Ailesi uğruna beni sildi sanki...

tüm sayfaları okumadım söylendimi bilmiyorum ama erkek arkadaşınız ailesi maddi olarak rahatlayana bekleyin.
bence evlendikten asıl sorumlu olduğumuz kurduğumuz yeni ailedir.anne babamızda tabiki önemini yitirmiyo onlarada gerektiğinde yardım etmek gerekir ama bu bizi sıkıntıya düşürecekse yapılmamalı.
erkek arkadaşınızla konuşup ailesi rahtlayana kadar zaman verin.haklı olarak oda ailesi sıkıntı içindeyken para vermek istiyo ama bi bütçe iki aileye yetmez bu ülkede

dogru yorum bu iste...

adam gibi adam derken parası olduğu halde çocuğunun aldığı maaşa göz dikmeyen demek istemiş sanırım
içki şu bu diğer olayları bilemeyiz ama babalar çocuklarının geleceği için çalışır burda tam tersi olmuş..

1300 tl az para değil hala 500 tl vericek sende paramın 500 tlsini bende aileme yolluyorum de bakalım nedicek

bildiğim kadarıyla öğretmen maaşları çok bir şey değil. evinizi de kendiniz kuracakmışsınız, düğünüde kendisi yapacakmış, ailesinin borçları da varsa demek ki bir birikim de yok ortada. erkek arkadaşın hangi parayla ailesine yardım edecekmiş anlamadım. çünkü düğün borcu, eşya borcu bunlar kolayla ödenmiyor. bunun kirası vs. vs... sen ne kadar fazla birşey istemesende hayat pahalı ilk evlendiğiniz zaman çok sıkıntı çekersiniz bir de aileye para gidecek. sizin kuracağınız yuvayı pek düşünmüyor erkek arkadaşın anladığım kadarıyla, ya da senin maaşına güveniyor.

hem de senin maaşını neden hesaplıyo ki evi geçindirmekle o yükümlü sen yetmediği yerde yardım edersin ancak. kadın kesinlikle erkeğe parasını yedirmemeli. kadın çalışırsa ekonomik özgürlüğü için çalışır. kimseye muhtaç olmamak için çalışır. öyle ev geçindirmek için değil.
bir de bu erkek milletine öyle ben bir şey istemem demiyeceksin benim çevremde gözlemlediklerim. ne kadar çok borca boğarsan onları düğünde, evi kurarken o kadar kıymetin artıyor. kötü bir şey ama öyle istemem olur dedikçe kıymet vermiyorlar bilmem anlatabildim mi?
fazla feminist görülebilirim ama değilim sadece kızlar gözünüz açık olsun ezdirmeyin kendinizi şimdiden para pul hesaplarına giren erkekden hayır gelmez. erkek dediğin güçlü olmalı eşinin yanında ödün vermemeli öyle. muhtaç görünmemeli. bunun pek de öyle zenginlikle fakirlikle ilgisi yok. karakter meselesi.

Ben de bu yaptığınız yorumu aynen size iade ediyorum.
Adam gibi adam sözüyle . Ben de o lafa kadar normal görürken, o laftan sonra içeriğinizin ne olduğunu unuttum .

Borç bittiği zaman evlenelim dediğim zaman ne kadar erteleyelim hayatımızı biz diyor ne kadar bekleyelim mesaj atmış seni çok seviyorum şaştım kaldım diye
oysa ki ben seçim yapmasını istemiyorum asla her şey onda bitiyor farkında değil benim gözlerim doldu annesi için tabi ki de yardım edeceksin dedim ama bizim yuvamız ne olacak diye sordum bunu düşünmeye hakkım yok mu bir arkadaşın dediği gibi bunun maaş bağlama şeklinde olması çok rahatsız edici yoksa tabi kide hediyeler alınır ailelere gönülleri hoş tutulur elleri dara düşünce derman olunur

Ben de bu yaptığınız yorumu aynen size iade ediyorum.
Adam gibi adam sözüyle . Ben de o lafa kadar normal görürken, o laftan sonra içeriğinizin ne olduğunu unuttum .

adam gibi adam sözünü ben sadece babam için kullandım kimseyede imada yorumda bulunmadım neyse ya size ne oluyor bu arada sizin babanıza dedim sanki yoksa görümcemmisiniz ya da kv :)

canım eminim çok paran olsa sen de yardım etmek istersin ama ilk evlendiğinde her şeyi siz yapacaksanız bir sürü borcunuz olacak. Eşyalar düğün kira ve temel şeyler. sen sıkıntıya girirken karşı taraf parasını içkiye yatırırsa kimse anlayışla karşılamaz. bunun zengin kocayla ilgisi yok huzurla ilgisi var. sevgiliniz ne kadar süre yardım etmeyi planlıyor

erkek arkadaşınız durumunu açıkça anlatmış,evlendikten sonra ortaya çıkmamış bu durum.rahatsız olacağınız bir evlilik yapmayın.

erkek arkadaşınızın babasının neler yaşadığını,neler atlattığını bilemezsiniz.zaten ters bir durum olsa erkek arkadaşınız da yardım konusunda farklı düşünürdü

bu arada leonelanın yorumlarına katılıyorum

canim sen cok haklisin. bu ne canim hic bir alternatifi kabul etmiyor...konus guzelce demistim ama canim seni anlamiyor...haklisin birak borc bitsin sende sikintilarla dolu evlilik yapmak istemiyorsun...
erk arkadasin anlamali seni....sen bircok secenek sunmussun...net bir tavir koymalisin..hem seni istiyor,hem 500 lira yardim etmek istiyor,hem calismani....yine diyorum seviyorsan guzelce konusup halletmeye calis...tum derdini anlat....

