- 31 Ağustos 2017
- 211
- 279
- 23
Ahhh kuzum benim ya. Mahvettin beni,dağıldım şu an.Sabahtan beri aklım tam yerinde degil maalesef .
Daha once de dediğim gibi ben bunları yok sayıyorum çoğu zaman ,çünkü hatırladıkca yaram deşiliyor maalesef .
Anne baba memur bende ,kendi imkânlarımla ıyi okullarda okudum .
Hatta o zaman anadolu lisesi sınavları olurdu .
O sınav sabahı kapıda ayakkabılarımi bağlıyorum annem kapıda,sanıyorum ki hadi başarılar,heyecan yapma falan diyecek :)
Dedi ki bosu boşuna gidiyorsun ,yol parası verdiriyorsun gitsen nolacak !
Ilce den ile gidiyoruz da yol parası o :)
O sınavda aklımda hep o sözleri vardı ..
2.olarak girdim o okula şaşırdım sevindim .
Ev sobaliydi ve ben soğuk odada sırtımda battaniyeyle halamin oğlundan aldığım tek bir kitapla çalışmıştım sınava .
Sonuçlar geldiğinde eeee napalim millet fen lisesini kazanıyor oldu :)
Onu da beceremedim yani anadolu lisesi kazandım ..
Hazırlıkta bir kaç kelime ingilizce ezberleyemedim diye kafamda o kitapları parçalamıştı,yok canımdan seni okutuyorum diye .
Memur du demiştim değil mi :))))
Ailecek gidilen yemeklerimiz olmadi bizim .
O hafta sonu ailesinin evine giderdi onları temizlemek için bizde beraberinde
Geç kalksan kabahat ,tetris oynasan kabahat ,otursan kalksan kabahat ...
Ped almazdı mesela saçma sapan bezler tutustururdu elime bunları koy diye :)
Ağda öğretmedi,temizlik öğretmedi (beden)
O gelmeden her Allah in günü mutfak temizleyip ,koridorları silerdim ellerimle ..
Beğensin diye ..
Tabii her zaman değil bu dayaklar sadece olduğu zaman dozajı fazla oluyordu .
Affettim diyorum ama ben belki çoğu duygunun anlamını bilmiyorum .
Affetmek ,sevmek ,bağlanmak,aidiyet
Tek istediğim sorunsuz hayat .
Bayramlar zehirdi bize her bayram evde sabah kavga kıyamet.
Neden bayram sabahları bilemiyorum.
Muhtemelen arabamız yok diye babama sinirinden ,eltisi zengin diye ona hirsindan .
Her bayram bir kalp çarpıntısı .
Hatırlamadığım çok anim vardır
Kafama çok vurmazdı mesela .
Profosyonel davranır :)
Sonra bir yanlış ameliyat geçirdi ve omurgası zedelendi
Sonra bir aydınlanma yaşadı ve işkenceli sözlerine ve beni asagilamalarina son verdi ..
O ameliyattan iki hafta önce kardeşim bende kalıyordu bir problem oldu sanırm beni aradı ve bütün nefretini kustu suratima.
Ne hayvanligim kaldı,ne eskiler ne yeniler ne onursuzlugum ne gurursuzlugum ne beddualar ne küfürler ...
Bir gün kardeşimi dovmeye çalışmış ve o da bana gelmiş. O gün gidip bütün eşyalarını topladım evden dedim ki onu benim gibi yapamayacaksın,onu dövemeyeceksin !!!
20 gün kaldı çocuk her gün aramış nolursun eve gel diye .
Halbu ki benim gidecek yerim bile yoktu .
Benden hiç özür dilemedi !
Sahip çıkan olmayınca o da verdi dövdü.
Deli gibi alışveriş yapıyorlar birlikte karşıdan bakıyorum:)))))
Hicbir istediği içinde kalmıyor ne güzel .
Ben kazagim yok diye yanilipta annemin kazağını giysem beni mahvederdi dayaktan..
Benim eşyalarıma dokunmayacaksın diye!
