lütfen söylemeyin anne oldum hala unutamıyorum en olmadık anda bile aklıma geliyor o an o sözler bize basit geliyor ama onlar icin tam bir yıkım ins ben de söylemem çocuklarımasabrımız tükeniyor bazen .. anneme hak verdiğim oluyor bize gücü yetmiyordu belki de ne yapsın kadıncağız .. ama unutulmuyor malesef
zaten normal bi yaramazlikta demedim bunlari belki hala kucuk oldugunun vcrdigi rahatlikla dedim. abisi savunmasiz bi cocuk. kizim kafasina surekli sert oyuncaklarla vuruyordu. oyle bi cinnet aninda deyiverdfim. bi daha demem insallah. gerci hemen ardindan pisman olup sevgimi gosterdim zaten surekli seni seviyorum derim ikisine de gun icinde ama bilinc altina yerlessin istemem. bir daha dilimi isirir dememgerçi siz de farketmişsiniz ama yine de yazmak istedim
çocuklara yaptıkları ve yapmadıklarıyla seni seviyorum, sevmiyorum demek çocuk yetiştirirken yapılan en büyük hatalardan biridir
aksine, çocuğa aşılamanız gereken ben bazen sana kızabilirim, ama sana kızmam seni sevmediğim anlamına gelmez (tabi bu konudaki çok uç anneler için yazmıyorum, onlara söylenecek söz yok)
seni benim çocuğum olduğun için seviyorum, her halinle seviyorum, "sen" olduğun için seviyorum
yaramazlıkla baş etmenin türlü türlü yolu var, "seni sevmiyorum" demek kesinlikle bu yollardan biri değil
Ben seni seviyorum:) canımsın yok be çok iyi değilim aslında olması gereken de bu değil midir ?
O can cekisse,felç geçirse yine benim canım yanmaz mi ?
Etrafa kaplan gibiyim canımı yakanın gözünü oyarım burdakiler sert dilim yüzünden sevmez hatta beni :)))
Ama iş aileye gelince öyle olmuyor bilmiyorum ki bir tarafım beni sevdiğine inanıyor .
Yaptı zamanında hatalar
Bende yaptım
Cani sağ olsun dedim ben hakkımı helal ettim .
O da değişti.
Salakta olabilirim emin değilim ama içime zorla nefret tohumları ekemedim .
Herkes bugün var yarin yok
O nefretle yaşayamam
Kin tutamam .
Bu koca dayağı ile bir değil kocam dovse tavrım bu olmaz elbet.
Ama küçük çocuklar için o cehennem de yuva oluyor
Ahh şuraya yazacak ne çok şeyim var.
Birgün babam elinde bebekle eve geldi üvey kardeşime verdi,benimde bebeklerim vardı ama üvey annem ortalık dağılmasın diye hep saklardi.babam bnm bebeğimide bulup getirdi,kardeşle bebeklerimizi yan yana koyup oynamaya başladık..yemek vakti yemeğe geçtik..
Bitirip içeri koştuğumda bebegim orda yoktu,aradım her yere baktım bebeğim yoktu.en son cekyatin arkasına baktım kollarını bacaklarıni koparmış elbisesini yirtmis cekyatin arkasına atmıştı....yuzune baktığımda sus babana söylemiceksin dedi...bunu yasadigimda 5yasindaydim...
sonrakileri hatirlamak istemiyorum...
Burda : plansiz dogan bir kiz cocugu olmamKimse çaresiz kalmasin kimse bu denli yüregı kanatılmasin her cocuk sevgiyle büyüsüñ
Ben cok yalvarirdim anneme bir kere saril diye...
Biber yiyemiyorum mesela onun icin bile dayak yerdim günlerce ac kalirdim..
Yasatmayin nolur cocugunuz her türlü yaramazligi bilr yapsa konusun o sekilde anlatin.
Bilmiyorum ya anlat anlat bitmez ben 25 sene cektim cocuklugum gencligim alindi elimden
Sebeblansiz dogan bir kız cocugu olmam..
