Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

Iste bazi seyler ne yazıkki dile kolay geliyor
Yıllardir icimize atıyoruz konuşamiyoruzki ne diyeceğiz,benim AILEM bana zulm ediyor..
Konuşamadığım yüzünden defalarca intihara yoneldik..
O kadar yalnizlıgımın icinde bir kediye sarilip agladigim gunlerimi nasil anlatacaktim..
Tek diyecegim couklarinizi sevin nolursa olsun sevin..

Annenin psikolojisi iyi değil
Durumu normalleştirmek için söylemiyorum ama anneninde böyle olmasının bana kalırsa bir sebebi yaşanmışlıkları var
Pişman ise unutun af edin diyemem ama ilerde pişmanlık yaşamamanız adına ilişkinizi belki biraz daha normalleştirebilirsiniz
Tabi bunu sizinde istemeniz lazım

Bende bunu anlatmaya calistim ama sakın anlatma taslanirsin benden kötüsü olmadi ciddiye almıyorum zaten çünkü hiç bı anne yapmaz bunu ozaman buradaki herkes anne yaparlarmı yapmazlar

Anne, baba olunca çok farklı oluyor. Toplum tarafından onlara biçilmiş roller ve değerler var. Herkes için anne baba çok değerli, çevrene bakıyorsun en önemli şey aile. Evde ölümü istemene sebep olacak bir aile var evet ama 24 saat işkence yapılmıyor. Yeri geliyor yemek yapıyor anne, çamaşırlarını yıkıyor, iyi anına denk gelirse iyi davranıyor vs. Kendi her türlü eziyeti yapıyor ama dışardaki insanlara karşı koruyor. Arada sıkışıp kalıyorsun, ne iyi ne kötü anlamıyorsun tüm çocukluğun böyle geçiyor. Aslında iyiliğimi istiyorlar hata bende ile benim suçum yok ailem sorunlu düşğnceleri arasında gidip geliyorsun. Yaşamadan anlaşılmayacak bir şey bu.
Zarar veren 3. Kişi olsa empati yapılabiliyor ama konu aile olunca neden affetmeye çalıştığımızı, neden bize yük olduğunu, neden ümüklerini sıkmadığımızı, kimimizin kaçtığını yüzleşemediğini anlamanız çok ama çok güç oluyor.

Bende bunu anlatmaya calistim ama sakın anlatma taslanirsin benden kötüsü olmadi ciddiye almıyorum zaten çünkü hiç bı anne yapmaz bunu ozaman buradaki herkes anne yaparlarmı yapmazlar

toplumun bir çoğunun kafası sizin gibi zaten o yüzden yardırgamıyorum

sürekli yok psikolojisi iyi değil yok hasta diyip diyip duruluyo burda sinrimden bilgisayarı yumrukluyom ya ne hastası iyi insan ve kötü insan bu kadar basit bunları yapanlar kötü insanlar sizde bu kötü insanları hasta diye aklamayın

Ben de böyle düşünüyorum.
Konuyu okurken gözlerim yaşardı inanın. Annenin de mutlaka kendince bir sebebi vardır böyle acımasız bir anne olmasında. Bı anlatsın bakalım, git sor yüzleş onunla. Belki biraz yüreğini ferahlatacak birşeyler çıkar

Şimdi tamam psikolojisi bozuk anladık da ne yani psikolojisi bozuk olan herkesi anlayalim anlayışmı gösterelim?
Sokakta bir kediyi kesenler,eşini/çocugunu oldürenler bunlarinda psikolojisii bozuk onları anlayamıyoruz suç islediklerini kabul ediyoruz da neden çocugunu dövenleri iskence yaşatablari anlayalim ve daha ılımlı yaklaşalım sadece ANNE diye mi?
Elakavak
Yani sizi de suclamiyorum ama ben yaşadığim halde aile bireylerime bunlarin psikolojisi bozuuk biraz anlayıß gostermeliyim diyemiyorum

arkadaşım
bak dün kaç kişi cevap yazdı sana
burada yazanlara iyi gelmiyorsun
şiddette uğramış insanlara iyi gelmiyorsun
şu konuya yazmasan olmaz mı?
sana göre haklısın ama şiddet görenlere göre değilsin
saygı göstersen olmaz mı?
saygı göster ya

Bu siddeti makul gostermeye calisan, burada annedir virt zirt diyen herkes cocuguna siddet uyguluyordur...Baska da mantigı yok....
Boş konuşma olur mu kimsenin anneyi savunduğu yok çocuğuna şiddet uyguluyordu diye kimseyi suçlama hakkına sahip degilsin

