- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi cigdemmm26
-
Aileniz çok ayıp etmiş cidden ve kayınpederiniz anlayışlı insanmış ki sizi üzmek istememiş. Sizi bilemem ama eşinizin ailenize mesafe koyması şart yoksa daha çok üzülür. Ben olsam eşim o kadar iyi niyetliyken ve aileme karşı saygılıyken onu ezdirmezdim bu ailem içinde geçerli. Malesef bazı insanlar ağzıyla kuş tutsada yaranamıyor en güzeli nankörlüğü gördüğü anda yapmayı bırakmak daha az yıpranır en azından.
canım ben sıcağı sıcağına konunun konuşulması taraftarıyım çünkü zaman geçtikçe kafanda daha da büyüteceksin ne kadar sakin kalabilirsin normalde üslubun nasıldır bilmiyorum. Yalnız sadece annenle değil babanla da konuş ayrı ayrı çünkü annen kendine göre yorumlayıp babana aktaracaktır en azından ikiside yaptıklarının nelere yol açtığını en önemliside kendi canlarını nasıl üzdüklerini görsünler yazdığın gibi amaçlarını sor. Eşinde hiçbirşey olmamış gibi davranmasın gerekirse daha az muhabbet etsin hal hatır sormaktan ileriye gitmesin derim zamanla hatalarını anlayıp davranış şekillerini değiştirirlersede eşinde uzatmaz zaten. Ama bu olay hiçbirşey olmamış gibi üstü örtülecek bir konu değil. Kayınpederine gittilerse bu konunun uzayacağını biliyorlardı zaten sonuçlarına da katlansınlar bi zahmet.Açıp telefonu her şeyi söyleyesim var annemle babama. Siz n’aptınız nasıl yaptınız diye bağırasım var...mantığım almıyor bu yaptıkları ayıbı gerçekten. Ne olacak sandılar? Kp eşimi dövecek mi? Yada eşim saçma hakaretleri yutup özür mü dileyecek ailemden? Neyi umdular da böyle yaptılar anlam veremiyorum. Eşimin gözündeki değerlerini kaybettiler bunu mu istediler yani??? Ben eşime karşı utandım ailemin yaptığından ya. Beni bu hale kendileri düşürdüler. Düşman olsa yapmaz ya bunu? Şurda 15günlük bebeğimle eşimle yepyeni bi hayata başlamışız. Böyle mi oluyor iyi dilekte bulunmak??
Mesafeli mi davransın eşim şimdi?? Senin ve oğlumuzun hatırına yutuyorum bunları bişey olmamış gibi davrancam dedi ama yapabilir mi? Yada yapmalı mı öyle kararsızım. Onca laftan sonra eşimi beni o kadar üzüp ağlattıktan sonra bişey olmamış gibi yapmak doğru gelmiyor bana hiç...
Ne yapardın da ezdirmezdin peki canım? Ben de ezdirmek istemiyorum eşimi.sen olsan benim yerimde ne yapardın ??
canım ben sıcağı sıcağına konunun konuşulması taraftarıyım çünkü zaman geçtikçe kafanda daha da büyüteceksin ne kadar sakin kalabilirsin normalde üslubun nasıldır bilmiyorum. Yalnız sadece annenle değil babanla da konuş ayrı ayrı çünkü annen kendine göre yorumlayıp babana aktaracaktır en azından ikiside yaptıklarının nelere yol açtığını en önemliside kendi canlarını nasıl üzdüklerini görsünler yazdığın gibi amaçlarını sor. Eşinde hiçbirşey olmamış gibi davranmasın gerekirse daha az muhabbet etsin hal hatır sormaktan ileriye gitmesin derim zamanla hatalarını anlayıp davranış şekillerini değiştirirlersede eşinde uzatmaz zaten. Ama bu olay hiçbirşey olmamış gibi üstü örtülecek bir konu değil. Kayınpederine gittilerse bu konunun uzayacağını biliyorlardı zaten sonuçlarına da katlansınlar bi zahmet.
Çok sık gidip gelmeyerek ezdirmeyebilirsin.Açıp telefonu her şeyi söyleyesim var annemle babama. Siz n’aptınız nasıl yaptınız diye bağırasım var...mantığım almıyor bu yaptıkları ayıbı gerçekten. Ne olacak sandılar? Kp eşimi dövecek mi? Yada eşim saçma hakaretleri yutup özür mü dileyecek ailemden? Neyi umdular da böyle yaptılar anlam veremiyorum. Eşimin gözündeki değerlerini kaybettiler bunu mu istediler yani??? Ben eşime karşı utandım ailemin yaptığından ya. Beni bu hale kendileri düşürdüler. Düşman olsa yapmaz ya bunu? Şurda 15günlük bebeğimle eşimle yepyeni bi hayata başlamışız. Böyle mi oluyor iyi dilekte bulunmak??
