Haziranda 1 seneŞu anki sevgilinle ne zamandır birliktesin?
oluyor artıkPeki.
O zaman gerçekten çok enteresan bir ailesiniz.
Yani çevremde ister istemez ailesi muhafazakar arkadaşlarım var hiç birinin erkek arkadaşı ile göstere göstere tatile gittiğine şahit olmadım. Genelde kızlı erkekli gittik kızlar aynı odada kaldı falan diye anlatılır bu hikayeler ya da gizli kapaklı yapılır.
Aileniz de kızlarını beraber tatile gönderdikleri adamla neden tanışmak istemiyor hiç anlamadım anlayan bana da anlatsın nolur.
"ailem direkt sen evlilikte yapamazsın diyor " bunu düşünmelerinde sebep ne?Ailem muhafazakar değil demek ki ben rahat büyüdüm ailem direkt sen evlilikte yapamazsın diyor işte defalarca yazdım ya bunu erken buluyorlar senin çevren garip ya da 35 40 yaş üstü herhalde benim çevremde böyle ailelerden sevgilisiyle aynı evde yaşayan bile var çünkü
Bence annenle konuş yada Baban eğer daha çok senle arkadaş gibiyse direk babanla konuşabilirsin. Ben babamla paylaşırdım hep. Anneme de her süreci anlatırdım. Onların güvenini kazanmak bazen güç olabiliyor. Biraz daha zaman tanımalısın ilk defa böyle bişey yaşayacaklarsa, ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlardır belki. Yani ne konuşulur ne söylenir nasıl davet edilir nasıl davranmak lazım felan filan. Aile büyüğü abi gibi biri varsa kuzen felan aran iyi olduğu birini de aracı yapabilirsin. Herkese denmez bu gibi şeyler ama gerçekten sevdiğin ve sevildiğin aile ferdi varsa çok daha iyi olur yol gösterirler hem sana hem ailene. Bu arada ben yorumlarda gördüm sevgilin 35 sen 27 yaşındasın sanırım.Yakın zamanda evlenme teklifi aldım bu yaza nişan seneye düğün düşünüyoruz. Henüz ailem sevgilimi tanımıyor ve tanımak istemiyor. Yüzük taktığımı görünce babam tavır yaptı canım sıkıldı. Ailemle aram normalde çok ama çok iyidir. Neden böyleler bilmiyorum. Mutluluğumu ailemle paylaşamıyorum.
Eve çağıracağım dedim bi türlü tarih vermiyorlar. sevgilimin ailesiyle benim ailem aynı yerde oturuyor aynı sitede uzaktan da tanıyorlar birbirlerini. Sevgiliyken tanıştırmak istedim ne sıfatla dediler insan merak etmez mi bu ilgisizlik canımı sıkıyor. aşırı derecede kırılıyorum anneme siz ne yaparsanız yapın beni etkilemeyecek dedim. 5 senelik ilişkim aile tanışmasından döndü onu da 5 sene tanımadılar. Yorumsuz kalıyorlar kafayı yemek üzereyim.
Adamdan "stratejik hamleniz" gibi bahsediyorsunuzBen bilerek kavga çıkarıyorum gözlemledim zaten ben dümdüz kafamda bu adamdan baba bana da koca plur kafasındayım
Bana da eşimle tanıştıracağım sıra abim eyvah anne o kimseyle geçinemez demişBen ailemin seveceğini düşünüyorum açıkçası kafa yapısı vs düşününce aileme ters bşr şey yok o benden daha ağır sadece ben biraz fazla uçlarda yaşıyorum duygularımı onlar da asla evlenme demiyor sadece biraz bekleyelim diyorlar sen yapamazsın diyorlar
Bizim ailede buna benzer, sitede namaz kılan oruç tutan tesettürlü her aileyi tarikatçı sanan bi kesim var bende çok şaşırdımoluyor artık
benim de annem kapalı, annem babam her ikisi de 5 vakit namazlı, oruçlu.
kız kardeşimin sevgilisiyle kaç kere tatile gittiğini veya evlenene kadar kaçıncı tatili olacağını bilmiyorum, y.içi y.dışı hepsi var. ki her ikisi de inançlı, artı ibadet filan eden, oruç tutan vs. insanlar. gayet birlikte sahur yapıp iftar yapıp birlikte tatil de yapıyorlar....insanların çeşit çeşit olduğuna alışmak lazım belki...
ha diyemem ki bizim çift, ya da bnim ailem "muhafazakar". bizimkiler daha çok dindar, ciddi inaçlı, ibadetinde ama bakarsak sosyal demokratlar esasen. (değişik bir karma, evet)
gel gelelim ki daha da bi "muhafazakar" çevrem de var benim. kendini tanımlarken türk milliyetçisi, dindar, muhafazalar, milliyetçi mukaddesatçı vs vs diyerekten... tanımlayan. zaten muhafazarlığıyla ultra ünlü bir şehir benim memleket.
herkesin kızı sevgilisiyle tatilde.
bilen aileler de var..
tamam herkes bilmiyor, evet.
ama bileni de çok artık.
bizde bir tarikat çevresi kaldı bakalım
onlar hala ya sevgili yapmıyor ya tamamen gizli
Benim çevremde kapalı olup sevgilisiyle tatile giden de var hatta bi arkadaşım evlenme teklifi aldı gayet eğitimli bi kız ailesi de normal aile işte.Bizim ailede buna benzer, sitede namaz kılan oruç tutan tesettürlü her aileyi tarikatçı sanan bi kesim var bende çok şaşırdımmesela bende ibadetlerimi yerine getiriyorum çok okur çok gezerim milliyetçiyim zaten ailemde öyle, bize bakan yada oturup konuşan kimse oo çok muhafazakar tarikatcı falan demez. Biz genelde çarşaflı, medresede eğitim alan çocuklarını üniye göndermeyen belirli sohbetlere giden kılık kıyafetten tut yeme içmeye kuralları olan insanlara muhafazakar diyoruz ki onların yeni nesli belkide yapıyor gizli saklı diyor.
