Ben ailenin çocuktan maddi yardım beklemesini oldum olası tuhaf bulurum.
Sanki çocuğu yetiştirdiğinin ücretini istemek gibi.
O da artık bi birey ve geleceğini kurmak zorunda.
Doğru düşünüyorsunuz.
Kendinizi kötü hissetmeyin.
Biraz çıtlatmak istediğimde de üzülüyor annem, zaten evlendiğinizde istemeyeceğiz ki diyor... Sen de evimizi düzeltmek istiyorsun falan diyor. Hem istediğin gibi gezip tozuyorsun diyor, haklı evet gezmemde kısıtladığım bir şey yok. Ama hem gezip hem birikim yapacak durumum varken bunu kullanamıyorum 1.5 yıldır
Tamamen sizin ödemenizi mi istiyorlar
Biraz çıtlatmak istediğimde de üzülüyor annem, zaten evlendiğinizde istemeyeceğiz ki diyor... Sen de evimizi düzeltmek istiyorsun falan diyor. Hem istediğin gibi gezip tozuyorsun diyor, haklı evet gezmemde kısıtladığım bir şey yok. Ama hem gezip hem birikim yapacak durumum varken bunu kullanamıyorum 1.5 yıldır
Yok hayır öyle bir şey yok da ben 1-1.5 para veriyorum her ay, onun ile araba alınabiliyor ev yaptırılabiliyor vermesem ödeyemezler krediyi falan
Okutmuşlar beslemiş büyütmüşler beklerler tabikide...hakları...ailene yedirmeyecende el adamına mı yedireceksin
Sanki ailenin yaptırdıkları ev yaşlılıklarında vefatlarında sana kalmayacak mı
Bencilce davranmışsın
Tamamen kesmek yerine mesela 750 1000 tl arasi bir yardimda bulunun. Kendinizde ufak ufak biriktirin. Onlarada bunu ilerde yine size yuk olmamak hemde kendimde rahat etmek icin yapiyorum diye guzelce izah edin. Emin olun siz verdikce Allah size daha cok verir. Ana baba rizasi almak cok guzel.
Dedigim gibi ufak ufak yapin birikimlerinizi mesrla her ay bir yârim altin alip koyun krnariniza yada bir euro hesabi acin 400 500 tl koyun her ay.
Yanlış düşünmüyorsun
Araba alınmış zaten, daha ne olsun?
En iyi birikim de borç bence
Sen de araba al kendine, ya da yüksek limitli kredi kartıyla altın alıp, her ay dönem sonunu öde
İsteklerini anlıyorum ancak kendimden örnek vereyim.
Ben evlenene kadar eve yardımda bulundum hep.
Ama evlendikten sonra keşke daha da çok yardım edebilseydim diyorum.
Biraz daha rahat ettirseydim annemi gibi bir keşkem var.
İsteklerini tamamen ertele diyemem.
Ama pişmanlık bırakmayacak bir yardımın olsun derim.
Söyledin mi araba taksiti bitince, ben kendi hesabıma yatırım yapacağım diye?Arabanın da borcu ödeniyor şuan... O taraftan desteğimi çekemem o yüzden... ama en azından arabadan sonra kendime bir şeyler yapabilmek istiyorum...
Tek cocuk sen misin? Oyleyse ev zaten senin olacak kendin icin yapiyormus gibi düşün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?