Mesafeli mi davransın eşim şimdi?? Senin ve oğlumuzun hatırına yutuyorum bunları bişey olmamış gibi davrancam dedi ama yapabilir mi? Yada yapmalı mı öyle kararsızım. Onca laftan sonra eşimi beni o kadar üzüp ağlattıktan sonra bişey olmamış gibi yapmak doğru gelmiyor bana hiç...
Ne yapardın da ezdirmezdin peki canım? Ben de ezdirmek istemiyorum eşimi.sen olsan benim yerimde ne yapardın ??
Annen kaynana olmasın sakın. Olacakları hayal bile edemiyorum. Gerçekten çok ayıp etmiş. İşte hak edene böyleleri denk gelmiyor. Eşin ve ailesi ne kadar naif insanlar.Kızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim hamileliğimin 37.haftasında yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 5temmuzda. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...
Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...
Acaba kp yanlis anlayip normal sohbeti filan abartmis olabilir mi yoksa bu kadar her seyde nasil yalan soylemisler duyulacagini bildikleri halde enteresan.
Kayınpeder de abartmis olabilir.Siz de bu kadar üzülmeyin.Küfür yok hakaret yok.Şöyle yapti böyle yapmadi konulari her ailede gecer.Demek ki hoslanmadiklari ya da yanlis yorumladiklari seyler olmus ifade etmisler.Her açıdan bakmak lazim.Esiniz aglayip kinlenecegine bence telefon edip kendisini özgürce ifade edebilir.Onlar sizin aileniz.O kadar da durumu kotülestirip ailenizin degerini kucultmeyin kimsenin gözünde.Onlar küçültseler bile.
Bir kadın dogum yapacaksa bence esi yeter..Abartiyorsunuz..3 hafta onceden tum aile eve gelir guya yardima gelirler temizlik yemek derdiniz olmaz dersiniz ama bi suru sorun cikar kavga kiyamet olur falan..Sonra onlar gider erkek tarafi gelir..Sanki bebek var diye lohusa kadın bitkisel hayattaymis gibiKızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim hamileliğimin 37.haftasında yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 5temmuzda. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...
Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...
Bu arada yani utanacak kadar bişey yok bence ortada. Eşinizin ağlaması falan da tuhaf geldi bana yaşınız genç mi bilmiyorum ama hadi siz lohusasiniz olayları kafaya takmaniz normal de yani eşiniz gülüp geçmeliydi bence erkekler genelde sallamaz böyle şeyleri. Herkesin düşüncesi kendine bence bırakın ağlamayı üzülmeyi eşine de sen boş ver onları benim düşüncem önemli biz ailemize bakalım de fazlada laf söyletme sen kendin uygun bı zamanda konuşursun ailenin de kalbini kirma onlar seni seviyor.
Açıp telefonu her şeyi söyleyesim var annemle babama. Siz n’aptınız nasıl yaptınız diye bağırasım var...mantığım almıyor bu yaptıkları ayıbı gerçekten. Ne olacak sandılar? Kp eşimi dövecek mi? Yada eşim saçma hakaretleri yutup özür mü dileyecek ailemden? Neyi umdular da böyle yaptılar anlam veremiyorum. Eşimin gözündeki değerlerini kaybettiler bunu mu istediler yani??? Ben eşime karşı utandım ailemin yaptığından ya. Beni bu hale kendileri düşürdüler. Düşman olsa yapmaz ya bunu? Şurda 15günlük bebeğimle eşimle yepyeni bi hayata başlamışız. Böyle mi oluyor iyi dilekte bulunmak??
Bir kadın dogum yapacaksa bence esi yeter..Abartiyorsunuz..3 hafta onceden tum aile eve gelir guya yardima gelirler temizlik yemek derdiniz olmaz dersiniz ama bi suru sorun cikar kavga kiyamet olur falan..Sonra onlar gider erkek tarafi gelir..Sanki bebek var diye lohusa kadın bitkisel hayattaymis gibi
kalkip bi cesit yemek yapmak
biraz ev toparlamak zor degil..
kimseyi cagirmayin huzurla yasayin ilk gunleri...
Esinizin tek hatasi disarda otogara birakip gitmek...Bu gercekten hoş degil..otobuse valizleri teslim etmeliydi iceri girmeliydi en azindan..
