- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.695
- 798
- Konu Sahibi morhayaller
-
Bu annenin suçu
Benim annem de böyleydi hic elletmezdi bişey,yaptirmak isteyince de beğenmezdi yine kendi yapardi
Kazik kadar oldugumda bu ev konularinda zerre bişey bilmiyordum
Hadi temizlik kendiliginden öğrendim az çok ama hala iddali degilimdir
Yemekde de oyle...allahtan esim cok yardimci her konuda hic soylenmez bile
Kalkip kendi yapar temizligini yemeği
Patates elma vs soymayi oglumdan sonra
gelistirdim desem ? Her gun yapa yapa :)
işe odanı toplayarak başla zorla kendini sabah uyanınca perdeni pencereni aç yatağını düzelt dolabını düelt odanı bir hafta sonu sil süpür sabah kalkınca çaydanlığa suyu koy kaynasın en azından annen kalkar çay demler annene bir öpücük atarsın sultanım bugüne kadar yapmadım bundan sonra değişeceğim göreceksin sende bana öğret de..Ben nasıl böyle biri oldum anlamıyorum.
22 yaşındayım.(marifet değil tabi bunlar yanlış anlamayın beni çok utanarak yazıyorum kendimi değiştirmek istiyorum )
Annemle babam bana küçüklüğümden beri iş yaptırmadı kıyamadı bana okuldan geliyorum yorgun oluyorum falan diyerekten.
Küçükken ortaokul zamanlarımda tatilde köye akrabaların yanına gidince benle yaşıt kuzenlerime anneleri iş yaptırırlardı banada derlerdi bende zorla yapardım hiç sevmezdim.
Benim yaptığım işi kuzenlerim beğenmezdi küçümseyip sen bırak ben yaparım yapamıyosun falan derlerdi. Ayy sen anlamazsın bu işlerden beceremiyorsun işte daha yapamıyomusun gibi küçümserlerdi. Zaten merakım da yoktu sevmezdim bu sefer daha da sevmez oldum gram iş yapmak gelmez oldu içimden zamanla.
Bu yüzden Elimden bir ev işi gelmez. Odamı hiçbir zaman düzenli tutmayı başaramam,yemek yapamam, çamaşır yıkıyıp ütü yapamam sakarlıkta bir numarayım.
Annem şunu yap dese de yapmam.inatçıyımdır birisi bir şeyi istese benden yapmam içimden gelmez yani. Yapmak da istemiyorum bir tabağı kaldırmak o kadar zor geliyo ki. Hep kendi istediğim şekilde yaşadım kendimi düşündüm bu zamana kadar. Annem babam ne düşünür ne ister diye düşünmedim hiç. Sanırım sorumluluk bilinci ile alakalı.
5 günlüğüne yatılı kalmaya akrabamız geldi. Ben evde hiçbir iş yapmadım. Annem dışarıdan biz gelene kadar çay koy işte ev süpür falan dedi yapmadım. Odam da dağınıktı. ilgilenmedim misafirlerle.
Bu yüzden annem bana rezil ettin beni çok utandım senden dedi.
Bu zamana kadar hiçbir iş yaptırmadım sana benden görürsün de yaparsın diye dedi. Görgü görmedin mi sen bizden dedi. Aile değilmiyiz biz iş bölümü yapamıcaz mı dedi. Kendi çamaşırını yıka hiçbir işini yapmıcam artık dedi. Babana annene bir çay bir tabak koymak hizmetçilik mi geliyo sana ben neyim o zaman dedi..
Çok ağır konuştu ben çok üzmüşüm ailemi. Okulum da bir sene uzayacak daha bilmiyolar. Yaşımın olgunluğunu kazanmak istiyorum. İnsanlar bile yaşımın saygınlığını göstermiyolar beni kale almıyolar. Hani bu kişi olgun birisi davranış olarak desinler istiyorum.
Nasıl kendimi değiştirebilirim? Benimle gurur duysunlar istiyorum ama nasıl başarıcam bunu? Ailem benden utanmasın istiyorum...
annen sana neden hizmet etsin o vakit?Ben konuda yanlis bisey goremedim. Cay icmek isteyen cayini koysun bir zahmet. Ayrica misafirin odanizda isi ne. Hic haz etmezdim bekarkende odama girilmesinden.simdide yatak odama girilmesinden haz etmiyorum. Misafire cay koy muhabbeti yuzunden bizde tartismistik bir gun annem ile. Sonraki gelen misafirlerin hicbirinde evde olmadim sanirim. Bazen misafir gelecegini soylemedi sirf gitmeyeyim diye. Geldiklerinde merhaba der yine cikardim.
