Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

evet sanırım öyle
ama gerçekten çok güçlü bir yürek
ben olsam yapabilir miydim, yüzlerini görmeye tahammül edebilir miydim bilmiyorum

bence de çok iyi bir anne olacak, çok inanıyorum

Ben etmezdim hayatımdan çıkarırdım anında..
Böylesine acımasızca eziyet eden ister anne ister baba olsun benim hayatımda olmazdı ..

Konunun ilk sayfalarını okudum nutkum tutuldu beyin felci geçirdim resmen ... çocukken ebeveynleri tarafından istismara uğramış olan kadınları okuyunca... keşke hayat herkese adil davransa.. çok üzgünüm ve bunları yazan kadınlar çocukluğunu sevgiyle yaşayamamış birer çocuk olarak kalacak hep bu hayatta aileleri yüzünden.. keşke herkes anne baba olamasa , keşke evlat sahibi olabilmek için psikolojik testten geçirilse ebeveynler..
Lütfen anne baba diye affetmeyin arkadaşlarım, toplumun baskısı yetiştirilme tarzı size bunu yaptırıyor ve sizin durumunuzda bu çok anlamsız... affetmeyin...

Şiddeti yaşatan eş vb olsa belki dava etmek aklımıza gelir ama küçücük bir çocuk anne ya da babasından dayak yiyince kendini suçlu sanıyor, kardeşleri kadar iyi bir çocuk olmadığını, belki iyi ve uslu bir kız olsa annesinin onu seveceğini düşünüyor, eminim buradaki kızlar bir sürü dayak yemelerine rağmen anneleri onları sevsin diye ellerinden geleni yaptılar, en başarılı, en uslu, en terbiyeli, en saygılı kız olmak için diğer çocuklardan daha çok çaba sarf etmişlerdir, bu çabaları sonuçsuz kaldıkça yaşadıkları hayal kırıklıklarını düşünemiyorum, dayak yerken bile annecim yapma diye ağladıklarını düşünüyorum, çocuk yürekleri yaşadığı şiddeti anlamlandıramamıştır uzun süre, bütün gece bu konu kafamda dönüp durdu, dayak yerken bedenlerinden daha çok zarar gören ruhları kim bilir ne kadar acı çekti, bugün bu kızlar annemi sevmiyorum diye haykırıyorsa sebebi anneleridir, hiçbir haklı gerekçesi yok o annelerin, ben de anayım, üstelik neredeyse bu kızların annelerine denk yaşım, ben ağzı var dili yok köpeğime vuramıyorum, biraz sesimi yükseltsem korkup yalanmaya başlıyor, gözleri korkudan kocaman oluyor, kucağıma alıp korkma yavrum sana kızmadım diyorum, evlat bu evlat, insan düşmanına vurur gibi vurur mu? Vuruyorsa da analık yapmasın, evlatlık beklemesin o çocuktan.

Senin ki level atlamış resmen psikopatlikta ..
Anneme diyim de beni bir daha doğurursa metod gelistirsin
Gülsemmi aglasammi bilemedim :/
Tebessüm ettim trajikomik mesajina
Dün geceden beridir bu konudayim göz yaşı sel oldu herkes sorgulamaya başladı nasıl bi aile heleki doguran kendi canindan kanından ANNE!!! bunu küçücük çocuğa yapar diye :/

konuyu başından sonuna kadar okudum,
öyle anne baba olmaz olsun, yerin dibine geçsinler,

kaç tane arkadaşımız yazdı başından geçen sorunları
tüylerim diken diken oldu okurken,

ki bizlerden de çok kişi ufak tefek yaramazlıklar
yüzünden anne veya babalarımızdan şamar yemişizdir
bu durumda bile çocukken kızardım anneme
gelip ağlayarak özür dilediği halde,

gitmeyin yanlarına , seslerinizi bile duyurmayın
ayaklarınıza kapansa bile affetmeyin

öldü farzedin,

afedersiniz, köpeklerde çıkarıyor derler
ama buradaki arkadaşların anneleri gibi davranmıyorlar
yavrularına karşı

