Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

5 yaşındayken kardeşime küçücük vurmuştum kardeşim anneme şikayet etmişti annem mutfakta bulaşık yıkarken beni yanına çağırdı , seni hiç sevmiyorum keske benim kızım olmasaydın dedi ... hiç unutamıyorum
annem çok iyi çocuklarımda çok yardımcı oluyor çok merhametli ama hiç unutmuyorum

Ahhh kuzum benim ya. Mahvettin beni,dağıldım şu an.
Sert yorumlarının altında neler yatıyormuş meğer.sebebi buymuş savunma halinin,sert köselerinin.
Çok mutlu ol bundan sonra inşallah

Dogdugumdan beridir abimden cogunlukla psikoljik siddet gördüm. Asagilama, hakaret girla.
Sofrada kafama catal ekmek firlatmalar. Insan icinde rezil etmeler. Her türlü eziyeti yapti bana.
Annemle babami sucluyorum.
Korkuyla yasadim yillarca. Ve babam benimle igilenmediginden abime sarmistim. Ne yaparsa yapsin onu cok severdim.
Babam yerine koymustum. Ona biri kizsa ben aglardim dayanamazdim. Ama artik seneleeer oldu konusmuyorum.
Bana yaptiklarindan dolayi kimseyi de affetmiyorum.
Coook uzaktayim, evlendim mutluyum. Senelerce mide rahatsizligi cektim ama cok agirdi. Sonrasinda panik atak.
Herseyi hayatimdan cikardim cok rahatim.
Bir daha hastalanmaya niyetim yok.
Anneme de agzima geleni dedim. Ne kadar kaygisiz oldugunu nasil rezil bir cocukluk gecirdigimi. Cektiklerimi anlattim.
Bana üzülmek yerine kendine küfür etmisim gibi bana tavir yapti ben lohusaydim o zamanlar.
Simdi aramiyorum, arasam da yabanciyla lafliyor gibiyim.
Abimle on seneden fazladir konusmam.
Affetmiyorum, niye affedeyim. Annemi de affetmiyorum.
Neden affetmiyorum bir de biliyor musunuz, ben hala icimde öfkeyle yasiyorum. Icimde bir canavar var ve cocuklarimi o canavardan uzak tutmak cok zorluyor beni.
Siddet gördüm ve bunu göstermeye cok meyilliyim.
Pms dönemlerimde öyle kötü oluyorum ki. Bana yasatilan o seyleri emmis ruhum, hepsi icimde yasiyor.
Cocuklarima sesimi yükseltsem icimden abim cikiyor, görüyorum. Geldigini hissediyorum. Esimden yardim istiyorum. Sürekli kendime öyle biri olmayacagimi hatirlatiyorum.
Cocuklarimi sevgiyle büyütmeye calisiyorum. Bana yapilanlari da affetmiyorum affetmeyecegim. Asla ama asla. Icim yumusamiyor.
Bugün kizima bagirdiysam eger bir an kendimi kaybedip bunun sebebi hepsi. Taniyorum cünkü.
Kücük kiz cocuguyken sacimdan tutup sürükleyen abim. Sürekli bana küfür ve hakaret eden abim.
Eger ben icimden bunlari silemiyorsam effedemem demektir. Cok da rahatim. Tek derdim cocuklarima bunu yansitmamak
Annem abim babam inanin umrumda degil.
Ben cocuklarimi nasil yetistiririm, nasil öfkeme hakim olurum, nasil daha sabirli olurum tüm enerjim bunlara gidiyor.
Affetmiyorum ulan, sizi benim cocuklarim affetsin.

iste ben de bundan korkuyorum, benim 3 yasinda kizim da abisini dovuyor, ben de ona bazen sen cok yaramazsn sevmiyorum seni falan diyorum sinirle. halbuki diger zamanlar surekli sevgimi gosteriririm. tabii cocuk akli sevmediginden degil kizdigindan dedigini algilayamadiniz. bundan sonra daha dikkatli olacagim.

lütfen söylemeyin anne oldum hala unutamıyorum en olmadık anda bile aklıma geliyor o an o sözler bize basit geliyor ama onlar icin tam bir yıkım ins ben de söylemem çocuklarıma sabrımız tükeniyor bazen .. anneme hak verdiğim oluyor bize gücü yetmiyordu belki de ne yapsın kadıncağız .. ama unutulmuyor malesef

