- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
- 133
- Konu Sahibi Samire tmv
-
İşte düşünemedim kimse de altınını al demedi en azından benim taraftan takılan altınları alsaydım o bile kardısizin altınlar çoktan gitmiş, geçmiş olsun.şu aman altınlar güvende dursun saçmalığını da bırakın artık.kaynananın evinde gizli CIA kasası falan yok sonuçta.alın bir bankaya koyun.
Altınlarımı peşinat yapıp ev almak istiyorum de o zaman. Ha sizin eviniz var zaten altınları ona saydık derlerse biz şu anda kira ödüyoruz. O zaman evi satalım başka bir eve peşinat yapacağız de.Evet kiradayız bide eski ev istemıyorum orda oturmak tabi ne zaman otururum orasıda ayrı bir konu
Cok yakin arkadaşımın gunduz dugunu var takicam deyip alin sona da bankadan adiniza kasa actirip oraya yatirin sorarlaraa da esimle konustuk esimle bankada daha guvende olacagini dusunduk hem calinma durumu olursa zor durumda kalmayin uzerinizde yuk olmasin diye dusunduk dersiniz banladan da siz olmadan gidip almaazlar nasılsaBenimde aklıma o geliyor sorarlarsa bende mi dursun artık deyim sizce
Yeni ev alacak paramız yok maalesef aylık anca yetişiyor eşimin aldığı maaş illa ev alınacak diye birşeyde yok o parayı değerlendırmek istıyorum kendime tuhafiye açabilirim altın durunca çoğalmıyor ama bunu anlamıyorlar.Altınlarımı peşinat yapıp ev almak istiyorum de o zaman. Ha sizin eviniz var zaten altınları ona saydık derlerse biz şu anda kira ödüyoruz. O zaman evi satalım başka bir eve peşinat yapacağız de.
Üstünüze ev yapılmış ama şu an kiradasınız. Hiç adil değil. Ona da olmaz derlerse ev sizin olsun altınlarımı verin de o zaman.
Öyle yapacam da eşim pısırık olmayıp yanımda dursa içim rahat ederCok yakin arkadaşımın gunduz dugunu var takicam deyip alin sona da bankadan adiniza kasa actirip oraya yatirin sorarlaraa da esimle konustuk esimle bankada daha guvende olacagini dusunduk hem calinma durumu olursa zor durumda kalmayin uzerinizde yuk olmasin diye dusunduk dersiniz banladan da siz olmadan gidip almaazlar nasılsa
Siz acilen eşinizin aklına girip küçük de olsa bir ev alın, altınları peşinat yapıp üstüne kredi çekecez deyin. Boşa kira veriyoruz deyin. Altınların akıbeti anca öyle çıkar ortaya.Evet kiradayız bide eski ev istemıyorum orda oturmak tabi ne zaman otururum orasıda ayrı bir konu
Slm kk nin güzel kadınları benim derdim de şimdilik düğünümde takılan altınlar. Bütün takılan benim tarafından olsun eşimin tarafından olsun kücük altınları bilezik yaptırdık keşke yaptırmasaydım en azından ailemin taktıklarını ben alırdım.
Gelelim altınlara altınlar kayınvalıde de, bende zaten pek altın takmayı sevmediğim için hem güvende olsun diye onlara vermiştik. dursun diye, ama artık almak istiyorum vermiyorlar vermeyizde demiyorlar. Altın hesabına yatıralım dedik kp darbe olur altınlar bankada kalır dedi gerci o senede de darbe oldu. Millet milyonlarını yatırıyor.Bızımkıler banka deyınce korkuyorlar.O öylece kaldı.
Babamla hayvan besicilik işine girecektım. Bakımı herseyı babam yapacaktı gittim istemeye olmaz dedi.Neymiş atalar demiş ki ye iç ticaret yapma. Sonra babamla para yüzünden kavga edermişiz.Altınlar benim ama dediğim de de altınlar seninse illa mesuliyet altınamı girmen gerekiyor falan dedi her zamanki gibi üste çıkmayı başardı.
Eşime dedim git al en azından bankaya yatıralım faiz olur faydalanırız diyorum yok eşim hiç yanaşmıyor. Ben gidersem kavga ederim diyor. Ben mi gideyim kavga edeyim gelin olarak diyorum sen git diyor. Bide eşimin ailesi kendi oturdukları evi eşimin üstüne yaptılar. Biraz da o yüzden çekiniyor.
Ev yaptırdık diye altınları sanki kendilerinin gibi sahip çıkıyorlar. İstemiyorum onlarda kalmasını belki kullanacağım belki yatırım yapacam yok bir türlü razı olmuyorlar ne yapsam bir akıl verin cevaplar için şimdıden tesekkurler.
Zaten ben babamla hayvan işine girseydim 6 ayda 10 bin lira kazanacaktım. Hayır ben anlamıyorum o zaman desinler biz altınları eve saydık diye yada yarısını ne bileyim ücte birisini versinler nasıl insanlar çözemedim.1_ evet darbe oldu ama devlet kimsenin altınına el koymadı.
2_atalarimiz "ye ic ticaret yapma "diye bi şey dememiştir. Efendimiz "ye iç israf etme" ve "rızkın onda dokuzu ticarettedir"demiştir. Inanırsin inanmazsın mesele o değil de niye yalan konuşuyorsun. Benim ticaret yapasım varsa yaparım. Sana sormadım... deseydiniz keşke.
3_2017 eylülünde 100 gram altınla özel bir bankada altın hesabı açtım. 7 bin lira kâr yaptım 1 buçuk senede.
4_devlet bankadaki paraya çok çok zor şartlarda el koyar. Kp seni korkutuyor.
5_ev aldık size bi de altın mı istiyorsunuz diye düşünüyor. Sonuçta ev almaya kalksaydın o altınları kullacaktın. Bana verdin ben de sana ev verdim hesap kapandi diyor.
Altınları alman zor görünüyor. Ama uğraşmaya değer bence.
Pasiflik değilde tartısmak istemıyorum sürekli üste cıkıyorlar dediğim herseye lafları var bende belli bır yerden sonra iyice çirkinleşmek istemıyorum sonucta benim büyüğümnasıl bu kadar pasif oluyorsunuz anlamıyorum , o evi başlarına yıkar gene alırım o altınları ne münasebet hırsızlık resmen biraz güçlü durun yahuu benim içim şişio bu pasifliğe
Pasiflik değilde tartısmak istemıyorum sürekli üste cıkıyorlar dediğim herseye lafları var bende belli bır yerden sonra iyice çirkinleşmek istemıyorum sonucta benim büyüğüm
Bide o altınlar kadına mihir olarak yapılıyor kadının helal parası ama gel gör ki herkez söz hakkı senden önceNedir bu dugun altını muhabbeti anlamıyorum. O altınlar gelin ve damada aittir, Ama ne hikmetse sürekli kayinvalde, kayınpeder el koymaya çalışır. Insanlar yaşlandıkca tuhaflasiyor herhalde, suanki aklimla oğlumla gelinimin altınlarına el koymaya çalışma çabası çok utanç verici geliyor bana. Insallah yaşlanınca bende çıldırmam
Tamam öyle yapacağımçirkinleşin , her şeye lafları olamaz altınlarımı verin diyeceksiniz bu kadar açıklama yapmaya ne gerek var sorarlarsa lazım deyip geçin pasif olduğunuz için böyle yapıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?