Allah sabır versin burada sıkıntılarını anlatan arkadaşlarımıza

Halanız o dayakları morlukları gormuyormuydu şıkayet etmıyormuydunuz ona neden herkes bukadar duyarsz

Görüyordu zaten ona kaçıp kaçıp gidiyordum .
Çok konuştular annemle bu çocuğa bu kadar yapma eziyet etme diye ama bir sur e sonra sanırım onlar da yıldı.
Evlerine sığınıyordum ama başka bir şey yapmiyorlardi
Sabah okula giderken çocuklarına verdikleri harçlık kadar bana da veriyolardi .
Haklarini yok sayamam .
Karşınızda konuşmadan anlayacak biri yok
Onlar gittikten sonra belki dövmez ama yemeği burnundan getirir ,hakaret eder ,bağırır evde huzur vermez falan ..
Suçluydum işte yalan soyledigim için .
Para çaldığım için.
Evden gittiğim için .
Bir gün babama dovdurtmustu beni parmağımı kırmıştı o da .
Dövmeyi bilmiyordu sanırım
Ordan oraya cekistirdi
Kafami salladı
O sırada yüzümü korurken parmağım kırıldı..

ufff bu konudaki mesajlari okudum cok fena oldum
ben de anneyim, annemin uyguladigi psikolojik siddetleri affetmem cok zamanimi aldi. siz neler yasamissiniz boyle umarim geri kalan hayatinizda mutlu olursunuz. o annelerinize de beddua etmek istiyorum ama kimbilir onlarin basina bisey gelse yine uzulecek olan sizler olacaksiniz

Benim etrafımda trajik öyküsü almayan tek bir kişi yok. Sağım,solum,önüm,arkam trajedi.
Burada açılan konularda abartılı duygu durumlarını görünce haliyle hayatımı sorguluyorum. Biz neydik? Neler yaşadık?
Bizim yaşadığımız hayatsa bunların yaşadıkları ne?

Çok iyi anlattıniz..bana bir kere kızım desin diye neler yaptım...
Simdi cok farkli ama evlendim ya ooo sahane evladim artik gözünde
Ama hastane isleri oluyor yahut evinde tamirat falan ben hep ben gelemem cocuklarim kücük diyorum..oysa gidebilirim 1 saat mesafemiz
Köpeginizi benim icin de sarip sarmalayin ablam

Cocukken istismara ugrayan arkadaslarin hepsine kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum, hayat size hep gulsun, cocuklarinizla ya da sevdikleriniz her kimse onlarla, mutlu huzurlu gunler yasatsin.
Burada affet affetme demek kolay belki, her durum da kendine ozgu, ama ben yasasam affetmezdim, cok net soyluyorum. Hele yas aldikca daha da keskinlesiyor bazi tavirlarim, gencken belki affederdim, cocuklarim olduktan sonra, o duyguyu tattiktan sonra mumkun degil affetmem.
Anaysa ana, babaysa baba. Hayvanlar da doguruyor, cok da guzel bakiyor yavrularina, bi kopek kadar bakamadiysa yavrusuna, kalkip ben anayim ben babayim demesin, kurekle agzina vurasim geliyor boylelerinin. Ana babalik hakedilir, otomatik olarak kazanilmaz. Haketmeyene de vermeyeceksin o unvani. Toplum baskisindan oluyor butun bu sacmalamalar.
Bu konulardan muzdarip arkadaslara bir kitap onerecegim, yabanci bir kaynak, ama Turkcesi de var. "Duygusal olarak olgunlasmamis ebeveynlerin yetiskin cocuklari". Hem anne baba tiplerini acikliyor, hem de bu sorunla basa cikma yontemlerini. Kitabi okuyup hesaplasmayi yapip ona gore bir tavir alirsiniz, herkesin dogrusu farkli cunku.