Ailede çok fazla yabancı gelin/damat var belkide dışardan transfer yapa yapa sülale geniş görüş ve medeniyete sahip oldu bilmiyorumhacı teyzemiz rus gelini için düğünlerinde rusça metin okudu (okunuşuyla yazdılar çalıştı bayağı adetleriymiş madem adeti yapalım dedi görüntü ve ses o kadar bağımsız ki bakınca böyle temmennide bulunma gibi bir metin)
Banada bella biliyo musun ailem islamı sizin aileden görse bu kadar korkmazdı hatta kendi bile sempati duyardı demişti sanırım en başta kadının yüreğine inecekmiş Türk ve müslüman damat diyince asddjahav
Annem çok fanı değil kendisi mutlu ama bana ne gerek var biraz büyü vs diyor ve senin evliliğin yürümez zorluk yaşamadın el üstünde büyüdün diyor bu cumartesi babam ben sevgilim annem kahvaltı yaptık evde tanıştılar gittikten sonra da babam yorum yapmadı annem de efendi bi çocuğa benziyor dedi tipine vs yorum yaptı işte"ailem direkt sen evlilikte yapamazsın diyor " bunu düşünmelerinde sebep ne?
çok şımarık olduğunuz için kimse sizi çekmez, düşüncesi mi?
yoksa adam da doktor (öyleydi sanırım?) yani düz bir adam olsa belki yine de doktor adamlar kendileri kaprisli olmaya daha meyillidir genelde, onun çekmesi iyice zor olur korkusu mu, belki?
diğer bir sorum da şu
benim ailem mesela aşırı fedakardır
annem, babam, benim teyzelerim filan da öyleler
hani o aşırı empatik, alttan alan, uyum sağlayan hep bizimkiler
benim kardeşim var, evli. ama o evlilik yürüyorsa kardeşim uyumlu, sabırlı olduğu için yürüyor....
ben eşşek kadar kadınım. daha hele annemden evlen lafı duymadım. (çocuk yapsam iyiydi de evlen hiç denilmedi bana) zira kadının aşırı ezildiği, sürekli yük binen bişey onun için evlilik. ne gerek var kafasında oldu hep.
siz bir konuda abinizin erken evlendiğini, yengenizle geçinemediğinizi filan anlatmıştınız
yani hani acaba evlilik meselesi ailenizde böyle bir göz korkutan, çok da becerilemeyen bir şey gibi mi görülüyor?
mesela anneniz normalde siz hariç evlilik kurumuna nasıl bakıyor? çok hevesli midir herkesleri shiplemeye filan?
Benim çevremde kapalı olup sevgilisiyle tatile giden de var hatta bi arkadaşım evlenme teklifi aldı gayet eğitimli bi kız ailesi de normal aile işte.
Aynı konuşma bizşm evde de geçti her zaman arkandayız dediler tanışma da olduBiraz sert çıkman gerek. Ben koca kadınım artık kendi kararlarımı verebilirim, bana saygı duymuyor musunuz diyeceksin? Benim babam da bana ters yaptı biraz erkek arkadaşımı pek istemiyor. Yok sonra pişman olursan boşanırsan bilmem ne. Ben de dedim sen beni hata yapmayınca mı seveceksin sadece? Boşanıp geri geldim desem eve almayacak mısın? Hayır tabii ki olur mu öyle şey dedi. O zaman bırak artık baba şu tavrını dedim. O zamandan sonra bir şey demedi mesela.
Evet dün tanıştılarSen naptın ailen görüştü mü sevgilinle? Tanıştırdın mı onları?
Annem çok fanı değil kendisi mutlu ama bana ne gerek var biraz büyü vs diyor ve senin evliliğin yürümez zorluk yaşamadın el üstünde büyüdün diyor bu cumartesi babam ben sevgilim annem kahvaltı yaptık evde tanıştılar gittikten sonra da babam yorum yapmadı annem de efendi bi çocuğa benziyor dedi tipine vs yorum yaptı işte
Evet dün tanıştılar
O mesele konuşulmadı sadece sevgilimle tanıştılar zaten komşumuz aynı sitedeyiz birbirlerini tanıyorlar uzaktan ortak tanıdıklar anneleri tanıştıracağız anneler gününe plan yaptık onun annesi başka şehirde şuanAnnen dedi mi biz de ailesiyle tanışalım onları getir gibi şeyler. Yoksa dümdüz bir şey demediler mi
Yaş dışında fark var mı çok? Mesela meslek, gelir durumu, eğitim vs ne durumda kıyaslayınca?İşte sonu belli diyorlar sen evlilik yürütemezsin yaşı büyük bir sürü bahane
O doktor ben diyetisyenim geliri benden iyi ailelerimiz benzer sayılır onun daha iyi durumu var amaYaş dışında fark var mı çok? Mesela meslek, gelir durumu, eğitim vs ne durumda kıyaslayınca?