- 20 Mart 2008
- 142.029
- 214.089
- 1.423
- 60
evet sanırım öyle
ama gerçekten çok güçlü bir yürek
ben olsam yapabilir miydim, yüzlerini görmeye tahammül edebilir miydim bilmiyorum
bence de çok iyi bir anne olacak, çok inanıyorum
Görüşmeyin tabi ki.
Bizde de döven taraf babamdı. Elinde kalmayalım diye kurtaran da annem. Abilerim ablalarım öldüresiye dayak yediği için bana sıra pek gelmiyordu.
En son dayağımı 15 yaşımda yedim. Dudağımı yumrukla patlattı.
Kayıp takvim yaprağı yüzünden
Kolon kanserinden vefat etti babam. Son anlarında başında çok ağladım. İster istemez vicdan yapıyor insan.
Bir de niyeyse "ya başımızda olmasaydı,o zaman daha kötü durumlara düşebilirdik"
Gibi düşüncelerle boğuşuyoruz. Öyle bir çaresizlik işte. Dayak yiyelim ölelim ama sokaklarda perişan olmayalım. Ne saçma halbuki.
Anacığım da hep dayak yedi. Hiç gün yüzü görmedi. Babamdan ödümüz kopuyordu. Dışarı çıkması için gözünün içine bakıyorduk.
Annem zavallı annem... 12 yaşında evlen,40 yıl dayak,küfür ye.
Bir de sapık,sübyancı dedemiz vardı. Onu da anneannem başımıza bela etti. Gece yanına çağırıyordu ne olduğunu bilmiyordum. Büyüdükçe anladım,kaçmaya başladım.
Amaaan Allah belasını versin herkesin,bütün insanların.
Herkes yapamaz, ben yapamazdım, burada yazan kızlar gibi değilim, taş yürekliyim, bir söz bir tokatla bile düşman gibi bakabilecek biriyim.
al benden de o kadar
babam bana bunların hiçbirini yapmadı
sadece evlendiği kadına ezdirdi, dövmeye kalktı (dövemedi), çok zengindi maddi olarak hiç yardım etmedi, bir kazağı bile esirgedi
sadece o sebeplerle, dövmeye kalktığı gün sildim, bir daha da görmedim
bunları yaşasam sanırım dava falan açmaya çalışır, ceza çeksinler diye elimden geleni ardıma koymazdım
ama yaşamadan bilinmiyor işte, ne desem boş
Gülsemmi aglasammi bilemedim :/Senin ki level atlamış resmen psikopatlikta ..
Anneme diyim de beni bir daha doğurursa metod gelistirsin
Halanız o dayakları morlukları gormuyormuydu şıkayet etmıyormuydunuz ona neden herkes bukadar duyarsz
Benim etrafımda trajik öyküsü almayan tek bir kişi yok. Sağım,solum,önüm,arkam trajedi.bir üye yazdı
kim yazdı mesajlar arasında bulamadım
bundan sonra çevreme karşı dört açacağım gözümü diye
çooooook doğru
aynı bilinçlenme bende de oldu
ben de artık daha dikkatli bakacağım çevremdeki çocuklara
daha bir inceleyeceğim
belki kıyısından köşesinden bir çocuğa yardımımız dokunur
yeri mi değil mi bilmiyorum ama
öğretmenim diyerek konu açıp, sevgilim terk etti ölmek istiyorum diyen üyeler var bu forumda
sizler de o erkek mevzularını bırakıp, bu mevzulara yönelin azıcık
çocukları gözetin, kollayın
enerjinizi bu yönde harcayın
Çok iyi anlattıniz..bana bir kere kızım desin diye neler yaptım...Şiddeti yaşatan eş vb olsa belki dava etmek aklımıza gelir ama küçücük bir çocuk anne ya da babasından dayak yiyince kendini suçlu sanıyor, kardeşleri kadar iyi bir çocuk olmadığını, belki iyi ve uslu bir kız olsa annesinin onu seveceğini düşünüyor, eminim buradaki kızlar bir sürü dayak yemelerine rağmen anneleri onları sevsin diye ellerinden geleni yaptılar, en başarılı, en uslu, en terbiyeli, en saygılı kız olmak için diğer çocuklardan daha çok çaba sarf etmişlerdir, bu çabaları sonuçsuz kaldıkça yaşadıkları hayal kırıklıklarını düşünemiyorum, dayak yerken bile annecim yapma diye ağladıklarını düşünüyorum, çocuk yürekleri yaşadığı şiddeti anlamlandıramamıştır uzun süre, bütün gece bu konu kafamda dönüp durdu, dayak yerken bedenlerinden daha çok zarar gören ruhları kim bilir ne kadar acı çekti, bugün bu kızlar annemi sevmiyorum diye haykırıyorsa sebebi anneleridir, hiçbir haklı gerekçesi yok o annelerin, ben de anayım, üstelik neredeyse bu kızların annelerine denk yaşım, ben ağzı var dili yok köpeğime vuramıyorum, biraz sesimi yükseltsem korkup yalanmaya başlıyor, gözleri korkudan kocaman oluyor, kucağıma alıp korkma yavrum sana kızmadım diyorum, evlat bu evlat, insan düşmanına vurur gibi vurur mu? Vuruyorsa da analık yapmasın, evlatlık beklemesin o çocuktan.
