Ailesi uğruna beni sildi sanki...

Bence konuyla ilgili en yerinde yorum bu olmuş.
Ayrıca benim babam içinde her şeyden önce çocukları gelir.Bizim geleceğimiz gelir.Evleneceğimiz vakit her şeyi bizim eşimle kendimiz yapacağımızı söylesek asla izin vermez,içi acır gerçekten,kendini gereksiz bulur ve üzülür yani.Ben ne oluyorum burada der ve hepte böyle davranmıştır.Benim babamda öğretmen ama bunca yıldır çalışarak,birikim yaparak ve başka hiçbir geliri olmadan 2 ev,araba yapmıştır ve istese daha da yapardı ama çocuklarının huzuru,rahat yaşaması için yapmadı fazlasını.Ayrıca ben size kesinlikle katılıyorum,benim babam ne kadar önemliyse eşimin babası da o kadar önemlidir.Benim babam çalışacak,didinecek bizim için bir şeyler yapacak yada en kötü ihtimalle hiçbir şey yapmayacak.Ne pozitif ne negatif.Ama karşı tarafın babası hep eksiye çekip duracak,olur mu hiç öyle şey?
Tanıdığım bir baba var,babamın maaşından 2 kat fazla kazanıyor.Ama yıllardır har vurup harman savurarak yaptığı 1 tane yatırım yok,üstüne üstlük çocuklarına falanda teyzeleri para gönderiyor.Ve ben belki bu durumu bizzat yakından gördüğüm için,bu gibi durumlardan inanılmaz nefret eden biriyim.
Sizin yerinizde olsam (ki yerinde olsam demek herkese her zaman kolay gelir) onunla ucunda ayrılığın dahi olacağını hissettirecek kadar ciddi bir konuşma yapardım.Eğer ailesinin borçları birkaç yıla bitecekse ve gençseniz bekleyin biraz daha.Hem daha iyi tanıyacaksınız zamanla o kişiyi eminim.

şimdide canımı yakmaya çalışıyor git başka biriyle nişanlan evlen ikimizide kurtar bu eziyetten yazmış ne yapayım ben bununla şimdi
duygu somurusu yapiyor. sakin cvp yazma...arar cok sik msj yazarsa cok cocukca yaptiklarin de...seni uzerek ok dedirtmeye calisiyor....tavrin net olsun canim bak lutfen yoksa diledigini yaptirtir....rica ediyorum...

ben çok rahat büyüdüm.babamın durumu çok iyiydi.ne istedimse anında yapıldı.nişanlandığım zaman işler ters gitti.babamın durumu bozuldu.elde ne var ne yok gitti.üstelik düğünüme yakın trafik kazası geçirdi birde üstüne araç pert oldu.allaha şükür ki kendisi ufak tefek sıyrıklarla atlattı.almak istediğim çoğu şeyi alamadım.yatak odası ve diğer sandık çeyiziyle evlendim.o yatak odasını da zorlukla ödedi babamlar.şimdi düğüne birikimi yok diye babam sorumsuz muydu,insanların neler yaşadığını bilemezsiniz

şimdide canımı yakmaya çalışıyor git başka biriyle nişanlan evlen ikimizide kurtar bu eziyetten yazmış ne yapayım ben bununla şimdi

Evet öyle yapacağım..
Evlendiğinde kendi evini kurduğunun,eşine ve evine karşı sorumlulukları
olduğunun bilincinde olan biri ile evleneceğim de..

Bir de üste çıkmaya çalışmazlar mı Allah'ım delireceğim

uste cikmakta ustlerine yoktur....birde ozur beklerler....

Ne denirse ne denir . Sen onları düşünüp kendini yoruyorsun ki . Farkında değilsin. Kendi kafanı , ruhunu yoruyorsun.
Bak, sevgilinde farkındadır . Babasının ki, bunları sana anlatmış zaten.
Evet mesela ben de babamın farkındayımdır, ha benim babam senin sevgilinin babasının yaptığı şeyleri yapmadı.
Ama biri kalkıp babama öyle derse çok üzülürüm. İnsanlar babalarını seçemiyorlar.
Ben sana , 500 tl konusunda bir şey demiyorum. Haklısın , kim ister ki ? 500 tl her ay ödemek ! Çok zor.
Ama napabilir ? Kapı kapı dolaşıp hizmetçilik yapan annesinin hatrına yapıyor belli ki.
Ben de senin sevgilin gibi olabilirim. Daha şimdiden düşünüyorum. Ama napabilir ? Yani sevgilinin biraz desteğe ihtiyacı var.
Sen bırak babayı, ortada değiştirilemeyecek şeyler var. Bunu dile getirmek seni daha çok yıpratır, farkına varmazsın.
Sevgilinle konuşarak çözmelisiniz .

lanet etmek istemiyorum ama işte şu sevgi yok mu ah yoksa kimse vazgeçilmez değil elbet gönül onu istiyor ne çare üstelik benim annem babam da bilmiyor bu para verme meselesini yoksa onlarda karşı çıkarlar eminim

yazık... ayıp vallahi çok ayıp aynı durumdayım bende ailemin maddi birikimi olmaması benim ayıbım değil ailemin hiç değil erkek arkadaşınızın ve ailesinin olmadığı gibi.benim babama 30 yıllık emeğinin karşılığında 800 milyon emekli maaşı veren devletin ayıbı bu. bende bir öğretmen adayıyım ve erkek arkadaşıma dedim ki atandığımda maaşımın yarısını aileme vermek zorundayım benim babam adam değil mi? adam işçi emeklisi parasıyla beni okutmuş üstüne 50 yaşına gelmiş hala çalışıyor kusura bakmayın da sizin ki insanlık değil yazık çok yazık aynı durumda sizde olabilirsiniz. onda yoksa siz çalışın kapatın açığı insan ailesini ortada bırakabilir mi? ne dicem ben işe başladığımda baba ben evlenicem başının çaresine bak mı dicem. o da beni okuturken benim param yok kızım başının çaresine bak mı dedi. birazcık empati kurun ve lütfen vicdan sahibi olun.

