Ailesi uğruna beni sildi sanki...

Aşktan gözü dönen adamın dünden beri sesi soluğu çıkmıyor işin rengi belli oldu az çok kendisi bilir..

Lütfen kendinizi aşk adı altında kullandırmayın, adam açıkça sana ne olduğu göstermiş, hiç üzülmeyin kaybeden o olur, hem parayı kaybeder (sizin paranızı, çok önemli ya onun için) hem de sizi.

Bende böyle görmemiştim hiç böylesini
Ama dediğim gibi evlenince insan kendi ailesinin kıymetini anlıyor, ne aileler var görüyor çünkü içlerine girince insan..
Bilezik takmak zorunda değiller zaten ama çok büyük bi kandırmaca yapmış oldular diye şaşırdım

Evet ne güzel, Allah mutluluğunuzu daim etsin..

İyi ki de hep uzaktaymış onlardan Wuhuuu yıldırım aşkı

Aşktan gözü dönen adamın dünden beri sesi soluğu çıkmıyor işin rengi belli oldu az çok kendisi bilir..

Hatta ben sizin yerinizde olsam, emin değil isem
İçimde keşke ya da acaba kalmasın diye
O gelince kabul eder gibi yapıp sonra da sıradan bi muhabbetmiş gibi
Bu ara bizimkiler de zorlanıyo, bende onlara bi 700 filan her ay katkı da bulunacam artık derdim

Bakalım nasıl oluyo
Ardına bakmadan gider herhalde ..

merak ediyorum bu şartları kabul edecek birini bulabilecek mi bana diyor ki şimdiden kenara 300 400 atıyorum ki ağustosta askere gidince ailem mağdur olmasın harcasınlar o zaman sanki onlar bunun çocuğu birde bu halde bana düğün yapıyor nişan yapıyor taksit ödüyor üstüne para gönderiyor 500 tl tutturmuştu birde bu şubat sözlenelim diye bir yerde gizli maden yatağı var sanırım

İnşallah gelininizde kadir kıymet bilen hayırlı ailenin hayırlı evladıdır.
Benim ailemde sizinkiler gibi, gelin yok ama herşey hazır :)

Takmak zorunda değillerde arada kaynar gider, adımız da bilezik taktı olur diye düşünmüşlerdir muhtemelen.

Valla ben aşık değildim, hatta sevmiyordum bile, buluşmaya çağırdığında anladım ve evden çıkarken anneme anne salağın biri bana muhtemelen teklif edecek gidip başımdan def ediyim de geliyim diye çıktım.

Ama oturmaya gittiğimiz cafede tam konuşacaktım içeri bir kadın girdi, Eşim oturduğu yerden kalkmadı bile, kasılarak bize doğru yaklaşan o kadına döndü dedi ki "Anne bak bu senin gelinin, hazırlan haftaya istemeye gidiyorsun" işte o salak dediğim adam, şimdi benim canım kocam.

Bende yardım edicem demiştim o zaman et tabi onlarda senin ailen demişti hikaye ama öyle diyen adam benim maaşımı neden tam hesaplasın ki

eşiniz iyi olmasa böyle bir aile çekilmezdi. Evlilik kumar gibi oluyor bazen.

Bende hayatta evlenmem diyen tiplerdendim
Eşime de merhaba bile demezdim ( aynı sınıftaydık )
Feministe çıkmıştı adım erkekler bana açılmaya korkardı

Yıllar sonra ortak arkadaşlar vesilesiyle aynı ortamda bulunduk
Hala tırsıyorlardı tabi
O ortamdan ayrılınca sosyal paylaşım sitelerinden bulmuş beni
Ben okulda da sana ilgi duyuyordum ama açılmaya çekindim çünkü kimseyi istemediğini biliyorduk
Fakat şimdi yıllar geçti büyüdük kem küm, sen evet dersen ben beklerim hazırım dediğinde istemeye gelirim benim niyetim ciddi dedi

Oha felan oldum
Kabul etmedim, hatta bundan sonra ben senin selamını bile alırsam umutlanırsın diye konuşmak istemem.. Yazma bana dedim..