Takil kafana göre kimseye hizmet etmen gerekmiyor. Icinden gelirse ne ala gelmiyorsa yapmak zorunda degilsin.
Tamamen katılıyorumValla annem ablamla bana da hiç iş yaptırmadı zamanında. Üniversitede yurtta kalırken alıştım kendi düzenimi temizliğimi sağlamaya. Yani ben hiç iş yapmıyorken bile misafir geldiğinde asla oturamazdım utanırdım koskoca annemin çay servisi yapmasına falan. Ablam öyle değildir gamsızdır. Umrunda bile olmaz. Ama ben utanırım yani. Evlendim ve bir ev düzeni kurmak ve onu sürdürebilmek ne kadar zormuş anladım. 17 yaşımdan beri yani 10 senedir kendi işimi kendim görüyorum. Koskoca kadın benim yemek yediğim sofrayı toplasa kahrolurum valla ben. Benim çamaşırlarımı yıkıyor olsa utanırım gerçekten. Annenizi gerçekten seviyorsanız onu bu durumlara düşürmemeniz gerekiyordu. Sadece kendinizi düşünüyorsunuz belli ki. Kendi işini kendisi görmeyen birine kimse saygı duymaz. Çok ayıpladım ben sizi. Bunları düşünecek kadar aklınız varsa, kalkıp odanızı düzeltmeyi bilecek kadar da olgunlaşmışsınız demek ki.
Acilen kendini geliştirmeye başla annendede suç var benim görümcede aynı kv hiçbirşey yaptırmamış o kadar sorumsuzki kendi çayını bile almaz yumurta dahi yapamaz şimdi 36 yaşında bu yüzden evlenemiyor evlilik sorumluluğu alamayacağı için anne babasıda onunla mesleğini yaptığı yere gidip onunla yaşıyorlar kendi evlerini bırakıp o kendi sorumluluğunu alamadığı için değişmek için çabalamalısın yoksa geleceğin aileye bağlı olur tek başına birşey yapamaz hale gelirsinBen nasıl böyle biri oldum anlamıyorum.
22 yaşındayım.(marifet değil tabi bunlar yanlış anlamayın beni çok utanarak yazıyorum kendimi değiştirmek istiyorum )
Annemle babam bana küçüklüğümden beri iş yaptırmadı kıyamadı bana okuldan geliyorum yorgun oluyorum falan diyerekten.
Küçükken ortaokul zamanlarımda tatilde köye akrabaların yanına gidince benle yaşıt kuzenlerime anneleri iş yaptırırlardı banada derlerdi bende zorla yapardım hiç sevmezdim.
Benim yaptığım işi kuzenlerim beğenmezdi küçümseyip sen bırak ben yaparım yapamıyosun falan derlerdi. Ayy sen anlamazsın bu işlerden beceremiyorsun işte daha yapamıyomusun gibi küçümserlerdi. Zaten merakım da yoktu sevmezdim bu sefer daha da sevmez oldum gram iş yapmak gelmez oldu içimden zamanla.
Bu yüzden Elimden bir ev işi gelmez. Odamı hiçbir zaman düzenli tutmayı başaramam,yemek yapamam, çamaşır yıkıyıp ütü yapamam sakarlıkta bir numarayım.
Annem şunu yap dese de yapmam.inatçıyımdır birisi bir şeyi istese benden yapmam içimden gelmez yani. Yapmak da istemiyorum bir tabağı kaldırmak o kadar zor geliyo ki. Hep kendi istediğim şekilde yaşadım kendimi düşündüm bu zamana kadar. Annem babam ne düşünür ne ister diye düşünmedim hiç. Sanırım sorumluluk bilinci ile alakalı.
5 günlüğüne yatılı kalmaya akrabamız geldi. Ben evde hiçbir iş yapmadım. Annem dışarıdan biz gelene kadar çay koy işte ev süpür falan dedi yapmadım. Odam da dağınıktı. ilgilenmedim misafirlerle.
Bu yüzden annem bana rezil ettin beni çok utandım senden dedi.