Ben seni seviyorum
Hatta sert dilini daha cok seviyorum , ohh be benim diyemediklerimi yazmis hatun diyorum
Anlaşılıyor canım,p harfi bazen öyle azizlikler yapabiliyorBurda : plansiz dogan bir kiz cocugu olmam
Yaziyordu arkadaslar gulucuk cikmis simdi farkediyorum kusura bakmayin
Daha ogrenemedim bu smilelari simdi okuyunca gördumAnlaşılıyor canım,p harfi bazen öyle azizlikler yapabiliyor
KiyamamDaha ogrenemedim bu smilelari simdi okuyunca gördum
Kimsey yanlis anlamasin
Zaten hepimiz darmaduman olduk
Ölürse pişman olursunuz gibi geldi burdan bana
Hiçbir şey için değilse bile Allah rızası için görüşmelisiniz bence
Bazı şeyleri Allah rızası için yapmak gerektiğine inanıyorum. Hayırsız ana babaya hak helal etmek de bunlardan biri
Ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy diyorum başka bir şey demeye gerek yok!Ya bende onu diyorum hiç bir anne yapmaz bunu başka sebebi vardır ya anlatamıyorum bence araştırmalı kardeş arkadaşın kafasını karıştırmayalım git desekte gitme desekte doğru değil insallah doğru bir karar verir hem sevmeyen adam yıllar sonrada sevmez elbet vardır bı sebebi
Kızgın demir bazen eskiden dantel ipleri olurdu büyük bobin onun bobini özellikle kafama vuracaksa. O zamanlar nasil olmemisim önce darbe ve kana rağmen merak ediyorum
Oluyor tabi ben mesela çoğunu astım ama hala eskiler arada yokluyor. Mesela bazen kızgın demiri vajinama sokmaya çalışırdı engellerdim bi şekilde ama gecende ve bunun istismar olduğunu buyudukce öğrendim. Gecenlerde bi rüya gördüm demirle tecavüze ugruyordum on gün kendime gelemedim yoksa gercekte de oldu mu bunda diye.
Canım benim.. Ben de o küçük aklımla evden kaçıp komşulara nasıl sığınıyormuşum hala inanamıyorum. Çok küçüktüm hayal meyal hatırlıyorum peşimden kızgın ütüyle koşturmasını, elektrik süpürgesinin demir kısmını sırtımla kırmaya çalışmasını mesela. Öyle ya da böyle ölmedik burdayız hala. Elimizden geleni yapalım kendimiz için.
Teşekkür ederim :)
Çocukluğu kim geri getirebilir ki .
O beni dövdükçe ben kaçtım .
O dövdükçe yalan söyledim .
Açlıktan lisedeyken babamın cebinden bir kaç kere para çaldım..
Gerçekten basim dönüyordu.
Babam bir kaç kere annemin yanında söyledi cebinden para çaldığımı,o anlarda belki dövemedi ama utandırdı,aşağıladı.
20 li yaşlarda yüzüne vurdum
Senin yüzünden hayatım mahvoldu
Yanlış evlilik yaptım
Doğru düzgün isim olmadi diye
Üstüne bile alınmadi
Ne desen boş.
O hakli .
Sonra bir ameliyat geçirdi ve eskisinden ıyi ama bizim hiç anne kız ilişkisi olmadi aramızda .
Hayatta sadece yavrum kızım diyen annelere özendim.
Bayramdan bayrama elini öptüğüm bir annem var nihayetinde .
Ben intikam alacağım onlardan ve asla affetmeyeceğim diye söz vermiştim kendime ve kardeşime.
Mesela fen lisesini kazanamadım diye kardeşimle beni pijamalarla sokağa atmışlardı kış günü. Sabah attılar akşam aldılar eve. Biz parkta bekledik eve almalarını. Pazara gitmelerini, balkonda yemek yemelerini falan izlemiştik ayağımızda çoraplar ve üstümüzde pijamalarla. Eve alıp dövdüler yumruk ve sopalarla. Ben bunu nasıl tamamen unutup ailemi seveyim diğer insanlar gibi? Annemin vur vur, daha çok döv sözlerini nasıl unutayım bilmiyorum.
Kendimi neden suçluyorum, neden affetmem gerektiğini, tüm bunları başka çocuklarında yaşadığını ve onların normal aileler olabildiğini neden düşünüyorum. Sen en azından bir şekilde affettin sanırım. Ben rol yapıyorum vicdanımı susturmaya çalışıyorum sadece. Kurtulamadım geçmişten.
Ağlıyorum.. Kendime, cocukluguma, tum siddet goren çocuklara agliyorumwitch hunt a @benefitss e @iyivegucluol a ağlıyorum.. Kapattığım sandığım yaralarımın bu konuyu okumamla tekrar kanamasina ağlıyorum.. Unutmustum ya da oyle sanmıştım.. Ama unutmamışım okuduğum her ayrıntı yuregimi dagladi..
