Ailemin yaptığından utanıyorum!!

Allah eşinle bebeğinle sağlıklı sıhhatli huzurlu bir ömür nasip etsin.

Anne işte, atılmaz satılmaz ne diyeyim sana... Allah kolaylık versin zor sınav...
Eşin anlayışlıymış, eşine, evliliğine sarıl ve annenleri önemseme duyma görme ve iletişimi minimuma indir, yapılabilecek tek şey bu.

Ben de bi uyarı yapmak istiyorum. Eşim gerçekten anlayışlı biri olmasa belki de şu an ne kadar kötü bi durumda olacaktık. Sen ve oğlum benim için önemli olan. Biz kapımız kapattık evimizde huzurluyuz dedi. Ya tam tersi esip gürleseydi ne olacaktı??? Yine aileme kötü bi tek laf etmedi ben olsam ederdim belki de dayanamazdım bu kadar hakarete...
Ailemle nasıl konuşcam uyarıcam ki canım?? Konuyu açarsam eşime sözümü tutmamış olucam ordan oraya laf her yere gidecek bu sefer.

Eşin çok düzgün bir adam, aileni olabildiğince uzak tut ki huzurunuz bozulmasın...

ya istemsizce güldüm.
koyun et derdindeyken bu büyüklerin gezme derdi nedir anlamıyorum.
benim düğünüm eşimin memleketinde oldu. düğünden bir gün önce yemek veriliyor adetleri öyleymiş, sabahtan akşama kadar sürdü bu olay ertesi gün düğün ertesi günde nikah için ist a yolculuk oldu. kv dem her yaz biz gidecekken kızım annenide getirin diyor annem her seferinde düğün zamanı geldim bir gezdirmediler evde oturmaya mı gidicem diyor:))
yanlış anlama 15 senelik evliyim devede bu kadar kin filde bu kadar hafıza yoktur ha:)

Hoş gelmiş bebeğiniz, güzel günlerde, annesiyle babasıyla büyüsün.

Anne babanıza şaşırdım. Gezmeye ve eziyete mi gelmişler yoksa size yardım etmeye mi belli değil. Eşinize karşı utanmanıza gerek yok bence, kaç yaşında insanların tavırlarından siz mes'ul değilsiniz ya. En azından eşinizle aynı kafadasınız, size destek olan biri. Bu açıdan bakıp, içinizi ferahlatın. Hayatınız anne babanızla değil, eşinizle geçecek neticede.

Şuan bebeğinize odaklanın, biraz toparlanın, anne babanız aynı tavırları sürdürürse gerekirse konuşursunuz. Olmadı daha az görüşürsünüz. Yani şu günler en tatlı, huzurlu geçirmeniz gereken günler. Kucağınıza alın doya doya koklayın bebeğinizi.

Kendinizi o kadar yıpratmayın. Herkes kendine yakıştığı gibi davranıyor işte, söz konusu ailelerimiz de olsa. Önemli olan sizin duruşunuz. Eşiniz de belli ki düzgün, size ve evladına düşkün bir adam. Ya eşiniz de arıza çıkarsaydı? Kapayın kapınızı, bebeğinize odaklanın. Bu tarz sıkıntılar Doğum sonrası depresyona dönüyor sonra Allah korusun.

Belli ki eşiniz çok iyi birisi.

Bunları duyup gelip trip atıp , olay cikarabilirdi size, aksine duygulanmış , üzülmüş ve soylememeniz gerektiği üzerine söz almış.

Yuvanizda mutlu olmaya bakın. Madem eşiniz soylemenizi istemiyor söylemeyin.
Aileniz illaki size bir yorumda bulunacak , o zaman bir şeyler dersiniz.

