Annem benden utanmış.. (uzun konu lütfen okuyun)

Söyle derler ; Annenin kiymetini ya evlenince yada cocugun olunca anlarsin tabi Allah gecinden versin ölünce zaten anlasilirda. Ben evlenince anlamistim cocugum olunca daha cok anladim. Bende evlenmeden once is yapmazdim halada babam bende su bile istemez cogu zaman. Yaomadigima coook pisman oldum. Yavasta olsa öğrenin guzel annenizi uzmeyin.

Bende bekarken hic ev isi yapmiyordum.ne elestiriler aldim neler soylediler.evlendim esimden ogrendim herseyi simdi evim piril piril.hic bir yemegi cope dokmedik bi defada kaptim.tabi kayinvalidemden cok duydum sunun gelini soyle becerikli boyle hamarat diye ama umrumda degil.suan bide oglum var kendi basima hem cocugumu buyutuyorum hemde evime bakiyorum cok sukur.sizde ogrenmeye calisin nette bir suru yemek tarifleri var.yapabilirsiniz isleri ertelemeyin aninda yapin boylece birikmez.bu arada ailelerimizde de suc var sorumluluk vermeleri gerekiyordu.ben suan 2 yasindaki ogluma bile gorev veriyorum kirlileri sepete atiyor kiyafetlerini cekmeceye koyuyor oyuncaklarini topluyor bezini cope atiyor simdiden yetistiriyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yaşta ne bu eringezlik bu günler bidaha gelmicek suan senin hiç oturmaman lazım ayrıca annende haklı tamm doğurdu büyüttü ama artık sende el at artık yapmaya basla

Bu kadar sorumsuz olmanın sebebi zamanında ailenin sana sorumluluk vermemiş olmasının yanında senin de kolayına kaçıp sorumluluk almak istememen bence.
Durumun sen de farkındasın ve için rahat değil anladığım kadarıyla. O zaman şuandan itibaren kalk ve birşeyler yapmaya başla, çabalamazsan böyle geldiği gibi böyle de gider.

Ah be canım
Anneni üzme
Biliyorum elinde değil
İş yapmaya çalış
Ben de senin gibiyim
Evlenince acaip zorlanırsın bak
Yolun başındayken silkelen
Hem iş yap
Hem de annenin gönlünü al
Kaile almazlar tabi
Tembel olduğunu belli etme kimseye

Bende bilmiyordum ama mesela annem bi yere gittiği zaman kek yapmayı drniyordum olmuyordu bı dahaki sefere de olmuyordu yine de yapmaya çalışa çalışa yaptım kimse annesinin karnında ogrenmiyor sonuçta bir laf vardır bilirim diyen iş bitirir bilmem diyen baş kurtarir. Seninki bilmemezlik değil o yüzden sana tavsiye verilecek bir şey de yok aslında kalkacaksin yapacaksin bu kadar yani

Bunun farkında olman güzel birşey 22 yaşındasın kendi odanı bile toplamaktan aciz olmamalısın. annen ne kadar doğru konuşmuş ama hatalıda o sana kıyamamış zamanında el kapısı öyle değil işte 20 yaşındayım ve evliyim bazen sizlere çok imreniyorum. millet çatır çatır kıyıyor sana annemi bazen çok arıyorm. Gerçekten kıymet bil annene yardımcı ol bi yerlerden başla üşengeçlik etme..

Anneniz ne ektiyse onu biçmiş, şimdi niye zoruna gitmiş ki ben anlamadım.

Çocuğun her işini yapmanın, peşinde 'yorulmasın' diye dolaşmanın sonucu bu.

Pijamasını katlamayı, tabağını kaldırmayı, bir düğme dikmeyi çay demlemeyi vs öğretmeyeceksek yıllar sonra eserimiz böyle utandırır işte.

saksıda çocuk yetiştirmenin sonuçları bunlar işte.bilemiyorum bu saatten sonra kendini değiştirebilir misin.can çıkar huy çıkmaz ve ağaç yaşken eğilir diye iki atasözümüz var buna tam uyan.ailene üzüldüm kaş yaparken göz çıkartmışlar.

ev işi hadi neyse de 22 yaşındaki biri kendi pisliğini neden temizlemez? kendi dağınıklığını neden toplamaz?
anneniz dünyaya bir çocuk getirip sorumluluğunu almış eyvallah da 10 yaşında değilsiniz.

siz tabak kaldırmaya erinirken ütüye varana kadar yapan anneniz hizmetçiniz sanırım?

son olarak oğlum 2 yaşından beri oyuncaklarını toplar. getir-götür yapar.
3 yaşından beri çıkarttığı bulaşığı masadan kaldırır. çamaşırlarını kirliye atar.
suyunu kendi alır. arada meyve hazırlamaya yardım eder vs..

