Ailesi uğruna beni sildi sanki...

siz konu sahibini elestirmissiniz bende sizi elestiriyorum.....sizde o zaman sadece yorum yapin....kimseye laf etmeyin....

Konu sahibi ile aynı fikirde değilim. Ve konu açtı ise karşıt fikiri de kabullenmek zorunda. Konu açan biri eleştiriyi de kaldırabilmelidir. Ama sizin beni eleştirme hakkınız yok üzgünüm. Site kuralları gereği. Hadi daha fazla birbirimize yazmayalım.

öğretmen maaşıyla hem eve bakacak
hem de ailesine ayda 500 tl para gönderecek öyle mi?

500 hiç az değil bence, bu zamanda ev bakmak kolay değil
evlensin bir bakalım, sonra tekrar düşünsün
ayda 500 mü gönderir, 100 mü gönderir
artık bilemem.

Sen de ailene ver ,derken emin ol ciddi değil.
Sen de verecek olsan asla kabul etmez.
Aileler çok muhtaç olmadığı sürece yardım edilmesinden yana değilim ben.
Hem zaten herşeyi siz yapacakmışsınız, bu adam ne kadar alıyor ki,
hem evlenecek hem de yardım edecekmiş.
Anlaşılan evlenirken pek masraf yapmak niyetinde değil.
Daha şimdiden yardım ederim diyor, ayrılmaya kadar gidiyorsa,
en azından sana zorla bunu kabul ettirmeye çalışıyor fikrini almıyorsa,
kaç kurtar kendini, bu iş olmaz malesef.
Bu işler ortak karar verilir.

burada bana bir laf söylemeniz gerekmiyor ortaya konuşuyorsunuz haksız gördüğüm yerde müdahele etmek benimde hakkım sizin keyfe keder yazılarınız gibi.
Farklı bakış açılarınız olabilir buna saygı duyarım.
yalnız yaklaşımınız saldırır ve aşşağılar düzeyde yazdıklarınıza dikkat etmiyorsunuz.
ben yorumumu yapıp geçtim konu sahibi ile kişisel sorununuz mu var da herkese yorum yap geç diyorsun? beğenmediği konuya kimse cevap yazmak zorunda değil.

asıl sen ortamı geriyorsun arkadaşım eleştiri böyle yapılmaz sen resmen aile hassasiyetin üzerinden başkalarına saygı dersi vermeye çalışıyorsun böbürlenen sensin asıl neyse şu ortamdan çekilirsen gerginlik falan kalmaz gölge etme başka ihsan....

leonela ya katılıyorum

evet sinirlenmiş olabilirsiniz evet 500 tl küçük bi miktar değil siz haklısınız ama kalkıptda adam gibi adam lafını neden kullanıyorsunuz

iki kişiyi karşılaştırırken birisine adam gibi adam demek diğerini yerle bir etmektir

kullandığınız kelimeleri düzgün seçerseniz yanlış anlaşılmaların önüne geçmiş olursunuz

Ya gerçekten , size de söylüyorum. Neden karşıt fikir hep saldırı olarak adlandırılmak zorunda ?
Sizinle aynı düşüncede olmak zorunda mıyım ? Ya da siz de benimle aynı düşüncede olmak zorunda mısınız ?
Bakın, siz şuan sağlıklı aile tarafından bakıyorsunuz.
Ben aslında size daha çok yardımcı olabilirim ama siz anlamıyorsunuz.
Çünkü sağlıksız aile tarafındayım. Anlatabiliyor muyum ?
Burada size hak veren yorumlar sadece sırt sıvazlar. Ama karşıt bir fikir başka bakış açısı oluşturabilir. Neden bunu bakış açısı olarak değilde, saldırı olarak değerlendirdiniz ?Hayır öyle bir niyetim yok aslında.
Affetmiş derken, ben de o babasına saygı duyuyor ki para yardımı yapıyor dedim. Bırakın o babasına saygı duyuyor. Sizde duyun, olmuyor mu ?
Ya da madem sevgiliniz ısrarlı, ki belkide vicdanen haklıdır. O zaman ilişkinizi noktalayın. Evet bu da zor. Ama diğeri de zor geliyorsa, seçim yapmak gerekiyor.
Babaları da onlar için çaba göstermiştir belki ?
Hem ailesinde sadece babası mı var ? Annesini de düşünüyordur belki . Gidin konuşun sevgilinizle, ne zmna kadar 500 verecekmiş?
O bitince evlenin .

''evlendikten sonra çalışmayı düşünmüyorum'' de bakalım ne dıyecek senınkı

Erkek arkadaşınız dürüst davranmış söylemiş,eğer bu şartlar size ağır gelecekse evlenmeyin,üzülen siz olursunuz.

