Ailesi uğruna beni sildi sanki...

Günümüz erkekleri evlenirken kriterlerini maaşlı eş olarak belirliyorlar,
Çalışma hakkı kadına bırakılmalı zihniyeti taşımıyorlar.

şimdi de gönderiyor mu aylık 500 lira ailesine ?

gönderemez çünkü kendi kendini anca geçindiriyor, evlendiğinizde eve iki maaş girecek ona güveniyor ve emin ol 500 ile kalmayacak o yardım.senin maaşınla geçinmeyi kendi maaşıyla da ailesini geçindirmeyi planladığına eminim. adam finansman arıyor kendine ve ailesine resmen. böyle bir hata yapma yol yakınken dön. sen de gençsin gezmek,yemek, eğlenmek yazları 1 hafta da olsa bi yerlere tatile gitmek iseyeceksin ama ailesine göndereceği paralar yüzünden elinizde birşey kalmayacak tatillerinizi de onun ailesinin bağında bahçesinde geçirtir sana. aklını kullan sevgi karın doyurmaz bile bile lades de denmez böyle birşeye.

enayi yerine konuluyorsun resmen! bunu içine sindirmek çook çook zor arkadaşım.

ben açıkcası çok güvenerek inanarak evlendim ona. sevgiden önce benim için güven ve saygı gelir. bunların olduğu birliktelikdeki sevgi önemlidir bence.
bu nedenle bana söz verdiği herşeyi evlenmeden önceki gibi tutacağını düşündüm. (benimkisi burdaki arkadaşınki ki başta ortada değildi böyle durumları yoktu.)
ama evlenince herşey tersine döndü. annesi herşeyden önce geldi. sürekli onun ihtiyaçları onun evi, onun hastalığı vs gibi.
annesi de bekarken ona verirken evlenince el kızı yiyor oğlumun parasını mantığıyla sürekli talep eder durumdaydı.oysaki hesap kitap yapsak bana dünya borçlu çıkarlar.
her şey kabak gibi ortada iken ben baştan vermesine sesimi çıkarmadığım için sonradan da önünü kesemedim. bu olaylar hep başka başka şeyleri tetikledi.
ben arkadaşın yerinde olsam, ailenle yaşa sen, başımı yakma benim diyip arkama bakmazdım.
evlenirken sadece kişi ile değil ailesi ilede evleniliyor. huzursuz aile huzurunu bozuyor insanın. tecrübeyle sabit.

Bence kesinlikle uzaklaş ve asla kabul etme.eğer değişir şimdi bırakamayıp evlenir bunlara katlanırım dersen hata yaparsın yaşamış biri olak söylüyorum evlendikten sonra hela içinde öylebir kin oluyorki napsan atamıyorsun onu. neden die sorguluyorsun hep ?
bikere seninailesine sorumsuz demen çok normal gözgöre göre sorumsuz yani bu yaşa oğlu gelmiş bişey yapamamışsa sorumsuzun daniskasıdır!ben ev araba veya altından bahsetmiyorum ama anladğma göre ortada bi kocaman sıfır var yani hiç bir birikimi yok ailesinin bu tambir sorumsuzluk örneğidir mesela atıyorum bütün düğün masrafı değilde 5 bin topladıysa veya 2 bin veya bir çeyrek ozaman dersinki gücü okadarına yetmş ama koca bir hiçse bu genişliktir yani.
ayrıca bir arkadaşımız demişki eşinin ailesine saygı göstermek zorundasın evet öyle fakat şöyle bi durum var bazı aileler saygıyı hakettiği için saygı görür bazılarıda eşinin hatırına sırf onun anne babası olduğu için saygı görür.
ve evlendikten sonra 500 tl vermesi dahada zoruna gidicek hem bişey yapmadılar hemde bizim rızkımızdn gidiyor diceksin için kabuk tutucak.

Yukik, müstakbel eş adayın ne yardan ne serden geçiyor. Sonuçta bütçesi belli.
Senin bütçeni dahil etmeden yapacak hayat planını o zaman. Ailesine yardım
etmek istiyorsa, elbette etsin ama bence buradaki sorun senin gelirini de planına
dahil etmesi.

Şimdi durum gösteriyor ki, sizler evlilik masraflarını büyük oranda kendiniz karşılayacaksınız.
1 yıl önce evlenmiş ve masraflarının büyük bölümünü kendi karşılamış hatta harcamalar
konusunda olabildiğince ekonomik davranıp, minimum masraf yapmış bir çift olarak diyorum
ki evdeki hesap çarşıya uymuyor. O nedenle ya ailesinin borcunu ödeyip bitirene kadar
bekleyecek ya da ailelere yardımın dozunu düşüreceksiniz.

ağzına sağlık canım, öyle haklısın ki. Aileleri anlamıyorum çocuklarının yuvasını yapmak yerine yıkılsın diye çomak sokuyorlar.
Sende o zaman kendi ailene yardım etseydin çalışıyorsun sonuçta hakkın.! oğlunun parası yeniyorda seninki para değilmi ?!!
Kurtulmuşsun arkadaşım, elin oğluna sülalesine bakacağına kendine, ailene bakarsın!
Evlilik "Ben" olmaktan kurtulabilen insanlarla yürür!

böyle bir aileden kurtulduğun için şükret gerçekten boşanmakla çok iyi etmişsin

Bu yazının altına, günün sözünü eklemek istiyorum.