Nasıl oldu bende bilmiyorum salak demesem de hayatta olmaz dediğim şeyi yaptım, evlendim

Bende yardım edicem demiştim o zaman et tabi onlarda senin ailen demişti hikaye ama öyle diyen adam benim maaşımı neden tam hesaplasın ki

Bence de..
Artık uzatmaya da gerek yok aslında
Ama çok ağlar yalvarır da olur da acaba dersen

O hesap yaparken benimkini tam sayma 700 eksik say , bizimkilere katkı yapıcam de
O zaman gör bakalım sonuçları

Sizinki de değişikmiş. :)

İşte hayat böyle süprizlerle dolu, asla olmaz dediğin şeyler birde bakmışsın ki sen farkında olmadan olmuş bile.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. inş.

Sizinki de değişikmiş. :)

İşte hayat böyle süprizlerle dolu, asla olmaz dediğin şeyler birde bakmışsın ki sen farkında olmadan olmuş bile.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. inş.

Amin inşalllah sizin de, cümlemizin de..

Çok şükür pişman değilim ama
Asla diye birşey yokmuş bunu anladım
Ve bi daha büyük konuşmaktan Allah'a sığınırım

Arkadaşım hazır kavga etmişken arkadana dön avazın çıktığı kadar bağırarak koşarak kaç... Böyle başlayan işlerin sonu hiç hayırlı gelmiyor benim gördüğüm kadarıyla...
Kendine yazık etme, ailesine yardım etmeyi vazife bilmiş bunu normal bulan bir adamın ayarlarıyla oynayarak ona da yazık etme...
İkiniz ayrı ayrı gönlünüze göre başka birilerini bulursunuz zamanla...

Babası , babaannesine ve dedesine evlendikten sonra para veriyo muymuş acaba ?

Kadınlar iş hayatına atıldı
Bazı paragöz erkeklere de gün doğdu

Allah yardımcınız olsun, ama daha söz, nişan yapmadan her şeyin rengi belli olmuş.

Bir arkadaşın dediği gibi, emrivâki olmadan insan kendisi yapar yardımı, cân-ı gönülden. Hâl böyleken de dokunur tabi.

Söyleme üslûbu, resti. İnşaAllah fazla üzülmeden, en kısa zamanda atlatırsınız.

Son düzenleme:
Sen sordun ben cevapladım ve eskilere gittim geldim.

Tekrar söylüyorum eşin yönünden çok şanslısın
Ne adamlar var ya ilk başta iyi görünüp sonradan pisliğin teki çıkan,anacı olan
Herkesin ailesi var herkes ailesine düşkün ama biyerde dur denmeli, senin eşin diyebilmiş mesela kaynının seni dövmeye çalıştıgı sıra uzaktaymış inanmayabilirdi sana ailesinden yana çıkabilirdi hatta sırf bu olay yüzünden ayrılabilebilirdiniz ama o arkanda olmuş eşindende Allah razı olsun

Çok çekmişsin inşallah Allah bunları unutturcak eşinle çocugunla güzel günler nasip etsin.

Bende yakında başka ailelere gircem kısmetse. Böyle şeyler okudukça çok korkuyorum.
Bizde sevdiğimle kendimiz halletmeye çalışıyoruz herşeyimizi yavaş yavaş.
Onunda ailesi benim ailem gibi değil farkındayım ama şükür seninki gibi baş kalkmıyolar okuttuk ettik diye ama yardımda etmiyorlar hoş orta durumlu aileler içlerine girmeden anlayamıyorum iyiler mi kötüler mi burda okuya okuya bu tarz yorumları paronoya oldum valla:26:
Rabbimden dileğim Allah'a inancım çok, şükürler olsun. İnşallah sevdiğiminde ve aileside inançlıdır, merhametlidir.
Allah'ım yüzümü öne eğdirmesin.