@Mune demis ya dayak yerken annecim yapma derler diye
Aynen öyle derdim anne nolur vurma !
Özür dilerim ...
Bi daha yapmayacağım !!
Iriydim biraz hiç bayılmadım Allah var bayiltamadi :)))
Ama bir gün dayanamayıp o tuvalet hortumunu attım en çok ondan korkuyordum fena yakıyordu çünkü..
Bilir mısınız vurmak için Üstüme doğru savurdugunda çıkan sesi ...
Ben hiç unutmuyorum ..
Hâlâ bir yerde soba görsem kenarındaki demirlere bakıyorum:)
Bizimkine benziyor mu diye .
Arada eşime diyorum sen hiç kemerle dayak yedin mi diye şaşırıyor.
Kemer tokasini elinde tutup kalan kısmını patlatma sesini falan.
Ortaokulda ayaklarım kisin hep ıslak olurdu inat edip bir bot almadığı için ..
Onla gidecekmisim .
Memurlara soruyorum kaç para ulan bir bot !!!!
Lisede sigaraya başladığımda sigara icirtmemek için parasız gittim okula hoş daha once de vermezdi de lisede bahanesi oydu.
Şimdi gökdelenler dikti o paralarla :)))))
Geçen sene gratiste kardeşim 100 liraya fırça alırken bana dedi ki sende şampuan falan alacaksan al ,güldüm geçtim:))))
Amaaaaannnnnn bende hikaye bitmez
Ama benim anlatmaya mecalim yok daha fazla ...
Mune de dahil olmak uzere tüm destek çıkan arkadaşlara tesekkurler .
Bir kulağınız alt ve üst komşuda olsun
Oralarda odadan odaya dayak yememek için kosan ,yalvaran ,ağlayan size sesinizi duyurmak isteyen bir küçük çocuk olabilir ...
iste ben de bundan korkuyorum, benim 3 yasinda kizim da abisini dovuyor, ben de ona bazen sen cok yaramazsn sevmiyorum seni falan diyorum sinirle. halbuki diger zamanlar surekli sevgimi gosteriririm. tabii cocuk akli sevmediginden degil kizdigindan dedigini algilayamadiniz. bundan sonra daha dikkatli olacagim.5 yaşındayken kardeşime küçücük vurmuştum kardeşim anneme şikayet etmişti annem mutfakta bulaşık yıkarken beni yanına çağırdı , seni hiç sevmiyorum keske benim kızım olmasaydın dedi ... hiç unutamıyorum
annem çok iyi çocuklarımda çok yardımcı oluyor çok merhametli ama hiç unutmuyorum
lütfen söylemeyin anne oldum hala unutamıyorum en olmadık anda bile aklıma geliyor o an o sözler bize basit geliyor ama onlar icin tam bir yıkım ins ben de söylemem çocuklarımaiste ben de bundan korkuyorum, benim 3 yasinda kizim da abisini dovuyor, ben de ona bazen sen cok yaramazsn sevmiyorum seni falan diyorum sinirle. halbuki diger zamanlar surekli sevgimi gosteriririm. tabii cocuk akli sevmediginden degil kizdigindan dedigini algilayamadiniz. bundan sonra daha dikkatli olacagim.
Sana cektirdiginin bin katini ceksin bu hayatinda
Inanmam ama sirf boyle konulari okudukca insallah cehennem vardir da sonsuza kadar yanar orda boyleleri diyorum
Seninde karsina hep iyi insanlar ciksin
Tum cocuklarin karsisina iyi insanlar ciksin
Ve merak etme en ufak bir cocuk cigliginda kosarak bakiyorum ne oluyor diye
Hepimoze ders olsun su yazdiklarin , kulaklarimizi tikamayalim cocuklarin cigliklarina
Bana gore cok daha yuce gonullusunYok deme öyle
Gerçekten kötü bir ameliyat geçirdi ve dengeler değişti.
Yine benim canım yandi.
