Annem benden utanmış.. (uzun konu lütfen okuyun)

Eve misafir gelcekse supurgedir yer silmedir en az 1 cesit ikram ayarlayabilirdiniz. Bir de etrafa karsi sizi beceriksiz tanitmak istemiyordur. Sizden birsry istemis kirk yilin basi yapaydiniz iyi olurdu.

Kuzum şuan baba evinde olduğundan dolayı annene güvenip salmışsın ama iş başa düştüğünde öyle güzel yaparsın ki :) Kendin bile şaşırırsın.
Anneler çocuklarına kıyamaz ama aslında bu sona kendileri hazırlıyorlar birazda.
Rahatlığa alışmışsın sadece. Evet yaptığın hoş olmamış en azından misafirlerin yanında biraz çaba gösterseymişsin ama olan olmuş.
Şimdi yapman gereken annenle mutfağa girip beraber yemek yapma isteği olsun. Yanında dur izle, sor. Masayı hazırlaman bile anneni mutlu eder.

22 yasina gelmis koskoca kiz annem bana kucukken is yaptirmadi da bilmem ne diye tembelligin arkasina siginmaz.Kadin hakli utanmakta.Size beni rezil ettin demesini bekliyormussunuz pisman olmak icin.Biraz vicdaniniz olsun ya anneler hizmetci mi arkanizi toplayacak.En kisa zamanda gonlunu alin annenizin ve bi zahmet ev islerine baslayin ufaktan.

Erkek olsaydin annen utanmazdi ama, normal bulurdu. Erkek adam caymi yapar? Ama kadinsin ya, mecbursun böyle şeylere.

22 yil bir iş yapmamişsin, üstüne yaparken aşağlandin, öz güvenin zedenledi. "Zaten yapamiyorsun" denilen şeyleri kim yapmak ister.

Yillarca seni böyle yetiştirdiler, ondan sonra günün birinde sirf misafir geldi diye senden değişim bekliyorlar. Faturaya tamamen sana kesiyorlar, sanki kendilerin hiç suçu yoktu.

Ha elbette misafirler ile ilgilenmen iyi olurdu, çay yapman felan. Ama bunu düne kadar yapmayan insan içinde zor.

Bence yavaş yavaş bu konularda özgüven kazanmak için kendi çamaşirini yikayabilirsin, basit bir yemek deneyebilirsin. Buda daha çok kendi bağimsizliğini kazanmak için yapabilirsin.

Cok bozuluyorsaniz sizde kvde evinde bir iş yapmayin. Mecbur değilsiniz. Bende annemin evinde halen bir iş yapmam ve buna kimse karişamaz.

Not: Ben bir görümce değilim.

Bence sende kendinden utanmalısın.. 22 yaş ufak anasının prensesi oluncak bi yaş değil çünkü.. Sallan ve kendıne gel..

bende evladima sorumluluk sahibi olmayi öğretiyorum yok öle yapma etme diye.. yapacak.. ben annemden öyle gördüm ama kızım benim gibi olmasin.. benden daha iyi daha becerikli olmasini istiyorum bunu okuyunca anladim valla

Cok bozuluyorsaniz sizde kvde evinde bir iş yapmayin. Mecbur değilsiniz. Bende annemin evinde halen bir iş yapmam ve buna kimse karişamaz.

Not: Ben bir görümce değilim.
Bozulmak değil bu ben el kızı olarak o kadına kıyamıyorum ama kızı kıyıyor bende gittiğimde sofrayi yemeği bulaşıklara yardım ederim ama o anca yatar üzerine battaniye alıp bir bardağını dahi kaldırmaz ve hergun sabah annesindedir akşam evine geçer bazen yemekten önce bazen yemekten sonra bu kadar da olmamalı bence

Değişmek istediğinizi ailenizle konuşun. Tam olarak bu cümlelerinizi onlara da aktarın. Onlar da size yavaş yavaş sorumluluk verirler. Siz de daha fazla bahaneler uydurmadan sorumluluklarınıza alışmaya çalışın.

Vallahi yok öyle “utandım senden, aile değil miyiz, iş bölümğ yok mu?”lar. 22 yaşına kadar neredeymiş anneniz? Sen kızına güya kıyamadığın için iş yaptırma, sonrada hizmetçi miyim ben de. E evet, anneniz 22 senedir hizmetçiniz sizin.

Ailelerin yıllarca empoze ettiği düşüncelerin sonucunda çocuğunu beğenmemesinden nefret ediyorım. Daha 3 yaşına gelmedi kızım, ben yatarken o dağıttığı oyuncaklarını topluyor. Yorulduğumu, insan olduğumu o bile biliyor. Arkama yastık koyuyor. Bunu ben verdim çünkü ona. Evet çok ayıp yaptığınız ama bu hale getiren anne babanız sizi.

Buna sizmi karar veriyorsunuz? Neyin olup olmayacaği? Demek ki annesi memnun ki kizini öyle yetiştirmiş. Kiyilmayacak birşey yok, konu sofra ve bulaşik, çokta matah şeyler değiller.

