Aklım fikrim Leyla da :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yavrum açlıktan ölmüş, bunu yapan yaratığı içeri tıkıp, vergilerimizle yıllarca karnını doyuralım öyle mi? Allahım boğazındaki lokmayla boğsun bu işte parmağı bulunan herkesi. Düşünmek, okumak, görmek istemiyorum bu haberle ilgili bir şey. Çaresizlik ne can yakıcı. Ama insan kapayamıyor da gözünü. Nasıl, nasıl, nasıl? İnsan olanın kafası almaz ki zaten. Hiç tanımadığınız çocuk önünüzde düşse, canı yansa, sizin de içiniz acır, koşarsınız. Bu yavruya yapılan nasıl bir gezegenden gelmiş bir yaratığın vahşeti? Aynı dünyada yaşıyor olmak bile ne acı.

Ben de ailesinden feci şüpheleniyorum. Evladım kaybolacak, o köyü insanların başına yıkardım be, kimse aramıyorsa, ben yırtınırdım aramak için, öyle boynumu büküp oturmazdım bir köşede, mazlum rollerine girmezdim, parçalardım dünyayı.

Cinsel istismar yok deniliyor, inşallah öyledir. Ama insanın inanası gelmiyor. Toplum isyan etmiş durumda, olaylar daha da büyümesin diye saklıyor olabilirler mi diye düşünüyorum ama inşallah sadece kuruntudur, şüphedir.

Genel idama karşıyım, bu ülkede idamın su istimal edileceğine eminim çünkü. Ama çocuklara eli uzanan bu pislikler için özel bir yasa çıkarılmalı. Hadım filan yetmez, yok edilmeli bunlar, mezarları bile olmamalı.

Bu kadar medyaya yansımış bir konuda böyle birşeyin söz konusu olacağını düşünmüyorum

Olayı normalleştirmek için söylemiyorum ama doğuda cenazeler bekletilmez.. Sabah namazında gömende olur, kızı oğlu gelmeden rahmetli olan anne babada gömülür..

Simdi dogacak cocuklarimizi dort duvar arasindami buyutelim hep.bizimle gezdiginde insani sosyal duygulari nasil olusacakki

Valla gülüm, dört duvar arasında zaten büyütemezsiniz çocuklarınızı, belli bir yaşa kadar anneye bağımlılar, sonrasında okula gidiyorlar, sosyalleşiyorlar, yapacağınız en iyi şey çocukları kontrol altında tutmak, sürekli gözünüz üzerinde olacak ama aynı zamanda tanıdık tanımadık hiç kimsenin yaklaşmasına izin vermemeyi öğreteceksiniz, çocuklarınız 5-6 yaşına geldiğinde ev adresini, anne veya babanın numarasını ezberleteceksiniz, çığlık atmayı öğreteceksiniz.

Bu sapkınlar ben çocukken de vardı, şimdi de var, vicdan merhamet insanlık yok çünkü onlarda, genellemekte olmaz ama sapığı uzakta aramamak lazım, yakınların da sapıklıkları oluyor, önce kendiniz bilinçlenecek sonra çocuklarınızı bilinçlendireceksiniz.

Çocuklar çığlık atabilse, bağırabilse, tanıdık tanımadık kimsenin elini tutup gitmemesi, yaklaşmaması öğretilse ağzı kapatılıp zorla kaçırılan çocuklar dışındakiler kurtulurdu.

Burada en çok anne babalara iş düşüyor.

Adli tıp uzmanı Prof. Dr. Oğuz Polat: Çocuk istismarına idam cezası ters teper; çocuğun konuşması durumunda idam edilebileceğini düşünen suçlu, o çocuğu öldürür.

Suçsuz yere idam edilenlerde olur, evet yaşanan olaylar insanlık dışı, bunu yapanlar insan değil, olamaz ama idam çözüm değil, idam olmamalı.