şu cümleyi okuyunca yüreğim yandı mune abla. gözlerim doldu yine. küçüklüğüm gözlerimin önünden geçiyo sürekli. anneme kendime sevdirme çabalarım..... yazamıcam daha. gerçekten ben anlamıyorum. bi insan dokuz ay taşıyıp doğurduğu emdirdiği çocuğa nasıl kötü davranır ben gerçekten anlamıyorum. kendimi hep sorguladım böyle. annem beni seviyor ama niye böyle oluyor ama suç bende demek ki iyi çocuk değilim diye. insan anlamlandıramıyor

Hep iyi ol hep❤
Senin yazdiklarini okudukça ben yaşıyorum
Diyecek söz bulamiyorum

sen destek aldın mı?
görünürde affettim diyorsun ya, ki olabilir yok sayabilirsin vs.
bilinç altın hayatında böyle bir kadın varken kadın olmayı sindirebildi mi?
bu konuyu düşündün mü hiç?

Ya witch yapma gozunu seviyim
Aglamaktsn helak oldum sonra mesajinin sonunda gulmeyr basladim
Deliye dondum burda
Hala hiciv yetenegini , dunyaya espiriyle bakisini kaybetmemissin ya onunde saygiyla egiliyorum arkadasim
Kendime guclu derdim ama sen tapilasi kadinsin

Kuzum benim, hepinizin içindeki yarayı acıyı anlayabiliyorum, yazdıklarınızdan yaşadıklarınızı hissetmemek mümkün değil, bir kerecik saçı okşansın ister küçücük yavrular, bir kerecik kuzum seni seviyorum denmesini ister.
Sizleri okudukça annelerinin gözünün içine bakıp içten bir gülümseme bekleyen minicik kızlar gördüm burada, belki bedenleriniz yaşlarınız büyüdü ama ruhunuz hala o yaralı küçük kızlara ait.

Çooook sevilin inşaallah.

Ölse bile nefretim devam eder mi diye düşünüyorum annem 50 yaşında bu arada

cnm bu konularda ne denir bilmem benim kv de aynısı he dövme falan yok
ama küçükken dövmüş sanırım görümcelerim geldiğimde biri 18 bir 20 ydi
küçüğünün her dediğini yapar büyüğünü ayırır kızar aşağılar ama sorunca
evlat ayrımı yapmam ben asla der küçüğüne sürekli çok güzel der büyüğüne seni kim alırki
çirkinsin der yada küçüğünün her dediğini alır yoktan var eder büyüğüne gelince paramı var olur
gibi bi sürü şey annesine resmen beddua eder bana da çok çektirdi anlıyorum az çok onu ama
onun annesi vazgeçemez evlenince gelicem diye can atarsın derim hep şimdi bile hastalansa
o ilgilenir hep küçüğü hala şımarık çocuk ve nişanlandılar anneye of denmez çok günahtır ama
ne denir ki sana nasıl fikir verilir bu konuda dilerim rabbimden koca evinde çekmezsin çok mutlu
olursun aradığın aile sıcaklığını orda görürsün..arada git görüş hal hatır sor birde onun günahını
çekme mesafe koy gene annedir ölse senden fazla kimse üzülmez emin ol..

Annem 7 yasindayken babasindan cok dayak yemis. kiyafetleri parcalanana kadar dovup evden atmis.
sabahtan geceye kadar annem dagda saklanmis. annesi bulup eve getirmis. haftalarca saklamislar babasindan, tabii biliyordur adam eve geldigini ama anannem soylememistir anneme korkusundan. o kucuk haliyle babasi eve gelince hic cit cikarmadan odada saklanirmis her gun. annem cok zor bi cocukluk ve genclik gecirmis. panik atak hastasi olmus cocuk denecek yasta. O yuzden ben affettim annemin psikolojik dengesizliklerini. annem de bize bunlari anlatirken dedeme hep beddua ederdim mezarinda ters donsun diye o kizardi. hala kuran okur arkasindan

Siddet uygulayanla o kadar cok empti yapma pesinde ki arkadas, siddet görenle empati yapmaya yer kalmiyor sanirim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…