bu tatli dilli yorumunu cok begendim ....yapici ve anlayisli....tskler...

sizin babanız sizin için yoktan var etmiş sıkıntı çekmiş sizin için ama sevgilimin babası ise varı yok etmiş durumları iyiymiş eskiden o har vurup harman savurmuş çocuğunu karısını düşünmeden anlıyormusunuz sevgilimi aç bırakmış açıkta bırakmış kendi zevkleri için sizin babanız eli öpülesi bir babaymış nasıl karşılaştırırsınız sevgilimin babası gibi rahat bir adamla gidin elini öpün babanızın ve tabi kide yardımınız esirgemeyin ..

cnm kizma bosver....bu da bir gorus...tum yorumlarini okudugum icin senin ne demek istedigini ben anliyorum...haklisin....

bu tatli dilli yorumunu cok begendim ....yapici ve anlayisli....tskler...

Ortada bir yanlış anlaşılma kalmadı . Bu yüzden .
Ama şimdi olsa, yine size sert gelen yorumumu yaparım .
Ben her zaman tatlı dilliyim, bir şeyi yanlış anlarsam sertleşirim ya da bir saldırı varsa. Konu sahibi aslında yanlış bir yorum yaptı. Ben de yanlış anlamaya müsaittim bu konuda, yanlış anladım. Olabilir, normal. Bakınız, asya'da yanlış anladı.
Haklı olarak . Çünkü Yukiik in az önce yaptığı , annesi hizmetçilik yapmış vs yorumunu bilmiyor.
Yani keşke yukiik en baştaki yorumda tüm bildiklerini yazsaydı.
O zaman bu beğendiğiniz yorumumu yapardım . Sert çıkmazdım.

babası hakkında bilgim yok ilk sayfada yazdığınız kadarını okudum. ama ne olursa olsun bu vicdan borcudur. lütfen bunu kendinize gurur meselesi yapmayın.
hatta bence şunu düşünebilirsiniz eğer erkek arkadaşınız babasına yardım ederse vicdanen görevini yerine getirmiş olacak fakat yapmazsa belki hep bunun huzursuzluğunun bedelini size biçecek ki haklı olarak. sizin ona yardım etme imkanınız yok mu?

haklısınız eğer yardım etmesine karşı çıkarsam beni istenmeyen kadın da ilan edebilir ama ne yapayım yuvamıda düşünmek zorundayım arada olsa neyse yine her ay her ay nasıl dayanılır buna yardım edemez misin demişsin ya benim her şeyim zaten onun ki elimden geleni yaparım

Aileler tabi ki başımızın tacıdır, ama herkesin yuvasını kurmaya hakkı var, zor zaman da verilir evet ama 500 tl ciddi bir rakam...
Senin yerin de olsaydım asla ve asla isteklerimin geri çevirilmesine izin vermezdim, takı mesela benim takımı takamayan adam benim kocam asla olamaz, çünkü senden fedakarlık bekliyor ama kendisi göstermiyor.. senin parana güvenerek mi evleniyor seninle... senin maaşının hesabını yapıyor..
bunun düğünü var takısı var evi var borcu var zartı var zurtu var var da var işte, ilerde kendi evin olsun isteyeceksin çocuğuna gelecek isteyeceksin babamların borcu var olmaz mı dicek :/ , bunları da düşünmeli ve seni daha güzel ikna etmeye çalışmalı... sana adım atmalı bence.. git zengin koca da bul ne demek :/ nasıl bir konuşma tarzı anlamadım...
para verilir destek olunur sonucta aile onlar, ama kendi aileni de madur etmeyeceksin yetirebileceksin o zaman eşinin de isteklerini yerine getirecek... çok sinir oldum :/

oturup konuşun böyleyken böyle ne istediğini ve yapabilecek mi konuş onunla ve bir orta yolu bulmaya çalışın inşallah herşey gönlünce olur, üzme kendini....

arkadasın duygusal gününe denk geldı sanırım..coştu burdatmm sakinnn sakinnn..

arkadasım ben olsa vermem..500 cıddı bir rakam her ay verılmez öyle..yardım edıceksın tabı sıkıştıkca kendı aılene esının aılesıne yardım et..ama her ay maas gıbı kusura bakmasın kımse..konus düzeltın dıyemıycem sımdı sana tmm der nıkahı kıyınca bak nasıl gönderıyor paraları..sen vazgec cnm bu sevdadan..sımdıden sana aılesı ıcın böyle restı ceken adamdan sana koca olmaz..

bilemiyorum canım konunun yalnızca başını okuduğumdan arada geçen olaylar hakkında bilgi sahibi olamadım. ama sorumsuz da olsa bir şey yapamıyor ki insan yalnızca babası zor durumda kalıcak olsa belki çok çok acımasız olursak kendi haline bıraksın denir gerçi ben diyemem ne olursa olsun ama bu durumdan erkek arkadaşınızın annesi de nasibine alıcak belki evlilik fikrini bi müddet askıya alıp bi birikim yapabilir onu ailesine verip yoluna devam edebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…