Aklımda hep intihar düşüncesi var.

Ne güzel söylediniz... Kaçacak yer..
Benim yok .. Kaçmak istiyorum ama geri dönmek de istemiyorum. Aklımdakiler, sakıntılarım, kaygılarım hatta bas ağrılarım... Hepsi yok olsun, hafızamdan silinsin istiyorum.
Kusura bakmayın çok kopuk yazıyorum. Toparlamak da zorlanıyorum çünkü.

Şimdiye kadar hep evladım için yapmadım zaten onun kokusunu almadan uyuduğum tek bir günüm bile olmadı. Ondan ayrı kalmak düşüncesi aklıma geldikçe sanki biri boğazımı sıkıyor, nefesim daralıyor. Ben olmazsam , evladım perişan olur diye vazgeciyorum. Sonra bir saat bile geçmeden aynı düşünceler yine beliriyor...

Yok öyle değil kendimi öldürme isteğim baya baya var. Su aralar hiç aklımdan çıkmıyor. Hem Bu düşünceler var hem de sık sık ölmüş olarak gözümün önüne geliyor.
Anladım istemsiz düşünce ve korku olsaydı panik atak diyecektim ama istek varsa baska bir durum bilgim yok umarım arkadaşlar size yardımcı olabilir.

Teşekkür ederim iyi geldiniz ..

Olan olayıyazarsam ifşa olacağım. O yüzden açık açık yazamıyorum. Ama öyle kücük bir şey değil. İftira atıldı, mahkemeye taşındı fakat kendimizi kanıtlayamadık diye yuvarlayayım.

kendiniz yaratacaksiniz o kacacak yerinizi, illa mekansal olmasina gerek yok.
kendinize iyi gelen bir sey bulacaksiniz ve ona sarilacaksiniz can simidi gibi.

Hepimiz bunaliyoruz zaman zaman emin olun.

tam olay nedir bilemiyorum ama,
sevdigim bir laf vardir.

Mutsuzsan yer degistir, agac degilsin ki.

Gerckten mekana bagli ise sikintilariniz, atiyorum ailenize yakin oturuyorsunuz ve bunaliyorsunuz (tamamen farazi), gidin tasinin baska bir sehre. Insan olumu dusunur hale geldi ise radikal degisiklikler yapmaktan cekinmemeli. Onceliginiz siz olmalisiniz, evladiniz bile degil. Cunku cocuklar anneyi babayi mutlu gormek isterler her seyden once.

degmez inanin ki,
olumu dusunmeye asla degmez.

ben baska ulkeye tasindim 2016da,
en yakin akrabalarimiz bile, neden tasindi ki demek ki fetocuymus diyorlarmis ardimdan,
ailem neler cekti,
halbuki ben surekli ulkeye giris cikis yapan bir insanim, alnim ak yani.
ama iste camur at izi kalsin.

Hic mi hic umursamiyorum, ben kendimden eminsem gerisi ne dese umurum olmaz.

Peki bu iftira sizi ve eşinizi etkiledi mi ? Yani eşiniz ya da siz her kime iftira atıldıysa diğer taraf buna inandı mı ?

Kendimden ben de eşimde çok eminiz . Asla ve asla yapmadığımız birsey için yargılanacağız. Belki de ceza alacağız çünkü kanıtlayamıyoruz . Karşı taraf en yakın arkadaşlarımıza, tanıdıklarımıza para karşılığı şahitlik yaptıracakmıs. Bu bana çok agır geliyor inanın.

hepsi 5 para etmezmis o zaman deyin, uzulmemeye calisin.
Ya da uzulun ama esinizle cocugunuzla ailenizle birlikte,
kendi kendinizi dibe cekmeyin.
kendinizden de vazgecmeyin.
Siz kendinizden eminseniz basiniz dikin.

aslinda suclu bile olsaniz, insan kendini affetmeli bir noktada, hayatta hata yapmak normal,
ama siz sucsuzken kendinize ceza veriyorsunuz.
kendinize haksizlik eden bir kisi de sizsiniz.

