Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

çok çok çok haklısın
işte yaşarkenki psikoloji bambaşka
@iyivegucluol yazdı ya mesela, eve gelince hemen evi temizlerdim diye, annem belki dövmez diye...
herkesin evini aynı zannetmişler, belki hata bendedir demişler...

dava etmek derken, yetişkin olup da gerçekleri anlayınca demek istedim
mesela bettybluess diyor ya 15 yaşımda yumurtalıklarıma zarar verdi, belki anne olamayacağım diye
ve bu anne hala pişman değil
işte onu mesela...

neyse
diyorum ya yaşamadım, bilmiyorum
kimseyi olumsuz etkilemek istemiyorum

bu şiddeti yaşayan her bir üyenin yazdıkları, bıçak oldu kalbime...

Kime neyi nasıl ispat edecekler ki gülüm Valla dün geceden beri benim de kafam yerinde değil bu konu yüzünden, içim çürüdü, ciğerlerim parçalandı desem yalan olmaz, şiddete gelemiyorum zaten, yüksek sesle kavga da bile tansiyonu düşen bir kadınım, burada bacak kadar kızların yaşadıklarını okudum, benim koca bedenim dayanamaz dediğim şiddeti bu çocuklar nasıl yaşadı diye düşündükçe insanlığımdan utandım.

En kötüsü de benzer tavir ve uslubu sergilemekten korkmak ...İnsan annesine benzemekten neden korksun ki neden...irkilip aaa bu tavrı sakin bir daha yapma annen yapardi bak unutma..O anne ya anne....Kimsesiz olmak kadar zor,kanın canın dunyanin sillesini sen hayatta hic bir aci ,hicbir sıkınti yasamazken neden yasatir....Affetmek kavraminin icine eden bir hissss.....
Dusman mi hayir ama asla dost olamamis bir Anne.....
Burayi okuyan ve cocuguna bu eziyeti hele de bu zamanda yapan kadinlar ilerde bizim gibi hisseden evlatlariniz olacak bunu kafaniza kazıyın.

Sivri dilin yüzünden genel olarak zıt kutuplardayız seninle wicth, ama bugün içten içe sürekli seni bu kadar eleştirdiğim için kendime kızdım.
Kimin neyle yoğrulduğunu bilemiyorsun işte.. hakkını helal et.

Ve bence anlayabiliyorsan ağla senin nezdinde diğer arkadaşlar için tabi.
Ağlayamamak daha kötü, kendimden biliyorum.

3 kardesiz abimle aram hic yok maalesef. Abimlr oynarken ben aglayinca abimi doverlerdi beni aglatti diye. Ben sadece 5 yasindaydim oda 7-8 oda ozamanlardan dolayi benden nefret etti. Ama neyapabilirdim ki. Hakaretide dayagida bende yiyodum. Ilk okula bile dogru duzgun gondermedi annem.bizi. babamla ayrilardi abimi sonradan babamin yanina gonderdi. Simdi yetiskin olduk ama olmuyor iste bi turlu abi kardes samimiyetine ulasamiyoruz. Kucuk kardesimde babamla kaliyor simdi yazik hic annr sevgisi gormedi o da. Erkek cocugu oylee okula gidip geliyor. Cok uzuluyorum ama yine elimden birsey gelmiyor

Ve kizlar soyle bir dusunce dolasiyor beynimde. Hayatimda en ufak olumsuz biseyde annemi sucluyorum. Onun yuzunden diye. Hareketlerimi davranislarimi degistirdigini dusunuyorum insanlarla.samimiyet kuramiyorum sadece 1 tane arkadasim var. Onada hic bahsetmesim yasadiklarimi.
Birde onu sucluyorum kiniyorum birgun boyle olmaktan korkuyorum basima gelcek diye. Resmen surekli dua ederim allahim lutfen oyle bi anne olmama izin verme diye. Olurmuyum?