Adli tıp uzmanı Prof. Dr. Oğuz Polat: Çocuk istismarına idam cezası ters teper; çocuğun konuşması durumunda idam edilebileceğini düşünen suçlu, o çocuğu öldürür.

sanki öldürmüyorlar da zaten öldürüyorlar cinsel istismara uğrayan çocukları yapmayın ya idam şart ya da başa türlü kısasa kısas olmalı bakın nasıl normalleşiyo şerefsizler

Suçsuz yere idam edilenlerde olur, evet yaşanan olaylar insanlık dışı, bunu yapanlar insan değil, olamaz ama idam çözüm değil, idam olmamalı.

Idam tabi ki cozum degil ama bu tip suclari isleyenlerin cezasi meydanda sallandirilmak olmali diyorum. O kadar igrendim ki artik, 500 yil oncesinin kafa kesip sehir meydanina ibret-i alem icin asma seklindeki cezasi gozume gayet dogru gorunur oldu.

O zaman aklim almiyor koskoca polis teskilatinda bir tane mi akilli, uyanik insan olmaz?

Bir anlasam bir anlasam... ben yine bir istismar olduğunu ama halkın sokaklara dökülmemesi için detayların gizlendiğini düşünüyorum. Ama umarım sadece benim kendi kuruntumdur. İstismar yok ise çocuk neden çıplaktı? Bu bir benim aklıma gelmiyordur herhalde?

Benim de burnuma acikcasi ortbas kokulari geliyor. Acliktan olme isi nedense kafama yatmadi. Yani intikam icin cocugu oldureceksen de oldur at dere yatagina neden kizi evlerinde tutup riske girsinler ki?

Benim aklima en basta su geldi: Bu amca denen adam bu kizcagizi cinsel istismar etti ve oldurdu. Aile de ortbas etti.

Lakin ailenin supheli aciklamalari, babanin tefeci olmasi, ve otopsideki cinsel istismar yok denmesi (ki buna inanasim gelmiyor) dikkatleri baska olasiliklara da cekti.

Tek soyleyecegim su ki, bu ailede bir haller var basindan beri kizin nerde oldugunu bildiklerini dusunuyorum.

kızlar sözcüde böyle yazıyor son gelişme olarak =( =(

Vücudunda morluklar ve çizikler olduğu belirtilen Leyla'nın ölümünün araştırılması için 3 savcı görevlendirildi. Minik Leyla'nın ölümüyle ilgili açıklamalarda bulunan Ağrı Valisi Süleyman Elban, dün akşam saatlerinde cesedi bulunan Leyla Aydemir’in kaçırıldığını ve açlıktan öldüğünü söyledi. Elban, düzenlediği bazın toplantısında, küçük Leyla’nın açlık nedeniyle öldüğünü, vücudunda darp izi olmadığını, herhangi bir istismar emaresinin de bulunmadığını belirtti.

Elban, yapılan otopsi sonucunda Leyla’nın kaybolduktan sonra 8-10 gün içinde ölmüş olduğu sonucuna varıldığını belirterek, “Dün bulunduğu tarihten 2-3 gün evvel o derede suyun içine bırakılmış olduğu yönünde tespitler mevcut. Ölüm nedeni çocuğun 8-10 gün aç bırakılması. Cesette herhangi bir darp izi, yaralama izi mevcut değil. Yine o süre zarfında herhangi bir vahşi hayvan tarafından yaralanma söz konusu değil. Dün üzerinde görülen kırmızı izler, güneş yanığı olduğu tespit edildi. Çocukla ilgili herhangi bir istismar ya da tecavüz emaresi de yoktur. Bu sabaha karşı yavrumuzun otopsisi tamamlandı. Aile de bekletilmeden defnedilme talebinde bulundu. Cenaze kendilerine teslim edildi ve sabah erken saatlerde de yavrumuzun cenazesini defnettiler. Başımız sağ olsun ve bu son kaybolan yavrumuz olur diye temenni ediyorum” dedi.

Elban, çalışmaların devam ettiğini belirterek, ‘kaçırılma mı kayıp mı’ sorusuna, “kaçırılma” cevabını verdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor."

