İmtihan diyenler olmuş.Evet eğer Allah tarafımdan verilen bir imtihansa kabul etmiyorum isyan ediyorum o küçük bedenim imtihan için mi gelmişti bu kötü dünyaya neden bir bebek imtihan için dünyaya yollanır.İsteseniz şuan mükafatım dünyanın en güzel makamı olsun zenginlik kariyer olsun...hiçbiri bedenimde kalbimde açılan yaraları örter mi?örtmez kapatmaz hiçbirşey bozulan psikolojimi yerine hiçbirşey getirmez.Ben böyle bir imtihan hiç istemezdim.
Hepsini yaşamış biri olarak içten yaşadım acınızı.Acaba siz de küçükken çok mu sakindiniz ben hiç hırçın asi olmadım keşke olsaydım benden küçük kız kardeşim dişliydi yamandı ona çok gücü yetmezdi.Ben ise çok sakin ve cılızdım.Sakin ve güçsüz oluşumum da etkisi olduğunu düşünüyorum.Keşke keşkeler olmasaydı.Döven kafa kıran öldürmeye teşebbüs eden analar yerine hiç olmasaydılar.Sokaktaki bir dilencinin kızı olsaydım bir kedinin bir köpeğin yavrusu olsaydım da bu kadının kızı olmasaydım.
Tedavi görmedim.Yüzyüze birine anlatacak cesareti hiç bulmadım.Utandım bir de dün gece yazarken çok kötü oldum ağlamaktan.Eğer bunlar sesli dile getirilse kalp krizi falan geçiririm.Bizim oralarda onlar için uygun bir laf var " osuruğu sıcak yerden geliyor " diye. İnsan yaşamadığı şeyi bilmez hele çoçuklara işkencenin ımtıhanı mı olurmuş. Lütfen üzülme artık. Yeminle sizler centtelik kadınlarınız, ben bu kadar olgun olamazdım bir gece gırtlaklarına yapışırdım kesin :S siz tedavi gördünüz mü?
İütfen git ihtiyacınız var, çok ağır şeyler yaşamışsınız, atlatmanıza yardımcı olur konuşmanız emin olun. Burada bir başlangıç yaptınız bakın, bu bile bir adımdır.Tedavi görmedim.Yüzyüze birine anlatacak cesareti hiç bulmadım.Utandım bir de dün gece yazarken çok kötü oldum ağlamaktan.Eğer bunlar sesli dile getirilse kalp krizi falan geçiririm.
imtihan falan demesin kimse 3,4,5 yaşındaki çocukların ne imtihanı olur ya saçmalamayın
ayrıca annedir affet babadır saygı duy diyenleri de öldürmek istiyorum doğurmakla anne olunmuyor şunu bi anlayın
bence hiç de o arkadaşın yerine koymuyorsun. koysan bu cümleleri yazmaya elin gitmezdi emin olBen gayet mantıklı düşünüyorum kendimi o arkadaşın yerine koyuyorum sadece gitsin konuşsun annesi babası hasta olabilir tedavi olabilirler sonradan pişman olmazsın arkadaş ben bunu anlatmaya çalışıyorum
Ya ben çok etkilendim bu yazdığınızdan......Evet en güzel yıllarımı mahvetti her gece dua ediyordum sabahı öleyim diye.Bir türlü ölmüyordım.Bir kere beni boğmaya kalkıştı 14 yaşındayken boğazımdan kan gelene kadar sıktı.Direnmedim fazla çünkü istiyordum ölmeyi.yaşamanın bir anlamı yoktu
Ben annesinin yaptığını asla savunmuyorum yanlıs anlıyorsunuz kadının 4 çocuğuna bunu yapması normal değil hasta olabilir istemeden yapıyor olabilir bunu araştırmalı evet bilinçli bı şekilde yapıyorsa arkadaş haklı ama önce araştırmalı ben onu söylemek istiyorum hiç bir anne bilinçli bir şekilde yapmaz ne ben evladima yaparim nede annem bana akıl sagligim yerinde olduğu sürece yapmam belki bı rahatsızlığı var çünkü aynı sorun benim akrabalarındada vardi sonrasında adamın hasta olduğunu anladılar hastalığın adı şuan aklımda değil ama kisilik bozukluğuyla ilgili biseydi
İmtihan diyenler olmuş.Evet eğer Allah tarafımdan verilen bir imtihansa kabul etmiyorum isyan ediyorum o küçük bedenim imtihan için mi gelmişti bu kötü dünyaya neden bir bebek imtihan için dünyaya yollanır.İsteseniz şuan mükafatım dünyanın en güzel makamı olsun zenginlik kariyer olsun...hiçbiri bedenimde kalbimde açılan yaraları örter mi?örtmez kapatmaz hiçbirşey bozulan psikolojimi yerine hiçbirşey getirmez.Ben böyle bir imtihan hiç istemezdim.
