Daha 1 sene olmuş hazır olmaman çok normal. İnsanlara sana çocuk gibi özel bir konuda soru sormaları haddini vermemelisin. Ağzının payını verirsen susturursun. İsteyen kendi yapsınMerhaba herkese,
Foruma yeni üye oldum ve öncelikle herkese selam vermek istiyorum.
Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Belki birçoğunuz benim şu anda geçtiğim süreçten yıllar önce geçmiş olabilir.
1 senelik evliyim fakat şu an çocuk sahibi olmak istemiyorum. Kendimi buna hazır hissetmiyorum.
En az 4–5 yıl sonra anne olmayı düşünüyorum. Ancak bu konuda çevremden gelen “artık çocuk yapmalısınız” tarzı baskılar beni zaman zaman strese sokuyor.
Regl düzensizliğim yok, ama rahmimde şekil bozukluğu olduğu tespit edildi. Doktor bunun için denemeden bilemeyiz şekilde farazi konuştu.
Bu durum ilerde çocuk sahibi olma sürecimi etkiler mi diye endişeleniyorum.
Şu an çocuk istemesem de, bir gün anne olmayı istiyorum ve bu konuda şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum.
Benzer süreçlerden geçmiş kişiler varsa, tecrübelerini paylaşabilir misiniz?
Kendimi daha iyi hissetmek ve geleceğim için doğru adımları atmak adına tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden okuyup anlayan herkese teşekkür ederim.
Teşekkür ederim cevabın için, gerçekten insan böyle dönemlerde anlayışlı bir yorum görünce biraz rahatlıyor.Sadece 1 yıl olmuş, gayet normal hazır olmamak. Etraf dediğin genelde bos konuşan, cahil insanlar hiç takılma geç.
Çevre ne derse desin sizin hazır olmanız lazım. Emin olunmayan gebeliklerde hem stre fazla oluyor hem de lohusalık zor geçiyor. Evliliğinizin tadını çıkarın.Merhaba herkese,
Foruma yeni üye oldum ve öncelikle herkese selam vermek istiyorum.
Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum. Belki birçoğunuz benim şu anda geçtiğim süreçten yıllar önce geçmiş olabilir.
1 senelik evliyim fakat şu an çocuk sahibi olmak istemiyorum. Kendimi buna hazır hissetmiyorum.
En az 4–5 yıl sonra anne olmayı düşünüyorum. Ancak bu konuda çevremden gelen “artık çocuk yapmalısınız” tarzı baskılar beni zaman zaman strese sokuyor.
Regl düzensizliğim yok, ama rahmimde şekil bozukluğu olduğu tespit edildi. Doktor bunun için denemeden bilemeyiz şekilde farazi konuştu.
Bu durum ilerde çocuk sahibi olma sürecimi etkiler mi diye endişeleniyorum.
Şu an çocuk istemesem de, bir gün anne olmayı istiyorum ve bu konuda şimdiden bilgi sahibi olmak istiyorum.
Benzer süreçlerden geçmiş kişiler varsa, tecrübelerini paylaşabilir misiniz?
Kendimi daha iyi hissetmek ve geleceğim için doğru adımları atmak adına tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şimdiden okuyup anlayan herkese teşekkür ederim.
Teşekkür ederim, söylediklerin çok anlamlı.Çevre ne derse desin sizin hazır olmanız lazım. Emin olunmayan gebeliklerde hem stre fazla oluyor hem de lohusalık zor geçiyor. Evliliğinizin tadını çıkarın.
Rahimde yapısal bir sorun varsa şimdi de sıkıntı olur sonra da. Onun için acele etmenize gerek yok.
32-33 yaş çok mu geç olur? Genelde bu fikrim yüzünden eleştiriliyorum. Daha önce yaşamadığım bir konu olduğu için haklılar mı haksızlar mı bilemiyorum. Benzer süreçlerden geçtiysen ya da yakın çevrende şahit olduysan, gebelik için 32-33 yaş çok yorucu olur mu?Yaşınız 27ymiş. Sizin yerinizde olsam 30a kadar çocuk düşünmem. 30dan sonra kadınların metabolizması yavaş yavaş değişiyor. Maalesef bu bir bilimsel gerçek. Ama şimdilik aceleniz yok.
