Aileye maddi yardım

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Merhaba kızlar,

Ben işe başlayalı 1.5 yıl oldu. Ondan öncesinde üniversitede de okurken 2 yıl çalıştım kendi harçlığımı çıkardım kredi de almıştım. Girdiğim işimde iyi maaşım var Allaha şükür, rahatça geçiniyorum. Ben işe girdiğimde babam işten çıktı zaten emekliydi en üst maaşlardan birini alıyor. Bu yüzden de maaşımın bir kısmını hep onlara verdim hala da veriyorum. Arabamız yoktu verdiğim para ile araba alındı, şimdi evi yaptırmak istiyorlar onun için de kredi çekmeyi düşünüyorlar. Bense dediğim gibi rahatça geçiniyorum ama kendime ekstra bir şeyler yapacağım parayı vermiş oluyorum. Artık ben de kendim bir şeyler sahibi olmak istiyorum, biraz birikim yapabilmek istiyorum, hayatım öğrenciliğimde kazandığım asgari ücretten hiç fark etmedi nerdeyse. Ve ev yaptırmak için vb vermek artık zor gelmeye başladı. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum? Bu konu kimselerle de konuşulmuyor, fikrinizi almak istedim...

Teşekkür ederim herkese.

Ben ailenin çocuktan maddi yardım beklemesini oldum olası tuhaf bulurum.
Çocuk kendisi seve seve verirse o ayrı mesele.
Ama ailenin bunu özellikle beklemesi sanki çocuğu yetiştirdiğinin ücretini istemek gibi.
O da artık bi birey ve geleceğini kurmak zorunda.
Doğru düşünüyorsunuz.
Kendinizi kötü hissetmeyin.

Biraz çıtlatmak istediğimde de üzülüyor annem, zaten evlendiğinizde istemeyeceğiz ki diyor... Sen de evimizi düzeltmek istiyorsun falan diyor. Hem istediğin gibi gezip tozuyorsun diyor, haklı evet gezmemde kısıtladığım bir şey yok. Ama hem gezip hem birikim yapacak durumum varken bunu kullanamıyorum 1.5 yıldır

Tamamen sizin ödemenizi mi istiyorlar

Ailem şimdiye kadar benden kuruş beklemedi ki çok zor şartlarda okuttular meslek sahibi ettiler.
Üstüne üstlük ellerine geçeni hala önümüze dökerler.
Oyüzden empati kuramuyorum kusura bakmayın .

Yok hayır öyle bir şey yok da ben 1-1.5 para veriyorum her ay, onun ile araba alınabiliyor ev yaptırılabiliyor vermesem ödeyemezler krediyi falan

Yani zor tabi ama hem birikim yapıp hem yardım edebilirsiniz. Mesela ayda en fazla 1.000 lira verebilirim gibi izah ederseniz çözülür sanırım. Biraz gezmeden falan fedakarlık edilir ama gençken ana babanın duasını almakta fayda var

15.senem bitti is hayatinda , iyi de bir maasim var , bir kere bile aileme para vermedim
Bazen is cikisj onlara gidersem tatli falan alir gotururum kizarlar , ne gerek var neden parani harciyorsun diye
Cocugundan para alan aileleri sadece bdv de gordum , cok sasiriyorum gercekten

İsteklerini anlıyorum ancak kendimden örnek vereyim.
Ben evlenene kadar eve yardımda bulundum hep.
Ama evlendikten sonra keşke daha da çok yardım edebilseydim diyorum.
Biraz daha rahat ettirseydim annemi gibi bir keşkem var.

İsteklerini tamamen ertele diyemem.
Ama pişmanlık bırakmayacak bir yardımın olsun derim.

Yanlış düşünmüyorsun

Araba alınmış zaten, daha ne olsun?

En iyi birikim de borç bence

Sen de araba al kendine, ya da yüksek limitli kredi kartıyla altın alıp, her ay dönem sonunu öde

Tamamen kesmek yerine mesela 750 1000 tl arasi bir yardimda bulunun. Kendinizde ufak ufak biriktirin. Onlarada bunu ilerde yine size yuk olmamak hemde kendimde rahat etmek icin yapiyorum diye guzelce izah edin. Emin olun siz verdikce Allah size daha cok verir. Ana baba rizasi almak cok guzel.
Dedigim gibi ufak ufak yapin birikimlerinizi mesrla her ay bir yârim altin alip koyun krnariniza yada bir euro hesabi acin 400 500 tl koyun her ay.

Okutmuşlar beslemiş büyütmüşler beklerler tabikide...hakları...ailene yedirmeyecende el adamına mı yedireceksin
Sanki ailenin yaptırdıkları ev yaşlılıklarında vefatlarında sana kalmayacak mı
Bencilce davranmışsın

Bencilce "davranmışım"? Pardon yani ezbere cevap verecekseniz hiç vermeyin davrandığım hiç bi şey yok beniö :)

Teşekkür ederim, olabilir :)

Yanlış düşünmüyorsun

Araba alınmış zaten, daha ne olsun?

En iyi birikim de borç bence

Sen de araba al kendine, ya da yüksek limitli kredi kartıyla altın alıp, her ay dönem sonunu öde

Arabanın da borcu ödeniyor şuan... O taraftan desteğimi çekemem o yüzden... ama en azından arabadan sonra kendime bir şeyler yapabilmek istiyorum...

Tek cocuk sen misin? Oyleyse ev zaten senin olacak kendin icin yapiyormus gibi düşün

Teşekkür ederim cevabınız için :) belki de dediğiniz gibi böylesi iyidir pişman olmamak için

Arabanın da borcu ödeniyor şuan... O taraftan desteğimi çekemem o yüzden... ama en azından arabadan sonra kendime bir şeyler yapabilmek istiyorum...
Söyledin mi araba taksiti bitince, ben kendi hesabıma yatırım yapacağım diye?

Ne tepki verirler sence söylesen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…