Bu zamana kadar hiçbir iş yaptırmadım sana benden görürsün de yaparsın diye dedi. Görgü görmedin mi sen bizden dedi. Aile değilmiyiz biz iş bölümü yapamıcaz mı dedi. Kendi çamaşırını yıka hiçbir işini yapmıcam artık dedi. Babana annene bir çay bir tabak koymak hizmetçilik mi geliyo sana ben neyim o zaman dedi..
Çok ağır konuştu ben çok üzmüşüm ailemi. Okulum da bir sene uzayacak daha bilmiyolar. Yaşımın olgunluğunu kazanmak istiyorum. İnsanlar bile yaşımın saygınlığını göstermiyolar beni kale almıyolar. Hani bu kişi olgun birisi davranış olarak desinler istiyorum.
Nasıl kendimi değiştirebilirim? Benimle gurur duysunlar istiyorum ama nasıl başarıcam bunu? Ailem benden utanmasın istiyorum...
Eşim iş yapar emin olun eşim yardım etmese ondan yardım isterler iş buyururlar kızlarına yine bişey demezler aman neyse konu biz değiliz konuyu dagitmayalim Allah'ım herkese istediği gibi evlat yetistirmek nasip etsin inşallahIşte her anne çocuğunu ayni şekilde yetiştirmiyor. Yillarin alişkanliği. Bunu yadirgayamazsin. Benim annemde herşeyi kendi yapardi. Bunun faturasina evlendikten sonra ödedim. Yani bir yetişkin kendine ve etrafa bakmaya bilmeli, kadin olsun erkek olsun.
Ayni şekilde eşinizde mesela o evin oğlu, o niye annesini sizin tabiriniz ile rahat ettirmiyor? Onu niye yadirgamiyorsunuz?
Bu konuda bile konu sahibi bir pipiye sahip olsaydi, kimse o misafire ayip yapildiğini düşünmezdi. Başka biri daha demişti, '90 li yillar annelik baze şeyleri cidden yanliş yaptilar.
Ben neden cocuguma hizmet ediyorsam ondan.annen sana neden hizmet etsin o vakit?
Görümcem de temizlik bezini 2 parmağının ucuyla sanki çöp tutar gibi tutar, ay bu çamaşır suyu kokuyo ıy derBizimde başımızda var bi tane senin gibi. Görümcem olur kendisi. En sevmedigim model.
aslında dedikleriniz topyekun aynı kapıya çıkar..bu biz Türk milletinin etnik yapısından kaynaklanır..anneler babalar evlatlarına bakar ,evlatlarının da kendilerine ortak olmalarını isterler fakat evlatlar bu ortak hayata katılmazlar kendi hayatlarını kurup kendi evlatlarına bakarlar genel olarak anne baba evlada hizmet edip büyütmek zorundadır derler fakat o evlatlar da yaşlandıklarında ya da çocukları genç bireyler olduklarında aynı beklentiye girerler..ve istisnalar kaideleri bozmaz ..saygılarımlaBen neden cocuguma hizmet ediyorsam ondan.
Inan ben hic merak etmiyorum evlenince ne yapacak diye. Evini b*k götürsün beter olsunGörümcem de temizlik bezini 2 parmağının ucuyla sanki çöp tutar gibi tutar, ay bu çamaşır suyu kokuyo ıy der2dakika ayakta dursa ama hiç bir şey yapmasa ay belim koptu çok yoruldum der. Şimdi evlenecek merak ediyorum evi nasıl olacak
Bebegim henuz 1 yasinda oldugu icinn bu dediginizi tecrube etmedim. Ama suan ki mantigim bir hizmet beklentisinde olmayacagim yonunde.aslında dedikleriniz topyekun aynı kapıya çıkar..bu biz Türk milletinin etnik yapısından kaynaklanır..anneler babalar evlatlarına bakar ,evlatlarının da kendilerine ortak olmalarını isterler fakat evlatlar bu ortak hayata katılmazlar kendi hayatlarını kurup kendi evlatlarına bakarlar genel olarak anne baba evlada hizmet edip büyütmek zorundadır derler fakat o evlatlar da yaşlandıklarında ya da çocukları genç bireyler olduklarında aynı beklentiye girerler..ve istisnalar kaideleri bozmaz ..saygılarımla
evet nemesiz ben de şu an senin gibi düşünüyorum annemler de gençken biz gibi düşünüyormuşBebegim henuz 1 yasinda oldugu icinn bu dediginizi tecrube etmedim. Ama suan ki mantigim bir hizmet beklentisinde olmayacagim yonunde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?