Yok deme öyle
Gerçekten kötü bir ameliyat geçirdi ve dengeler değişti.
Yine benim canım yandi.
Üzülüyorum haline
Ben bu dünyada da öbür dünyada da insanların acı çekmesini gerçekten istemiyorum.
Hasta ,sorunları vardı demiyorum eğer öyleyse gidip tedavi olabilirdi ama onun gözünde ben suçluydum işte.
Onun da terbiye etme şekli buydu ..
Onu seviyor muyum korkuyor muyum bilemedim hiçbir zaman ..
Ayırd edemedim hiç..
Öyle mezarında ters dönsün
Yok kicinda ot bitsin falan bunlar hikaye .
Ben bunları yaşamışım bu tarzda siddet sever insanlar cehenneme odun olsa nolur..
Bu analiz yeteneğimi de ona borçluyum
Insanları çok iyi tanıyorum mesela hep gözlem yapmaktan.
Arkadaşların annelerini incelemekten uzman oldum :))))
Soruyordum hep arkadaşlara mesela anneniz sizi dovse ne yapardınız?
Kardeşimle aramı sormuş birisi
Çok iyi gerçekten evlâdım gibi seviyorum
Ona Allah korusun bir zarar gelse can alırım.
Ne bileyim annelerde böyle olsun isterim ..
Kızım desin ,yavrum desin
Hicbir çocuk kötü doğmaz.

Bana gore cok daha yuce gonullusun
Ben diyemiyorum senin su dediklerini

gerçi siz de farketmişsiniz ama yine de yazmak istedim
çocuklara yaptıkları ve yapmadıklarıyla seni seviyorum, sevmiyorum demek çocuk yetiştirirken yapılan en büyük hatalardan biridir
aksine, çocuğa aşılamanız gereken ben bazen sana kızabilirim, ama sana kızmam seni sevmediğim anlamına gelmez (tabi bu konudaki çok uç anneler için yazmıyorum, onlara söylenecek söz yok)
seni benim çocuğum olduğun için seviyorum, her halinle seviyorum, "sen" olduğun için seviyorum
yaramazlıkla baş etmenin türlü türlü yolu var, "seni sevmiyorum" demek kesinlikle bu yollardan biri değil

Ben de psikolojik şiddeti yaşadım. Benim yaşadıklarım okuduklarimin binde biri olamaz belki. Ama benim ruhum da yaralı. Bu şekilde bile. Bazen çocuklarima sesimi yükseltince yine annem gibi oldum diye kendime kızıyorum günlerce. Tamam babaannemin zulmü babamın psikolojik eziyetleri yüzünden yapıyordu belki. Ama bizim suçumuz neydi. Hepimize kızmazdı üç kız daha sessizdik üçümuzu daha çok eziyordu. Halbuki pamuk gibi bir anneannem, sakin mi sakin bir dedem vardı. Onların elinde büyümüş bir insan ama bize böyle davranıyor. Demek ki şiddeti gören yapar diye bir genelleme de yok. Hep azarlandim. Her yaptığım yanlıştı. Hata yapma lüksüm yoktu. Yaparsam saatlerce hakaret ve beddua bağrışları içinde o günümü berbat ederdi. Evlenene kadar. Evlenmeye yakın eh işte azalttı. Hiç sevgi, şefkat, sarılma,dertleşme hatırlamam. Hep kızgındı. Hep sinirli. Espiri bile yapamazdık. Bir arkadaşım çok severdi beni karşılıksız. İnanmazdım onun sevgisine. Ya bu kız deli mi insan aileden birini çok sevmezken dışardan kim kimi sever böyle derdim. Ahretligim oldu o arkadaşım. Evlenince sevmek, sevgi, saygı, şefkat ne demek o zaman anladım. Elbette annem yedirdi, giydirdi, hastayken baktı. Ama ben bir gulumsemesine dünyayı verirdim. Unutamıyorum hakaretlerini ve beddualarini.
Hala rüyalarıma giriyor. Hep azarliyor rüyalarımda. Hep bağırıyor. Ölürse de mi böyle göreceğim annemi diye üzülerek uyanıyorum. Aramak gelmiyor içimden. Çünkü hala herşeyimi eleştirir. Bazen dalga geçer. Gülüp geçiyorum cevap vermiyorum ama dokunuyor hala şu yaşıma geldim.
Kimse bakamayacaksa çocuk doğurmasın. Doğurmuşsa da az sabretsin ya. O çocuk unutmuyor hiçbirşeyi büyüyünce. Hatta anne olunca daha da kızgınlığı artıyor insanin. Yahu diyor bu basit birşey bak ben bunun için çocuğuma kızmıyorum ama annem bana bunun için etmediği hakareti bedduayi bırakmadı. Bu kıytırık basit şey için. Affediyorsunuz elbet de o yaralar hiç kapanmıyor eminim. Yoksa affetmeyip de anne ya da babaniza aynı zulmü yapiyor değilsiniz. Çünkü onlar gibi değilsiniz. Vicdanınız var sizin. Hiç birşey çocuklara yapılan bunca zulmü haklı çıkartamaz. İstediği kadar derdi tasası olsun. O minik yavrunun suçu ne?