her mesajınızdan sonra size bir güzel yazmak istedim ama ban yemek istemiyorum
burada küçük çocukların uğradığı işkencelerden bahsediyoruz hanımefendi siz iyi misiniz
kadın diyor ki 5 yaşında beni aç bırakıyordu,diğeri diyor ki 6 yaşında kafamı kırıyor etraf kan gölü oluyordu,bir başkası dillendiremeyeceğim aklımın dahi almayacağı bir şeyden bahsediyor ve bunlar ÇOCUK bilmem anlatabildim mi
anladık çok empatiksiniz aşırı psikoloji bilginiz var ama çekin gidin ya şu konudan kaynımın amcasında da aynı şey vardı demekle geçmiyor bu yaralar her ota b....a empati yapanlara cidden siniroluyorm
Ama dikkat et bak, empati sadece guclu olan tarafa yapiliyor.. bu cocuk daha minicikken olmek isteyecek kadar nasil hirpalandi diye dusunmus mu? Hayir.. adini bilmedigi hastaligin aynisi kayninda da varmis, sorun yok yani.. hayir bir de annedir, hastadir belki vicdan azabi ceker demis saka gibi hangi mesajina cevap yazayim..
Deli olan hastaneye yatsin, coluk cocuktan cikartmasin acisini..
Witch bende agladim sabaha kadar , senin icin , dun buraya icini doken diger arkadaslarimiz icin , sabaha kadar dusundum neden cocuklar bunlari yasiyor diyeAkşam ağlayarak uyudum
Sabah bunları okudum yine ağladım .
Herkese teşekkür ederim .
Tabi her zaman böyle degilim insan zamanla savunma mekanizması geliştiriyor kendine ....
Benim savunma mekanizmam hiç olmamış farzetmek .Arada çıkıp hortlayınca böyle oluyor ..
Işın en kötü yani o zamanlarda hicbir akrabanın elinden bir şey gelmemesi ..
Bi kaç kez ikaz edip sonra yine doğal olarak kendi hayatlarına geri dönmesi ...
Halamlarda olmaya bayılırdım ben ,kendimi güvende hissederdim ,dayak yok ,tenkit Yok,tabağı yanlis koysan uzuuuuun saatler süren aşağılamalar yok,çocuklara hakaret yok ..
Babamlarin sulalesinde dayak yok ..5 tane çocuk büyütmüş babaannem hiçbirini dövmeden.
Ama anne tarafım öyle değil .
Cahil insanlar ..Anneannemin elinden komşular alırmış çocukları,öyle sevgisiz ,öyle cahil .
Hepsini kustum suratina.
Annemin damarına basıp basıp benim üstüme salmalarini unutamiyorum .
Dedemle pazara gidince hasbel kader bir şey alsam aksamlara kadar soylenirlerdi annemi iyice sinir küpü edene kadar .
Aldığım şeyi söylüyorum 1 tane çocuk yüzüğü hanı su 1 liralık olanlardan :)))))
Annem bayram harçlıklarımi bile alırdı elimden hani şu 4 gözle bekledigim.
Belki başka terbiye yöntemi bilmiyordu bilemiyorum ama canımı çok yaktı.
O dövdükçe ben daha da asilestim,iyice koptuk ..
Evlendim 3 senelik evliyken üstüme saldırdı.
Ilk defa o zaman evimden kovdum .
Git dedim defol burdan burası benim evim !
Sen burda beni dövemezsin .
Söylene söylene gitti içinde pişmanlık yok
Witch hunt hep böyle,hep asi,hiç ıyi bir tarafi yok .Lise mezunu bi adamla anne babasına haber vermeden evlendi,okumadı,çalışmadı,bi .oka yaramadi elalemin cocuklari nerelere geldi ,bu böyle mal gibi kaldi...
Defalarca hayatimi mahvettin dedim ,haketmeseydin dedi ,hadi ben hastaydim kötüydüm kardesini niye dovmedim dedi.
Bunlara verecek cevabım yok !
Ben kötüydüm belki de bilemiyorum.
Kısacası piç edilen bir hayat var ve zerre pişmanlık duymayan bir aile..
4 yaşında okumayi öğrendim Ben kendi kendime .
Geçenlerde komşulara o zekamdan bahsediyordu herhalde dedim ilk defa gurur duydu benimle ..
Sonu yok ama 32 yillik yitik bir hayat !!!
Temizlik hastasıydı.
5.katta oturuyorduk .
Hali silkelerken bir kaç kere düştüğünü hayal ettim.
Kotu bir çocuktum belki ne bileyim
Tek istediğim dayak yememekti .
Anneanneme de cok kızgınım onu gazlar gazlar üstüme salar sonra da gülerdi ...
O laf söyledi mi ya da dövmek için bir hışımla üzerime yürüdüğünde mutlu olurdu içten içe .
Allah ım ne insanlar var ya
Akşam ağlayarak uyudum
Sabah bunları okudum yine ağladım .
Herkese teşekkür ederim .
Tabi her zaman böyle degilim insan zamanla savunma mekanizması geliştiriyor kendine ....
Benim savunma mekanizmam hiç olmamış farzetmek .Arada çıkıp hortlayınca böyle oluyor ..