Üzülüyorum haline
Ben bu dünyada da öbür dünyada da insanların acı çekmesini gerçekten istemiyorum.
Hasta ,sorunları vardı demiyorum eğer öyleyse gidip tedavi olabilirdi ama onun gözünde ben suçluydum işte.
Onun da terbiye etme şekli buydu ..
Onu seviyor muyum korkuyor muyum bilemedim hiçbir zaman ..
Ayırd edemedim hiç..
Öyle mezarında ters dönsün
Yok kicinda ot bitsin falan bunlar hikaye .
Ben bunları yaşamışım bu tarzda siddet sever insanlar cehenneme odun olsa nolur..
Bu analiz yeteneğimi de ona borçluyum
Insanları çok iyi tanıyorum mesela hep gözlem yapmaktan.
Arkadaşların annelerini incelemekten uzman oldum :))))
Soruyordum hep arkadaşlara mesela anneniz sizi dovse ne yapardınız?
Kardeşimle aramı sormuş birisi
Çok iyi gerçekten evlâdım gibi seviyorum
Ona Allah korusun bir zarar gelse can alırım.
Ne bileyim annelerde böyle olsun isterim ..
Kızım desin ,yavrum desin
Hicbir çocuk kötü doğmaz.
Bana gore cok daha yuce gonullusun
Ben diyemiyorum senin su dediklerini
iste ben de bundan korkuyorum, benim 3 yasinda kizim da abisini dovuyor, ben de ona bazen sen cok yaramazsn sevmiyorum seni falan diyorum sinirle. halbuki diger zamanlar surekli sevgimi gosteriririm. tabii cocuk akli sevmediginden degil kizdigindan dedigini algilayamadiniz. bundan sonra daha dikkatli olacagim.
Bana gore cok daha yuce gonullusun
Ben diyemiyorum senin su dediklerini
Ya sen ne kadar iyi yürekli bi insansın ben senin bi karincayi bile incitecegine inanmıyorum kendimi buldum mesajındaYok deme öyle
Gerçekten kötü bir ameliyat geçirdi ve dengeler değişti.
Yine benim canım yandi.
Üzülüyorum haline
Ben bu dünyada da öbür dünyada da insanların acı çekmesini gerçekten istemiyorum.
Hasta ,sorunları vardı demiyorum eğer öyleyse gidip tedavi olabilirdi ama onun gözünde ben suçluydum işte.
Onun da terbiye etme şekli buydu ..
Onu seviyor muyum korkuyor muyum bilemedim hiçbir zaman ..
Ayırd edemedim hiç..
Öyle mezarında ters dönsün
Yok kicinda ot bitsin falan bunlar hikaye .
Ben bunları yaşamışım bu tarzda siddet sever insanlar cehenneme odun olsa nolur..
Bu analiz yeteneğimi de ona borçluyum
Insanları çok iyi tanıyorum mesela hep gözlem yapmaktan.
Arkadaşların annelerini incelemekten uzman oldum :))))
Soruyordum hep arkadaşlara mesela anneniz sizi dovse ne yapardınız?
Kardeşimle aramı sormuş birisi
Çok iyi gerçekten evlâdım gibi seviyorum
Ona Allah korusun bir zarar gelse can alırım.
Ne bileyim annelerde böyle olsun isterim ..
Kızım desin ,yavrum desin
Hicbir çocuk kötü doğmaz.
