Allah beni affetsin

dünyanın nüfusu çoğalmasın diye aldırmak mı gerekiyor yani
ben kürtaja karşıyım arkadaşlar bir kan pıhtısı olsa bile karşıyım

eşinden boşanmış değil de eşin vefat etmiş olsaydı ve de hamile olmuş olsaydın 8 haftlaık yine bakamam diye aldırır mıydın

eşinden boşanmış değil de eşin vefat etmiş olsaydı ve de hamile olmuş olsaydın 8 haftlaık yine bakamam diye aldırır mıydın

ya aynı şey mi arkadaşım..
sorumsuz bir adam o çocuğa ne kadar babalık yapabilir ki.. ileride çocuk içinde çok büyük problemler olacaktı..

ama bu bebeği aldırmaktaki kararlılık bu adamı hayatınızdan çıkarmak içinde geçerli olmalı.. hakkınızda hayırlısı olsun ...

Maalesef yaptım.Ve o ayaklarıma kapanan kişi kılını bile kıpırdatmadı,restini çekti. Hiç bu kadar canım yanmamıştı. ben heyacanlanmıştım bu bebek için. lanet olsun, hayat çok acımasız.

Bu cümlenizden herşeyi inat ettiğiniz için yaptığınız o kadar belliki..
Sırf eşinize gözdağı vermek, ben sana mahkum değilim mesajı vermek için.

Hani kızarsın ya eşine, tamam boşanmak istiyorum dersin, canın çok yandığı için başka yapacak bir çırpınış bulamazsın , sarılırsın ayrılma sözüne, bu hesap olmuş sizinki.

Acımasız olan hayat değil ; kararlarımız, kendi ellerimizle yaptıklarımız, yanlış adımlar sonucu gerçekleştirdiklerimiz, düşünmeden hareketlerimiz v.s

Geçmiş olsun dersem geçer mi ? Birinci geçti, ikincisi geçecek, 3.cüsü uğrar mı ?

Başlığınızdaki duayı yineliyorum sizin için.. Allah affetsin ve bundan sonraki hayatınız inşaallah huzur ve ferahlık olur.

Son düzenleme:
inanamıyorum ya inanamıyorum nasıl meşru görebildiğinize kürtajın snaırım geri kafalıyım
Allah vermişse rızkını da ne verir korunmaya rağmen bebek nasip etmişse bunda da vardır bir bildiği onun emrine karşı gelmeyin Allahın verdiği canı siz alamazsınız hiçbir sebep sağlık hariç bu konuyu meşru kılmaz

Allah aşkına kızmayayım diyorum ama zoraki sinirlendiriyorsunuz insanı! Tabiki böyle bir durumda aldırmazdım. Ne alakası var boşanma ile ölümün. aynı şeyler mi? Ben bakma bakamama konusunda tereddüt etmedim zaten. Ne kadar kolay zannediyorsunuz ya inanamıyorum. Bütün dünyanın zorluklarını sırtlanın aman ha! Erkek nasıl olursa olsun razı olun. Sizler gibi olsaydım hiiiç sorunumolmazdı. Dışarıdan da gayet mutlu bir evliliğim var görünürdü. Çocuk da doğururdum, susar otururdum. Ben bilmem beyim bilir hesabı.Çocuk bu çocuk!Meryem ana gibi kendi kendine olmadı bu.Baba da babalığını bilecek.Yok vefat etmiş olsaydı, yok şu olsaydı. varsayımlarla konuşup yargılıyorsunuz. Yaşamanız gerek, ama Allah Yaşatmasın Ne diyeyim daha!!

inanamıyorum ya inanamıyorum nasıl meşru görebildiğinize kürtajın snaırım geri kafalıyım
Allah vermişse rızkını da ne verir korunmaya rağmen bebek nasip etmişse bunda da vardır bir bildiği onun emrine karşı gelmeyin Allahın verdiği canı siz alamazsınız hiçbir sebep sağlık hariç bu konuyu meşru kılmaz

Bu arada güzel güzel kırmızıya da boyamışsınız meşru kılamazmış bu konuyu hiçbir sebep. 10 haftaya kadar kürtaj yasal. Ve kanunlar bunu sadece tecavüze uğrayanlara değil bütün herkese yasal kılmış.Kürtaj olmak için illaki bir sağlık problemin ya da tecavüze uğramış olman gerekmiyor!