Bence durum şu; annen geçmişte birkaç şeye gıcık olmuş, içine atmış. Kurulmuş kendi kendine. Senin için en iyisini en güzelini istediğinden eşini hep yetersiz görmüş, geçmişte ki kuruntuyla birleşince kendinden de koyarak yazmış. Fotoğraf meselesi mesela, çevresindeki herkesin gelini kızı vs çektirmiş. Sen yapmıyorsun niye? Sen ne desen de kocan yüzünden diye düşünüyor. Bizi burada bırak demiş ama denemiş mesela eşin aaaa olmaz deyip ısrar edip götürsün istemiş. Sen doğum yapmışsın bunların yeri zamanı değil ama adım gibi eminim temelinde bu var. Bende anneyim sende annesin evlatlarımız için en güzelini isteriz. Olmuyorsa bir şekilde sebep buluruz. Annende çevre etkisi, gördüğü yaşadığı şeyler birazda kuruntuyla sebebi eşine bulmuş. Gidip ailesiyle konuşmaları hoş değil, evet. Ama sen bir şey deme eşin kötü duruma düşmesin. Artık senin ailen bebeğin ve eşin önce onlar gelir. Bunu kafana yaz. Gün gelir sen zamanında bunu yaptın hemde ben loğusayken dersin. Ne anneler ne aileler var merak etme olur öyle. Kafanı takıpta sütünü etkileme. Ayrıca bir detay bebek makineden çok çeker 10cc geldi 20 geldi falan diye stres yapma.

Sence sen konuşunca 'vay biz ne ettik canım oğlum özür dileriz' mi derler?
Yoksa 'hemen yetiştirmişsiniz siz de evlat büyütüyorsunuz sizi de görürüz' diyr klasik ajitasyona mı bağlarlar?

Bir defa geri adım atacak olgunlukta olsalar kayınpederine kadar gitmezlerdi. Eşin gerçekten dedikleri şeyleri yapsa bile keendilerini sakinleştirip 'neyse boşver şimdi kız yeni doğum yaptı ortalığı bulandırmayalım' vs. der geçiştirirlerdi.

Yani şimdi konuşmak çare olmaz. Belki onlar da zamanla hatalarını idrak ederler. İleride yapılacak konuşma daha etkili olur.
Sen bebeğine odaklan. Eşinle birbirinizi hoş tutun.
Çok da ezilip büzülme ama karşısında..

Büyüklerimizin bize nasihat edip yanlışı doğruyu anlatmak yerine böyle cahilce ortalık karıştırıcı hareketleri bitmiyor mutlu huzurlu olsunlar diye çaba sarf edeceklerine her yerde problem çıkartıyolar

Ya sen ne biliyorsun annenle babanın anlattıklarını belki kayınbaba ters anladı. Zaten adam karısını da dövmüş anladığım kadarıyla belki ailen biraz sitem etti kayınbaba da kızdı böyle anlatıyor. Böyle şeylerden hiç hoşlanmam. Kulaktan kulağa gibi illaki yolda değişiyor.

Şöyle düşünün;
Kv ve kp sizin hakkınızda ailenize olmadık şeyler söyleseydi, eşiniz kendi ailesine nasıl davranırdı?
Tartışır mıydı, mesafe mi koyardı, açık açık konuşur muydu?

Eşiniz ne yaparsa onu yapın.
Ailenizin yaptığı çok büyük terbiyesizlik.
Evinize dinamit atmışlar ya patlarsa diye. Ya eşinizle aranız bozulsaydı?

Ben böyle şeylere şaşırmıyorum ya, benimkilerde bu model çünkü. Benim annemde kvye ben evlenmeden önce 'Allah yardımcınız olsun serkapsla çok zor' falan demiş. Benim kvde bir güzel bana karşı kullandı. O lafları ona yedirmek için fırsat kolluyorum iki aydır. Lohusa karı nolcak. Senin annen de senin yerine lohusalığa girmiş sanırım.

Anneniz gercekten demismidir bunlari. Karsi taraf uyduruyor olabilir mi?

Hayır canım uydurma olamaz. Çünkü annem eve döndüğü gün eşim evde yokken babam ve beni dolduruyordu eşime karşı. Yok benle ilgilenmiyormuş yok her şeye bilmişlik yapıyormuş mama verelim demiş annem eşim terslemiş mama yok demiş filan. Evet ikimiz de mama vermeyelim dedik illa istediği olacak kadının. Sütün yok yok der mi bi kız annesi lohusa kızına ya millete telefon ediyor sütü hiç yok ne yese içse diye soruyor. Her duyduğunu yedirmeye çalışıyor. 4günde deli oldum artık. Kv geldi rahat ettim resmen.

Konuşurdu eşim bence ya da ben konuşmasını isterdim ama eşim kimse bilmesin kapansın konu aramızda kalsın. Sen bişey deme hiç ailene dedi bana eşim. Ben de mesafe koymak istiyorum zaten içimden gelmiyor ailemle konuşmak bile. İlla ki anlayacaklar bu soğukluğu ne oldu diye soracaklar ne dicem patlar mıyım aniden bilmiyorum resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…