- 2 Mart 2018
- 1.170
- 3.438
- 53
Iste bazi seyler ne yazıkki dile kolay geliyorAnneni şikayet etseydin keşke en azından okuldaki öğretmenlerine anlatsaydın durumu o zaman keşke seni o aileden alıp bir yurda falan verselerdi en azından bu kadar daha fazla şiddetine maruz kalmazdın ve en azından adalet karşısında belki cezasını bulurdu
Bende bunu anlatmaya calistim ama sakın anlatma taslanirsin benden kötüsü olmadi ciddiye almıyorum zaten çünkü hiç bı anne yapmaz bunu ozaman buradaki herkes anne yaparlarmı yapmazlarBence annenizin psikolojisi baya kotuymus yoksa normal saglikli bir insan evladina yemez yedirir ici yanar ac kalksa, az biraz fazla yese mutlu olur.ben sizin yerinizde olsam kesinlikle gecmisi acar cevaplarini isterdim belkide o cevaplar sizin yaranizi biraz olsun sarar
Anne, baba olunca çok farklı oluyor. Toplum tarafından onlara biçilmiş roller ve değerler var. Herkes için anne baba çok değerli, çevrene bakıyorsun en önemli şey aile. Evde ölümü istemene sebep olacak bir aile var evet ama 24 saat işkence yapılmıyor. Yeri geliyor yemek yapıyor anne, çamaşırlarını yıkıyor, iyi anına denk gelirse iyi davranıyor vs. Kendi her türlü eziyeti yapıyor ama dışardaki insanlara karşı koruyor. Arada sıkışıp kalıyorsun, ne iyi ne kötü anlamıyorsun tüm çocukluğun böyle geçiyor. Aslında iyiliğimi istiyorlar hata bende ile benim suçum yok ailem sorunlu düşğnceleri arasında gidip geliyorsun. Yaşamadan anlaşılmayacak bir şey bu.Ailesinden şiddet görmüş arkadaşlar, gittiğiniz psikologlar size hakikaten affedin mi diyor? Bu yaşananlar nasıl affedilir ki?
Arkadaşım sirf "komşusunun cocugu yok" diye evlatlik verilmiş, o da psikolojik destek aldı ve o da kendi için ailesini affetti şimdi baş tacı ediyor onları.
Affetmek neden? Cidden anlamıyorum... üstelik ortada çocuğuna yaşattıkları için özür dileyen bir anne baba yokken bile affetmeyi hiç anlayamıyorum...
Bir cümleden bunu mu çıkardın sen şimdi? O soruyu neden sorduğumu hiç anlamamışsın bence.
Bende bunu anlatmaya calistim ama sakın anlatma taslanirsin benden kötüsü olmadi ciddiye almıyorum zaten çünkü hiç bı anne yapmaz bunu ozaman buradaki herkes anne yaparlarmı yapmazlar
sürekli yok psikolojisi iyi değil yok hasta diyip diyip duruluyo burda sinrimden bilgisayarı yumrukluyom ya ne hastası iyi insan ve kötü insan bu kadar basit bunları yapanlar kötü insanlar sizde bu kötü insanları hasta diye aklamayınBende bunu anlatmaya calistim ama sakın anlatma taslanirsin benden kötüsü olmadi ciddiye almıyorum zaten çünkü hiç bı anne yapmaz bunu ozaman buradaki herkes anne yaparlarmı yapmazlar
Ben de böyle düşünüyorum.Annenin psikolojisi iyi değil
Durumu normalleştirmek için söylemiyorum ama anneninde böyle olmasının bana kalırsa bir sebebi yaşanmışlıkları var
Pişman ise unutun af edin diyemem ama ilerde pişmanlık yaşamamanız adına ilişkinizi belki biraz daha normalleştirebilirsiniz
Tabi bunu sizinde istemeniz lazım
Bende bunu anlatmaya calistim ama sakın anlatma taslanirsin benden kötüsü olmadi ciddiye almıyorum zaten çünkü hiç bı anne yapmaz bunu ozaman buradaki herkes anne yaparlarmı yapmazlar
Boş konuşma olur mu kimsenin anneyi savunduğu yok çocuğuna şiddet uyguluyordu diye kimseyi suçlama hakkına sahip degilsinBu siddeti makul gostermeye calisan, burada annedir virt zirt diyen herkes cocuguna siddet uyguluyordur...Baska da mantigı yok....