Allah aşkına kızmayayım diyorum ama zoraki sinirlendiriyorsunuz insanı! Tabiki böyle bir durumda aldırmazdım. Ne alakası var boşanma ile ölümün. aynı şeyler mi? Ben bakma bakamama konusunda tereddüt etmedim zaten. Ne kadar kolay zannediyorsunuz ya inanamıyorum. Bütün dünyanın zorluklarını sırtlanın aman ha! Erkek nasıl olursa olsun razı olun. Sizler gibi olsaydım hiiiç sorunumolmazdı. Dışarıdan da gayet mutlu bir evliliğim var görünürdü. Çocuk da doğururdum, susar otururdum. Ben bilmem beyim bilir hesabı.Çocuk bu çocuk!Meryem ana gibi kendi kendine olmadı bu.Baba da babalığını bilecek.Yok vefat etmiş olsaydı, yok şu olsaydı. varsayımlarla konuşup yargılıyorsunuz. Yaşamanız gerek, ama Allah Yaşatmasın Ne diyeyim daha!!

Aldırdığın varlığın bir "çocuk" olduğunun farkında olmana çok memnun oldum.. Biz kürtaj olmayan kadınlar, sadece "korunuyoruz".. Yani dünyanın tüm yükünü falan sırtlanmıyoruz. O kadar zor değil hayatımız.. Çocuğun kendi kendine olamadığını da biliyoruz. Sen de taraflardan biri korunursa, bebek olmayacağını bil bundan sonra..

Erkek nasıl olursa olsun razı olun denmedi ki size. Babasız büyüyecek olan ilk ve son çocuk olmayacaktı ki o. Benim kızım kreşte, birçok anne ve babası ayrı çocukla birlikte. Biz size çocuk doğrun da demedik ki. Size herşeye rağmen nasip edilmiş ve kalbi atan bir canlıya yazık etmeseniz diye öneride bulunduk sadece.
Ben yaşadım. Evliliğimde çok büyük sorunlar yaşadığım halde, sizin gibi bir mucizeyle hamile kaldım. Aldırmak bir an geçti aklımdan. Daha önce de yazdım ya. Bu canı veren Allah'tı. O anda hayatımda olmaması gereken bir durumdu. Ama bensize önerdiğimi yaptım. Kıyamadım. Elbette ki babasız çok zor bir hayat olacak bizimkisi. Ama benim vicdanım rahat. Yaşama hakkını verdim ona. Hayır vardı gelişinde.Belki bir hediyeydi. Belki sınavımın bir parçası. Bu benim düşüncemdi bunu paylaştım. Yani başıma gelen ve yaptığım şeyi önerdim size. Yaşadığımı.
Merak ediyorum. O kişiyi yani babayı affedebilecek misiniz? Bu kadar kolay vazgeçebilecek misiniz ondan da

bizlerin dertsiz oldugunu mu sanıyorsun ah ahhh
ben yaşayabileceğim en büyük acıyı yasadım bacım Rabbim bidaha göstermesin
işte bir yerden hayata tutunmaya çalışıyorum
Rabbim herkesi farklı sınıyor acaba elinden alsam veya şöyle musibet versem sabredecek mi diye
acaba neden ben diyecek mi ve tabi hakkıyla sabredenlerden olursak inşallah cektiğimiz sıkıntıkarın karşılığını fazlasıyla alacağız
eminim sen de neden ben diyorsundur herkesin kocası böyle iken neden ben mutsuz oldum
diyorsundur
ama diğer insanlar da farklı imtihan ediliyor bunu unutma sen kocanla kimi evladıyla kimi de anne babasıyla kimi de sağlığıyla
ama işte o cocugu belkide rabbim sınamak için vermişti sana
belki de senin yaşama sebebin olacaktı
ama sen olumsuz yönlerine takılıp yazık etmişsin arkadasım

bu sizin düşünceniz... ama karşınızda bu eylemi o ya da bu sebepten dolayı gerçekleştirmiş ve acı çeken bir insan varken daha yumuşak yazabilsek keşke...

Bu arada güzel güzel kırmızıya da boyamışsınız meşru kılamazmış bu konuyu hiçbir sebep. 10 haftaya kadar kürtaj yasal. Ve kanunlar bunu sadece tecavüze uğrayanlara değil bütün herkese yasal kılmış.Kürtaj olmak için illaki bir sağlık problemin ya da tecavüze uğramış olman gerekmiyor!

evet katılıyorum...yasal hakkınız...bu kararı veren, eylemi gerçekleştiren, sonuçlarına katlanacak olan da sizsiniz...HAKKINIZDA HAYIRLISI OLSUN ARKADAŞIM.. YOLUNUZ BAHTINIZ HEP AÇIK OLSUN...

:82:
Aldırdığın varlığın bir "çocuk" olduğunun farkında olmana çok memnun oldum.. Biz kürtaj olmayan kadınlar, sadece "korunuyoruz".. Yani dünyanın tüm yükünü falan sırtlanmıyoruz. O kadar zor değil hayatımız.. Çocuğun kendi kendine olamadığını da biliyoruz. Sen de taraflardan biri korunursa, bebek olmayacağını bil bundan sonra..