Ben de psikolojik şiddeti yaşadım. Burda okuduklarım yaşadıklarımın binde biri olamaz belki. Ama benim ruhum da yaralı. Bu şekilde bile. Bazen çocuklarima sesimi yükseltince yine annem gibi oldum diye kendime kızıyorum günlerce. Tamam babaannemin zulmü babamın psikolojik eziyetleri yüzünden yapıyordu belki. Ama bizim suçumuz neydi. Hepimize kızmazdı üç kız daha sessizdik üçümuzu daha çok eziyordu. Halbuki pamuk gibi bir anneannem, sakin mi sakin bir dedem vardı. Onların elinde büyümüş bir insan ama bize böyle davranıyor. Demek ki şiddeti gören yapar diye bir genelleme de yok. Hep azarlandim. Her yaptığım yanlıştı. Hata yapma lüksüm yoktu. Yaparsam saatlerce hakaret ve beddua bağrışları içinde o günümü berbat ederdi. Evlenene kadar. Evlenmeye yakın eh işte azalttı. Hiç sevgi, şefkat, sarılma,dertleşme hatırlamam. Hep kızgındı. Hep sinirli. Espiri bile yapamazdık. Bir arkadaşım çok severdi beni karşılıksız. İnanmazdım onun sevgisine. Ya bu kız deli mi insan aileden birini çok sevmezken dışardan kim kimi sever böyle derdim. Ahretligim oldu o arkadaşım. Evlenince sevmek, sevgi, saygı, şefkat ne demek o zaman anladım. Elbette annem yedirdi, giydirdi, hastayken baktı. Ama ben bir gulumsemesine dünyayı verirdim. Unutamıyorum hakaretlerini ve beddualarini.
Hala rüyalarıma giriyor. Hep azarliyor rüyalarımda. Hep bağırıyor. Ölürse de mi böyle göreceğim annemi diye üzülerek uyanıyorum.Aramak gelmiyor içimden. Çünkü hala herşeyimi eleştirir. Bazen dalga geçer. Gülüp geçiyorum cevap vermiyorum ama dokunuyor hala şu yaşıma geldim.
Kimse bakamayacaksa çocuk doğurmasın. Doğurmuşsa da az sabretsin ya. O çocuk unutmuyor hiçbirşeyi büyüyünce. Hatta anne olunca daha da kızgınlığı artıyor insanin. Yahu diyor bu basit birşey bak ben bunun için çocuğuma kızmıyorum ama annem bana bunun için etmediği hakareti bedduayi bırakmadı. Bu kıytırık basit şey için. Affediyorsunuz elbet de o yaralar hiç kapanmıyor eminim. Yoksa affetmeyip de anne ya da babasına aynı zulmü yapiyor değilsiniz. Çünkü onlar gibi değilsiniz. Vicdanınız var sizin. Hiç birşey çocuklara yapılan bunca zulmü haklı çıkartamaz. İstediği kadar derdi tasası olsun. O minik yavrunun suçu ne?
@witch hunt ,Masmavi bir yol , @benefitss ,@iyivegucluol , @silimo ve diğerleri hepinizi yüreğimle kucaklıyorum.
Ben psikolojik şiddetle bu kadar etkilenmisken sizlerin durumu nasıldır. Rabbim güç versin hepinize. Yaralarınız kapansın. Allah bundan sonra hep iyi insanlarla karşılaştırsin sizleri.
Amin canım Allah razı olsun.Ben de psikolojik şiddeti yaşadım. Burda okuduklarım yaşadıklarımın binde biri olamaz belki. Ama benim ruhum da yaralı. Bu şekilde bile. Bazen çocuklarima sesimi yükseltince yine annem gibi oldum diye kendime kızıyorum günlerce. Tamam babaannemin zulmü babamın psikolojik eziyetleri yüzünden yapıyordu belki. Ama bizim suçumuz neydi. Hepimize kızmazdı üç kız daha sessizdik üçümuzu daha çok eziyordu. Halbuki pamuk gibi bir anneannem, sakin mi sakin bir dedem vardı. Onların elinde büyümüş bir insan ama bize böyle davranıyor. Demek ki şiddeti gören yapar diye bir genelleme de yok. Hep azarlandim. Her yaptığım yanlıştı. Hata yapma lüksüm yoktu. Yaparsam saatlerce hakaret ve beddua bağrışları içinde o günümü berbat ederdi. Evlenene kadar. Evlenmeye yakın eh işte azalttı. Hiç sevgi, şefkat, sarılma,dertleşme hatırlamam. Hep kızgındı. Hep sinirli. Espiri bile yapamazdık. Bir arkadaşım çok severdi beni karşılıksız. İnanmazdım onun sevgisine. Ya bu kız deli mi insan aileden birini çok sevmezken dışardan kim kimi sever böyle derdim. Ahretligim oldu o arkadaşım. Evlenince sevmek, sevgi, saygı, şefkat ne demek o zaman anladım. Elbette annem yedirdi, giydirdi, hastayken baktı. Ama ben bir gulumsemesine dünyayı verirdim. Unutamıyorum hakaretlerini ve beddualarini.
