- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
- 133
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Kardeşimin düğünü oldu onda bile alıp takmadım ne kadar salağım ben yaBilezik degil mi al deki takicam dugunde kinada bidahada verme
Bi dahakine alin yada arkadaslarinizla gün olur bise olur bulusma evde toplanma onu bahane edin herkes takiyo bende yeni gelinim hevesim var felan deyin bi kerede takin onlarin yaninda sonrada ne yapiyosaniz yapinKardeşimin düğünü oldu onda bile alıp takmadım ne kadar salağım ben ya
Eve karşılık altınlar olmuş. Ya evden vazgeçin ya altınlardan.Slm kk nin güzel kadınları benim derdim de şimdilik düğünümde takılan altınlar. Bütün takılan benim tarafından olsun eşimin tarafından olsun kücük altınları bilezik yaptırdık keşke yaptırmasaydım en azından ailemin taktıklarını ben alırdım.
Gelelim altınlara altınlar kayınvalıde de, bende zaten pek altın takmayı sevmediğim için hem güvende olsun diye onlara vermiştik. dursun diye, ama artık almak istiyorum vermiyorlar vermeyizde demiyorlar. Altın hesabına yatıralım dedik kp darbe olur altınlar bankada kalır dedi gerci o senede de darbe oldu. Millet milyonlarını yatırıyor.Bızımkıler banka deyınce korkuyorlar.O öylece kaldı.
Babamla hayvan besicilik işine girecektım. Bakımı herseyı babam yapacaktı gittim istemeye olmaz dedi.Neymiş atalar demiş ki ye iç ticaret yapma. Sonra babamla para yüzünden kavga edermişiz.Altınlar benim ama dediğim de de altınlar seninse illa mesuliyet altınamı girmen gerekiyor falan dedi her zamanki gibi üste çıkmayı başardı.
Eşime dedim git al en azından bankaya yatıralım faiz olur faydalanırız diyorum yok eşim hiç yanaşmıyor. Ben gidersem kavga ederim diyor. Ben mi gideyim kavga edeyim gelin olarak diyorum sen git diyor. Bide eşimin ailesi kendi oturdukları evi eşimin üstüne yaptılar. Biraz da o yüzden çekiniyor.
Ev yaptırdık diye altınları sanki kendilerinin gibi sahip çıkıyorlar. İstemiyorum onlarda kalmasını belki kullanacağım belki yatırım yapacam yok bir türlü razı olmuyorlar ne yapsam bir akıl verin cevaplar için şimdıden tesekkurler.
Samirenin evde hakki olmuyor ki kendi evlerinin tapusu el degistirmis oluyor ev daha onceden alinmistir eskiden yani,tapu o zaman ailenin uzerine simdi de tapu el degisince miras yada hediye olarak kabul edilir.sanırım gerçekten sahip çıkmışlar, işin sonu kötü görünüyor...hatayı en başta onlara vererek yapmışsınız zaten...eşiniz onların amacını az çok biliyordur...evi siz evlendikten sonramı yaptılar üzerine, öyle ise evde seninde hakkın var, yok evlenmeden önce yaptıysa senin hakkın yok...eğer evde hakkın yoksa ne yap et iste..ev alacağız tekrar deyin isteyin altınları...
Samire seni hatırladığım kadarıyla o altinlari vermezler sana ancak alirsan kavga ederek alirsin baska yolu yok.Yok duruyor biliyorum da vermekte istemiyorlar.Özellıkle kayınlarımdan eltilerimden çekiniyorlar. Eltilerim ev alırken altınlarını vermişler. Ama eşimin dedıgıne göre hepsini vermemişler.
Durduguna eminim cok cirkef haset insanlar bıraz birikmiş paramız var ona bile laf ediyorlar.onuda babamdan pancar falan aldım öyle coğalttım birsey olduğu zaman Samire de para var bir canta para var diyorlar ben iş kadınıyım ya bir canta para olacak bendeAltinlarinin hala durduguna emin misin?
Ayni taktikle benden de istediler vermedim.Ustelik ben dugun takilarini almadim.Sadece bilezikler ve kolye fln.
He su siralar bozup yemegi dusunuyorum.Anam tutuyo beni.Baskasi kadar bende harcamayi bilirim.
