- 1 Mart 2016
- 1.619
- 4.708
- 133
Canim kimi kime şikayet ediyorsun? İnsanlar gormuyor mu agzim yüzüm sis gozum mor okula gidiyorum. Ellerim sismis acisindan kalem tutamıyorum. Biri de demedi ki neyin var diye. Gece sokaga atilirdim polis arabalari yanimdan gecerdi durup sormazlardi bu cocugun bu satten ustu basi bu halde disarda ne isi var diye. gordugum darp her turlu disaridan gorunuyordu. Ama ben cigliklarimi icimden atiyordum. yine dr Şikayet etmezdim biliyorum ama en azından gözü korkar belki yillarca surmezdi. Çok iyi niyetlisin gercekten.Anneni şikayet etseydin keşke en azından okuldaki öğretmenlerine anlatsaydın durumu o zaman keşke seni o aileden alıp bir yurda falan verselerdi en azından bu kadar daha fazla şiddetine maruz kalmazdın ve en azından adalet karşısında belki cezasını bulurdu
Halanız o dayakları morlukları gormuyormuydu şıkayet etmıyormuydunuz ona neden herkes bukadar duyarszNasıl affedebildiniz.............
Oda doğru ama ne biliyim canım aklıma yapacak başka birşeyde gelmedi kimse kimseye yaşadığı yılları geri veremez bununda farkındayım ama en az hasarla kurtulabilme şansınız olurdu diye demiştim keşke farklı bir yolu olsaydı yada keşke bunları hiç yaşamasaydınız ülkede insanlık ölmüş bir insan annesine babasına güvenemeyecekse kime güvenecek ama en azından adalet karşısında ceza alsalardı hapse falan girselerdi az da olsa içiniz rahatlardı diye demiştimCanim kimi kime şikayet ediyorsun? İnsanlar gormuyor mu agzim yüzüm sis gozum mor okula gidiyorum. Ellerim sismis acisindan kalem tutamıyorum. Biri de demedi ki neyin var diye. Gece sokaga atilirdim polis arabalari yanimdan gecerdi durup sormazlardi bu cocugun bu satten ustu basi bu halde disarda ne isi var diye. gordugum darp her turlu disaridan gorunuyordu. Ama ben cigliklarimi icimden atiyordum. yine dr Şikayet etmezdim biliyorum ama en azından gözü korkar belki yillarca surmezdi. Çok iyi niyetlisin gercekten.
Bizim okulda bir çocuk vardı lisede babası hep kemerle döverdi oda kimseye söyleyemezdi birgün beden dersinde eşofman giymek için soyununca arkadaşları morlukları görmüştü sırtındaki daha sonra zorlaynca arkadaşları anlatmştı çocuk arkadaşlarda müdüre söyledi müdür olaya el attı sosyal politikalardan yetkililere bildirdi o çocuğu bizim okuldan da aileden de aldılar aradan yıllar geçti çocuğu gördük pedagog olmuş okumuş babasıyla annesi boşanmış annesini yanına almış babası yalvarıyormuş affet diye hiç affetmemiş şehir degiştirmişCanim kimi kime şikayet ediyorsun? İnsanlar gormuyor mu agzim yüzüm sis gozum mor okula gidiyorum. Ellerim sismis acisindan kalem tutamıyorum. Biri de demedi ki neyin var diye. Gece sokaga atilirdim polis arabalari yanimdan gecerdi durup sormazlardi bu cocugun bu satten ustu basi bu halde disarda ne isi var diye. gordugum darp her turlu disaridan gorunuyordu. Ama ben cigliklarimi icimden atiyordum. yine dr Şikayet etmezdim biliyorum ama en azından gözü korkar belki yillarca surmezdi. Çok iyi niyetlisin gercekten.
Bence sıZınde bu tarz pışmanlıklarınız var ufakta olsa savunmasız bı cocuga yapılanların Allah katında affı var mı sızce kul affetsın
Anne babamızı seçme bir bir hakkımız yok maalesef herkes yani bütün anneler milletin yanında ilgili anne baba gibi dururlar ama sonrasında evde neler yaşadığını kimse bilemez kapalı kapılar ardında gene şükürki kendi çocuklarınıza öyle davranmayan ilgili bir anne baba oldunuz .Rabbim yaşatmasın kimseyekonu sahibi seni cok iyi anliyorum...birine anlatsan sana acıyor bunu da hissediyorsun ... o yizden hicbirsey olmamis gibi davraniyorsun...annem evlat ayrimi yapardi hirslanir hep beni doverdi..kardeslerim ben birsey istesem sus derlerdi onlarda allahtan bulsunlar ...kinim gecmedi affetmek istesem olanlari hatirlayip geri kinleniyorum..yaşamayan bilemez... kimseye de anlatma kimsenin umrumda olmaz saga sola gidip anlatiyor ...hele basariliysan sen biliyonmu yazik o neler yasadi diye seni asagi cekiyorlar... sen guclu ol ...affetmek istiyorsan affet yoksa salla...anneyse anne ne hakki var kucucuk cocuga saldirmaya ...
Yilda bir yine iyi gidiyormuşsun...Evet en güzel yıllarımı mahvetti her gece dua ediyordum sabahı öleyim diye.Bir türlü ölmüyordım.Bir kere beni boğmaya kalkıştı 14 yaşındayken boğazımdan kan gelene kadar sıktı.Direnmedim fazla çünkü istiyordum ölmeyi.yaşamanın bir anlamı yoktu
Tecavüzle bu aynı konumu beni hedef göstermekten vazgeç ve belden aşağıya vurma çocuk istismarımı konu ne saçmalıyorsun sen
Bence sıZınde bu tarz pışmanlıklarınız var ufakta olsa savunmasız bı cocuga yapılanların Allah katında affı var mı sızce kul affetsın
Ben affet dıyene soylemıştım yanlış etıket olmuş ağlıyorsa vicdanı vardır demış ya o kadınaonun o tarz pişmanlıkları yok ve olamaz çünkü çok çok iyi ve fedakar bir annedir kendisi
orada demek istediği şey;konuda affet diyenler var ama karşımızda pişman olan af dileyen bir anne-baba yok ki konu sahibi affetsin
anlamadan suçlama yapmamayı öğrenmek lazım
Ağlayarak ,gözlerim fal taşı gibi açılarak okudum yazılanları...
Bu muydu annelik,yemeyen yediren ,giymeyen giydiren cefakar vefakar annelik.
Dizide izlesek abartı deriz,hangi anne bunları yapar deriz ararız RTÜK falan ,izlemeye yüreğimiz elvermez,ama yanıbaşımızda neler yaşanıyor kimbilir ,hangi çocuklar gerçekte yaşıyor bunları bilemiyoruz.Herkesi kendi ailemiz gibi sanıyoruz.Bu konudan sonra ben artık daha fazla gözlemci olacağım çevreye karşı.
Yüzleşin denmiş ama yüzleşmesi gereken ,helallik istemesi gereken anneleriniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?