- 10 Haziran 2012
- 2.199
- 247
- 113
canım eminim çok paran olsa sen de yardım etmek istersin ama ilk evlendiğinde her şeyi siz yapacaksanız bir sürü borcunuz olacak. Eşyalar düğün kira ve temel şeyler. sen sıkıntıya girirken karşı taraf parasını içkiye yatırırsa kimse anlayışla karşılamaz. bunun zengin kocayla ilgisi yok huzurla ilgisi var.
duygu somurusu yapiyor. sakin cvp yazma...arar cok sik msj yazarsa cok cocukca yaptiklarin de...seni uzerek ok dedirtmeye calisiyor....tavrin net olsun canim bak lutfen yoksa diledigini yaptirtir....rica ediyorum...şimdide canımı yakmaya çalışıyor git başka biriyle nişanlan evlen ikimizide kurtar bu eziyetten yazmış ne yapayım ben bununla şimdi
şimdide canımı yakmaya çalışıyor git başka biriyle nişanlan evlen ikimizide kurtar bu eziyetten yazmış ne yapayım ben bununla şimdi
Evet öyle yapacağım..
Evlendiğinde kendi evini kurduğunun,eşine ve evine karşı sorumlulukları
olduğunun bilincinde olan biri ile evleneceğim de..
Bir de üste çıkmaya çalışmazlar mı Allah'ım delireceğim
Burada kendi kişisel zevkleri için çocuğunu üniversite yıllarında ekmeksiz aç bırakmış bir babadan bahsediyoruz erkek arkadaşım iki gün bir lokma koymamış ağzına aç kalmış kış ayazında sokaklara atmış ev sahibi o kadar kötü durumlara düşmüş ki neden? babasının sorumsuz davranışları için küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın annesi onu okutabilmek için hizmetçilik yapmış kapı kapı neden ? babasının sorumsuzluğu yüzünden şimdide otuz yaşına gelmiş çocuğu yuva kuramıyor canını verircesine sevdiği kızdan vazgeçmek üzere neden ? yine babası peki bu kadar kişinin hayatını mahvetmiş bir adama ne demeli ne söylemeli allah aşkı için sen söyle
bu tatli dilli yorumunu cok begendim ....yapici ve anlayisli....tskler...Ne denirse ne denir . Sen onları düşünüp kendini yoruyorsun ki . Farkında değilsin. Kendi kafanı , ruhunu yoruyorsun.
Bak, sevgilinde farkındadır . Babasının ki, bunları sana anlatmış zaten.
Evet mesela ben de babamın farkındayımdır, ha benim babam senin sevgilinin babasının yaptığı şeyleri yapmadı.
Ama biri kalkıp babama öyle derse çok üzülürüm. İnsanlar babalarını seçemiyorlar.
Ben sana , 500 tl konusunda bir şey demiyorum. Haklısın , kim ister ki ? 500 tl her ay ödemek ! Çok zor.
Ama napabilir ? Kapı kapı dolaşıp hizmetçilik yapan annesinin hatrına yapıyor belli ki.
Ben de senin sevgilin gibi olabilirim. Daha şimdiden düşünüyorum. Ama napabilir ? Yani sevgilinin biraz desteğe ihtiyacı var.
Sen bırak babayı, ortada değiştirilemeyecek şeyler var. Bunu dile getirmek seni daha çok yıpratır, farkına varmazsın.
Sevgilinle konuşarak çözmelisiniz .
yazık... ayıp vallahi çok ayıp aynı durumdayım bende ailemin maddi birikimi olmaması benim ayıbım değil ailemin hiç değil erkek arkadaşınızın ve ailesinin olmadığı gibi.benim babama 30 yıllık emeğinin karşılığında 800 milyon emekli maaşı veren devletin ayıbı bu. bende bir öğretmen adayıyım ve erkek arkadaşıma dedim ki atandığımda maaşımın yarısını aileme vermek zorundayım benim babam adam değil mi? adam işçi emeklisi parasıyla beni okutmuş üstüne 50 yaşına gelmiş hala çalışıyor kusura bakmayın da sizin ki insanlık değil yazık çok yazık aynı durumda sizde olabilirsiniz. onda yoksa siz çalışın kapatın açığı insan ailesini ortada bırakabilir mi? ne dicem ben işe başladığımda baba ben evlenicem başının çaresine bak mı dicem. o da beni okuturken benim param yok kızım başının çaresine bak mı dedi. birazcık empati kurun ve lütfen vicdan sahibi olun.