Işın en kötü yani o zamanlarda hicbir akrabanın elinden bir şey gelmemesi ..
Bi kaç kez ikaz edip sonra yine doğal olarak kendi hayatlarına geri dönmesi ...
Halamlarda olmaya bayılırdım ben ,kendimi güvende hissederdim ,dayak yok ,tenkit Yok,tabağı yanlis koysan uzuuuuun saatler süren aşağılamalar yok,çocuklara hakaret yok ..
Babamlarin sulalesinde dayak yok ..5 tane çocuk büyütmüş babaannem hiçbirini dövmeden.
Ama anne tarafım öyle değil .
Cahil insanlar ..Anneannemin elinden komşular alırmış çocukları,öyle sevgisiz ,öyle cahil .
Hepsini kustum suratina.
Annemin damarına basıp basıp benim üstüme salmalarini unutamiyorum .
Dedemle pazara gidince hasbel kader bir şey alsam aksamlara kadar soylenirlerdi annemi iyice sinir küpü edene kadar .
Aldığım şeyi söylüyorum 1 tane çocuk yüzüğü hanı su 1 liralık olanlardan :)))))
Annem bayram harçlıklarımi bile alırdı elimden hani şu 4 gözle bekledigim.
Belki başka terbiye yöntemi bilmiyordu bilemiyorum ama canımı çok yaktı.
O dövdükçe ben daha da asilestim,iyice koptuk ..
Evlendim 3 senelik evliyken üstüme saldırdı.
Ilk defa o zaman evimden kovdum .
Git dedim defol burdan burası benim evim !
Sen burda beni dövemezsin .
Söylene söylene gitti içinde pişmanlık yok
Witch hunt hep böyle,hep asi,hiç ıyi bir tarafi yok .Lise mezunu bi adamla anne babasına haber vermeden evlendi,okumadı,çalışmadı,bi .oka yaramadi elalemin cocuklari nerelere geldi ,bu böyle mal gibi kaldi...
Defalarca hayatimi mahvettin dedim ,haketmeseydin dedi ,hadi ben hastaydim kötüydüm kardesini niye dovmedim dedi.
Bunlara verecek cevabım yok !
Ben kötüydüm belki de bilemiyorum.
Kısacası piç edilen bir hayat var ve zerre pişmanlık duymayan bir aile..
4 yaşında okumayi öğrendim Ben kendi kendime .
Geçenlerde komşulara o zekamdan bahsediyordu herhalde dedim ilk defa gurur duydu benimle ..
Sonu yok ama 32 yillik yitik bir hayat !!!
bu anneanneleri de Allah bildiği gibi yapsınçünkü sen büyük kardeşsin. benzer olay bende de var. daha hafif versiyonu. kardeşim doğduğunda ki ben dört yaşındaydım benim hayatım bitti. o yaştan itibaren azarlanan yetişkin birey muamelesi gördüm. kardeş şimdi 25 yaşında hala bebek. ama ben dördümden beri yetişkinim. annem sayesinde ne çocukluğumu ne gençliğimi yaşadım. ve benzer rezil srefsiz anneanne bende de var. gaza getirip getirip annemi üzerime salardı. ilkokuldaydım yatak yavaş taşıyo diye çocuk dövülür mü. kardeşimle konuşmuyorum. annemle mümkün mertebe konuşmamaya çalışıyorum. tek çocuk yapıcam. yapıcam ki büyük evladım benim yaşadıklarımı yaşamasın
Offfff ben şoktayım yaaaa...Burda daha önce bir kaç kere yazdim .
Istahli bir çocuktum hala öyle:)
5 yaşında bir yumurta kırmış bana
2 yumurta istedim diye kovalaya kovalaya dövmüştü beni ..
Ağlata ağlata o yumurtayı yedirmisti ...
Geçen anlattım
Hatırlamadı ...
Göz kapaklarını ters çevirip korkuturdu .
Düştüm diye döverdi
Bir şeyimi kaybetsem döverdi .
Geç kalsam döverdi .
Evi tam temizlemesem döverdi
Tekme tokat ,hakaret, aşağılama girla ..
O evde ben korkudan kapıların arkasına saklanırken zorla kapıyı açıp sırtımda o kemeri şaklatirdi defalarca ..
Yanagimda hatırlamadığım bir dayaktan kalma tırnak izi var hala belki 15 sene geçti .
Nerden okudum bu konuyu ben yaaa!
bence deyaaaa lütfen biri bana anlatsın yoksa akıl sağlığımı yitireceğim...
tamam hadi anneler bunu bir sebeple yapıyordu, hastalık, çocuğu istememe, kız çocuğu kıskanma vs vs... hiç biri geçerli olmasada...
bu babalar,halalar,teyzeler, ananeler, babaneler nerde yaaaa... hiç bi tanesi çıkıpta yahu sen napıyorsun el kadar çocuğa demedi... hiç biri sahip çıkamadımı... ben olsam anamdan babamdan başlayıp tüm sülalemi silerdim..
şiddet uygulayan kadar buna göz yumanda aynı şekilde suçlu bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?