Soba demiri, oklava, sokaga atılma... Babamin eve gelmesine yakin eve alirdi.. Kapidan biyerr de gidemezdim korkudan merdiven altinda beklerdim.. Utanarak yaziyorum tuvaletim geldiginde merdivenin altina yapardim.. Gidecek kimsem yoktu sesimi duyan kimse yoktu.. Sadece dayak sokaga tastiginda komsular alirdi elinden.. Oklavayi bogazima sokmaya calisirdi..
Nerden okudum bu konuyu..
Çok daha ağir yaralarım var benim de ailemle ilgili.
Hiçbir zaman istenmedim
Çünkü artık ailemin bir ERKEK evladı olmuştu ve ben onun ardından doğmamalıydım..
Düşürememis doğurmuş,aç birakmiş bebekken 2 hafta ölmemişim..
Her Allahın günu beddualar işitirdim
Ablalarımdan abimden..
Ortaokul bittiğinde şans mı şanssizlik mi bilmiyorum lise mecburi oldu
Zaten yatılı okudum 4 sene
Ilk gün elime 2 bucuk lira verdiler neye yetecekse gittiler
Ha!ablam da bu para yetmezse kendini satarsın demişti...
Dayakları işkenceleri yazsam mı yazmasammı..
Evden atılmalar,aç bırakmalar,tavukların kümesinde kapatılmalar,soba maşasıyla dövmeler,kıyafetlerimi yakmalar,,
Bunlar benim sadece anlatabildiklerim.
Banyoyu ayda bir yapabilirsem şükrederdim su bitermiş..
Arkadaşlarıma kızım diye hitap edilip bana ismimle hitap edilmesine ağlardım.. çocüklük işte..
Babam bir bayram günü pazara gitmisti heycanla bekliyorum bayramlık alacak diye ama kuzenlerime ablalarima çantalar hediyeler almis bana hiçbirsey..
Ben ne yaptım bunlarin hepsine iyilikle karsilik verdim
Evi temizledim yemek yaptim tarlaya gittim hayvan baktım bursumu eve verdim aç gezdim
Kitap alamadım arkadaslarkmdan istedim
Caliştım maaşımı verdim yetmedi kredi çektim yetmedi borç buldum ama hiç yetmedi asla sevilmedim asla
Bir de yakın akrabaların oğulları tarafından yaşadığım tacizler var mesela anneme anlattığımda ise sen zaten bunlara layıksin afferin onlara deyip bir daha dövmesi..
Simdi çoook güzel bi hayatım var bin sukur
Cocuklarim var eşim var
Anne baba nedir bilmiyorum yaşamadım bu duyguyu çünkü hiç
Ama eskiden ölmek için dualr ederdim şimdi evlatlarım için yasamak istiyorum
Affedince de geçmedi benimkisi
silimo canım tek çare düsünmemek boşverecegiz artık
Geçti hersey
Ve bak bi ailen var seninde
Allah seni bundan sonra hep mutlu etsin❤
Ahhh ahhh canım ya komşular gülüp geçiyorsa arkandan kiz sende dikkatli ol anneni kızdırma deyip aralarında gulusuyorlarsaSabahtan beri aklım tam yerinde degil maalesef .
Daha once de dediğim gibi ben bunları yok sayıyorum çoğu zaman ,çünkü hatırladıkca yaram deşiliyor maalesef .
Anne baba memur bende ,kendi imkânlarımla ıyi okullarda okudum .
Hatta o zaman anadolu lisesi sınavları olurdu .
O sınav sabahı kapıda ayakkabılarımi bağlıyorum annem kapıda,sanıyorum ki hadi başarılar,heyecan yapma falan diyecek :)
Dedi ki bosu boşuna gidiyorsun ,yol parası verdiriyorsun gitsen nolacak !
Ilce den ile gidiyoruz da yol parası o :)
O sınavda aklımda hep o sözleri vardı ..
2.olarak girdim o okula şaşırdım sevindim .
Ev sobaliydi ve ben soğuk odada sırtımda battaniyeyle halamin oğlundan aldığım tek bir kitapla çalışmıştım sınava .
Sonuçlar geldiğinde eeee napalim millet fen lisesini kazanıyor oldu :)
Onu da beceremedim yani anadolu lisesi kazandım ..
Hazırlıkta bir kaç kelime ingilizce ezberleyemedim diye kafamda o kitapları parçalamıştı,yok canımdan seni okutuyorum diye .