35inden sonra 3 cocuk doğuran amcamın eşi var, sizin yumurtlama kalitenizle alakalı bir durum. Amh degerlerinize baktırın32-33 yaş çok mu geç olur? Genelde bu fikrim yüzünden eleştiriliyorum. Daha önce yaşamadığım bir konu olduğu için haklılar mı haksızlar mı bilemiyorum. Benzer süreçlerden geçtiysen ya da yakın çevrende şahit olduysan, gebelik için 32-33 yaş çok yorucu olur mu?
Cok tesekkür ederim mutlaka baktıracagm35inden sonra 3 cocuk doğuran amcamın eşi var, sizin yumurtlama kalitenizle alakalı bir durum. Amh degerlerinize baktırın
32 de evlendim, 33 yaşında anne oldum. Hamileliğim genel anlamda gayet rahat geçti.32-33 yaş çok mu geç olur? Genelde bu fikrim yüzünden eleştiriliyorum. Daha önce yaşamadığım bir konu olduğu için haklılar mı haksızlar mı bilemiyorum. Benzer süreçlerden geçtiysen ya da yakın çevrende şahit olduysan, gebelik için 32-33 yaş çok yorucu olur mu?
Ne güzel bir örneksin gerçekten... Hayalim tam olarak bu: Evliliğimin eşimle birlikte her anının tadını doya doya çıkarmak. Sonrasında bir çocuk düşünüyorum; aile olmanın huzurunu yaşamak istiyorum. Bir yandan da çok ertelersem sıkıntı olur mu diye korkuyorum ama bence günümüzde 33-34 yaş çocuk sahibi olmak için çok ideal. Bunu hem kendime hem de çevreme kabul ettirmeye çalışıyorum.32 de evlendim, 33 yaşında anne oldum. Hamileliğim genel anlamda gayet rahat geçti.
Rahim şekil bozukluğu hamileliği etkilemiyor bence, bana da doktorun biri demisti
Başka arkadaşlarda yazmışlar, genel bir kontrolden geç ve yumurta rezervlerine baktır. Yıllık kontrollerini düzenli yaptırdıktan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama her şey Allah'tan tabi kiNe güzel bir örneksin gerçekten... Hayalim tam olarak bu: Evliliğimin eşimle birlikte her anının tadını doya doya çıkarmak. Sonrasında bir çocuk düşünüyorum; aile olmanın huzurunu yaşamak istiyorum. Bir yandan da çok ertelersem sıkıntı olur mu diye korkuyorum ama bence günümüzde 33-34 yaş çocuk sahibi olmak için çok ideal. Bunu hem kendime hem de çevreme kabul ettirmeye çalışıyorum.
Çok teşekkür ediyorum. Sadece rutin bir kontrol amacıyla gitmiştik; doktor şekil bozukluğu ile ilgili bir durumdan bahsetti. Yumurta rezervlerimle ilgili olarak mutlaka tekrar bir değerlendirme için yeniden başvuracağımBaşka arkadaşlarda yazmışlar, genel bir kontrolden geç ve yumurta rezervlerine baktır. Yıllık kontrollerini düzenli yaptırdıktan sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama her şey Allah'tan tabi ki
Geçmeyen kansizliktan dolayi üniversitede check up yaptırdığım zaman rahim yamuklugunu söylemişti doktor. Doktorun dediği doğru da olmayabilir bu arada. İhmal etmeyin ama kafaniza da takmayın. Ne zaman hazir hissederseniz o zaman anne olmanız en doğrusu. Diğer türlü anne olup, çocuğunu, hayatını sevmeyen insanlarla dolu ortalık.Çok teşekkür ediyorum. Sadece rutin bir kontrol amacıyla gitmiştik; doktor şekil bozukluğu ile ilgili bir durumdan bahsetti. Yumurta rezervlerimle ilgili olarak mutlaka tekrar bir değerlendirme için yeniden başvuracağım
Çok haklısınızGeçmeyen kansizliktan dolayi üniversitede check up yaptırdığım zaman rahim yamuklugunu söylemişti doktor. Doktorun dediği doğru da olmayabilir bu arada. İhmal etmeyin ama kafaniza da takmayın. Ne zaman hazir hissederseniz o zaman anne olmanız en doğrusu. Diğer türlü anne olup, çocuğunu, hayatını sevmeyen insanlarla dolu ortalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?