"İyi bir insan olduğunuz için dünyanın size adil davranmasını beklemek,
vejeteryan olduğunuz için bir boğanın size saldırmamasını beklemek gibidir."

ayy yemin ediyorum beterin beteri varmış.halime şükrettim resmen
dediğim gibi kesinlikle uzaklaşmalısın .ben bu vakte kadar ağullarına nie bişey yapmadılar die buğazıma kadar öfke doluyum ki evlendikten sonra allah razı olsun ellerinden geleni yapıor kayınpederim.bide böyle hem bişey yapmıcak hemde evlendikten sonra para göndercek kanser olurdum heralde.
şimdi bana ve benim gibi düşünenlere ne gaddar ne kötü gelin merhametsiz diyenler olur yani hem reelde hem nette ancak ne yaşadığımı bi ben ve benim gibi bu durumu yaşayanlar bilir.en güzel günlerimiz ziyanla geçior niye sorumsuz bi aile yüzünden.
kimseyide takmam ister gaddar ister saygısız ister kötü dedinler onu bana diyenler acaba sıkıştığımızda bize kredi kartı borcumuzun taksidini veriorlarmı ?hayır sabahlara kadar uyku tutmayan biziz çünkü....

ya çouklarına gelinlerine damatlarına güvenen insanları anlamıyorum. çocuk yetiştiriyoruz ne için ileride bize çalışsın diye mi ? Allah muhtaç etmesin hastalık hariç aileler neden çocuklarına sırtlarını yaslarlar ? zaten belli bir yaşam standartları vardır orta direk gelir sahibi olan aileler yaşlanınca da aynı gelirle geçinirler hatta çocuklar evlendiği için evin masrafları bile en aza iner, düşünüyorum oğlum ve kızım büyürler de Allah bana o günleri gösterirse niye çocuğumu zora sokayım ya ? ne hediye isterim ne bişey kendi içinden gelirse pahada hafif bişeyler alır Allah hastalık ölüm gibi dertler vermedikçe niye çocuklarımın gözünün içine bakayım elin kızını elin oğlunu geçtim ben çocuğuma kıyamam ya yazık alın teri dökecek sonra getirip benim avucuma sayacak o parayı harcayamam ki boğazımda kalır valla :S

böyle bir aileden kurtulduğun için şükret gerçekten boşanmakla çok iyi etmişsin

dallas ailesi gibiydi valla. hiç abartmıyom aile sorunlarını en büyük şansım tek celsede boşandım. şimdi düşünüyorumda normalde asla bırakmazdı yani yapışırdı nasıl bıraktı diye. çok dua etmiştim kabul oldu herhalde ben hiç kurtuldum demedim Allah yukarda, Rabbim ondan onun gibilerden beterinden korusun dedim. gene öyle diyorum ve hep şükrediyorum. onlarla artık bağım kalmadı, ya olsaydı ömür boyu hep bir şekilde hayatıma dahil olacaklardı.

şaka değil bu yazdım baştan söyliyim. annesi sürekli buna ben yalnızım diyip, ağlıyordu ve emeklim yok vs diyim buan sigortasını vs ödetmeye çalışıyordu.
boşanınca para ona gidecek tamamıyla diye, oğlu yanında oturacak diye, daha biz boşanmadan sülaleye boşanacaklar diye yaymış. bunuda boşandıktan sonra bir akrabası söyledi bana. ayrıca biz boşandığımızda onun ailesi bunu bilmiyordu annesi dahil, bana rica etmişti lütfen seni arayan akrabalarıma vs söyleme diye.
ama annesi herkese boşanacaklarmış diyormuş. bu arada bu onun doğuran bakan annesi, özmü öz annesi bu kadın.

dallas daki ceyarın dişi versiyonu kadın

Benim anlam veremediğim babasına verecek tutarı da sabit bir kura bağlamış olması.
500 Lira verecek.
Her ay.
İşine gelirse diyor Size.
Rest çekmek niye ?
Siz sanki gaddarmışsınız gibi muamele görecek bir açıklama yapmadıysanız. Bu kadar sert, net bir tavır yersiz olmuş.

Halbuki benim annem yalnız yaşıyor, babasından küçük bir maaşı var oradan örnek vereyim.
İhtiyaçlara, yaşananlara göre değişken olarak destek olmaya çalışırız ablam ve ben. Onu mahçup etmeden.
Bir kuralı yoktur, sabit bir mebla yoktur.
Bazen kendi evine alışveriş yaparken alıverirsin erzak falan.
Bazen eşler bayanlara demeden ziyaret ettiklerinde onu üzmeden para bırakır haberimiz bile olmaz.

Yani insanlar emretmese,mecbur etmese, önce kurduğum yuvanın rızkı önemli bilincinde olsa, biraz iyi niyetli olsa muhtemelen kimsenin eşi " annene, babana para verme sakın " falan demez.