Lütfen kalkın ben sağlıklıyım deyip işinize gücünüze bakın ben yemek yapmayı çok seviyorum internettende açıyorum bir film dizi hoşuma gidiyor. Bebeğim var onla oynamak ilgilenmek günümü alıyor zaten .Spor yapın geçen burada görmüştüm leslie ile 30 dk spor yapıyorum.Ne bileyim büyük bir sorun yoksa iftira falan demişsiniz unutulur geçer gider çocuğunuzun bu günleri gelmez geri.Bizde 2 ay önce korona atlattık .Çok zor günlerdi gerçekten her an ölüm korkusu vardı tabi öyle şeyler söyleniyorki bir anda ciğerine iner falan diye .Psikolojik olarak etkilendik sürekli halsiz yorgun bir yandan bebek derken 1 ay kendimize gelemedik. Kalk dedim iyice kötü olacam yoksa psikolojik olarak .İp aldım gittim şapkalar ördüm amigurami yaptım fırsat buldukça dışarı çıktım. Evi temizledim baştan aşağı ...Kendi kendinize kalmayın yapmaktan hoşlandığınız şeylerle ilgilenin.

Çok ağırıma gidiyor inanın.
Hele kendimi kanıtlayamamak daha da agırıma gidiyor . Ya bu yüzden evladımdan ayrı kalırsam diyorum . Kendimi yiyip bitiriyorum.
Eşim korkma diyor ama korkuyorum..

Şu yaşadıklarınızın büyük kısmını geçen sene yaşadım. Benim istemediğim öfke nöbetlerimde oluyordu. Sesimi yükseltmemek adına dişlerimi sıktığımı, bir odaya geçip saydığımı bile bilirim. İntihar etmeyi hiç düşünmedim. O zaman her şeyin düzeldiğini, geçip gittiği günleri göremem diye düşünürdüm. Çünkü gerçekten yaşanan her kötü sürecin bir gün biteceğine inancım tam.
Yalnız kalmak tüm çevremden uzaklaşıp günlerce telefonumu kapatmayı falan hayal ettiğimi hatırlıyorum.

Ufak bitkisel sakinleştiriciler kullandım, netten meditasyonlar bulup yaptım. En sonunda terapiye gittim. Her terapi çıkışı yüzleştiklerimle o zamanki etkilerini bağdaştırdım. O biraz sarsıyor ama taşlar yerine oturuyor. Yaran nerede ise seni yeniden güçlendirecek olan yine oymuş onu keşfettim. Kimseye anlatamadıklarımı psikoloğa anlattım. İçim boşaldı, yüklerimi bıraktım çıktım. Ben etkisi olmuyor diye düşünürken kendimi sorguladığımda öfke nöbetlerimin yok olduğunu fark ettim. Enerjim yükseldi, o döneme göre neşem arttı, "aman sende" lerim çoğaldı. Kesinlikle uzman yardımı alın, aman geçer demeyin.
Yaşadığımız içimizde tuttuğumuz her şey bir yerler de patlak verip dışarı çıkmak için bekliyor.

Geçmiş olsun.
İnanın hiç halim yok. Zar zor bi kahve yaptım şimdi kendime. Düşünüyorum sanki benim sevdiğim zevk aldığım birsey de yok..

Çok ağırıma gidiyor inanın.
Hele kendimi kanıtlayamamak daha da agırıma gidiyor . Ya bu yüzden evladımdan ayrı kalırsam diyorum . Kendimi yiyip bitiriyorum.
Eşim korkma diyor ama korkuyorum..

Elbette uzulursunuz.

Evladinizdan ayri da kalabilirsiniz.

Amma hic biri olumunuzden daha cok aci vermez evladiniza, buna emin olun.

Her sey duzene girer, sakin kalmaya calisin.
Bugunlerinizin kiymetini bilin.

ayrica olayi yazsaniz belki bazi guzel fikirler de alabilirsiniz, hukukla hasir nesir cok arkadasimiz var burada.

