Ailesi uğruna beni sildi sanki...


yazdıklarım konu sahibine örnek olsun diye yazdım bunları. huzursuz aile huzursuzluk veriyor.

resmi boşanmadan önce sürekli anasına giderdi zaten. hep bir ayağı ordaydı yani gitmek değildi aslında orda kalmak desem daha doğru olur.
boşanma olayını zaten ben sürekli söylüyordum da kayde almıyordu. ama olayın ciddiyetini bir nebze anlayınca hiç gitmedi.dilekçeleri içeri verip gün alınca tanıdıklar vasıtasıyla çok erkene aldırdım günü ben. sonra boşandım git dedim gene gitmedi. bir süre git git git mücadelesi verdim.
boşandıktan sonra evden çıkışı zorla oldu. çünkü bu defa biliyordu çıktığı ana bir daha eve giremeyeceğini. sonra gitti ama hala söylememiş onlara boşandığımzıı kavga ettik sanmışlar. sürekli valiz elinde oraya gittiği için.
sonra evden eşyalarını atıcam al dedim. mecbur aldı çünkü atacaktım gerçekten. o zaman söylemiş boşandığımızı resmi anlamda.
yakamdan düştü ama yani sanırım öyle. sesi çıkmıyor birkaç aydır şükür
 

yatak odasını zaten kız tarafı alır bizde, ekstra yaptıklarınıda içlerinden geldi yaptılar biz bide nişan yapmadık nişan yapsak onuda kız tarafı yapcaktıya (yani bizde öyle) ona saydım
 
erkek arkdaşınızın ailesinin maddi durmu iyi değil ve açıkca mantıklı davranıp işli bir kızla evlenmek istiyorum demiş sizi para kaynağı olarak görüyor yani szile işiniz olduğu için evlenecek işiniz olmasaydı sizi yarı yolda bırakırdı bence..git zengin biriyle evlen demesi de çok onur kırıcı resmen mantık girmiş araya.
 


Aynen bende sizin gibi kıyameti kopartırım. Benim eşim öğretmenlik mezunu şehir dışında okumuş ve ailesi öyle aman aman para göndermemiş (eşimde yük olmak istememiş) kredi yurtlardan aldığı para ile geçinmiş, ekmek almaya para bulamadığı, okula yürüyerek gitmek zorunda kaldığı zamanlar olmuş. Neyse ilk sene atanamamış ve hemen askere gitmiş, askerliğini Hakkaride yedek subay olarak yapmış aldığı dünya kadar parayı kuruşuna ellemeden ailesine göndermiş, biriktirin bu parayı gelince babamı bağkurdan emekli edeceğim, kalanıda bana lazım olur demiş, ama geldiğinde 1 kuruş görememiş, hepsini harcadık demişler. Biz evlendik kendi düğünümüzü kendimiz yaptık, üstüne eşimin kredi yurtlara olan (eğitim borcu, onlarmı okuttu ben mi orasını anlamadım) borcunu ödedik, ben evi geçindirdim eşim 6 ay polis okulunda okudu, baba evimde görmediğim sıkıntıları evliliğimin ilk senesinde gördüm ama eşim hepsini hak etti, hakkını yiyemem helal olsun.

Askerde aldığı bütün parayı harcamışlar, şuan yanlışım yoksa 3,500 küsür alıyormuş Hakkaride ki askerler, 3,500*10=35 milyarı harcamışlar, üstüne herşeye rağmen kayınvalidem bir kere Allah rağzı olsun demese de (göreviniz dedi) kayınpederimi emekli de ettim, yeter benden bu kadar, bilene helal olsun, bilmeyene de Allah yukarıda.

