Anne Olmaya Hazır Hissetmiyorum, Yanlış mı Düşünüyorum?

Doğurunca etraf bakacak yükünüzü alacaksa hemen doğurun.Tüm sorumluluğun sizin üzerinizde olacağı bir süreç için kimsenin söylediğine bakmamak gerekir ....

Çevre herzaman konuşacak bir şey bulur, kulak asmayın. Daha bir yaşında kızım var, kardeşi olsun diye baskı yapıyorlar. Instagramdan kardeşlik ile ilgili video falan atıyorlar siz düşünün.

Anne olmak için hazırım iste burdayım ben anne olmak için varım diyen var mıdır bilmiyorum. Fakat annelik deneyimledikçe hissettikçe oluşabilecek bir duygu gibi geliyor bana... ve tabi öncesi sonrası kaygılarda olabiliyor yetebilir miyim yetemezmiyim dünyanın durumu maddi gücüm vs vs vs derinlere dalıyoruz ancak allah ben istiyorum diyen her kadına kolaylıkla sağlıkla nasip etsin.
Çünkü cocuğun olması da olmaması da bir sınav...
Siz etrafı bırakın kurduğunuz aile cocuk için hazır mı eşiniz bu konuda nasıl hissediyor siz nasıl hissediyorsunuz bu konular cok cok önemli...

Ve tabi tıbbi kontroller de gerekir hem sizin hem eşinizin eger şartlar ötelemek için müsaitse ötelersiniz. Eger değilse de ona göre plan yaparsınız Tabi her şeyden önce kısmet meselesi umarım dilediğiniz zaman kolaylıkla olur. fakan öncesinde bir takım kontroller içinizi biraz rahatlatır. 27 asında amh 0.5 olan birinin ötelemesi ile 2.0 olan birinin zaman cizelgesi aynı olmayacaktır.

Hazır olunca olsun canım

Ben de aynı şeyleri hissediyorum
Çocuk için kendimi hazır hissedemiyorum bir türlü.
Daha doğrusu bu dünyaya yeni bir canlı getirmek istemiyorum.
40’tan sonra pişman olursun, ne kadar erken o kadar iyi, diyor etraf sürekli.
Yaşıtlarıma bakıyorum istemeyen hiç yok, belki bir kişi var. Hepsinin ya çocuğu var ya da çocuk için uğraşıyor.

İşime odaklanmak istiyorum, birçok ülke gezmek istiyorum. Doçentlik dosyamı yapmaya çabalıyorum.

Zaman zaman kendimi çıkmazda hissediyorum. Doğrusu ne emin değilim.
Çok hassas ve derin düşünüyorum, hayata getireceğim yeni bir canlının acılarına ortak olmak istemiyorum.

Yaşlandığımda çok mu pişman olurum? Bilmiyorum.
Bu toplum baskısı beni de bitiriyor.

Ben daha hiç çocuk istemezken hemen yap ikinciyi de yap, kardeşsiz olmaz diye bile baskı yapıyorlar.

Bu sizi ve eşinizi ilgilendiren bir konu kimseye kulak aşmayın o duyguyu yaşamak istediğiniz zaman anne olun yumurta rezevlerinize baktırın bir sorun 4 5 yıl sonra çocuk istiyorum ilerde bir sıkıntı yaşatacak bir durum varmı doktorunuz ile bu konuda görüşün ve kararinizida daha rahat vermiş olursunuz

Amaaan insanlara bakarsan.
Çocuk zaten kolay bir şey değil ve geldi mi bir daha dönüşü yok. Gerçekten istemeden yapmamalısınız ondan.
Ben 29da evlendim. 1.5 yıl sonra düşündük. 31 yaşında korunmayı bıraktım ikinci ayda hamileydim. 32de anne oldum tam kararındaydı bence. 30-35 arası tam ideal bence.
Oğlum sekiz yaşında hala kardeş yap, tek kalmasın diyen dolu. Kız çocuk yap yaşlılıkta bakanın olmaz diyen park teyzesi bile oldu.
Gülüp geçiyorum

rahim şekil bozukluğu yaşla alakalı bişey değil
ilerleyen bişey de değil, siz öyle rahimle doğmuşsunuz. duvar inceliği filan olsa ona tedavi verirler. bu durumun bir tedavilik durumu yok (perde olsa vs. yine başkaydı). benim bildiğim böyle ama kadın doğum uzmanı değilim.

ne kadar olduğuna ve ne tip olduğuna bağlı olarak gebelikte hiç sorun olmayabilir - gerçi ileri derece bişey olsa doktor daha negatif konuşurdu muhtemelen-
sorun olacağı varsa şimdi de sorun olacak

kısacası bu parametrenin zamanlamayla bir işi yok, hayatınızdaki diğer parametreler şimdi değil 3 sene sonra diyorsa, sizin için doğru zaman şimdi değildir.