Çok teşekkür ederim aydınlattığın için(!) Ben de manavdan elma aldırdığımı sanmıştım, korunmak mı o da ne? Taraflardan biri neden ben olmak zorundaydım acaba?Ya da kadın olmak zorunda.Erkek daha fazla zevk alacak diye!Önceki mesajlarımı okusaydın anlardın. Korunma dönemimde olmadığımı, ama sonrasında engel olmaya çalıştığımı.

:82:

Çok teşekkür ederim aydınlattığın için(!) Ben de manavdan elma aldırdığımı sanmıştım, korunmak mı o da ne? Taraflardan biri neden ben olmak zorundaydım acaba?Ya da kadın olmak zorunda.Erkek daha fazla zevk alacak diye!Önceki mesajlarımı okusaydın anlardın. Korunma dönemimde olmadığımı, ama sonrasında engel olmaya çalıştığımı.

Taraflardan birinin neden sen olman gerektiğini, kürtaj için yattığın masada anlamadıysan eğer, ben burada sayfalarca yazsam bile anlayamazsın arkadaşım.

Kocan korunsun, konuş o zaman. Ben illa ki kadın korunsun mu dedim.
Kendi menfaatini koruyan bir kadın olsan, anlayacağım da..
Feministliğin sadece dilde, icraatta değil farkında mısın..

Ben bebeği geçtim, kürtajın sana verdiği zararı anlatmaya çalışıyorum.
Sen "neden ben korunayım" diyorsun.
Karşımızdaki adam korunmaya ikna olmuyorsa eğer, ya biz korunacağız ya da o adamla sevişmeyeceğiz.
Başka bir yol var mı bildiğin..??

Bu son mesajım birdaha da yzmıcam bu konu ile ilgili. Çünkü sinirlenmeye ve kırmaya başladım farkındayım. Ama zaten berbat bir psikolojideyken insanların da beni aşağılar şekilde konuşmalarına dayanamıyorum. Ben istemezmiydim mutlu bir evliliğim olsun, çocuğum olsun huzurla, bunları yaşamak zorunda kalmayayım....Bilmiyorsunuz tabi bunları yaşamanın hem fiziksel hem de psikolojik etkilerini.Bekara karı boşamak kolay.Ben sizler kadar cesaretli değilmişim demek ki. Vicdanım yokmuş.Bencilmişim.İnat yüzünden yapmışım.Cahilmişim korunmayı bilmiyormuşum. Çok acımasızsınız gerçekten.Kızmaya hakkım yok ama. Ben yorum istediğim için açtım bu konuyu. Demek ki yorum değil destek, moral bekliyormuşum kendimi yalnız hissetmemek için.Kusura bakmayın. Teşekkür ederim yorumlarınız için.

bu konuyu baştan sonu okumuştum ama cevap vermemek için kendimi tutmuştum. Yalnız bu cevaptan sonra ve de "eşim babalık yapmayacak oh ne ala,bu cocugu tek basıma yapmadım ya" gibi bi tavrınızdan sonra dayanamadım artık... ayrıca "bu cocugu tek basınıza yapmadınız tabii ve bu kişi sizin eşinizdi,tecavüze filan da ugramadınız Allah göstermesin. hem yanılmıorsam eşiniz aldırma diyordu size... biliyor musunuz ne kadar taş kalpli biri de olsa, o yavrucağı kucagına alıncaa BABASI olurdu onun bence...
ve aklıma şu aşağıdaki ayet geldi daha ilk defa okurken bu topiği:

İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırı gitmektedirler (Maide Süresi 32)

yasal diyorsunuz da,ne alakası var yasallıkla.. biz size cinayet işleniyor derken kalkıp da silah alıp birisini vurdunuz,hapisliksiniz demiyorz ki... 8 hafta yaa... bakın bebeğiniz bu kadar olmuş,bu şimdi bir insan değil mi yani?

8+haftal1k+embriyo.JPG (image)

inşallah Allah sizi affetsin,bir daha da böyle birşey yaşatmasın. Ancak Allah rızası için,yaptıgınızı yasal olarak görüp de kendinizi savunmayın...
Allah yardımcınız olsun,umarım bir daha böyle bir zorunluluk hissetmezsiniz...

arkadaşlar niye güzel fikirlerinizi burda harcıyosunuz bırakın konu sahibi kararını vermiş
yorumlarınıza saygı duyma taraftarı da değil
böyle konulara yorum yapmaya bile gerek yok....hadi byss

Back
X