliriz, ucak var diye rahatlatıyoruz birbirimizi

Zamanla alışıyor insan, ben senden beterdim sürekli ağlardım...

Ondan sonra bi baktım, eve dönmek istemiyorum

14 yaşında ailemden ayrıldim, 8 yıl ayri okudum.. başta zorlukları oldu o da yaşım küçüktü diye. Ve şmdi iş için ailemle yaşıyorum. Şu an ailemle yaşak zor geliyor inan ki.

O ayrılık duygusu hiç geçmeyecek. Bu yıl 11. yılım yuvadan ayrılalı ama her ayrılmada boğazımda bir yumruk.Özgürlüğüme deli gibi düşkün olsam da o duygu hep oluyor. Ama evime adım atınca oh bee diyorum kendi düzenim gibisi yok. Alışırsın merak etme. Ayakların üzerinde durmak çok güzel bir duygu.

17 yaşındaydım üniversiteyi kazanıp İstanbul'a yerleştiğimde... o ilk gece ne yaptım ben,nasıl olacak dedim, ağladım :)
Ama okula başlayıp arkadaşlar edindikten sonra, mühendislik derslerinin ağırlığıyla hep bir koşuşturmam vardı.

Okul bitti yurtdışında bıraka yüksek lisans yaptım, stajlarım iş hayatım hep yurtdışında ya da istanbul dolaylarında oldu... hatta sen söyleyince düşündüm De 14 sene olmuş evden ayrılalı :)

Aileme çok düşkünüm, hatta yıllık izinlerimin birini muhakkak yanlarında geçiriyorum ama mesleğimi ve kazandığım parayı bana sağladığı şartları seviyorum. İyi ki gitmişim:)
babamın evinde kalsam maddi şartlarım belki aynı ya da yakın olacaktı ailemin de durumu iyi olduğu için ama vizyonum bu kadar genişleyemezdi. İşim gereği ayda 1 yurtdışına çıkıyorum dünyanın her yerinden arkadaşlarım var ve öyle çok şey öğrendim öyle çok yer gezdim ki... bazıları parayla yapılamayacak şeyler oldu...
O sebeple git kardeşim hayatın dolu dolu olsun, ailen zaten senin, ailen hep yanında olacak benim gibi her fırsatta onlara koşacaksın ama git okulunu oku :)

Bende bu yıl 18 saat uzaklıkta bir okul kazandım. Sanırım aynı hisleri bende yaşıyorum. Artık onların yüzüne bakmaya cekiniyorum gibi hissediyorum birgün evlenecek ve bu hissi tekrar yaşayacaz kendimi böyle teselli ediyorum

alışırsın ,ilk zamanlar her hafta sonu gidersin üni.son sınıfta bir kaç ayı bulur eve gitmen merak etme ,

okuyup kendı paranı kendı gucunu kazanacaksın , sakın gitmemezlık yapma

Ya aileden ayrı, kendi ayakların üstünde, kendi kararlarını vererek yaşamaya öyle alışacaksın ki..
Tatil olsa da eve gitsem dediğin günler azaldıkca azalacak. Bazen bayramda, tatilde bile eve gitmek istemeyeceksin.
Sakın gitmemezlik etme. Kadın ayakta kalmalı, güçlü olmalı.
Ailesinden, eşinden bağımsız olmalı.
Üniversite hayatı harikadır.
Bu yaşına kadar yapamadığın her şeyi üstelik kendi kararlarınla yapacaksın.
Gitmediğin yerlere gidip, görmediğin yerler ve insanlar tanıyacaksın.
İstediğin zaman istediğin yerde olabilme özgürlüğü inanılmaz bişey.
2 kere üniversite oludum. Keşke 2 kere daha okusam be :)
Tebrikler.
Hayatının en eğlenceli, dolu dolu yıllarına hoş geldin.
Ömürlük anıların, unutulmaz kahkahaların olacak.
Ömrünce iç çekerek hatırladığın nice güzel yaşanmışlık....

Yapmayın allah aşkına
Hayat başka türlü öğrenilmiyor
Kendi hayatınızı idare ettirmek gibi güzel bir şey var mı
Sorumluluk almak, kendi kararlarını vermek
Yanlışlar yapmak
Bunlardan ders çıkarmak
Bazılarından çıkaramayıp yeniden yanlışlar yapmak

Bana hayatının doruk noktasında, en özgür, en güçlü hissettiğin an ne zaman deseler annemle babam beni yaşayacağım kampüste bırakıp otobüse bindikleri andı derim
Gözyüzüne bakıp işte gerçek hayat başladı demiştim

17 yaşındaydım
O gün bugündür en ufak sorundan en büyük fırtınalara kadar hep kendim üstesinden geldim

Üniversiteyi ailemden uzak bir şehirde okumak hayatımdaki en doğru kararlardan biridir.
Bunu bir macera bir serüven gibi düşünün
Bu süreci yaşadıktan sonra asla pısırık, nerede ne yapacağını bilemeyen, başını beceremeyen insanlardan olmayacaksınız.

Ailenizle her gün skype ya da whatssapptan görüntülü görüşün.
Başarılar okulunuzda.

Bende geçen sene ilk defa ayrı kaldım ki ben annemle misafirliğe gittiğimizde bile onunla aynı koltuğa aynı masada tam yanına otururdum buna bile dikkat ederdim. Ama geçen sene bende okul kazandım o zamanlar heyecanlıydım gittik kayıt olduk yurt seçtik bilmem ne filan ama akşam beni bırakıp arabaya doğru gittiklerinde hıçkıra hıçkıra ağlamıştım sanki kimsem yok gibi. Merak etmeyin oradaki herkes yalnız yurdun ilk 2 günü herkesin gözleri kızarıktı. Ayrıca o gece sabaha kadar uyuyamamıştık 10 kız saatlerce ağlayanlr bile vardı ama kimse yadırgamadı. Odama geldiğimdede oda arkadaşım tam uyuyayacakken içli içli ağlıyordu.
İçiniz buruk olsada sürekli ailenizi düşünsenizde ilk fırsatta ilk tatilde evinize gitmek istiyorsunuz ama oradaki düzeninize alışıyorsunuz ama ben çok bocaladım çünkü yurdum da her şey ile ben ilgileniyordum ama eve gidince öyle olmuyor.
Kendi ayaklarınızın üstünde durmanız için bu büyük bir fırsat gidin ve okuyun ilk zamanlar eve gidip gelirsiniz. Zamanla her şey yerine oturur.
Ve ve en önemlisi gerçekten ilk dönem beraber olduğunuz arkadaşlara güvenmeyin sonradan herkes değişiyor. Güvenmeyşn kimseye herkes menfaatçi herkes nankör

Ya içimi neşelendirdiniz <3
Benim de 2. Ama ilki onlisanstı bu lisans. İlki ailemin yanındaydı bu farklı şehirde.
Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim umarım dedikleriniz gibi olur benim de

Cok tesekkur ederim

Harikasınız gerçekten :) yurtdışını da düşünüyordum ama aynı ülkede bile böyleysem nasıl yaparım diye şuanlık askıda ama alışırsam neden olmasın :) Guzel dilekleriniz için size çok teşekkür ederim<3

Çok teşekkürler
Haklısınız kesinlikle katılıyorum da işte yine de o üzüntü :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…