Şimdi kayınvalidem karşıma geçiyor ben besledim, büyüttüm, okuttum, parasını sen yiyorsun diyor. Yedikleri yetmemiş :2:
 
edepsiz insanla baş etmek zor tek kuruşun kalmayana kadar eline saysan gene yaranamazsın, emzirdiği süte değer biçen analar var
 


Ah alıyorlar ah.. yazıklar olsun böyle insanlara ya!!! Allah'ım hepsinden korusun.
Sen kazanmasaydın bile yiceksin tabi eşinin parasını kayınvaliden napmış bunca zaman babasının evinden mi getirmiş? yoksa kendi emeğiyle kazanıpta mı yemiş?
Yazık. Cahil insanla uğraşmakta zor. Allah sana sabır vermiş dayanmışsın helal olsun. Tartışma olmadı mı bunca zaman aranızda nasıl davranıyorlar sana?
Allah yukarda ya ben herkesin hakettiğini bigün yaşıcağını düşünüyorum hep.
Sana vicdanları sızlamıyor kendi öz evladınada mı sızlamıyor yazık böyle anneye!
Böyle insanlar, insanın içine fesatlık sokuyorlar ben mesela şuan o 35bini yediklerine inanmıyorum 1senede kimbilir ne yaptılar
Allah'ım yüce rabbim herkesin karşısına helal süt emmiş, vicdanı olan düzgün insanlar çıkartsın. Amin.
 
Son düzenleme:
aslında babasının "oğlum bize her ay o kadar para yollama,senin de aldığın maaş belli.biz zaten düğün masrfalarında sana yardımcı olamıyoruz bari paran sen de kalsın" demesi gerekmez mi?

ben mi yanlış düşünüyorum?

babam da emekli öğretmen ve şu anda kardeşimin düğünü için kenara birkaç kuruş atmaya çalışıyor ki ortada gelin adayı bile yok henüz
 



Kayınpederim demez, adamın durduk yerde günahını almayım.

Ben takmıyorum ki, eşim biliyor, Allahta biliyor gerisi umrumda değil valla.


Eşim şuan yine Hakkaride ve şark görevinde, kayınvalidem nasıl yalan söyleyip oğlumun parasını yiyorsun desede eşimde, Allahta biliyorki eşim Hakkariye gittikten sonra para harcarken elim titremeye başladı, kendi kazancımı bile 18 aydır gönül rahatlığı ile harcayamıyorum çünkü eşim orada çoook zor şartlar altında kazanıyor, harcarken vicdanım sızlıyor, inş. gelince 6 ay sonra eşimle birlikte yiyeceğiz paraları.


Eşim de şuan gönül rahatlığı ile harcayamadığımı bildiği için sık sık derki, eğer kızımında kendininde gözünün gördüğünü, elinin değdiğini, içinin gittiği almazsan hakkımı sana helal etmem der.


 

valalhi baba böyle olunu işte helal olsun.

Bizimkilerde limitli yardım ettiler, durumları iyi olduğu halde. Nerden kısarsak hesabını güzel yaptılar matematik dehaları hepsi :)

ayy koptum canım gülmekten yaa resmen sesle güldüm matematik dehasına=)

hadi sizinkileri okutmuşlar benimkine oda yok

bide yukki arkadaşım anlamadım ne borçları var sevgilinin ailesinin eşin için bişeymi yapmışlarda ne bileyim ev veya arabamı almışlarda onun parasını ödüyolar veya bi birikimmi yapmışlar neyin borcu bu ? hee deseki babası oğlum düğün masraflarını ben elimden geldiğince üstlencem ama yetemeyeceğim yerde birlik olup ödeyelim dese hadi bi nevi ama adam hem düğün nişan ev masraflarını karşılamıcak hem birikim yapmamış üstüne üstlük borç yapmış bide heray 500 tl yollucak oldu canım.kim ne derse desin neresinden tutarsan tut hiç mantıklı değil yani olan size olur.arkadaşın dediği gibi şimdi 500 zor geliorya ozaman sanki 5 bin veriyomuş gibi zoruna gider.kin tuttarsın.
 

Maşallah eşin tarafından şanslısınn

İnşallah biran önce kavuşursunuz eşinle güzel günlerde mutlulukla harcarsınız paranızı.
 



