Aileye maddi yardım

Bir aile cocuk yapmaya karar verip dunyaya getirdiyse bu onlarin tercihidir. Ac-acikta degillerse bir çocuktan maddi yardim beklemek saçmalıktır. Bencilliktir. Cocuk gelecek yatirimi degildir. Sizi besleyip buyutup okutmak zaten anne baba olmanin temel gorevidir. Bunlari yapmalari onlara vefa olusturmaz. Ama turkiyede bu durum ne yazik ki tam tersi. Anne baba yapsa da yapmasa da cocuk anne babaya bakmak zorundaymis gibi.
Siz fazla bile yapmissiniz bence. Hele de araba luks bir ihtiyac.
Uzulmelerine goz yumup maddi yardiminizi keseceginizi soyleyin araba borcundan sonra.

+1

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum ama kendimi kötü hissediyordum böyle düşündüğüm için... Belki de böyle yapmam gerekiyordur :) teşekkür ederim.

Bazen çıtlatıyorum da üzülüyor almaya zaten çok zor alıyorum falan diyor
Daha üniversite hazırlanan kardeşin varmış
Baban da çalışmıyor

Kardeş üniversiteye giderken, yine senden maddi beklenti olacak.

Ee hadi sen hem kardeşe, hem eve yettin
Kardeş mezun oldu, ondan ne talep edecekler?

Zaten ihtiyaç kalmamış olacak?

Hırçın mı düşünüyorum bu konuda bilemiyorum
Tek çocuğum
Ve asla ailemin benden para geri ödeme gibi beklentisi olmadı

Maaş günümde bile paraya ihtiyacın var mı diye sordular.

İleriye dönük yatırım amaçlı çocuk yapılır, okutulur olur mu öyle?

İçinden gelir yaparsın ne hoş

Ama emeğinin karşılığı olan parada hak talep ederlerse zor ikna etmen

Aslında babamın emekli maaşı aileyi döndürmeye gayet de yeter çünkü 3-4 arasında emekli maaşı var ev de kendimizin. Kendisi de yine bir şeyler yapmaya çalışıyor az bir şeyler getiriyor. Annemin sigorta primini ödüyorlar 2 yıl kaldı onda, o da bitince zaten vermeyi düşünmüyorum kızma kırılma olsa da. Kardeşim de benim gibi kredi alacak mecburen. Ben 2-3 yıl sonra evlenmek de isteyeceğim...

Dediğiniz gibi zor bir durum insanın omuzlarına çok yük yüklüyor... Böyle zorunluluklar olmasa keşke...

Sizinkiler şu an emekli ve senin maaşının bolluğuna alıştığı için
İlk anda zorlanacaklar

Bizde de aynısı oluyor tamamen. Tatile gidince, aman çocuğum bize birşey getirip masrafa girmeyin diye ararlar. Getirecegimiz de ufak bi hediyeliktir yani. O yüzden ben de konu sahibi için biraz üzüldüm

Vallahi pes.. Elin adamı diye kast ettiğiniz de sanırım hayat arkadaşı, çocuğunun babası falan oluyor. Madem elin adamı, niye koynumuza alıyoruz?

Vallahi pes.. Elin adamı diye kast ettiğiniz de sanırım hayat arkadaşı, çocuğunun babası falan oluyor. Madem elin adamı, niye koynumuza alıyoruz?
Insan kocasina elin adami der mi yahu
Aile oluyoruz sonucta , o zaman babalarimiz da elin adami annelerimiz gitmis getirmis elin adamini bide bizi peydahlamislar

Merhaba arkadasim ben suan 31 yasinda evli ve bir bebek sahibiyim.Benim babam annemi yillarca aldattigi icin borctan harctan yuzumuzu kaldiramadik ve benim egitimim icin harcanan para surekli basima kakildi.Sonucta ise babam evimizi,emeklilik tazminatini kaybettigi yetmemis gibi emekli maasina el konulmustu.Ben ise tam yuksek lisansa baslayacakken calisarak onun hacizlerini banka borclarini odemek zorunda kaldim bu durum tam 8 yil surdu ve ben onun borcunu bitirip evlenmeye karar verdim.O ise ben evlenmeden iki ay once bankadan yuklu bir kredi daha cekti.Ben ise zamaninda prof. Hocamdan aldigim teklifi yani akademik kariyeri kacirmis oldum.Bebegim oldugu icin calismaya ara vermis oldum.Simdi aklima kaybettigim yillar geldikce cildiriyorum bundada varmis hayir demekten baska carem yok.Zaman ve firsatlar geri gelmiyor sadece omur bosa gecmis oldu.Sana tavsiyem asla gereginden fazla fedakarlik etme bu yukarida anlattiklarimdan lutfen ibret al.Aile cocugunu dusunuyor diye bir sey yok herzaman.

Son düzenleme:
bence açık açık konuşun kendim için de birikim yapmak istiyorum deyin
örneğin istedikleri kredinin yarısını çekebileceğinizi ve ödeyebileceğinizi söyleyin
Ayrıca maaşınızdan altın hesabı açtırın mesela yada vadeli az da olsa kenara para atmaya başlayın

af edersiniz babanıza koca bir yuhh çekmek istiyorum
keşke o çekilen krediyi hiç ödemeseydiniz nasıl çekmeyi bildiyse babanız öyle ödeseydi
siz hocanızın teklifini kabul etseydiniz bazen bencil olmak gerekiyor gerçekten

Herkesi düşünün ama en önce kendinizi düşünün.Yıllar çok çabuk geçiyor.Zaten gençliğimiz okumakla ev okul arasında geçti yıllarca.Tam işe başlayıp para kazanmaya başlayınca da bunlar oluyor.Gençlerin kaderi bu mu yahu?

Çalıştığım ve çok şükür maaşım iyi olduğu halde annem çantama benden gizli para koyar verirse almam diye.Siz gençsiniz , bu yaşlar bir daha ele geçmez.Ona göre karar verin bence.

Keske borclari yuzunden hapise girseydi.Buna izin vermedigim icin pismanim.Yukarida bahsettiklerim yasadiklarimin cok kucuk bir kismi.Suan adam kadina yaptigi harcamalar nedeniyle evsiz kalma durununa dusup parasibdan bir miktar geriye alamadigi icin ayrilmis olsa da yeni para harcama sekli iddaa oldu.Yani kadin yoksa kumaea sariyor herif.

adam her yönden zararlık desenize
Allah ıslah etsin

Zorlamayacak şekilde yardım edebilirsin. Yardım kesilince ailelerin tavır yapma olayı var esas can sıkan o.

Alma arkadaş al diyen mi var sen çalış kocana bak aileni boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…