Buna sizmi karar veriyorsunuz? Neyin olup olmayacaği? Demek ki annesi memnun ki kizini öyle yetiştirmiş. Kiyilmayacak birşey yok, konu sofra ve bulaşik, çokta matah şeyler değiller.
Siz aynı şekilde devam edin o zaman valla bişey açıklamaya calismayacagım size ama dışardan hiç hoş gozukmuyosunuz bilginiz olsun çünkü evlat yani oda yardım etmeyecekse kendine hizmet ettirecekse bu kadını kim rahat ettirecek

Kadin zamaninda evladina sorumluluk duygusu aşilasaydi, sorun olmazdi. Halen çocuğundan yardim istese, sorabilir. Siz görümcenizden 1 0 önde değilsiniz. Sorun kiymak ve rahat ettirmek ise, kv'de kizina kiyamiyor fakat size kiyiyor.

Ayirten ben çocuğumu ben rahat edeyim diye dünyaya getirmedim. Büyüdükçe sorumluluklarini öğrenecek. Yetişkin olarak kendine ve etrafina bakmayi bilecek. Ancak bu ev benim evim ve sorumluluğu bana ait. Ayri yaşayan bir kizim bana gelse, onada ev işi yaptirmam. Zaten kendi evinde iş yapiyor, birak bende rahat etsin derim.

Bende basligi okuyunca annene kizdim! Ama simdi sana!!! Benimde annem oyle ama yedigim tabagi kaldiriyorum inatci degilim ve anneme yapmak zorunda olan hizmetci olarak hic gormedim! Yapincada yapma ben yaparim diyorum! Annen ölebilir allah korusun! O zaman hizmetci tutucak kadar zenginsin galiba! Bide konu acmissin bence artik simarikligindan cik bende olsam senden utanirdim

Canım benim sende haklısın ama bu insan annesinin iki sokak ötesinde oturan ve her sabah kahvaltıya gelip akşam yemeğinde giden insan tabiki kızı her zaman 1 0 önde gelinler den ben anneme gittim mi yardım ederim her işi beraber yapar sonra beraber yatariz kişi kendinden bilir işi derler ya belki ben o yüzden yadırgıyorumdur

Işte her anne çocuğunu ayni şekilde yetiştirmiyor. Yillarin alişkanliği. Bunu yadirgayamazsin. Benim annemde herşeyi kendi yapardi. Bunun faturasina evlendikten sonra ödedim. Yani bir yetişkin kendine ve etrafa bakmaya bilmeli, kadin olsun erkek olsun.

Ayni şekilde eşinizde mesela o evin oğlu, o niye annesini sizin tabiriniz ile rahat ettirmiyor? Onu niye yadirgamiyorsunuz?

Bu konuda bile konu sahibi bir pipiye sahip olsaydi, kimse o misafire ayip yapildiğini düşünmezdi. Başka biri daha demişti, '90 li yillar annelik baze şeyleri cidden yanliş yaptilar.

Annenize kizanlari da hic anlamadim.Kadin elbet soylemistir zamaninda ,kafaya silah dayayamayacagina gore.Sonra da ,bakar da ogrenir diye umut etmis.Sucu ev isi konusunda baski yapmamak mi yani?Mutlaka soylemistir bunca zaman.Anne is yaptirmiyor diye tabak kaldirmaya bile erinmek tamamen konu sahibinin sucu.Disardan yorgun gelirken evde demlenmis cay bulmak inan oyle iyi gelirdi annene.Düsun bunda ne zorluk var ki.Eli ,kolu olan herkes yapabilir.Ev isleri ultra kabiliyet gerektirmez ki

Ben de aşırı üşengecimdir ev işleri konusun da öğrenciyken daha rahat asıl çalışmaya başlayınca çok zor bence bu bir yetenek benim annem de bana hiç birşey yaptırmadı öğrenciyken ütü de yaparım yemeklerim de gayet güzel olur ama haftaiçi elimi bişeye sürmem hala haftasonları evi dip köşe temizlerim ütü çamaşır herşeyi haftasonu yaparım annem de haftaiçi yemek ve çayı yapar iki bulaşık çıkar zaten olarda makineye evlenince tabi böle olmuyor sanırım bakalım kısmet

Annen iş yaptirmamakla hata etmis ama sen de niye annenin dedigini yapmadin canim, disardan birileri gelecek, demezler mi bu evde genc kiz var bu evin tertemiz olmasi gerek, yani senden bilirler. Sorumsuz kizmiş derler. Bundan sonra annene her zaman yardim et, o demeden sen yap duzelt, temizlenecekse temizle. aile olmak yardimlasmayi gerektirir. Tum isler anneye yikilmamali. yemek yaparken sen de yaninda dur birlikte yapin, annenden ögren. Bakarak ögrenmek cok kiymetli. Canim tamamen iyi niyetle bu yorumu yaptim yanlis anlama. Zaten okul biter evlilik falan derken yuvadan uçacaksin. Anneyle gecirilen zaman o kadar degerli ki... ondan ogrenecek cok sey var. Gec kalmissn ama telafi etmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…