Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

Ve bu çocuklar akıl sağlıklarını nasıl korumuş ben okumaya dayanamıyorum onlar yaşadı.

Ya sorma ya, inanin onlarin destek almasi lazim, ama almadiklarindan eminim bunlar kolay kolay kapanmaz, baksaniza kizin ruyalarina giriyor ya(( bir de gereksiz akraba komsu ise mudahil olmus! Girtlaklayasim geldi ailelerini resmen icimdeki canavari aktive ettiler.

Kızgın demir bazen eskiden dantel ipleri olurdu büyük bobin onun bobini özellikle kafama vuracaksa. O zamanlar nasil olmemisim önce darbe ve kana rağmen merak ediyorum
Canım benim.. Ben de o küçük aklımla evden kaçıp komşulara nasıl sığınıyormuşum hala inanamıyorum. Çok küçüktüm hayal meyal hatırlıyorum peşimden kızgın ütüyle koşturmasını, elektrik süpürgesinin demir kısmını sırtımla kırmaya çalışmasını mesela. Öyle ya da böyle ölmedik burdayız hala. Elimizden geleni yapalım kendimiz için.

Tesekkur ederim ben şanslı azinliktanim çok agir donemler geçirdim ama bir çoğunu atlattım. Çünkü yapacak birşey yok. Su an çok kiymetliyim ama 30 yaşındayım yani ne yapayım su An verilen kıymeti ama yine de sukrediyorum. Daha kotu de olabilirdim. ben en büyük zarari kendime verdim hirsiz olmadım katil olmadım madde kullanmadim. Paramı kazanmaya basladigimda da direkt terapilere başladım. Ufak tefek arada birseyler yokluyor ama sağlık olsun deyip geciyorum.

Ben ilk defa burda okuduğum bir konu yüzünden ağlıyorum
Bu çok ağır geldi

Teşekkür ederim :)
Çocukluğu kim geri getirebilir ki .
O beni dövdükçe ben kaçtım .
O dövdükçe yalan söyledim .
Açlıktan lisedeyken babamın cebinden bir kaç kere para çaldım..
Gerçekten basim dönüyordu.
Babam bir kaç kere annemin yanında söyledi cebinden para çaldığımı,o anlarda belki dövemedi ama utandırdı,aşağıladı.
20 li yaşlarda yüzüne vurdum
Senin yüzünden hayatım mahvoldu
Yanlış evlilik yaptım
Doğru düzgün isim olmadi diye
Üstüne bile alınmadi
Ne desen boş.
O hakli .
Sonra bir ameliyat geçirdi ve eskisinden ıyi ama bizim hiç anne kız ilişkisi olmadi aramızda .
Hayatta sadece yavrum kızım diyen annelere özendim.
Bayramdan bayrama elini öptüğüm bir annem var nihayetinde .

Bir yerden patlak verecek ama destek almazlarsa. Bir arkadaşım çocukluk yıllarında yaşadığı bir olay yüzünden 35 yaşında depresyon tedavisi görmeye başladı.

Keza kız kardeşim annemle babamın ayrılık döneminde bozulan psikolojisini 27 yaşında farketti şimdi terapilerle kendine gelmeye çalışıyor. Ama bunları okudukça ben bir şey yaşamamışım diyorum.

Böyle konuları okudukça benim de içimde nefret uyanıyor. Elime verseler keşke.

Benefitss umarim carcabuk iyilesirsin yaralarini sararsin hepten. inan cok dokundu yazdiklarin bana((. Beni az buz taniyan bilir, gergin biri degilimdir dilim argo degildir ama o anan olacak bakteriyi oyasim geldi!!

Bende babamla bir daha asla iyi olmayacağimi düşünüyorum
Çocuklukta biraz iyiydik genclikte koptuk şimdi ara buz gibi

Anneni affetmek sana iyi geldiyse devam et ama sakın yok ölümlü dünya falan diye düşünme. 20 seneni yemiş bir 20 seneni daha heba etme.

Ellerinin altında dövebilecekleri küçük kız çocukları olmadığı için ilişkiniz sorunsuz ilerliyor. Giden senin çocukluğun olmuş.

Kırdıysam yazdıklarımla affet ama ben hazmedemedim özür dilerim.