@witch hunt , Masmavi bir yol , @benefitss ,@iyivegucluol , @silimo ve diğerleri hepinizi yüreğimle kucaklıyorum.
Ben psikolojik şiddetle bu kadar etkilenmisken sizlerin durumu nasıldır. Rabbim güç versin hepinize. Yaralarınız kapansın. Allah bundan sonra hep iyi insanlarla karşılaştırsin sizleri.

Son düzenleme:
Ya sen ne kadar iyi yürekli bi insansın ben senin bi karincayi bile incitecegine inanmıyorum kendimi buldum mesajında

Sizlerin kadar olmasa bile (zaten öyle çok şiddete ac birakilma sokağa atılma olmadı ) Bende çocukken çok aşağılama hakaret işittim çok canım yandığı zamanlar oldu yıllar geçti ve zaman çoğunu unutturdu asla mezarında ve öbür dünyada kimsenin acı çekmesini istemeyen biriyim

Bana muhtaç olana sevgim olmasa bile gereken yardımı yaparım Allah biliyor ya karşımdaki bilmese de olur derim her zaman

sanırım ikinci cümlenizde hata var

Amin canım Allah razı olsun.
Allahm bütün herkesi iyi insanlarla karsilastirsin
Ben çok fazla düzgün cümle kurmasini beceremiyorum anlatamiyorum dağildim da zaten hatırladıkca,burdaki bir sürü arkadaşlarimızın yasadiklarini okudukca..
Ben ailemi affedemiyorum mesela,onlara kötü davranmiyorum ama nefret ediyorum hele abimin gözümün önünde iskence cektigini görmek istiyorum.. ölemesin diyorum
Bilmiyorum cok acılar cektim ben
Olmadık yerlere savruldum
Düştüm kendim kalktım
O kadar yalniz bırakıldımki bilemiyorum su an nasil hala ayaktayim hala yasamayi becerebilmisim
Görüyorum bi cocuga annesi bagiriyor ama nasil bagirmak ne hakaretler icimi kopariyorlar sanki
Kimse böyle acilar yasamasin diye dua etmekten baska elimden gelmiyor bisey...
Rabbim sizi de cocuklarinizi da guzel bi omur guzel bi ahret versin insallah
Off

Kimse çaresiz kalmasin kimse bu denli yüregı kanatılmasin her cocuk sevgiyle büyüsüñ
Ben cok yalvarirdim anneme bir kere saril diye...
Biber yiyemiyorum mesela onun icin bile dayak yerdim günlerce ac kalirdim..
Yasatmayin nolur cocugunuz her türlü yaramazligi bilr yapsa konusun o sekilde anlatin.
Bilmiyorum ya anlat anlat bitmez ben 25 sene cektim cocuklugum gencligim alindi elimden
Sebeblansiz dogan bir kız cocugu olmam..

:) canımsın yok be çok iyi değilim aslında olması gereken de bu değil midir ?
O can cekisse,felç geçirse yine benim canım yanmaz mi ?
Etrafa kaplan gibiyim canımı yakanın gözünü oyarım burdakiler sert dilim yüzünden sevmez hatta beni :)))
Ama iş aileye gelince öyle olmuyor bilmiyorum ki bir tarafım beni sevdiğine inanıyor .
Yaptı zamanında hatalar
Bende yaptım
Cani sağ olsun dedim ben hakkımı helal ettim .
O da değişti.
Salakta olabilirim emin değilim ama içime zorla nefret tohumları ekemedim .
Herkes bugün var yarin yok
O nefretle yaşayamam
Kin tutamam .
Bu koca dayağı ile bir değil kocam dovse tavrım bu olmaz elbet.
Ama küçük çocuklar için o cehennem de yuva oluyor

Ne ölümlerde geberecek acaba o annen senden nasıl helallik isteyecek.ister öz olsun ister üvey bir yavruya insan denilen mahlukat nasıl bu kadar zulmeder.Mezarının üzerinde otlar bitse unutulmaz bu yapılanlar

Böyle birldiğim birkaç kötü insan var.Çocuğunu döver dövmez bilmem ama kötü niyetli.Hiçbir halt olmuyor.

Şıp diye gidiyorlar çoğu.Bu zulmu görenlerin psikolojileri darmadağın ama onlar hatırlamıyor.Kendilerini

haklı görüyor zulm ettiklerini nankörlükle suçluyorlar.(her bir mesajı tek tek okudum.Okuyorum)

Kötüye birşey olmuyor.Olan mazluma oluyor.

; (( senin adına üzüldüm şanslısın ki kocan iyi çıkmış Allah tan

Ama unutamıyorum koskoca çocuklu kadın oldum.O evden nasıl ve neden çıktığımı hiç unutmuyorum unutamıyorum(yazarken hatırlayıp hıçkıra hıçkıra ağlıyorum)
Ağlama canım benim ya (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…