Memur du demiştim değil mi :))))
Ailecek gidilen yemeklerimiz olmadi bizim .
O hafta sonu ailesinin evine giderdi onları temizlemek için bizde beraberinde
Geç kalksan kabahat ,tetris oynasan kabahat ,otursan kalksan kabahat ...
Ped almazdı mesela saçma sapan bezler tutustururdu elime bunları koy diye :)
Ağda öğretmedi,temizlik öğretmedi (beden)
O gelmeden her Allah in günü mutfak temizleyip ,koridorları silerdim ellerimle ..
Beğensin diye ..
Tabii her zaman değil bu dayaklar sadece olduğu zaman dozajı fazla oluyordu .
Affettim diyorum ama ben belki çoğu duygunun anlamını bilmiyorum .
Affetmek ,sevmek ,bağlanmak,aidiyet
Tek istediğim sorunsuz hayat .
Bayramlar zehirdi bize her bayram evde sabah kavga kıyamet.
Neden bayram sabahları bilemiyorum.
Muhtemelen arabamız yok diye babama sinirinden ,eltisi zengin diye ona hirsindan .
Her bayram bir kalp çarpıntısı .
Hatırlamadığım çok anim vardır
Kafama çok vurmazdı mesela .
Profosyonel davranır :)
Sonra bir yanlış ameliyat geçirdi ve omurgası zedelendi
Sonra bir aydınlanma yaşadı ve işkenceli sözlerine ve beni asagilamalarina son verdi ..
O ameliyattan iki hafta önce kardeşim bende kalıyordu bir problem oldu sanırm beni aradı ve bütün nefretini kustu suratima.
Ne hayvanligim kaldı,ne eskiler ne yeniler ne onursuzlugum ne gurursuzlugum ne beddualar ne küfürler ...
Bir gün kardeşimi dovmeye çalışmış ve o da bana gelmiş. O gün gidip bütün eşyalarını topladım evden dedim ki onu benim gibi yapamayacaksın,onu dövemeyeceksin !!!
20 gün kaldı çocuk her gün aramış nolursun eve gel diye .
Halbu ki benim gidecek yerim bile yoktu .
Benden hiç özür dilemedi !
Sahip çıkan olmayınca o da verdi dövdü.
Deli gibi alışveriş yapıyorlar birlikte karşıdan bakıyorum:)))))
Hicbir istediği içinde kalmıyor ne güzel .
Ben kazagim yok diye yanilipta annemin kazağını giysem beni mahvederdi dayaktan..
Benim eşyalarıma dokunmayacaksın diye!
@Mune demis ya dayak yerken annecim yapma derler diye
Aynen öyle derdim anne nolur vurma !
Özür dilerim ...
Bi daha yapmayacağım !!
Iriydim biraz hiç bayılmadım Allah var bayiltamadi :)))
Ama bir gün dayanamayıp o tuvalet hortumunu attım en çok ondan korkuyordum fena yakıyordu çünkü..
Bilir mısınız vurmak için Üstüme doğru savurdugunda çıkan sesi ...
Ben hiç unutmuyorum ..
Hâlâ bir yerde soba görsem kenarındaki demirlere bakıyorum:)
Bizimkine benziyor mu diye .
Arada eşime diyorum sen hiç kemerle dayak yedin mi diye şaşırıyor.
Kemer tokasini elinde tutup kalan kısmını patlatma sesini falan.
Ortaokulda ayaklarım kisin hep ıslak olurdu inat edip bir bot almadığı için ..
Onla gidecekmisim .
Memurlara soruyorum kaç para ulan bir bot !!!!
Lisede sigaraya başladığımda sigara icirtmemek için parasız gittim okula hoş daha once de vermezdi de lisede bahanesi oydu.
Şimdi gökdelenler dikti o paralarla :)))))
Geçen sene gratiste kardeşim 100 liraya fırça alırken bana dedi ki sende şampuan falan alacaksan al ,güldüm geçtim:))))
Amaaaaannnnnn bende hikaye bitmez
Ama benim anlatmaya mecalim yok daha fazla ...
Mune de dahil olmak uzere tüm destek çıkan arkadaşlara tesekkurler .
Bir kulağınız alt ve üst komşuda olsun
Oralarda odadan odaya dayak yememek için kosan ,yalvaran ,ağlayan size sesinizi duyurmak isteyen bir küçük çocuk olabilir ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?