Anne mi nene mi?

aynen bende parçalardım . ne demek kucağından bebeğini alıp, yazık o minigin tek ihtiyacı annesutu ve onu bile çok görecekler annede sessiz kalacak.yazik günah o bebeğe.
2 yeğenim var daha izinsiz markete bile götürmedim.yeni doğduklarında ikiside 4 ayına gelmeden ve izinsiz kucağıma dahi almadım halada odalarına dahi girmedim izinsiz. .saygı çok önemli

Benim kaynanada annecim falan diye seviyordu eşime dedim annecim diye sevmesin diye o da söyledi pek dememeye başladı ama sonra kızım anneme ve kaynanama babane anane diyemediği için anne demeye başladı ben istemesemde ,annem hep öğretmeye çalışıyo annane de kuzum diye kaynanam bana anne diyo diyip seviniyo bende bir sana değil adını diyemediği herkese diyor diyip geçiyorum ama seninkinde aşırı bi sahiplenme var uyar bence babanesi diyebilirsin nene yerine

Paranoya olcak bi durum zaten. Sanki ilerde elinden alcaklar da şimdiden alışıtryolar gibi. Valla ben olsam orda yaşamazdm o net. Ama tabikide hala baba ve babaanne diye öğretin siz. Çocuğun dengesi şaşarsa sonradan siz niye şöyle yapmadm diye de pişman olursunuz.
Facete the attachment parenting diye bi sayfa var. isin uzmanlarina da danissaniz iyi olur

Menepozu başına vurmuş teyzeler dizisi gibi bir aile.olaki başarısız oldular.başka tuhaflık icat ederler gibi.zaten baya bi büyük vebal altındalar

Kızınız gibi bir zamanlarda babannemler bana öyle yapıyordu. Ben ilk torundum ve kız çocuğu olunca üzerime çok düştüler. Yemeğimi falan babannem yedirirmiş. Dışarı gezmeye o götürüyormuş ya da dedem. Tabii ben daha bebeğim. Beraber oturuyorduk eskiden. Babam zaten sorumsuz. Bizi onların üstüne attı. Annemde sesini çıkaramamış. Ama lütfen siz sesinizi çıkarın. Gerekirse kavga edin. Şimdi babaannem millete torunuma ben baktım. Benim koynumda yattı. Annesinden çok bana düşkün diyor. Ve bu benim zoruma gidiyor. Hayur bana annem baktı diyorum ama hala aynı şeyi der. Bebekken annemin yabından zorla alıp kendi yanında yatırırmış. Öyle anne baba de gibi diretmeler olmamış ama anneme bana bakması için fırsat vermemiş. Siz siz olun kesinlikle bebeğinizi uzak tutun. Gerekirse tartışın. O kim oluyor da anne dedittiriyor? Herkes haddini bilsin

Bilinç altıma nasıl yer ettiyse bazen dilim sürçüp babaanneme anne, dedeme baba dediğiö zamanlar oluyır. Psikoloji dersinde hocamız bunun bilinç altıyla olduğunj söylemişti. Tabii bu dediğim sık sık olan bir şey değil. 22 yaşındayum belki bir iki kere olnuştur. Ağzımdan öyle çıkınca bende şaşıroyordum. Ama bir kere çıkıyordu istemsizce. Bilinçaltı cidden çok farklı bir şey.

Bence güzelce alın karşınıza konuşun benim oğluma da kv bakıyordu.Hatta çok sorun yaşadım kendisiyle konu açmıştım buraya :) Aldım karışma Teke tek konuştum .Onun bir annesi ve babası var sana da anne diyen 4 tane evladın 2 tane torunun var benimkide demeyiversin dedim.Ben kötü niyetle demiyorum ağız alışkanlığı diye açıkladı durumu ki daha sonra gözlemledim gerçekten yolda gördüğü çocukları bile annem diye seviyor.Artık oğluma o bakmıyor hafta da bir gün alıp vakit geçiriyor geri getiriyor ama babaannecim diye konuşuyor oğlumla.o da babaannesi sevecek tabi ki ama sınırlarını ve haddini bilerek.

Yani benim oğlum saha iki yaşına gelmeden annem annecim diyordu kv anne dedirtiyordu ona nene diyordu çok kızıyordu babaanne diceksin diye bende inadına neneye alıştırdım nenis diyo ona:)