Size de geçmiş olsun.
Ne kadar sürdü tedaviniz ?
En zoru tedaviye adım atmak değil mi ?

Tedavinin süreci durumu bagli. Yani surda basladi burda bitti demek zor. Agir sürecte haftada iki kere terapiye gittim. Ondan sonra sadece haftada bir kere. Tedaviye adim atmak da zor, ama tedaviyi sürdürmek de zor. Cünkü bazen istemediginiz veya aklinizin en arkaya sakladiginiz durumlarla da yüzlesmek zorundasiniz. Bir kere resmen terapistle kavga edip aglayarak ciktim "bir daha gitmem" diyerek, ama haftaya tipis tipis gittim yine, cünkü gereken oydu (ve sakin kafayla terapistin hakli oldugunu da anladim).yada söyle diyelim: biz bir günde bu duruma gelmedigimiz gibi, bir günde tekrar o durumdan cikamiyoruz. Ama tedavinizi sürdürseniz iyi sonuclar elde edersiniz. Depresyonu yendikten sonra bende tekrarlanmadi sükür

para karsiligi sahitlik yapanlar da olaylarin aslini biliyor, siz daha niye kendinizi üzüyorsunuz?
tam tersi kim ne derse desin, sizin dik durmaniz gerek. vicdan rahatligiyla siz o iftiraci kimselerden zaten kat kat öndesiniz. kimseye kanitlamak zorunda da degilsiniz hakliliginizi. siz, esiniz, sizi sevenler biliyorsa gerisi mühim degil.

seneler önce ben daha cocukken ailemin basina benzer bir olay geldi bir iftiraya maruz kaldilar.
agir bir iftiraydi, mahkemelik fln olunmadi ama biz almanyada yasiyoruz ve bu dedikodu memlekette bile herkes tarafindan konusuluyordu. ailem önemsemedi tabi, iftirayi atan da baya yardimlari dokundugu bir kimseydi. illaki insanin zoruna gidiyor. neden diye icin icini yiyor. zamanla unutuldu. iletisim kesildi o kisiyle zaten. baya süre gecti üzerinden. gecen yil bir tanidiktan duydum ki kendisi ayni iftiraya maruz kalmis, hayati tepetaklak bir sürü olaylar gecirmis gerek ailevi gerek maddi bir cikmazin icinde.

bunu niye anlatiyorum. sizinkinden farkli bir konu belki ama inanin kimsenin yaptigi yanina kalmiyor. insanlar yüzünden kendi sagliginizdan, kendi ailenizin mutlulugundan nasil vazgebilirsiniz? onlar yine cirkef cirkef yasarken, siz kendinizi niye bukadar haksizlik yapiyorsunuz?

inanin zamani gelecek, kendinizi bukadar üzdügünüz icin kendinize güleceksiniz.

İşte tam bu yazaşığınız yüreğimi sıkıstırıyor ve nefesim kesiyor.

bir ebeveyn olarak her seyimizle cocuklara ornegiz,
iyi ornegiz veya kotu ornegiz, fark etmez,
cocuklar bize bakiyorlar her turlu.

o yuzden ayri da kalsaniz durusunuzla cocugunuza ornek olmaya devam edeceksiniz.
bunu bilin,
ve asla vazgecmeyi dusunmeyin.

Hakkinizda hayirlisi olur umarim.

Yerinizde olsam biraz kendi icime donerdim, meditasyon yapardim, veya inancli bir insanim yazmissiniz, biraz daha maneviyata donebilirsiniz eger ki size iyi hissettiriyorsa.
Bunlari da en azindan gunun kisa bir aninda bile olsa dusunmemeye calisirdim.

Evet biliyorlar ve zamanında hep yardım ettiğimiz insanlardı. Biz onlara hiç bir kötülük yapmamışken neden diyorum kendi kendime ..

Ya bu bu yüzden ceza alırsak , ceza evine falan girersek ... Evladım kalacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…