Son düzenleme:
önceki yorumumda bekle demiştim ama sonradan yazdıklarını okuyunca direk bitirmelisin bence..

para hesaplamaları ıvır zıvır aşk falan deyip bu kadar renginin belli etmiş bir adamla evliliği düşünme

yazık edersin kendine

Canım ilk olarak sadece şu konuna istinaden diyorum ki; zor durumda olan ailelere yardımda bulunulur elbet ama bu maaşa bağlamak değildir. Mesela birkaç poşet mutfak alışverişini yaparsın yardım amaçlı yada bir faturasını alıp ödersin. Ama her ay 500 tl gerçekten çok. Sizi maddi açıdan sıkıntıya sokar. Üstelik şimdiden bu konuyu senin önüne çıkartıyorsa yarın öbür gün ailesiyle ilgili her konuda sen ikinci planda kalırsın. Huzur falan kalmaz. Diğer konularından okuduğum kadarıyla zaten sağlıklı bir ilişkinizde yokmuş. Yani bırak şu ayda 500 tl' yi sana tokat atan, hakaret eden, iftira atıp adını lekeleyen, güvenmeyen insandan son sürat kaç. Aslında bu evliliğin sağlıklı yürümeyeceğine işaret eden birçok sebebin var. Yol yakınken bırak ve yeni bir yol çiz kendine. Ömür boyu mutsuz olmaktansa, birkaç ay mutsuz olur acı çekersin ama geçer.

Eşimi kandırmaya çalıştı ama kandıramadı, bazı şeylere şahit oldu çünkü eşim. Şimdi bile hala eşimi doldurmaya çalışır ne varki kovduysa, ne varki küfür ettiyse, ne varki vurduysa yıllarca küs durulur mu der, ama eşim ağzını açıpta bana bişey demez, baskı uygulamaz. Kayınvalidem öyle dedikçe ben cinleniyorum işte, nefretim artıyor, ekmeğimi mi vermiş, aşımı mı vermiş, maddi yada manevi destek mi olmuşta bana vurduysa ne var diye affedeceğim.

Ayrılma konusunda gelince büyük konuşmak istemem ama eşim benden ayrılmaz, annesi mesleğini eline alıp para kazanmaya başladıktan sonra para istedi bende vermedim, verdirmedim ve yüzünede vermem diye söyledim, işte o zaman annesi çok dedi, boşan gel oğlum ben sana bakarım dedi. :) (10 metre küp gazla beni ortalarda bıraktığını unutarak istedi heralde parayı)

Eşim, evlenmeye ben karar verdim ayrılırsam da kararımı ben veririm dedi.

Evet çok çektim, üstelik evim ayrı, yolum ayrıyken, daha bunlar neki...

Eşime sürekli derdi ki polis olmanı istemiyorum, eşinin maaşı iyi, burada özellerde az parada olsa gir bi işe gitme, okuma. (resmen karının parasını ye derdi) Ben de dedim ki sen yorum yapıyorsun ama biz sana sormadık ki, gidecek ve okuyacak, başka şansı yok.

Ama şuan ben hiç takmıyorum yüzünede söylüyorum, ayna gördüğünü yansıtır, ne gösterdiysen bana onları görürsün.

Eeeee günün birinde benim gibi çaresiz kalıp (23 yaşında 5 aylık evliydim) bir yerlerde kalmak zorunda kalırsan belki senide kovarlar, işte o zaman anlarsın halimi, affedilecek kadar basit bir olaymıymış.

Artık ben aştım kendimi, kimseye minnetim yok, ailem arkamda destek, kızımla beraber 18 aydır Rabbime şükür kimselere muhtaç olmadan, korkmadan, evimin her ihtiyacını gidererek tek başımıza kalıyoruz evimizde.

Ama inanır mısın bunlara rağmen benimle konuştuğunda, aradığında vs. hala konuşurum, ama ben sanki yoldan geçen bir insanlar konuşuyormuşum gibi hissediyorum kendimi.

Sanada Allah inş. sorunsuz bir evlilik nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…