Adam gibi adam diye babanızı överken sevgilinizin babasının sorumsuzluğunuda kafaya bu kadar takacaksanız yol yakınken vazgeçin bu sevdadan.

merak ediyorum sizin ne sıkıntınız varda bu konuyu bu kadar kişiselleştirdiniz. Stres atmaya yer arıyorsanız burası doğru yer değil. Konu sahibi sorununu yazmış size onu bu şekilde eleştirmek düşmez.
cok dogru yazmissin arkadasim....konu sahibi arkadasimiz derdini yazmis yardim istiyor burda...ne yani adam dedin demedine mi takilacagiz....

konu sahibi arkadasim canini sikma sakin ol...herseyi bir tartiya koyup tart bence....evlilik bu onemli bir olay...sende ailene yardim et o zaman...erk arkadasinla sakince guzelce konus...yanlis anlasilmadan ki sana laf etmesin...ayrica zengin koca lafi hos olmamis....
ama ailesi iste arada derede kalmis..gergin gunler yasiyor olabilir...ben senin sakince
halledebilecegine inaniyorum...seviyorsan bir muddet fedakarlik yapabilirsin ama bir muddet....umarim hersey yoluna girer....

Son düzenleme:
Kabul etmez ki bence yoksa öğretmen maaşından 500 lirada çıktığını düşünelim, geçinmenin imkanı yok..

bence de etmez...
hatta ayrılık sebebi bile olabilir.

şimdiden konu sahibinin maaşının hesabını yapıyorsa...

arkadasimiz zaten gergin uzgun...daha da ustune gidiyorsunuz...kadinlar kulubu destek yeridir...anlayis yeridir...nezaket hosgoru yeridir....bunuda bilir herkes....svgiler saygilar....

1.Ben ortaya konuşmadım ? Konu sahibine konuştum .
2. Müdahale etme hakkınız yok aslında :)
3.Keyfe keder yazmadım, konunun içeriğindeki aşağılayıcı sözlere hak edilen yorumu yazdım .
4.Aşağılama benimki değil. Kabul etmiyorum. Konu sahibine "adam değilsin" dedim mi ? Hayır.
5.İstediğim konuya yorum yapabilme hakkım var. Olumlu-olumsuz. Hakaret olmadan . Buna iznimiz var.
6.Konu sahibi açtığı yoruma yapan eleştiriyi de kaldırmak zorunda.
7.Siz de kendi yorumunuzu yapmalısınız, başkasını alıntılamak yasak. Şimdi her karşıt fikir beni alıntılasın, o zaman nolur ? Kavga. Buna polemik yaratmak denir ki bu da ceza alır.
Daha fazla yorum yapmayacağım size bu yüzden.

tabi ki aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz ama ne demişler söz ola ağulu aşı yağ ile bal ede bir söz sizin öyle bir hitap şekliniz varki dünyanın en doğru şeyini söyleseniz bile kimse sizi dinlemez daha sakin ve ılımlı konuşursanız bizde lafın içerik bölümüne bakarız elbet

uzaktan davulun sesi hoş gelir.
evlendikten sonra biraz zor gönderir.bir ay göndersin hadi iki ay üçüncü ay da benden olsun:) sonra yollayamaz. ev geçindirmek çocuk oyuncağı değil.zor iş.
o öyle konuşsun boşver.para için ayrılık düşünmeyin,seviyorsanız birbirinizi
bu arada babası birikim yapamamış olabilir,yapmamışta olabilir,çocuğun suçu yok.
bende şu an aileme yardım ediyorum bekarım,evlendiğimde ,şartlar o zaman neyi gerektirir bilmiyorum ama yine yardım etmek isterim ben de

Kabul etmez ki bence yoksa öğretmen maaşından 500 lirada çıktığını düşünelim, geçinmenin imkanı yok..

benim de aklıma ilk gelen bu oldu.zaten alınan maaş ne ki bi de 500 babaya verilecek.üstelik o da emekli öğretmenmiş,nasıl geçinemiyorlar anlayamadım?

iyi düşün konu sahibi arakadaşım,bana hiç doğru gelmedi bu para olayı.o zaman babasının borçları kapanınca evlilik düşünecek sevgilin.

Her babanın bir birikimi olacak diye bir kural yok, kredi borcu olması da gayet normal. ve erkek arkadaşınızın babasının borcu için ona yardım etmesi daha da normal. size bunu en başında açık açık söylediği için şanslısınız. kredisi bitince evlilik düşünmeniz daha mantıklı olur. ama size bu şartlar uymuyorsa, ailesinin maddi durumu daha rahat biriyle evlenin.

çalışan biri olmalıymış eşi bu konuda çok hassas beyimiz

çalışan bir eş istemek farklı, ister çalış
ister çalışma demek, ayrı bence...bu konu düşündürdü beni.

tamamen sana bırakması lazım , iş meselesini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…