Bakın dunden beri yanlış anladınız beni yazmadım ama inanın affet demiyorum sadece gitsin konuşsun yani ben anlayamıyorum annelerinin böyle yapmalarını küçükken bende çok travmatik şeyler yaşadım utanıp anlatamadigim ergenlik döneminde hep annemi suçladim onun yüzünden sandım sonra büyüyünce anladım ben annesini affetsin demiyorum Allah aşkına yanlış annlamayin sadece gitsin konuşsun evet yaşadıkları çok zor Allah yardım etsin yanlış anlıyorsunuz beni ben küçüklüğünden beri hep kötü şeyler yaşadım bunlar beni guclendirdi ama unutmaya çalışıyorum kimseyi de suçlanıyorum ben gidin annecim canım herdeyim desin demiyorum ki sadece konuşsunŞimdi tamam psikolojisi bozuk anladık da ne yani psikolojisi bozuk olan herkesi anlayalim anlayışmı gösterelim?
Sokakta bir kediyi kesenler,eşini/çocugunu oldürenler bunlarinda psikolojisii bozuk onları anlayamıyoruz suç islediklerini kabul ediyoruz da neden çocugunu dövenleri iskence yaşatablari anlayalim ve daha ılımlı yaklaşalım sadece ANNE diye mi?
Elakavak
Yani sizi de suclamiyorum ama ben yaşadığim halde aile bireylerime bunlarin psikolojisi bozuuk biraz anlayıß gostermeliyim diyemiyorum
Aynen,bu mantıkla bakarsan o,toprakta yatan gencecik kadınları öldürenlerin de sebepleri vardı,kendilerince seviyorlardı,kıskanıyorlardı,affedilsin hepsi bu mantıkla o zamanŞimdi tamam psikolojisi bozuk anladık da ne yani psikolojisi bozuk olan herkesi anlayalim anlayışmı gösterelim?
Sokakta bir kediyi kesenler,eşini/çocugunu oldürenler bunlarinda psikolojisii bozuk onları anlayamıyoruz suç islediklerini kabul ediyoruz da neden çocugunu dövenleri iskence yaşatablari anlayalim ve daha ılımlı yaklaşalım sadece ANNE diye mi?
Elakavak
Yani sizi de suclamiyorum ama ben yaşadığim halde aile bireylerime bunlarin psikolojisi bozuuk biraz anlayıß gostermeliyim diyemiyorum
Konusunca hicbirsey degismiyor amaa ben bisey yapmadim sen de susuverseydin amaann gecmis zaman onumu dusünecegim senin de kalbin ne karaymış deniliyorBakın dunden beri yanlış anladınız beni yazmadım ama inanın affet demiyorum sadece gitsin konuşsun yani ben anlayamıyorum annelerinin böyle yapmalarını küçükken bende çok travmatik şeyler yaşadım utanıp anlatamadigim ergenlik döneminde hep annemi suçladim onun yüzünden sandım sonra büyüyünce anladım ben annesini affetsin demiyorum Allah aşkına yanlış annlamayin sadece gitsin konuşsun evet yaşadıkları çok zor Allah yardım etsin yanlış anlıyorsunuz beni ben küçüklüğünden beri hep kötü şeyler yaşadım bunlar beni guclendirdi ama unutmaya çalışıyorum kimseyi de suçlanıyorum ben gidin annecim canım herdeyim desin demiyorum ki sadece konuşsun
Anneyi savunmuyorsaniz neden alintiladiniz?Boş konuşma olur mu kimsenin anneyi savunduğu yok çocuğuna şiddet uyguluyordu diye kimseyi suçlama hakkına sahip degilsin
Boş konuşma olur mu kimsenin anneyi savunduğu yok çocuğuna şiddet uyguluyordu diye kimseyi suçlama hakkına sahip degilsin
Tamam bunu yaptıysan görüşmezsin allaha havale edersin ben o yazdıklarımı konuyu açan arkadaş için söylemiştim çünkü o konuşmamış bildiğim kadarıyla ben size gidin bagriniza basın demiyorumkiKonusunca hicbirsey degismiyor amaa ben bisey yapmadim sen de susuverseydin amaann gecmis zaman onumu dusünecegim senin de kalbin ne karaymış deniliyor
Bana oyle denildi
Hatta ben bana taciz eden akrabammla yüzlestiğimde off bilgecee olmus bitmis seyler ne safsin ne uzatiyorsun dedi...
Ve burda yazan bi cok arkadssim yüzlestiklerinde gecerli bi cevap alamaduklarini yazdilar
Tek care bana göre mesafe uzunn bir mesafe
Iste bazi seyler ne yazıkki dile kolay geliyor
Yıllardir icimize atıyoruz konuşamiyoruzki ne diyeceğiz,benim AILEM bana zulm ediyor..
Konuşamadığım yüzünden defalarca intihara yoneldik..
O kadar yalnizlıgımın icinde bir kediye sarilip agladigim gunlerimi nasil anlatacaktim..
Tek diyecegim couklarinizi sevin nolursa olsun sevin..
öz annen değil mi? şoklardayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?