Çocuğu her türlü öldürüyorlar zaten en azından pislikler cezalarını çeksin

sanki öldürmüyorlar da zaten öldürüyorlar cinsel istismara uğrayan çocukları yapmayın ya idam şart ya da başa türlü kısasa kısas olmalı bakın nasıl normalleşiyo şerefsizler

Ne engellenir ne normalleşir. Öyle olsa idam cezası olan ülkelerin hiçbirinde suç işlenmemesi lazımdı. Aynı hız devam ediyor. Orada adamın demek istediği, suçlu "Aaa idam edilicem ben bu çocuğu öldürmeyim salayım" demez, tersine daha da ters teper artırır diyor. O zaman yeni bir ceza getirmenin anlamı kalmıyor. Zaten gelse de ben tecavüzcü dışında herkese uygulanacağından eminim. Burada hanginiz hakkaniyetle uygulanacağını bana söyleyebilir? Olmaz, zaten kafadan hakkaniyetsiz.

Anne bazı zamanlar çok sakin konuşuyordu bazı zamanlar da sadece agladi.gerçeği bilemeyiz tabi Allah biliyor ama bana hiç samimi gelmedi anne ve baba.en azından babayı geçtim annenin ortalığı yıkmasi lazımdı. Benim çocuğum kaybolcak ve aman benim akrabalarımı aramayın bizde öyle şey olmaz yapmazlar dicem öyle mi.inşallah bir an evvel bulunur yapan adi şerefsiz o.çocuğu da geberir işkenceyle.

Idam tabi ki cozum degil ama bu tip suclari isleyenlerin cezasi meydanda sallandirilmak olmali diyorum.

Yanlış tutuklama ve delillerin tam değerlendirilmemesi sonucu verilen yanlış mahkeme kararları sonucu suçsuz yere idam edilenler olursa ki, olur o zaman ne olacak?

Bu tip vakalarda çok ince eleyip sık dokumak lazım, malum hepimiz çocuklara karşı duyarlıyız ama bazen başka bir husumetten iftiraya uğrayanlar da oluyor, mesela 2009'da tecavüz edip öldürülen Sezgi diye bir kızımız var, sanıklarla ilgili deliller 7 yıl sonra ancak mahkeme açılmasına olanak vermiş, bazen bazı deliller yetersiz olabiliyor, yetersiz delille asılan biri suçsuz da olabilir, adam asıldı diyelim, yıllar sonra olayı yeniden inceleyen adli kurumlar idam edilenin suçsuz olduğunu ortaya koyan yeni bulgulara rastladı, ne diyecekler idam edilene ? Pardon mu?

Sakinleştiriciiiiiiii dedim kaç kez ama duyan olmadı

Orasi cok dogru tabi ki. Idam cezasi bir gelirse pir gelir ve sonu muhaliflerin de, gazetecilerin de asilmasiyla sonuclanir. Pakistan orneginde mevcut, Turkiye'nnin geriye gitmesi ve mollalasma sureci aynen Pakistan'i andiriyor zaten. Turkiye de 50 yila kalmaz Pakistan olur diyorum o bambaska bir hikaye.

Lakin cezalar yeterli degil bence, kimse yasayi da ciddiye almiyor. tecavuz suclusu adamlar kravat takip indirim aliyor. Komedi yani. Adalet sistemimiz islemiyor, adalet yok.

Yine bizim hayvanlarimiz bu sefer Londra'da sarhos bir kiza tecavuz etmisler:
http://www.dailymail.co.uk/news/art...teenager-led-club-Canterbury-Kent-jailed.html

Bizde olsa kurban icin eee o da sarhos olmasaymis denirdi, mini etek giymesin denirdi, o saatte sokakta ne isi var denirdi denirdi de denirdi yani suclu haric herkes suclanirdi kimse de eee kardesim neden tecavuz ettin demezdi. Her zamanki gibi bizim hayvanlarimizin mahkemede stratejisi ayni: "Benim de kizkardesim var aynisi ona olsun istemezdim pismanim"....ama Ingiliz hakim yer mi, haydi kiz sarhostu siz ayiktiniz demis hakim timsah gozyaslarina aldanmamis helal olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…