şu cümleyi okuyunca yüreğim yandı mune abla. gözlerim doldu yine. küçüklüğüm gözlerimin önünden geçiyo sürekli. anneme kendime sevdirme çabalarım..... yazamıcam daha. gerçekten ben anlamıyorum. bi insan dokuz ay taşıyıp doğurduğu emdirdiği çocuğa nasıl kötü davranır ben gerçekten anlamıyorum. kendimi hep sorguladım böyle. annem beni seviyor ama niye böyle oluyor ama suç bende demek ki iyi çocuk değilim diye. insan anlamlandıramıyoreminim buradaki kızlar bir sürü dayak yemelerine rağmen anneleri onları sevsin diye ellerinden geleni yaptılar, en başarılı, en uslu, en terbiyeli, en saygılı kız olmak için diğer çocuklardan daha çok çaba sarf etmişlerdir.
Hep iyi ol hep❤Görüyordu zaten ona kaçıp kaçıp gidiyordum .
Çok konuştular annemle bu çocuğa bu kadar yapma eziyet etme diye ama bir sur e sonra sanırım onlar da yıldı.
Evlerine sığınıyordum ama başka bir şey yapmiyorlardi
Sabah okula giderken çocuklarına verdikleri harçlık kadar bana da veriyolardi .
Haklarini yok sayamam .
Karşınızda konuşmadan anlayacak biri yok
Onlar gittikten sonra belki dövmez ama yemeği burnundan getirir ,hakaret eder ,bağırır evde huzur vermez falan ..
Suçluydum işte yalan soyledigim için .
Para çaldığım için.
Evden gittiğim için .
Bir gün babama dovdurtmustu beni parmağımı kırmıştı o da .
Dövmeyi bilmiyordu sanırım
Ordan oraya cekistirdi
Kafami salladı
O sırada yüzümü korurken parmağım kırıldı..
Görüyordu zaten ona kaçıp kaçıp gidiyordum .
Çok konuştular annemle bu çocuğa bu kadar yapma eziyet etme diye ama bir sur e sonra sanırım onlar da yıldı.
Haklarini yok sayamam .
Onlar gittikten sonra belki dövmez ama yemeği burnundan getirir ,hakaret eder ,bağırır evde huzur vermez falan ..
Para çaldığım için.
Evden gittiğim için .
Ordan oraya cekistirdi
Kafami salladı
Ya witch yapma gozunu seviyimGörüyordu zaten ona kaçıp kaçıp gidiyordum .
Haklarini yok sayamam .
Para çaldığım için.
Evden gittiğim için .
Ordan oraya cekistirdi
Kafami salladı
Kuzum benim, hepinizin içindeki yarayı acıyı anlayabiliyorum, yazdıklarınızdan yaşadıklarınızı hissetmemek mümkün değil, bir kerecik saçı okşansın ister küçücük yavrular, bir kerecik kuzum seni seviyorum denmesini ister.şu cümleyi okuyunca yüreğim yandı mune abla. gözlerim doldu yine. küçüklüğüm gözlerimin önünden geçiyo sürekli. anneme kendime sevdirme çabalarım..... yazamıcam daha. gerçekten ben anlamıyorum. bi insan dokuz ay taşıyıp doğurduğu emdirdiği çocuğa nasıl kötü davranır ben gerçekten anlamıyorum. kendimi hep sorguladım böyle. annem beni seviyor ama niye böyle oluyor ama suç bende demek ki iyi çocuk değilim diye. insan anlamlandıramıyor
Ölse bile nefretim devam eder mi diye düşünüyorum annem 50 yaşında bu arada
arkadaşım
bak dün kaç kişi cevap yazdı sana
burada yazanlara iyi gelmiyorsun
şiddette uğramış insanlara iyi gelmiyorsun
şu konuya yazmasan olmaz mı?
sana göre haklısın ama şiddet görenlere göre değilsin
saygı göstersen olmaz mı?
saygı göster ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?