Bakın dunden beri yanlış anladınız beni yazmadım ama inanın affet demiyorum sadece gitsin konuşsun yani ben anlayamıyorum annelerinin böyle yapmalarını küçükken bende çok travmatik şeyler yaşadım utanıp anlatamadigim ergenlik döneminde hep annemi suçladim onun yüzünden sandım sonra büyüyünce anladım ben annesini affetsin demiyorum Allah aşkına yanlış annlamayin sadece gitsin konuşsun evet yaşadıkları çok zor Allah yardım etsin yanlış anlıyorsunuz beni ben küçüklüğünden beri hep kötü şeyler yaşadım bunlar beni guclendirdi ama unutmaya çalışıyorum kimseyi de suçlanıyorum ben gidin annecim canım herdeyim desin demiyorum ki sadece konuşsun

Aynen,bu mantıkla bakarsan o,toprakta yatan gencecik kadınları öldürenlerin de sebepleri vardı,kendilerince seviyorlardı,kıskanıyorlardı,affedilsin hepsi bu mantıkla o zaman

Konusunca hicbirsey degismiyor amaa ben bisey yapmadim sen de susuverseydin amaann gecmis zaman onumu dusünecegim senin de kalbin ne karaymış deniliyor
Bana oyle denildi
Hatta ben bana taciz eden akrabammla yüzlestiğimde off bilgecee olmus bitmis seyler ne safsin ne uzatiyorsun dedi...

Ve burda yazan bi cok arkadssim yüzlestiklerinde gecerli bi cevap alamaduklarini yazdilar

Tek care bana göre mesafe uzunn bir mesafe

Boş konuşma olur mu kimsenin anneyi savunduğu yok çocuğuna şiddet uyguluyordu diye kimseyi suçlama hakkına sahip degilsin
Anneyi savunmuyorsaniz neden alintiladiniz?
Konuda bunu yumusatip kendini rahatlatmak isteyen kadinlarin sesi mi oldunuz?
Misal anneniz hic bogazinizi sıkıp bogmaya kalktımı,ya da bicakla rastgele vucudunuza vurdu mu,ya da omuz baslariniz da ıssırık izi varmi?....
Aynı anne ergenlikte ruj surdugunuz icin sacinizi basinizi yoldu mu?
Arkadaslarinizin yaninda hiç assagiladi mi?
Sırf siddetten kurtulmak icin yanlis secimler yaptiniz mi?
O halde siz boş konusuyorsunuz.....

kusura bakmayın ama ya kendinizi yanlış ifade ediyorsunuz, ya da savunduğunuz şeyler bu konuya uygun değil
diyorsunuz ki"tecavüz"le ne alakası var "babnın tecavüzü" ile ne alakası var
öncelikle bu konuda tüm yazılanları okuduğunuza emin misiniz?
tecavüzden aşağı kalır yanı var mı yazılanların? bence daha beterleri bile var
"baba" olunca ayrı da "anne" olunca neden farklı oluyor?
siz diyorsunuz ki bunlar bilinçli değil, ruhsal yönden hasta oldukları için yaptılar
bu neyi değiştirir? neticede yapılanlar ortada

ayrıca
bakın şiddete uğrayanlardan 2-3 tanesi yüzleşmiş zaten
anneler pişman değil!!!!!!!!!
sen hakettin diyorlar!!!!!!!!!
bir tanesi de çıkıp ben sana bunu bunu ettim, pişmanım affet demiyor!!!!!!

sizin savunduğunuz şey ne Allah aşkına?
ruh hastası onlar, eee, tamam, sonra?

Tamam bunu yaptıysan görüşmezsin allaha havale edersin ben o yazdıklarımı konuyu açan arkadaş için söylemiştim çünkü o konuşmamış bildiğim kadarıyla ben size gidin bagriniza basın demiyorumki

Bilgececim canım boşver görme okuma bu mesajlari. yillarca anandir babandir dover de sever de mantigindan bunlari yaşayıp kendimizi suclamadik mi? Bunlarin ustune bir tuğla daha koymaya hic gerek yok. Bizim donemimizde kadina cocuga hayvanlara yapilan şiddet bu kadar dile gelmiyordu. Dayak yiyen kadın kocasiyla karakollarda baristiriliyordu. Çocuğa şiddetin esamesi okunmuyordu. Çok sukur ki insanlar artik daha bilinçli bu konuda. Ailelere diyecek hicbir şey yok. Benim muhtemelen cocugum bile olmayacak yumurtaliklarimin gördüğü zarardan dolayı 5 sene öncesi yüzde 50 ihtimal vardı belki su an o bile kalmamistir ama bir umut belki ilerde evlat sahibi de olabilirim diyorum buna tutunuyorum. Hangi psikolojik sorun verebilir ki benim dogacak cocuklarimin daha 15 yasimdayken katledilmesini. İnsanlar hep birşey söyler ama gerçeği biz biliyoruz en önemlisi de bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…