22 yaş diyorsunuz. anneniz çok haklı. yerinde olsam giyecek tek bir temiz kıyafetiniz kalmasa bile eşyalarınıza dokunmam. yaptığım yemekten yemenize izin vermem.

Bütün görümceler mi ayni olur ya bnde de var ondan

22 yaş da az değil ki be yavrucuğum... Yaparsın....Yap artık yani bir zahmet.... Çok basit.. Ev süpürmek, bulaşık yıkamak, toz almak bunların bir taktiği yok.. Pisliği görüyorsun ve temizliyorsun.. Yemek dersen o da internetten yapılabilir zaten.. Mis gibi tarifler var.. Kirli çamaşırlar için odana bir sepet al vr birikince annene kendi çamaşırlarını kendinin yıkayacağını söyle... 87 yaşındaki anneannem çamaşır makinesini çalıştırmayı beceriyorsa sen de becerirsin... :) Kolay yani çol da şaaapmamak lazım:) Kolay geleeeeeee....

En azindan annenize bir iki konuda yardim etseniz cay ikram vb cok zor degiller gonul almis olursunuz.
Butun evi cevirmeseniz de ufak tefek isler yapmak iyi olur..

29 yaşındayım, 8 sene yalnız yaşadım kendi evimde kendi düzenimde.

Yakın zamanda tekrar annemle yaşamaya başladık. Genel olarak dağınık bir insanım. Kendi düzenim içinde bir yolunu buluyordum ama anne standartlarına göre durum

Biz iş bölümü yaptık. Mutfak toplamak benim işim mesela. Bulaşıkları kaldırmak, makinayı doldurmak/boşaltmak, mutfağı toplamak, silmek, tezgahları temizlemek benim işim.

Yemek ortak. Bazen o girer yapar bazen ben girerim. Bazen beraber.

Benim sınırlarım odam mesela. Odam çoğunlukla dağınıktır. Söylenir evet ama karışmaz.

Dağınığımdır ama çoğu konuda anneme kıyamam. Dışarıdan geldiğinde çayını yaparım, bir bardak çayını koyarım. Hiç elime yapışmadı. Ben ondan erken kalktığım için çayını demler yumurtasını haşlarım. Kalktığında kahvaltı hazır olur.

Annenizle iş bölümü yapın. Eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız, aklınıza gelmiyorsa en güzel böyle yardımcı olursunuz. Gözünüz neyi kesiyorsa o işi alın kadının üstünden. Annenizi her işi yapma sorumluluğu olan, mecburiyeti olan biri olarak görmüşsünüz bu yaşınıza kadar. Evet üstümüze titreyip her işi üstleniyorlar ama yardımcı olmak için iki tabak koymak, bir çay demlemek yapamayacağınız şey değil.

Odaniz da yatağınızı bile mi düzeltmiyorsunuz?

Anneniz de hatalı bu durumda. Yoruldu diye hiç bir işe el surdurmezse birşey de beklemesin. Benim kiz dokuz yaşında bile kendi odasını süpürüp silme becerisini göstebiliyorken sizin bunu çok önceden alışkanlık haline getirmeniz lazımdı. Bu iş hayatınızda ve kalan yaşamınızda devam etsin istemiyorsanız kalkıp bir silkinin soyle. Kendinize gelin derim.

Etrafindakiler senin hizmetcin degil. O ev senin de evin temizlemek zorundasin bari kendi odani toparla. Annen hakli demis bir kac hafta camasirlarini yikamasin odani temizlemesinde gör anlarsin kadinin ustundeki yükü. Hayat okuldan ibaret degil.

Annecim bana da yaptırmazdı ama kazık kadar olunca bi işin ucundan tuttuk yani. Sen de bari en azından kendi işini yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…