Son düzenleme:

hayatım secimini yapacaksın ya her ay 500 lirayı erkek arkadasın ailesine vericek, ya da sen bu sevdadan vazgececeksin.
ayrıca borc odemeyle bu durumun bitecegi kesin mi?
cunku evlenip her ay 500 lira vereceksin borc bittiginde para gondermemeye basladıgında baska seylerin cıkmayacagının garantisi var mı?

verip verip bir gun vermeyip kotu de olmak var?

bastan konusup karar verin.

hakkında hayırlısı

Şuna adam gibi adam değil de ''baba gibi baba'' diyelim.
Daha doğru olur diye düşünüyorum.

Benim kp de çocuklarını okutmuş,okutuyor ama kıt kanaat.
Varlık içinde yokluk yaşatarak.
Evlendirirken düğün masrafı falan hiç elini cebine atmadı.
Altın yaptı az miktarda diğer geline yaptığım kadar diyerek.
Üstüne elaleme,ona buna evlendirdim düğün yaptım ev aldık diye
anlatıyor.. Hava yapıyor.

Okuttum büyüttüm evlendirdim paran var mı diye soran yok
diye laf çarpıtıyor.
2 bine yakın emekli maaşı,4 tane evi var,arabası var.
Ve hala bunu bekliyor düşün..

Sanki bizi okutmadı annemiz,babamız bir gün lafını etmediler kimseye
Evlendim annemin evindeyim hala bazı sebeplerle
Eve market alışverişi yaptığımda annem üzülüyor,utanıyorum diyor.
Ki ben hala bu evdeyim düşünün, beni okutan kadın bu..
Babalık herkesin hakkını verebileceği bir kavram değil yani
Onu demek istiyorum.

Konu sahibi arkadaşım
Yerden göğe kadar haklısın.
Kendine güvenmeyen evlenmesin
Evin ayrı,kesen ayrı olmuyorsa mutlu,huzurlu evlilik olmaz.

Bu noktada ailelere çok iş düşüyor.
Çocuğun verse bile istemem de değil mi ama
Heee çok farklı durumlar olur verirsin varını yoğunu anan,baban o başka
Her ay maaşından vermek çok yanlış
Ama şunu söyleyeyim sana eğer bu şartlarda seviyorum diyerek
bu adamla evlenirsen hep 2. planda olacaksın.

O 500 dediği yeri gelir fazlası olur gık desen alacağın cevap belli
Evlenmeseydin, zengin birini alsaydın o zaman..
Bugün ağrına gitti değil mi?
Evlendiğinde kahrediyor bu gibi sözler..
İyi düşün,taşın diyorum..

ay çok mu vazgeçilmez yaa..sanki bana bulunmaz hint kumaşı..kızlar değerinizi bu kadar küçültmeyin.dünya üzerinde dişi her zaman erkekten değerlidir.dişiyi kazanmak için hep savaşlar verilir.doğada bile erkekler birbirine girerler, bin tane maymunluk ederler..dişi istediğini seçer..

siz hiç sperme doğru koşan bi yumurta gördünüz mü??

o zaman değerinizi bilin.

adam gibi adam sözünü ben sadece babam için kullandım kimseyede imada yorumda bulunmadım neyse ya size ne oluyor bu arada sizin babanıza dedim sanki yoksa görümcemmisiniz ya da kv :)

Burada yeri geliyor, birbirimize anne,kardeş olabildiğimiz gibi, kayınvalide,görümce de olabiliriz :) Beyaz varsa siyahta vardır.
Bakın, üstüne basa basa söylüyorum, germekte değil amacım ama öyle bir söylediniz ki, yarası olan biri buna alınır. Ki öyle evet ben alındım şahsen, olamaz mı ?
Birikimi olmayan insan adam gibi adam değile çıkıyor sonuç, dediğiniz cümlede. Neyse, daha fazla uzamasın.

şimdide canımı yakmaya çalışıyor git başka biriyle nişanlan evlen ikimizide kurtar bu eziyetten yazmış ne yapayım ben bununla şimdi

hahaha sperm yorumuna bayildim.....

şimdide canımı yakmaya çalışıyor git başka biriyle nişanlan evlen ikimizide kurtar bu eziyetten yazmış ne yapayım ben bununla şimdi

Bak ne dicem ?
Sevgilin de bu durumdan mutlu değil. Ama kendini bu yardımı yapmak zorunda hissediyor ki ben olsam ben de öyle hissederdim.
Bu lafları söyleyerek de, sanki kendini sana layık değilmiş gibi hissediyor.
Yani seni sevmediğinden değil .
Şimdi, böyle biri için katlanılmaz mı ?

Burada kendi kişisel zevkleri için çocuğunu üniversite yıllarında ekmeksiz aç bırakmış bir babadan bahsediyoruz erkek arkadaşım iki gün bir lokma koymamış ağzına aç kalmış kış ayazında sokaklara atmış ev sahibi o kadar kötü durumlara düşmüş ki neden? babasının sorumsuz davranışları için küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın annesi onu okutabilmek için hizmetçilik yapmış kapı kapı neden ? babasının sorumsuzluğu yüzünden şimdide otuz yaşına gelmiş çocuğu yuva kuramıyor canını verircesine sevdiği kızdan vazgeçmek üzere neden ? yine babası peki bu kadar kişinin hayatını mahvetmiş bir adama ne demeli ne söylemeli allah aşkı için sen söyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…