Yanlış anlamayın ne olur söyleyeceklerimi ama hala ailenizle gorusuyorsunuz. Çocuğunuz olduğunda nasıl yapacaksiniz bu insanlar çocuğunuza da zarar vermez mi? Eminim korursunuz o ayrı ama yine de çocukları bu insanlarla hiç tanıştırmamak daha iyi değil mi? zor bir hayat allah yardımcınız olsun

benim çocuğum olmayacak buyuk ihtimalle

Tecavüzle bu aynı konumu beni hedef göstermekten vazgeç ve belden aşağıya vurma çocuk istismarımı konu ne saçmalıyorsun sen
Zaten gitmişsin ama geldiğinde okursun.Bu evet TAM anlamıyla çocuk istismarı.Komşunun bir tabağı sende kalsa gözün gibi korursun emanet diye verinceye kadar.Bu çocuklar bizim malımız değil dünyaya gelmelerine biz vesile olsakta.Onlar bize en değerli emanet ve kendi hayatlarını kuruncaya kadar en azından, onları koruyup kollayıp sevip desteklemek zorundayız.Bunu isteyerek yapmayan bari kendini mecbur hissederek yapsın
Fakat bu gibi mesajları görünce anlıyorum ki maalesef bu davranışlar bitmeyecek
Bizim düşündüğümüzün aksini düşünenler hala oldukça

Annem annesinden cok dayak yemis ama Anneanneme tapardi,ayni izi sürdü...
Ben se annemle hic iliskim normal iki insan gibi olmadi ama evlatlarima asla onun gibi zulum etmedim,bir tokat atmisligim yok ve sevgimi asla sakinmadim.Onlar benim evladım....

Okudukça beynim uyuştu. Ayrı ayrı hepiniz için çok üzüldüm içimi acıttınız. Hepinizi sımsıkı kucaklıyorum. İnşallah bundan sonraki hayatınızda hep güzel şeyler olsun hep mutlu olun.

Affetme kısmına gelince terlikle poposuna vuran, yada 2 tokat atmış anne affedilir. Ama demirlerle baltalarla dövenler, aç bırakanlar, kış günü sokağa atanlar affedilmez.

Pişmanmış, iyi ki yaşlanıp güç dengesi değişince mecburen pişman olmuş. Ne kıymeti var?

Allahım nolur iyi anne olayım, çok korkuyorum.

anne olunca öfken daha da büyüyecek.
çünkü anne olmak neymiş evlat neymiş göreceksin.
daha fazla sorgulayacaksın anneni.
olacak olan bu.

Çünki kendilerinin hep güçlü kuvvetli, ya da eşine dövdürtecek kadar onun gözünü karartan bir genç kadın olarak kalacaklarını sanıyorlardı,fakat o da ne!
Yıllar geçti,saçlar çoktan ağardı,dizler titremeye başladı,bakıma ihtiyaç,yardıma ihtiyaç çoktan hasıl oldu.O zaman elde bu işler için en kolay ne var?
Evlatlar...
Hani o saçını süpürge ettiği,yemeyip yedirdiği,bir parmağını kesse diğerinin acıdığı
Kendilerini pek te güzel kandırarak ve en iyisini yaptıklarına inanarak,arada bir de bir şeyler hatırlayıp gözyaşı dökerek keffaretini ödediklerini sanıyorlar
Başka bir yerde de yazmıştım,kötü kalpli üvey anneleri herkes tanıyor da, kötü kalpli öz anneleri kimse görmek istemiyor
Öyle ki,iyi ikinci annelerin emekleri yok sayılıyor bu önyargılar sayesinde.
Benim babaanneciğim 2ci anneydi,çook iyi anneydi,bin zahmetle aldığı bayramlık elbisesini babam eteğinden kesip gemisine yelken yaptığı zaman kulağını bile çekmemiş,fakat dışarı karşı,"ne de olsa üvey anne"ydi

Olmazsın canım.Olmayacaksın.@Alminamelegim

Ben şiddet yaşamadım ama annemi küçük yaşta kaybettim.Anne ilgisini , sevgisini tam yaşayamadım.

Şimdi kendi evlatlarıma elimden geldiğince göstermeye , hissettirmeye çalışıyorum.

Birgün konuşurken bir annenin evladına duyduğu sevgiden daha büyük bir sevgi yok bu dünyada dedim.

Büyük oğlum sen herkesi kendin gibi mi zannediyorsun dedi.

Sanırım başardım.Onlar biliyorlar en kıymetli onlar.

Ben annemin sefasını süremedim.Onlar sürsün annelerinin sefasını istiyorum.

Senin evlatlarında sürecek annelerinin sefasını.Çünkü sen olmaması gerekeni biliyorsun.

Son düzenleme:
Aaa evet gerçekten belki şöyle der annesi yavrum seni kızgın demirle hortumla dövdüm iki yumurta yemek istedin diye belki sokağa attım dayaktan bayilttim ama sor sor bi neden yaptim bu mu yani o zaman şimdi bi güzel kadınların çocukları var hepsi dayaktan öldürmesi lazım zor hayat yaşamışlar ya bu mantığı asla anlamicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…