Okurken gözlerim doldu kendi çocukluğumu hatırladım hani derler ya bir ah çeksem karşı ki dağlar yıkılır.bizde görüşmüyoruz.

ne kadar güçlü yazıyosun witch hunt
bu güce bile duygulanıyorum
güçlü büyümek zorunda bırakılmak
hayat işte,iyi tarafından bakmazsak yaşanacak,çekilecek gibi değil.

sen kendıne ıyılık yapmıssın okuyarak

ben olsam gorusmezdım sımdı mı aklına gelmıs aglıyormus kusura bakmasın

sen guclu bır kadınsın konu sahıbı ınsallah cok mutlu olursun

Ben sığınıyordum sonra pişman oluyordum sanki ailemi rezil etmisim gibi geliyordu. Sistematik işkencenin ve duygusal baskının sonucu. Ama inan çok sevindim senin adina da. Çok şükür ayaklarimizin ustunde duruyoruz herhangi bi çamura bulasmamisiz. Toplumdaki çoğu sıkıntılı olay bizim yasadigimiz ailelerin yetiştirdiği çocuklardan çıkıyor. Benden ozur dileyen yok ama ben yine de affettim. Kendim için yaptım bunu yoksa hayatım ilerlemiyordu tıkanıp kalmıştım. Bunları da bugün rahatlikla başkası yasamis gibi yazabiliyorum aklıma geldiği için üzgünüm ama bunları yasayan bir cok çocuk ve genç hala var. Okuyorlarsa hala bi umutlarinin olduğunu ve kendileri için birşeyler yapabileceklerini görmeleri için yazıyorum. o hayatın içindeyken bunun omur boyu süreceğini sanıyor insan çünkü

Yüzyüze anlatamam kimseye kendimi ezik değersiz hissederim.Burda kimliğim gizli(ablam ve kardeşlerim hariç)kimse tanımıyor terapiyi desteği burdan alıyorum

Ben oğluma biraz sesimi yükseltsem sonra vicdan yapıyorum allahım affet diye böyle annelik mi olur ya allah yaptıklarının cezasını elbet verecektir. Ne kadar güçlü durmuşsunuz allah kızınızı size bağışlasın

İlk ve son sayfayı okudum. Annesiyle hiç sıcak ilişkisi olmayanlardan biri de benim. Beni çok geç yaşta istemeden doğurmuş düşürmek istemiş aldırmak istemiş olmamış. Hepsini kendi anlattı. Yıllarca fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladı. Başka annelere baktıkça daha çok nefret ettim...

Lakin kızlar anne işte. Anne olunca hak verdiğim konular oldu. Geç yaşta hamilelik 5 tane çocuk bir de hastalık büyük yük. Kendisini kaybedeli birkaç yıl oluyor. Son zamanlarında ben de baktım. Aklıma hep son düşkün ve çaresiz anları geliyor. Acıyorum üzülüyorum bazen hüngür hüngür ağlıyorum ve özlüyorum.

Diyeceğim o ki ne olursa olsun annelik yapmasa bile bi bağ var... Hayattayken en azından gönlünü kırmayın ilerde pişman olacağınızı bildiğiniz şeylerden uzak durun.

Evet asla kurtulamayacağını sanıyor insan. Ben üniversite okurken iş bulup, kardeşimi de yanıma alıp ayrıldım evden. Yıllarca görüşmedim ailemle. Ancak unutmaya başladım sistematik işkenceleri. Çok uç noktada olanları hatırlıyorum. Doktorum, beynimin ket vurduğunu yoksa çıldırabileceğimi söylemişti. Beynim beni benden koruyor :). Ben de kendimi korumaya, sevmeye ve iyi olmaya mecburum.
Senin de yazdığın gibi.. Aile içinde bu tür fiziksel ve ruhsal şiddete maruz kalan gençler hepsinin birgün geçeceğini bilmeliler. Kendilerini bırakmasınlar. Doğarken ailemizi seçemiyoruz ama nasıl yaşayacağımızı seçebiliriz.

Yüzyüze anlatamam kimseye kendimi ezik değersiz hissederim.Burda kimliğim gizli(ablam ve kardeşlerim hariç)kimse tanımıyor terapiyi desteği burdan alıyorum
Asla öyle düşünme. Ezik ve değersiz değilsin ama o kadar iyisin ki annenin yaptıklarını anlatsan sen utanacaksın onun adına eminim.

Biz her zaman buradayız. Hep dinleriz seni unutma sakın güzel kadın.

Sen affetsen bile o anne müsveddesini, Allah affetmez inşallah!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…