Hala rüyalarıma giriyor. Hep azarliyor rüyalarımda. Hep bağırıyor. Ölürse de mi böyle göreceğim annemi diye üzülerek uyanıyorum.Aramak gelmiyor içimden. Çünkü hala herşeyimi eleştirir. Bazen dalga geçer. Gülüp geçiyorum cevap vermiyorum ama dokunuyor hala şu yaşıma geldim.
Kimse bakamayacaksa çocuk doğurmasın. Doğurmuşsa da az sabretsin ya. O çocuk unutmuyor hiçbirşeyi büyüyünce. Hatta anne olunca daha da kızgınlığı artıyor insanin. Yahu diyor bu basit birşey bak ben bunun için çocuğuma kızmıyorum ama annem bana bunun için etmediği hakareti bedduayi bırakmadı. Bu kıytırık basit şey için. Affediyorsunuz elbet de o yaralar hiç kapanmıyor eminim. Yoksa affetmeyip de anne ya da babasına aynı zulmü yapiyor değilsiniz. Çünkü onlar gibi değilsiniz. Vicdanınız var sizin. Hiç birşey çocuklara yapılan bunca zulmü haklı çıkartamaz. İstediği kadar derdi tasası olsun. O minik yavrunun suçu ne?
@witch hunt ,Masmavi bir yol , @benefitss ,@iyivegucluol , @silimo ve diğerleri hepinizi yüreğimle kucaklıyorum.
Ben psikolojik şiddetle bu kadar etkilenmisken sizlerin durumu nasıldır. Rabbim güç versin hepinize. Yaralarınız kapansın. Allah bundan sonra hep iyi insanlarla karşılaştırsin sizleri.
Duzelttim. Bir saattir bütün sayfaları okudum. Nutkum tutuldu. Beynim karıncalandı. Birsanırım ikinci cümlenizde hata var
Kimse çaresiz kalmasin kimse bu denli yüregı kanatılmasin her cocuk sevgiyle büyüsüñDuzelttim. Bir saattir bütün sayfaları okudum. Nutkum tutuldu. Beynim karıncalandı. BirMasmavi bir yol oldum okurken bir @benefitss bir witch hunt bir de konu sahibi. Yeminle dayak yemişim gibi ağrıyor heryerim. İçim parça parça oldu.
Ya sen ne kadar iyi yürekli bi insansın ben senin bi karincayi bile incitecegine inanmıyorum kendimi buldum mesajında
Sizlerin kadar olmasa bile (zaten öyle çok şiddete ac birakilma sokağa atılma olmadı ) Bende çocukken çok aşağılama hakaret işittim çok canım yandığı zamanlar oldu yıllar geçti ve zaman çoğunu unutturdu asla mezarında ve öbür dünyada kimsenin acı çekmesini istemeyen biriyim
Bana muhtaç olana sevgim olmasa bile gereken yardımı yaparım Allah biliyor ya karşımdaki bilmese de olur derim her zaman
Ne ölümlerde geberecek acaba o annen senden nasıl helallik isteyecek.ister öz olsun ister üvey bir yavruya insan denilen mahlukat nasıl bu kadar zulmeder.Mezarının üzerinde otlar bitse unutulmaz bu yapılanlar
Ağlama canım benim yaAma unutamıyorum koskoca çocuklu kadın oldum.O evden nasıl ve neden çıktığımı hiç unutmuyorum unutamıyorum(yazarken hatırlayıp hıçkıra hıçkıra ağlıyorum)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?