cnm kizma bosver....bu da bir gorus...tum yorumlarini okudugum icin senin ne demek istedigini ben anliyorum...haklisin....sizin babanız sizin için yoktan var etmiş sıkıntı çekmiş sizin için ama sevgilimin babası ise varı yok etmiş durumları iyiymiş eskiden o har vurup harman savurmuş çocuğunu karısını düşünmeden anlıyormusunuz sevgilimi aç bırakmış açıkta bırakmış kendi zevkleri için sizin babanız eli öpülesi bir babaymış nasıl karşılaştırırsınız sevgilimin babası gibi rahat bir adamla gidin elini öpün babanızın ve tabi kide yardımınız esirgemeyin ..
bu tatli dilli yorumunu cok begendim ....yapici ve anlayisli....tskler...
sizin babanız sizin için yoktan var etmiş sıkıntı çekmiş sizin için ama sevgilimin babası ise varı yok etmiş durumları iyiymiş eskiden o har vurup harman savurmuş çocuğunu karısını düşünmeden anlıyormusunuz sevgilimi aç bırakmış açıkta bırakmış kendi zevkleri için sizin babanız eli öpülesi bir babaymış nasıl karşılaştırırsınız sevgilimin babası gibi rahat bir adamla gidin elini öpün babanızın ve tabi kide yardımınız esirgemeyin ..
cnm kizma bosver....bu da bir gorus...tum yorumlarini okudugum icin senin ne demek istedigini ben anliyorum...haklisin....
babası hakkında bilgim yok ilk sayfada yazdığınız kadarını okudum. ama ne olursa olsun bu vicdan borcudur. lütfen bunu kendinize gurur meselesi yapmayın.
hatta bence şunu düşünebilirsiniz eğer erkek arkadaşınız babasına yardım ederse vicdanen görevini yerine getirmiş olacak fakat yapmazsa belki hep bunun huzursuzluğunun bedelini size biçecek ki haklı olarak. sizin ona yardım etme imkanınız yok mu?
Yoo benim kimseye saldırdığım yok .
Benim size tek bir hakaretim var mı ? Yoo bence sanmıyorum .
Siz olayı sadece "içkiye veren" olarak görüyorsunuz. Kendi oğlu bu durumdan gocunmayıp , babasını affedebilmişse afedersiniz ama size tek bir laf düşmez.
Bir takım şeyler daha oturmadan evlenmeyin siz de o zaman ?
Evet benim babam adam gibi adam birikimi var, onunkinin yok derseniz, birikimi olan adam; adam gibi adam, olmayan; adam değil demek olur.
Öyle bir şey demedim demeyin, bence kelimelerinizin nereye gittiğini bilmiyorsunuz . Resmen onu kast etmektir bu.
İçkiye verene adam demem deyip üstüne babasına öyle demedim diyerek kendinizle çelişmektir bu.
Her ne olursa olsun, eşinizin ailesine saygı duyacaksınız .Bunu öğrenin, ondan sonra yuva kurmayı düşününde geri maddiyat kalsın.
Maneviyatı oturtun ilk önce. Herkesin ailesi sağlıklı olmuyor, sizin aileniz sağlıklı diye bu size sağlıklı olmayan babayı eleştirme hakkı vermiyor .
Ben olsam ben de derdim, git zengin koca bul diye .
Şahsen düşünüyorum . Benim annem babam ayrı. Yarın bir gün anneme de babama da ayrı ayrı bakmak zorundayım.
E ben evlenmeyim o zaman . Ne yazık, ne malum benimde babamın anamın arkasından böyle laf söyleyen birini severim belki .
İnsan seviyorsa azcık katlanmayı bilmeli . Ne kadar ayıp. Bu şekilde belirtmek zorunda değildiniz.
Burada birikimi olan var olmayan var.
Ha saldırdıysam da açık açık saldırıyorum size, siz burada birikimi olmayanlara kapalı saldırı yaptınız cümlelerinizle , farkında değilsiniz.
haklısınız eğer yardım etmesine karşı çıkarsam beni istenmeyen kadın da ilan edebilir ama ne yapayım yuvamıda düşünmek zorundayım arada olsa neyse yine her ay her ay nasıl dayanılır buna yardım edemez misin demişsin ya benim her şeyim zaten onun ki elimden geleni yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?