- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Allah size bize ve herkese evlatlarını en güzel şekilde büyütüp mutlu yaşadıklarını görüp şahit olmayı nasip etsin inşallahBin sukur iyiki basinizda durmus
Benim babam hel sessizdi hep
Annem erkek cocuk delisi zaten cok zengindik ama bana hep abimin artanlari kalirdi tabi artarsa..
Ben de cok ariyorum bi ailem olsaydi yanimda diye
Arada gelir giderler neşeyle sofralar kurardim diyr
Ama en cok da eger bir gün ölürsem benim cocuklarima kim bakacak diyorum..
Şunu okuduktan sonra fikrim değişti önce annedir affet diyecektim ama 'anne' demek bile zor geliyor maalesef bunu yapan insana. Ben evlat diye yanıp tutuşuyorum tedaviler negatifler mutsuzluklar... anne olmak için elimden geleni yapıyorum bir evladım olsun ona dokunmaya kıyamam mutluluktan havalara uçarım herhalde.. insanlar şükürsüz kıymet bilmez ne yazık ki. Senin adına çok üzüldüm kalbim sızladı çok çok haklısın hislerinde. Ve helal olsun ayakta durmayı başarmış okumuş iş sahibi olmuşsun ve sen kendi çocuğuna görmediğin öğrenmediğin sevgiyi veriyorsunEvet en güzel yıllarımı mahvetti her gece dua ediyordum sabahı öleyim diye.Bir türlü ölmüyordım.Bir kere beni boğmaya kalkıştı 14 yaşındayken boğazımdan kan gelene kadar sıktı.Direnmedim fazla çünkü istiyordum ölmeyi.yaşamanın bir anlamı yoktu
balta darbesi mi?muzurtilki @Bilgecee sagolun arkadaşlarım merak ettiginiz için iyiyim. Zaten pek keyfim yoktu. Aksam enabiz hesabi acmistim meğer merdivenlerden yuvarlandigim dedigim halde darp raporu yazılmış. Hicbir bilgim yoktu. Ben yine de hastaneye gitnezdim ama evden kaçıp yürürken yolda bayilmisim. meger gogsume balta darbe almisim gogsum yarikti kafamda dikisler vardı vücudumu yuzumu geçirdiğim sinir krizlerini hiç saymiyorum. O gün miladim oldu evden ayrıldım yillarca yüzümü gostermedim ama ne fayda. Hafta içi kurum kurum gezip bunu sildirmeye çalışacağım. cocugum yok ama ileride görüp annelerinin yaşadıklarını bilmelerine istemiyorum. Zaten o defterleri ben çoktan kapattım. ileride karsima çıkmasının da bi anlamı yok. Ne diyim kirginim iste beş yaşındaki halim de 15te 25te 30da hepsi kırgın. Bari artık onume çıkmasın diyorum o da pek mümkün görünmüyor.
Anneniz psikolojik olarak zorda bir kadin brlki anne olmaya hic musaid olmayan bir kadin belki gecmiste asamadigi kirginliklari var. Siz sadece iyi bir anne istemissiniz. Kadincagiz basaramamis belli ki. Onu anlamak gerek
Ben eskiden ne yaparsa yapsın anadır babadır diye düşünüyordum.
Bilemiyorum ama zamanla bu konuda biraz gaddarlaştım. Toleransım çok düştü kendim de yetişkin olduktan sonra nedense. Sanki artık affetmek daha zor, çocukken gençken daha kolaydı.
O yüzden bu konudaki fikrim şu;
Eğer anne daha erken pişmanlık gösterseydi konu sahibi zaten çok kolay affederdi. Ama gelmiş 20li 30lu yaşlara belki, alacak verecek bitmiş, ben bundan sonra vicdan yapılacak bir şey görmüyorum. Haber gönderenlere de gaddar yaklaşırım hatta muhtemelen. Eşime telefonunu açma derim, konşu teyzeye onu bana eziyet ederken düşünecekti derim.
Bilemiyorum ya da bir şey demem ama görüşmem yine de.
balta darbesi mi?
Aman Allah'ım
iyi ol arkadaşım
hep iyi ol inşallah
çünkü sen büyük kardeşsin. benzer olay bende de var. daha hafif versiyonu. kardeşim doğduğunda ki ben dört yaşındaydım benim hayatım bitti. o yaştan itibaren azarlanan yetişkin birey muamelesi gördüm. kardeş şimdi 25 yaşında hala bebek. ama ben dördümden beri yetişkinim. annem sayesinde ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşadım. ve benzer rezil srefsiz anneanne bende de var. gaza getirip getirip annemi üzerime salardı. ilkokuldaydım yatak yavaş taşıyo diye çocuk dövülür mü. kardeşimle konuşmuyorum. annemle mümkün mertebe konuşmamaya çalışıyorum. tek çocuk yapıcam. yapıcam ki büyük evladım benim yaşadıklarımı yaşamasınAkşam ağlayarak uyudum
Sabah bunları okudum yine ağladım .
Herkese teşekkür ederim .
Tabi her zaman böyle degilim insan zamanla savunma mekanizması geliştiriyor kendine ....
Benim savunma mekanizmam hiç olmamış farzetmek .Arada çıkıp hortlayınca böyle oluyor ..
Işın en kötü yani o zamanlarda hicbir akrabanın elinden bir şey gelmemesi ..
Bi kaç kez ikaz edip sonra yine doğal olarak kendi hayatlarına geri dönmesi ...
Halamlarda olmaya bayılırdım ben ,kendimi güvende hissederdim ,dayak yok ,tenkit Yok,tabağı yanlis koysan uzuuuuun saatler süren aşağılamalar yok,çocuklara hakaret yok ..
