- 22 Kasım 2010
- 11.265
- 20.059
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Laubalilik diye algiladigin şeyler yüzünden yıllardır insanlar ne sıkıntılar çekiyor haberin var mi ?
Birlikte sigara içmek, alkol almak, mafiş nafis diye konuşmak saygısızlık değildir. Samimiyettir. Alkol kullanmayan biri kola da icebilir, kahvede, yiyeceğe, içeceğe, alışkanlıklara, hobilere yada geleneklere bu kadar anlam yuklememek gerekir. Önemli olan niyettir, kalptir.
Ne güzelki onlar gelin- KV bunu sağlamışlar. Aralarina girmek zorunda değilsin, saygılı ve ölçülü olursun yeter. Seni sevmek zorunda da değiller , saysalar yeter.
İnsanları senin değer yargılarına gore yasamiyorlar diye laubali ve samimiyetsiz olmakla suclayamazsin.
Eski konunu biliyorum, yorum yaptım mi hatirlamiyorum ama yapmadiysam bil ki orada da hata annende. Erkek tarafı konuyu açmış, elti öyle dediyse bile, bizde adettir karşılıklı alınır, hediyelesilir diyebilirdi. Madem bu devirde hala bu tip konuşmaları ve kararları onlara biraktiniz, annende gelip sana anlatmak yerine , bu şekilde çözebilirdi.
Bence kendini dolduruyorsun. Keşke benimde birlikte sigara içeceğim, sinemaya gideceğim, aşkım canım diyeceğim bi kvm olsaydı. Utanacak bir şey yok bunda, saygı sanıyorsun sen bunları yapmamayı, ama saygıdan değil, korkudan böylesin. Yapi gereği mesafeli olsan banana der kimsenin ilişkisine karışmaz, Susardin. Zaten yapısı gereği mesafeli bir insan, mesafeli olmaktan endişelenmez. Sen Ezilmekten korkuyorsun.
Evleneceğin kişi seni ezecekse, endisen varsa, ezdirecekse,aileden, akrabalarından korkuyorsun evlenme bence. Böyle hayat geçmez.
Atladığın birkaç nokta var, benim korkum mesafeli olmak değil. Aksine pek çok kez yazdığım üzere, arada saygı ve sevginin olduğu, vıcık vıcık olmayan bir ilişki istiyorum kvalidemle. Ki bu zamana kadar bunu sağladığımı düşündüğüm için mutluyum. İkisinin ilişkisinde şu ana kadar gözlemlediğim şey ise ne yazık ki arada kvalideye karşı saygı kalmadığı. Böyle düşünmemin sebebi sadece nafiş demesi veya sigara içmeleri değil. Bize geldiklerinde k.validesinin sıkış sıkış sandalyeler içinde oturmasından hiç rahatsızlık duymayarak kendisinin kpederiyle karşılıklı baş köşede koltukta oturması. Eğer bunu da çok normal diye adlandırıyorsanız benim söyleyecek bir şeyim yok daha. Hakikaten saygı kavramı hakkında bambaşka şeyler düşünüyoruz demektir. Bu ilişkinin bana tuhaf gelmesi neden milletin bu kadar derdi oldu anlamadım. Belki herkesin hayalidir kvalidesini arkadaşı gibi görmek, ama benim değil. Aralarında sınırlar var mı yok mu blmiyorum, bana pek yokmuş gibi geldi. mesela kvalidemi sözleriyle ne kadar etkileyebilir, kendi hoşlanmadığı birine karşı ne kadar doldurabilir, bndan korkuyorum. Bu zamana kadar olan ilişkimizi zedelemesinden korkuyorum. Çok detaylı düşünüyor olabilirim, belki yersiz bu korkular ama şu anda hissettiklerim böyle.