Benim ailemde aynen sizinki gibi. Babam polis, annem hemşire emeklisi. Öyle çok zengin değiller, şükür Allaha kimseye muhtaç ta değiller.

Ben okudum mesleğim var şükür,

Ablamda öyle okudu, mesleği var evli.

Erkek akrdeşimde inşaat mühendisliğinde okuyor.

İnşallah yaza nişanlandırmayı düşünüyorlar, ve söylemesi çok çok ayıp annem 1 tanesi 25 gramdan toplamda 5 bilezik yaptı (alacağı eşyalar hariç, şimdi ev almayı düşünüyorlar kardeşime) ve bana dedi ki; kızım Allah korusun bana birşey olursa bunları kardeşinin düğününde takarsın dedi.

Bende görmemişim öyle bişey anne dedim tanesi 25 gramdan 5 bilezik takana kadar (bana bir tanesi 7 gramda 3 bilezik taktılar da) git dedim tanesi 12,5 gramdan 10 bilezik tak, hiç olmazsa 10 tane taktı derler. Amannnnnnnnnnn kızım dedi benim gelinim bilsin yeter elaleme bişey ıspatlamak zorunda değilim.

Yani böylesi de var, öylesi de.
 
Son düzenleme:

Bilezik dediniz de aklıma geldi
Biz nişanlıyken sağdan soldan borç alıp peşinat verdiğimiz ve düğünden hemen sonra geri ödeyeceğiz demiştik diye
Evlilik iznindeyken düğünde takılanları bozdurmaya gittik
Bi tane bileziğe kuyumcu '80 tl' tutuyo dedi
Biz eşimle birbirimize baktık ve gözlerimiz aynen böyle oldu

8 ayar çıktı yeni, bu onlardan o yüzden 80 diye açıklama yaptı kuyumcu
Biz de güldük

Amcamların taktığı bileziklerden bunlar ( kayınvalidemlerin ve annemlerin aldıklarını biz kendimiz aynı model beğenmiştik çünkü , biliyoruz ) ama hangi amcam taktı bilmiyorum dedi eşim
Önemli değil dedim mahcup hissetmesin kendini diye
Ama cidden çok komik, gösteriş yapmak için bilezik takanları anlamıyorum... Çeyrek tak, kandırma milleti bari..

İnsan evlenince çok şoke oluyor ama kendi ailesinin de kıymetini daha iyi anlıyor..
Bi matematik dehası da bunlar işte

 


Sen sordun ben cevapladım ve eskilere gittim geldim.
 



Keşke bozdurmayıp saklasaydınız, sizde onların düğününde takardınız aynısını. :)
 
Son yazınızı da okudum
Eşiniz çok şanslı, başkası olsa neler neler ederdi
O aileden öyle çıkabildiği için de çok şanslı olmalı ayrıca

Keşke bozdurmayıp saklasaydınız, sizde onların düğününde takardınız aynısını. :)

Amcalarının hepsi evli bir de hangi amcası takmış bilemedik
En küçük amcası olabileceğini söyledi, o da bizden 2 ay önce evlenmişti
Ona takıldıysa o da bize takmıştır , belki biliyordur belki bilmiyordur dedi
 
Aşktan gözü dönen adamın dünden beri sesi soluğu çıkmıyor işin rengi belli oldu az çok kendisi bilir..
 


Garip valla insanlar, ben artık akıl sır erdiremiyorum, benim insanlarda altın olarak alacağım vardır ama şükür Allaha vereceğim yoktur, kim ne getirirse fazlasını mutlaka götürürüm.


Eşime gelince evet şanslı... Ama bende pek şanşsız sayılmam eş konusunda, sonuçta insan kendi ailesini seçemiyor.

Eşim 4 yıl şehir dışında okumuş (17 yaşında gitmiş), gelmiş hemen askere gitmiş, geldiği ayda benimle tanıştı, 9. günde evlenme teklif etti.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…