Babamlarin sulalesinde dayak yok ..5 tane çocuk büyütmüş babaannem hiçbirini dövmeden.
Ama anne tarafım öyle değil .
Cahil insanlar ..Anneannemin elinden komşular alırmış çocukları,öyle sevgisiz ,öyle cahil .
Hepsini kustum suratina.
Annemin damarına basıp basıp benim üstüme salmalarini unutamiyorum .
Dedemle pazara gidince hasbel kader bir şey alsam aksamlara kadar soylenirlerdi annemi iyice sinir küpü edene kadar .
Aldığım şeyi söylüyorum 1 tane çocuk yüzüğü hanı su 1 liralık olanlardan :)))))
Annem bayram harçlıklarımi bile alırdı elimden hani şu 4 gözle bekledigim.
Belki başka terbiye yöntemi bilmiyordu bilemiyorum ama canımı çok yaktı.
O dövdükçe ben daha da asilestim,iyice koptuk ..
Evlendim 3 senelik evliyken üstüme saldırdı.
Ilk defa o zaman evimden kovdum .
Git dedim defol burdan burası benim evim !
Sen burda beni dövemezsin .
Söylene söylene gitti içinde pişmanlık yok
Witch hunt hep böyle,hep asi,hiç ıyi bir tarafi yok .Lise mezunu bi adamla anne babasına haber vermeden evlendi,okumadı,çalışmadı,bi .oka yaramadi elalemin cocuklari nerelere geldi ,bu böyle mal gibi kaldi...
Defalarca hayatimi mahvettin dedim ,haketmeseydin dedi ,hadi ben hastaydim kötüydüm kardesini niye dovmedim dedi.
Bunlara verecek cevabım yok !
Ben kötüydüm belki de bilemiyorum.
Kısacası piç edilen bir hayat var ve zerre pişmanlık duymayan bir aile..
4 yaşında okumayi öğrendim Ben kendi kendime .
Geçenlerde komşulara o zekamdan bahsediyordu herhalde dedim ilk defa gurur duydu benimle ..
Sonu yok ama 32 yillik yitik bir hayat !!!
Hepsini yaşamış biri olarak içten yaşadım acınızı.Acaba siz de küçükken çok mu sakindiniz ben hiç hırçın asi olmadım keşke olsaydım benden küçük kız kardeşim dişliydi yamandı ona çok gücü yetmezdi.Ben ise çok sakin ve cılızdım.Sakin ve güçsüz oluşumum da etkisi olduğunu düşünüyorum.Keşke keşkeler olmasaydı.Döven kafa kıran öldürmeye teşebbüs eden analar yerine hiç olmasaydılar.Sokaktaki bir dilencinin kızı olsaydım bir kedinin bir köpeğin yavrusu olsaydım da bu kadının kızı olmasaydım.Akşam ağlayarak uyudum
Sabah bunları okudum yine ağladım .
Herkese teşekkür ederim .
Tabi her zaman böyle degilim insan zamanla savunma mekanizması geliştiriyor kendine ....
Benim savunma mekanizmam hiç olmamış farzetmek .Arada çıkıp hortlayınca böyle oluyor ..
Işın en kötü yani o zamanlarda hicbir akrabanın elinden bir şey gelmemesi ..
Bi kaç kez ikaz edip sonra yine doğal olarak kendi hayatlarına geri dönmesi ...
Halamlarda olmaya bayılırdım ben ,kendimi güvende hissederdim ,dayak yok ,tenkit Yok,tabağı yanlis koysan uzuuuuun saatler süren aşağılamalar yok,çocuklara hakaret yok ..
Babamlarin sulalesinde dayak yok ..5 tane çocuk büyütmüş babaannem hiçbirini dövmeden.
Ama anne tarafım öyle değil .
Cahil insanlar ..Anneannemin elinden komşular alırmış çocukları,öyle sevgisiz ,öyle cahil .
Hepsini kustum suratina.
Annemin damarına basıp basıp benim üstüme salmalarini unutamiyorum .
Dedemle pazara gidince hasbel kader bir şey alsam aksamlara kadar soylenirlerdi annemi iyice sinir küpü edene kadar .
Aldığım şeyi söylüyorum 1 tane çocuk yüzüğü hanı su 1 liralık olanlardan :)))))
Annem bayram harçlıklarımi bile alırdı elimden hani şu 4 gözle bekledigim.
Belki başka terbiye yöntemi bilmiyordu bilemiyorum ama canımı çok yaktı.
O dövdükçe ben daha da asilestim,iyice koptuk ..
Evlendim 3 senelik evliyken üstüme saldırdı.
Ilk defa o zaman evimden kovdum .
Git dedim defol burdan burası benim evim !
Sen burda beni dövemezsin .
Söylene söylene gitti içinde pişmanlık yok
Witch hunt hep böyle,hep asi,hiç ıyi bir tarafi yok .Lise mezunu bi adamla anne babasına haber vermeden evlendi,okumadı,çalışmadı,bi .oka yaramadi elalemin cocuklari nerelere geldi ,bu böyle mal gibi kaldi...
Defalarca hayatimi mahvettin dedim ,haketmeseydin dedi ,hadi ben hastaydim kötüydüm kardesini niye dovmedim dedi.
Bunlara verecek cevabım yok !
Ben kötüydüm belki de bilemiyorum.
Kısacası piç edilen bir hayat var ve zerre pişmanlık duymayan bir aile..
4 yaşında okumayi öğrendim Ben kendi kendime .
Geçenlerde komşulara o zekamdan bahsediyordu herhalde dedim ilk defa gurur duydu benimle ..
Sonu yok ama 32 yillik yitik bir hayat !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?