İyiki ikna oldu uzun sürmedi davanız birde onun stresiyle boğuşacaktın canım. Rabbim hayırlı ailenin hayırlı evladını nasip etsin evlenecek herkese.
Resmi boşanmadan önce anasının yanına gitti mi ?
Yuvaya manevi destek bile yok boşanma dedikodusunun derdine düşmüş anaya bak burdan yak

böle adamdan koca olmazz derimm yok yakınken kendini yakma vazgeç

benim eşim şimdi böyle bişey dese (zorunlu haller dışında) valla kıyameti koparırım, zaten evlenmeden önce 6 sene her ay para verdi ki onu polis okulunda devlet okuttu cep harçlıklarını da devlet veriyodu askerde desen gene öyle maaşından ayırıp askerde harcarım diye hesaplamıştı, 6 senede verdiği para 40 bini bulur, o zaman karışmıyodum ama şimdi karışırım, çünkü hayatlarımız ortak, ben aileme hiç yardım edemedim destek olamadım, bide babam beni özel okuttu 5 sene,aileler evlatlarını borçlu görecekse başta benim ailem görmeliydi, okul bitti kpss için dersaneye yazıldım atandım evlendim, bi 40 bin de abisi yardım etsin eşim gerekeni yaptı maddi olarak

Devir nasılda değişmiş valla. Sen hesabını yaparken kazandığın paranın 500 ünü ailene göndermeyi hesapla, eşinin maaşını kuruşu kuruşuna tam yaz, vay be... Senin baban baba da arkadaşın babası ne? O da göndersin hey ay 500 tl. babasına. Önceden erkekler eşlerinden para istemeye utanırdı, şimdiki duruma bak eşlerinin de ortak olarak kazandığı parayla babalarına maaş bağlıyorlar.

Valla arkadaşım senin yerine kendimi koyarak cevaplıyorum sorunu, ben kimseye aylık 500 tl. maaş bağlamazdım.

Çok zor durumda kalırlarsa (hastalık, açlık, icra vs. gibi) illaki yardım edilir ama her ay kimseye 500 tl. veremem ben, evimin, çocuğumun ve kendimin rıskını kimseye vermem.

Peki ya oğulları olmasa o borçlarını nasıl ödeyeceklermiş?

Şimdiki anne babalarada şaşırıyorum artık, ben seni besledim, büyüttüm, okuttum, borcumu öde, evimin kirasını ver, kendi düğününü kendin yap. İyi de ben sana beni dünyaya getir diye yalvardım mı? Neden benim başıma kalkıyorsun. (Bu arada bu kısımları kendim için yazmadım genel yazdım, ben ailemden böyle şeyler görmedim bana garip geliyor, ama eşimin annesi eşime söyledi ben okuttum seni paranı yiyemedim, karın yiyor dedi, oysaki eşim kadar bende kazanıyorum. )

Gelelim senin durumuna şimdi aşktan gözün görmeyip kabul etsende ileride çok sorunlar yaşarsın gibi geliyor, 500 tl. demek (inş. yanlışım yoktur) bir öğretmen maaşının dörtte biri. Sen özellikle kendi isteklerini alamadığın zaman, gönlünce yiyip, içip gezemediğin zaman, helede bir evladın olduğunda çocuğunu bakıyıca bırakıp kendin işe gittiğin zaman o 500 tl. gözünde 5,000 tl. gibi görünecek ve ben çocuğumu bırakıp işe gidiyorum senin ailene para vermek için mi demeye başlayıncada çekilmez kavgalara adım atacaksınız.

Son düzenleme:

eşinin ailesi siz evlenirken yardım ettimi peki ?

eşinin ailesi siz evlenirken yardım ettimi peki ?

abisinede eşimede 15 bin ayırmışlar artı 2 bilezik almışlar canım, ettiler yani, eltim düğün falan yapmadı o parayla eşyalarını almışlar, biz kır düğünü yaptık zaten bu paranın 14 bini mekana gitti, sonradan eşim 3 bilezik daha aldı, eşyaları falanda biz aldık, yatak odasını fırın ocak ve çeyiz borçlarımın bi kısmını ailem halletti, hiç etmediler desem yalan olur

hiç yoktan iyidir be canım :) işte kız aileleri kıyamıyor benim ailemde kıyamadı çoğu şeyimi aldılar. Keşke almasalardı diyorum gördüğüm şeylerden sonra.
Aslında sende ailene aldırmayacaktın madem onlarda almıyorlar hepsi borç olsun,
Bizimkilerde limitli yardım ettiler, durumları iyi olduğu halde. Nerden kısarsak hesabını güzel yaptılar matematik dehaları hepsi :)

ayrıl gitsin..şimdiden bu mevzulara girerse bu evlilik çekilmez. 500 tl iki kişi 1 aylık mutfak masrafı oda sbh, öğlen, akşam fazla fazla yersen. Az mı ya. Bizim evde anne , baba konusu hiç olmaz mesela (paraları var yeteri kdr ihtiyaçları yok bize) ama açıldığı zman bile kavgaya dönüyo. Ne desem ters anlıyo beyimiz iyide desem ters, kötüde desem ters..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…