Bence çok abartılı tepkilerden kaçının. Savunduğunuz kişi eşinizse, diğer taraf da anne babanız. Akıllarınca sizi korumak istemişler. Burada gaza gelip aşırı hareketlerde bulunmayın.
Evet yaptıkları işgüzarlık yanlış değerlendirme. Ama altında yatan amaç kızlarını savunma. Zaman ve sistem yanlış olsa da..
Lohusasınız duygularınızı çok uç noktada yaşıyorsunuz. Sakinleşmeniz lazım. Zaman verin kendinize.
Anne babanıza karşı kurulmayın..
Tamam beni korumak isteyebilirler ama şimdi böyle yaparak beni korumuş oldular mı sence??eşim ters tepki verip sinirlenip tartışsaydı benle evimizin huzuru kaçmayacak mıydı?? Ailem iyilik mi etmiş oldu şimdi bana?? Bu kadar lafı duyduktan sonra eşimin hiç bişry olmamış gibi davranması doğru gelmiyor bana. Ben olsam yerinde davranamazdım ve de böyle sakin kalamaz ailesine bi ton laf eder sinirden deli olurdum kesin. Eşim de ailemle ilgili ayni şekilde saçma laflar etse onun da hesabını sorarım ben aileme laf ettirmem ama ailemin de eşime laf etmesine izin vermem.haksızlık olur bence bu. Hayatımı geçirdiğim insan o benim. Onunla ilgili laflar söylemek beni de üzmek oluyor korumak değil. Kaldı ki korunacak durumda değilim ki. Eziliyor muyum ben de korumaya kalkıyorlar beni??sadece içinde biriktirdikleri herşeyi kusmak istemiş bizimkiler başka bi açıklaması yok bunun.
Siz sizi sakinleştirmeye çalışan herkese aynı cevaplari veriyorsunuz. O zaman bizim bişey dememize gerek yok siz zaten kafanizda mahkemeyi kurup hükmü vermissiniz. Fazla bişey demeyelim o zaman artık nasıl istiyorsanız öyle yapın. Fakat ben dünden beri şu sitede bir suru konu okudum çok saçma yorumlara da denk geldim ama genel olarak gerçekten çok olgun ve yaşanmışligi olan deneyimli insan cevapları mevcut. Gerçekten bı sıkıntım olsa konu açar danisirim. Olaylara hiç bakmadığım bakış açıları sunan insanlar var. Eee tabi nede olsa kadının ve hepimiz bazı şeyleri yaşayarak geçtik. Ben kendi derdim olduğunda çözemezsem gerçekten çoğunluğun dedigini yapicam. Eğer fikrim degismeyecekse zaten niye buraya konu açayım dimi yada ben kafamda olayı cozduysem. Siz bu kadar ofkeli olmanizin dogru oldugunu teyit ettirmek istiyorsanız o tarz cevap verenler ve gaza getirenlerde var onları dinleyin. Bana göre son kez söylüyorum evet haklısınız ama insan hata yapar affedilir uzatılmaz size evlat olarak affetmek düşer tabiki de konuşun ama büyük tepkiler vermeyin bunlar tecrübedir. Öyle hiç bişey eskisi gibi olmiycak gibi büyük laflar etmeyin derim tekrardan ama yine hayat sizin aile sizin karar sizin. Evladiniz sağlıkla büyüsün inşallah bu aradaEşim duygusal bi insandır. Hak etmediği lafları duymak ve o kadar sevip saydığı ailemin kendisi ile ilgili olmadık laflarını duymak onu çok üzdü. Gülüp geçecek gibi bişey değil ki bu. Hadi sohbet arasında bi laf söylemiş olsalar aman boşvr takmayalım dicem o da takmaz o zaman. Ama bizimkiler resmen içlerini kusmaya gitmişse kp evine. Kp e bile sen kızımı hiç istemedin sen çocuklarına para vermiyorsun oğlun da cimri sen de, telefonla konuşmaya odadan çıkıyor bizim yada kızımın dedikodusunu yapıyorsunuz filan daha ne saçma sapan laflar...eşimin ailesi benim hakkımda laflar etseydi ben ne yapardım kim bilir. Eşim hala ailene bişey deme hesap filan sorma biz bize yeteriz boşver. Onlar da annen baban sonuçta. Kırma kalplerini diyor. Adam onca laftan sonra bile bunu derken bizimkilerin yaptığına bak. En son da kp demiş ne yapayım ne istiyorsunuz benden deyince git bunları oğluna anlar demişler!.. bundan sonra hiç kimse hiç bişey eskisi gibi olmayacak artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?