Ben evliliğimin 3. Senesinde artık istediğime karar vermistim , öncesinde çok baskı gördüm eşimde dahil buna ama hazır hissetmedigim için hep erteledim.Saglik sorunlarım da vardı pkos vardı ergenlikten gelen velhasıl öncelik senin istemen , sonrası sonra 4 yıllık evliyim ve 7 aylık hamileyim herkes tedaviyle olduğunu düşünmüyor çok da dert değil

Ben de 4 sene sonra istedim ve hamile kaldım.bana da çok dediler ama gerçekten hazır olunmadan yapılacak şey değil. Kalbinizin sesini dinleyin

Bence asıl problem, sizin özel yaşantınıza bu kadar burnunu sokan insanları ciddiye alıp dertlenmeniz. Henüz 1 sene, çok erken zaten. Tıp o kadar gelişti ki imkansız denilen çiftlerin bile çocukları oluyor herşeyin çözümü var üzülüp kafaya takmayın. Ciddi ciddi buna hazır hissettiğiniz de düşünün bence şu an konuşmanız ve insanları konuşturmanız bile anlamsız

Hazır hissetmediğiniz hiç bir şeyi yapmayın. O konuşanlar geri çekildiğinde siz bir başınıza kalacaksınız.

34 yaşındayım ilk bebeğim olacak nasipse. Şimdilerde evlilik ve çocuk doğurma yaşı ilerledi zaten. Çevremde de benim yaşlarımda ve daha ileri yaşta ilk çocuğu olanlar var

Çevre çocuk ister sorar ama çocuğa anne baba bakar. Baba da bir yere kadar tüm kahrı kadın çeker. Vücudu değişir, hayatı değişir, hormonları değişir. Çevrenizdeki kimse bu değişimi sizinle beraber yaşamayacak. Siz ne zaman hazır hissederseniz o zaman olacak tabi ki. Ben sizin yerinizde olsam sürekli darlayan hadsiz insanlara karşı her ay bebek bezini sen alacaksan yapalım derim.

İlki erkek olsa bir tane daha yap kardeş olsunlar diyen mi dersin, ilk ikisi erkekse kız için ücüncüyü yap diyen mi dersin insanlar susmaz ki.

Annem 41'inde beni 42'sinde kardeşimi doğurdu isteseydim bir tane daha doğururdum diyor. Aynı şekilde ablam geçen sene 40 yaşında anne oldu ilk çocuğunu da 31 yaşında doğurdu. Tabi şöyle birşey var eğer doğurganlık sorununuz yoksa erteleyin, varsa da ne kadar erken o kadar iyi olur.

Öncelikle şunu belirteyim 20 yaşındada doğursan 50 yaşındada doğursan rahminin şekli sorun olacaksa olacak, olmayacaksa olmayacak. (Ters rahim,t rahim vs belirtmediğin için söylüyorum)
Önemli olan 3 etken var.
1- rezervler (amh,tsh,21.gün yapılan progesteron testi -bu test yumurtlama olup olmadığını belirler her ay adet olmak her ay yumurtlamak demek değildir-)
2-Erkeğin üreme sistemi (planlı ver ertelemeli gebeliklerle mutlaka ve mutlaka erkeklerde test vermeli erkek kaynaklı sorunda süreç daha uzun oluyor)
3- yaş faktörü, burdada 35+ yaşta kabul edilen riskler vardır. Sencesi bencesi ayşe teyze fatma teyze diye bakarak söylenenler değil bilimsel gerçekler bu şekildedir, yan etki yada gebelikte problem olma olasılığı artar. Yüzde gibi düşünebilirsin 18-25, 25-35,35-45 olarak yüzdelik artar.
Son olarak milletin lafına bakarak asla çocuk yapılmaz.
Ben anneliğin hazırlanılan yada tamamen hazır olunan bir şey olduğuna da inanmıyorum -ilk kez anne olacak olanlar için-
Hazırlıktan ziyade istek ve içgüdüyle alakalı sizde şuan istemiyorsunuz buda net yani. Kimseye açıklamak zorunda değilsiniz, kimseye yaşınızı maddi durumunuzu vs gibi örnekler ile açıklamanız gerekmez. Şuan istemiyoruz, bitti gitti.

O çocuk olduğunda elalemin hayatı değil senin hayatin değişecek ve inan bana zorlanacaksın pek çok konuda. O yüzden ne zaman hazır hissedersen o zaman yap.

ilk defa doğru konuşan bir doktor görüyorum.genelde senin asla çocuğun olmaz deyip, ilk aydan hamile kalan kişilerin hikayesi duyardık biz ama .hâlâ daha akıllanmıyorlar.ama maşallah bu doktor akıllanmış.ve evet her bu tarz konuda yazdığım görüşümü yazıyorum.üreme sistemi tıbbın konusu değil direkt Allaha bağlı.öyle şeyler duydum, okudum ki şu an bir doktorun bana hormonların berbat, tüplerin tıkalı, rahmin yok asla çocuğun olmaz demesiyle herşeyin şahane demesi aynı şey.hatta tersi daha olumlu sonuçlanabiliyor.çocuk işi tamamen KISMET.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…