Mehırım onların icinde ayrı yokO altınlar senin hakkın senin rızan olmadan sahiplenemezler hibe mi ettin sanki onlara.
Bu arada mehirin ayrı mı yoksa o altınların içinde mi mehirinde varsa zaten dokunamazlar yerinde olsam çoktan alırdım onlardan
Vallamı evden de olduk Desene benım altınları almam sart oldu deseneSamirenin evde hakki olmuyor ki kendi evlerinin tapusu el degistirmis oluyor ev daha onceden alinmistir eskiden yani,tapu o zaman ailenin uzerine simdi de tapu el degisince miras yada hediye olarak kabul edilir.
Sen ne yap et al altinlarini gerekirse kavga et babana söyle hatta.Vallamı evden de olduk Desene benım altınları almam sart oldu desene
Aynen öyle takacam dıye alacam vermeyecem kendı adıma hesap açıp biran önce yatırmam lazım eşime sinir oluyorum en çokta ağzını açıp birşey demiyorSamire seni hatırladığım kadarıyla o altinlari vermezler sana ancak alirsan kavga ederek alirsin baska yolu yok.
Anladım canım sağol bilgilendirdiğin için ben ev var diye sessiz kalıyordum şimdi hiç vermem o zaman zaten eşimle ne olacağım belli değilSen ne yap et al altinlarini gerekirse kavga et babana söyle hatta.
Evlendikten sonra alinan mallar ortak ama burada kayinvalidenin zaten daha onceden aldigi bir ev var ve tapu el degistirmis oluyor zaten babadan ogluna geçiyor hediye ve miras olarak kabul edilir ev.
EvetSamirenin evde hakki olmuyor ki kendi evlerinin tapusu el degistirmis oluyor ev daha onceden alinmistir eskiden yani,tapu o zaman ailenin uzerine simdi de tapu el degisince miras yada hediye olarak kabul edilir.
Siz neden bu kadar pasifsiniz. Tamam anlamaya çalışıyorum ama çocuk gibi neden hep onay arıyorsunuz. Biraz dişli olun ya ne demek altınlarım kayınvalide duracak. Başıma böyle bir şey gelse ortalığı yıkardım. Düğünden sonraki gün kayınvalidem diyoki takılan parayı harçlık yapalım. Ben dedim böyle bir şeyi asla kabul etmem. Ne demek ya harçlık edeceklermiş. Onlar bizim ve 1 kuruşuna dokunmam dokundurtmam da dedim. Bir laf edemedi kayınvalide. Hele altınları alıp saklarım dese alev alırdı ortalık.Durduguna eminim cok cirkef haset insanlar bıraz birikmiş paramız var ona bile laf ediyorlar.onuda babamdan pancar falan aldım öyle coğalttım birsey olduğu zaman Samire de para var bir canta para var diyorlar ben iş kadınıyım ya bir canta para olacak bende
İlk zamanlarda pasif kaldım nede olsa benim dıye ama yanlıs düşünmüşüm şimdi evi verince iyice sahiplendiler diyecem ama hakkımı versinler az önce eşime dedim alacam diye ne yapacan diyor hesaba yatıracam dedim faiz mi yiyecen diyor laf bitmiyor ki. He yiyecem bende dedım :)Siz neden bu kadar pasifsiniz. Tamam anlamaya çalışıyorum ama çocuk gibi neden hep onay arıyorsunuz. Biraz dişli olun ya ne demek altınlarım kayınvalide duracak. Başıma böyle bir şey gelse ortalığı yıkardım. Düğünden sonraki gün kayınvalidem diyoki takılan parayı harçlık yapalım. Ben dedim böyle bir şeyi asla kabul etmem. Ne demek ya harçlık edeceklermiş. Onlar bizim ve 1 kuruşuna dokunmam dokundurtmam da dedim. Bir laf edemedi kayınvalide. Hele altınları alıp saklarım dese alev alırdı ortalık.
Eşim de azıcık akıl olsa altınları kendi alır bana laf söyletmez bileKısa ve öz altınlarımızı istiyoruz verin hiç dolandırmaya gerek yok bahane sayarsa baba sen kafanı yorma biz eşimle konuşup karar verdik dersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?