Ayy benim yine içimi dökesim geldi..
Kaynanam görümceler gelicek beni afakanlar basmaya başladıı..
Ayy gelselerde defolup gitseler yazın sıcağında uğraştırmasalar benii tatilimi yapsam güzel güzel..
arkadaşın kaynım beni kovdu yazısını gördüm yorum yapmadan duramadım.. yaptımda..
Bende büyük kaynımla görüşmüyorum..
Evine pek gtmezdim zaten gittiğimde iş yapmakdan oturamıyorum oturur evimde yaparım işimii
Oturmaya gidiyorum çamaşı as topla bulaşık yıka sofra topla kur.. gitmiyorum..
Bi akşam kalablıktık büyük kaynım tam biz giderken eşime sende hanım köylü oldun bi daha 2 sene sonra gelirsiniz gibi gerizekalı laflar etti eşim zor susturdu benii
o gün bu gün gitmem gelmem canları cehenneme..
Kaynanamda geliyoo şimdi onun sıkıntısı bastı benii..
evi toparlıyorum 3 gündür..
Bütün fazlalıklarımı kaldırdım..
Bacılar az daha anlatim bu uyuz kaynanamı size gelir şimdi ne var yoksa toplar götürür evimi karıştırmayı işine yarayan şeyleri almayı çok seviyoo
Ben bu kadınla nasıl baş edicem bilemiyorum..
Ayy yine sıkıntı bastı ofssss..
canım yazdıklarını az çok okudum ,çok sinirlendim kayınvalidene.Benim de var başımda bi cadı kaynanaalsanaalsanasmile
Allah hepsinin düşüncesine göre versin.
Nasıl yani senin evinde işine yarayan şeyleri alır götürür anlamadım ben yaaa,verme sen de
Çok komiksin vermeme şansın var mı? Benim ki de öyle idi. Keşke bir gidişinde oğlunu da alıp götürse idi.... Hep söylerim en iyi kaynana ölü kaynanadır
Öp de başına koy, benim kaynanada görümcede öyle idi...
Herşeyi bilinçli yapıyorlar. Eşime anlattığımda hep sen yanlış anlıyorsun, seni üzdüklerini bilseler özür diler, ağlarlar dedi. O yüzden kaynanam karşıma geçip hemde evimde misafir varken seni oğlumdan çatır çatır boşatacağım dedi. Kaynanam yelek, çorap, patik, terlik gibi şeyleri alırdı, görümcem daha farklı çalışırdı, kitaplarım, tokalarım, abisnin saati, cizdanımdan para, altın almayı tercih ederdi
Hep öyle derler, benim ki geçde olsa anladı ama bu saatten sonra umrumda değil, benden sonrası tufan.. 2,5 ay olmuş boşanalı, köpekler gibi pişman.... Bana ne, vaktinde çok dil döktüm, çok anlattım. Şimdi ben annemle kardeşimi hiç tanımamışım diyor. Ve kesinlikle görüşmüyor, benim önimde aradı ağzına geleni saydı, anasına sütünü de hakkını da helal etme dedi. Ama boşandıktan sonra. En son kaynanamın sağda solda gelin kısır lafını duyunca çıldırdım, eşime ben kısır değilim, ama bana bu lafı söyledi ya anan senin de bekar kız kardşin var, kucağında gayrımeşu çocuğu ile gezsin, beni üzdüler allahda onlardan çıkarsın dedim. Bu arada benim görümce 30 yaşında ve bekardı, bundan sonra da evlenemez zaten.
Evet maalesef öyle ama ben olan bize oldu diye düşünmüyorum. Neden benim ailem eşime bişey söyleyemiyordu da onun ailesi yapmadığını bırakmadı. Neden ben laf söyletmedim de o yapamadı. Evine sahip olamadı, bende yalnız yaşamakdan sıkıldım. Benim yanımda olmadı, az değil 9 yıl uğraştım, ömrümü onun yoluna mı harcayacağım. Ne için mutlu olmamak için mi? Ben yalnız da mutsuz olabilirim, mutsuz olmak için kimseye ihtiyacım yok.
Herkes için hayırlsı olsun canım. Daha garibi ben bunları yaşarken bazı arkadaşlarım, ayrılman için bir sebep yok, bunlar hepimizin yaşadığı şeyler, her evde oluyor, sen büyütüyorsun dediler. Ama ben mutsuzdum, bunu yaşamak zorunda değildim, ya değişecek ya bitecekdi. Maalesef insanlar bunu anlamıyor. Herşey normal olması gereken hayat bu gibi görüyorlar. Ben buna isyan ettim.
olsun sen doğru olanı yapmışsın birşeye isyan etme
yaşamayan bilemez senden iyi.
kimse anlamak zorunda değil sen de biliyorsun
mutsuz yasamak çok zor
ben mutsuz değilim eşim bana çok ilgili aslında ,ama benim tek derdim kaynanamların birşeyine sinir oldugum zaman bunu kocamla paylasamamak ve paylaştığım zaman da kavga çıkması,beni üzmesi kocamın.birşey söyluyorum mesela kocama ,sorayım bakayım anneme ne demek istemiş,neden böyle demiş diyor daha da deli oluyorum.neyini soracak ki
Mutsuz olma, eşine de suç bulamıyorum. Arayı idare etmeye çalışıyor. Benimkiler dozunu çok kaçırmıştı, gece yatak odamıza bile kapıyı çalmadan girerdi. Senin o kadar sıkıntın yoksa önce sakinleş. Kaynananları bu kadar takıp eşine yakınırsan sürekli kendini mutsuz edeceksin. Eşin arada dengeyi kurmaya çalışıyor, annesinden de vaz geçmek istemiyor. Benimki de öyle idi ama annesigil çirkedi, uyardı defalarca, her seferinde annesi dozunu arttırdı yaptıklarının. Orada eşimin daha sert bir tavır koyması gerekiyordu, bir müddet görüşmeyebilirdi, aramayabilirdi. Sen ne kadar kafana takmazsan o kadar hafifler sorunlar, bitki çayları dene, sarı kantaron demleyip iç, kendini sakinleştir. Eşine de daha fazla ilgi göster. Anlattıklarından anladığım kadarı ile durum çok ağır değil. Başedebilirsin, halledebilrsin ama eşinden ilgini sakın esirgeme.
Sakin ol canım, erkek ailelerinin maalesef çoğunda bu huy var. Suratsız ol, mesafeli ol, daha iyi, onları yok say. Aramasınlar, sormasınlar, sonra yaptıklarını başına kakarlar. Saygını göster ama fazla gösteriyorsun. Bende yaptım aynı şeyleri ne teşekkürü bir daha şu modelini al diye sipariş verdiler. Özel günlerinde hediye almak zorunda değilsin. İstiyorsa eşin alsın. Sen küçük olarak saygını gösterirsin ama büyükler kim? Önce büyükleri gör, büyüklük yaşla olmuyor. Eşinin hatırı için sınırlı şekilde görüş ve sınırlı bir şekilde saygılı ol
Haklısın ama yapma, kendini gaza getiriyorsun, kendini dolduruyrsun. Sonra da adama patlıyorsun. Ama adamın gerçekleri bu, birden bire değişmesini bekleme. Belki de seni kaybetme korkusu olmadığından böyledir, benimki öyle idi, ne yaparsa yapsın ben ondan vaz geçemem sanıyordu. İçinde beni kaybetme korkusu olsa daha önce anlardı, beni kaybedince anladı maalesef. Başkaları için eşinle tartışma, sadece biraz gözünü korkut.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?