Kv diyin ki ben çocuğumu koynumda büyütücem görmemişin çocuğu olmuş nenesine vermemiş :) Çocuk yapacak kadar büyüdüğüne göre bu insanlar bi zahmet çocuklarıyla ne yapmak nasıl yetiştirmek istediklerine bi karışmayın. annesinin kokusuna alışırsa da alışsın sana ne! Fikriniz ya da deneyimleriniz sorulmadan mümkünse ağzınızı hiç açmayın canım aile büyüklerim o lohusa ruh halinde çekilmiyor tramva sebebi.
Alın çocuğunuzu bol bol dışarı çıkarın gezdirin siz işiniz olunca bırakın sevsinler. Sonra özledim diye geri alın boş zamanlarınızda çocuğunuzla güzel güzwl ilgilenin. Aile büyüklerinin sıkıntılı huyları olsada bazen annenin işini kolaylaştırır ve torunlarına bakarak kadına dinlenme fırsatı ya da eşiyle iyi vakit geçirme yalnız kalma şansı tanırlar. Bir tek emen çocuğa mama verme kısmını anlayamadım yani sütünüz azdı da aç kalmasından korkan babaanne mama da ısrarcı mı oldu yoksa emzirme mama daha iyi deyip emzirmenizi mi engellediler? Şayet ilkiyse benim etrafımda böyle bi dünya annaanne ve babaanne var. Kimisi kızına kıyamaz göğüsleri yara olmasın diye arada mama versin ister. Kimisi torununa kıyamaz çok ağlıyor anne sütü doyurmuyor diye düşünür mama vermek ister. Kimi çocuk iştahlı olur gece sürekli kalkılmaz sık emzirmeye can dayanmaz arada mama verilir. Yani siz anladığım kadarıyla çok kaygı duymuşsunuz çocuğunuzu alacaklar diye (bu fikri destekleyen bir olay göremedim konuda) buna annenin yükselen hormonlarıyla çocuğuna karşı duyduğu aşırı korumacı tutum diye değerlendiriyorum. Kaybetme, çocuğunun başına kötü bir şey gelme korkusu. ( mesela ben yeni yürümeye başlayan kızımı sokakta gezdirirken bile kafamdan sürekli oraya çarpabilir kafasını çarpabilir ölebilir şu yol daha düz diyip yolu değiştiriyordum)Bu nedenle anneyle bebeğini belli bir süre ayırmayacaksın birbirlerinden en azından anne bebwğin yaşayıp sağlıklı olduğuna ikna olana kadar. Bence sütünüz aşırı kaygıdan gitmiş ama kv niz kasıtlı yapmamış. Yine de sizin ruh halinizi anlamamak ciddi bir sorun yaratmış. Eşiniz bu işin neresinde onu bilemedim. onlar bu anlar için varlar. Eşiniz iyi idare edememiş süreci sizde deneyimsiz ve lohusa bir kadın olarak olayı yanlış yorumlamış olabilirsiniz. ilişkilerinizin selameti adına kin tutmayın derim bebeğiniz sağlıklı önünüze bakın nasıl istiyorsanız öyle büyütün çocuğunuzu takmayın kimseyi.

Cocuguna senin yaninda anne de dedigi an kopar baglarini bu manyak insanlardan..cocuk senin cocugun..bagir cagir sinirlen.herkes yerini bilsin ..

Ben kayınvalidenize değil size kızdım. Neden bu kadar pasifsiniz?
Bebeğime mama yedirirken kucağımdan alacak, öyle bakacağım ben de.. Oldu. Ver çocuğumu derim. Direkt.
Kendi çocuğum yok ama yeğenim için yapmışlığım vardır.
Çocuğu ablamın kucağından zorla sevmek için alan halaya ablam ses çıkaramamıştı, çocuk ağlıyor deliriyor annesini istiyor. Kalktım bir hışımla hop kaptım yeğenimi kadından "Çocuk ağlıyor hala sevmeye çalışıyorsun" dedim. He bir de ortamda en az 20 kadın vardı, sünnet mi vardı ne vardı toplu bir ortamdı. Deli olurum böyle insanlara, asla da dayanamam.

sonuna kadar katiliyorum kopsun o kiyamet kimse kizimdan onemli olamaz okurken bile koparasim geldi

Şey yap kaynanan yokken fotosunu göster.devamlı öğret bu kim nene dedittir.aklına yer et çocuğun.işe yarar tabi gelince de aaa kızımın nenesi gelmiş demeye devam et hatta bol bol kullan bu kelimeyi.

Anam bu ne?
Kayinvalidiniz doğurduğu çocuklarına bu kadar anaç mı?

Soktayim şu an ben.

Nene deyin yüzüne yüzüne.

Çocuğunuzun yatağına resimlerini asın ve nene , dede diye günde 5 - 10 kere kaydedin hafizasina.

Bi teyzemin torunlari teyzem baktığı için anne der. ( gerçek annelerini biliyorlar sadece hitap olarak ) Büyük torun universiteye gidiyor ama hepsi annesini bilir.

Benim yeğenim de biz anneme anne diyoruz diye anne derdi babaannesine biraz büyüyünce geçti.

Bi tanidigimin kizi babasına annesi adı ile hitap ediyorken abisi de baba diyorken " ahmet baba " diyordu

Biraz daha büyüyunce geçiyor.

Hiç üzülmeyin anne kokusu başka hitap ne olursa olsun.

Yani benim oğlum saha iki yaşına gelmeden annem annecim diyordu kv anne dedirtiyordu ona nene diyordu çok kızıyordu babaanne diceksin diye bende inadına neneye alıştırdım nenis diyo ona:)
En güzelini yapmışsın verme babaanneye daha çok kendin vakit geçir bebeğinle çalışmıyorsun sanırım ne güzel işte bebeğinle vakit geçir

Fazla alttan almissiniz ben olsam kiyameti koparirim nedemek anne baba . Kokuna alismasin .. net olun kucagina bile vermeyin ... herkes haddini bilsin

Ya bunlar ne biçim insanlar.Böyle insanlarla ayda 1 kere görüşmek bile fazla.Resmen bebeği senden koparıp kendilerine bağlamaya çalışıyorlar.

Çaresizce “Acaba kızım bana mı anne der, yoksa kaynanama mı?” diye düşüneceğinize tepki versenize. Şaka gibisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…