Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

Bir gün babam parami düşürdüğüm için yüzüme yüzüme terlikle vurmuştu
Oyle bir mor indi ki yüzüme bir hafta o şiş ve morluk geçmedi
Tabii iki gün okula gidemedim üçüncü günü annem zorla gönderdi
Kapıya çarptim gibi uyduruk bir şey söyledim
Öğretmenler anladı tabii ses etmediler
Bütün okul fisir fisir kimileri ah vah ederek kimileri gülerek arkamdan konuştu
O gün bir daha okula gitmemeye karar vermiştim çok anlayışlı bir bayan öğretmenimiz o gün hic suya sabuna dokunmadan benle bir arkadaşımı çağırıp hadi sizle işimiz var diye çağırtip dosya yerleştirdi
O gün bize çay ve tost söylemişti bir iki ders yaninda tuttu
O kadin onu yapmasa ben şimdi okul okumamış olurdum buyuk ihtimal

Ha şimdi bunu anneye babaya soylesen hatirlamazlar bile
Sen de ne kadar kindarsin diye konuşmayı bitirirler

Öyle annemi olur canım yaaa? Çok üzüldüm. Ben de olsam görmek istemezdim her halde. Ama bilemiyorum. Vicdan yapabilirsin sonradan. Az önce kedim ayağımı tırmıkladı, bayağı geçirdi tırnağını, canım yandı ve bağırdım ona. Gözlerini iri iri açıp baktı bana ve bağırdığıma pişman oldum, aldım kucağıma sevdim. Anne bu nasıl kıyar çocuğuna. Yemesini, giymesini, mutlu olmasını çok görür. Acaba kendisi zor bir çocukluk mu geçirdi?

Bilakis öyle düşünebildiğiniz için bence iyi bir insanısınız. Kötü olan kendindeki hiç bir hatayı, suçu görmez,hep karşısındaki hatalı ve kötüdür,kendisi sütten çıkmış ak kaşıktır adeta. Kin,öfke gibi duygular beyin kimyasallarını olumsuz etkileyen,sağlığa zarar veren duygular,bunların kalmamasına sevinmelisiniz. Kötülükten insan ne kazanır ki?

ne kadar güçlü yazıyosun witch hunt
bu güce bile duygulanıyorum
güçlü büyümek zorunda bırakılmak
hayat işte,iyi tarafından bakmazsak yaşanacak,çekilecek gibi değil.

Teşekkür ederim .
Uzun zamandır gelmiyordu aklıma biraz önce banyoya gidip hıçkıra hıçkıra ağladım aslında,eşim noluyo falan demesin diye :)
32 yaşındayım .
Yıllardır dayak yemiyorum,ama beni sevse de kendine layık görmüyor biliyorum .
Kardeşim özel üniversite de .
Belki 50 taneden fazla ayakkabısı,10 taneden fazla montu var .
Kıskanmıyorum daha çok olsun ama bende çocuktum bende genç kızdım benim de imrenmelerim oluyordu .
Ki ben degil mont kendime tost bile alamıyordum.
Utancımdan sıranın altına ayaklarımı saklıyordum .
Şimdi param var ama isteğim yok .
Ben o kemerin acısıyla yatakta uyuyamazken onun yan odadan horultusu gelirdi.
Soba demiriyle dayak yediğimde lise 1 deydim
Sıraya bile oturamazdım sırtımdan ayak bileklerime kadar morluklar yüzünden .
Benim suçum neydi ki ?
Halbuki beni de o doğurmuştu ...
Evden atardı beni kış soğuğunda.
Ayakkabısız,babamın ayakkabılarıyla halama giderdim 4 km üstümde eşofman üstüyle.
Ayaklarım 38 numara babamınkiler 43 .
Hiç mi aklına gelmiyor bunlar
Hoş gelse ne olurdu acaba ????
Özür mozur dilemedi
Ben affettim ...

Ben intikam alacağım onlardan ve asla affetmeyeceğim diye söz vermiştim kendime ve kardeşime.
Mesela fen lisesini kazanamadım diye kardeşimle beni pijamalarla sokağa atmışlardı kış günü. Sabah attılar akşam aldılar eve. Biz parkta bekledik eve almalarını. Pazara gitmelerini, balkonda yemek yemelerini falan izlemiştik ayağımızda çoraplar ve üstümüzde pijamalarla. Eve alıp dövdüler yumruk ve sopalarla. Ben bunu nasıl tamamen unutup ailemi seveyim diğer insanlar gibi? Annemin vur vur, daha çok döv sözlerini nasıl unutayım bilmiyorum.
Kendimi neden suçluyorum, neden affetmem gerektiğini, tüm bunları başka çocuklarında yaşadığını ve onların normal aileler olabildiğini neden düşünüyorum. Sen en azından bir şekilde affettin sanırım. Ben rol yapıyorum vicdanımı susturmaya çalışıyorum sadece. Kurtulamadım geçmişten.

Her ne olursa olsun annen ben babamı hiç görmedim ben 1,5 yaşındaymışim kardeşim 20 günlükken vefat etmiş annem hem babalık hem annelik etti her istediğimiz oldu ama hep dedimki aç kalsaydık bizi dovseydi sovseydi ama yanımızda olsaydı dedim inan çok kötü bı duygu bence git annene sarıl affedebilirsin onu çok zor annesiz babasız kalmak çocukluğum babami bekleyerek geçti hep geleceğini düşündüm annen hata yapmış olabilir evet unutamazsın yaşadıklarını ama sende annesin

ama nasıl kurtulunur ki zaten
okudukça şok üstüne şok yaşıyorum
Allah size dayanma gücü musmutlu bir hayat versin inşallah

Hayatta bazı şeylerin telafisi yoktur. Bu da onlardan birtanesi. Ben asla affetmezdim ve yüzüne bakmazdım. Annelik hakkından bahsedenler olmuş. Sanki kadın annelik yapmış bir de hakkı kalacak. 9 ay karında taşımak yetmez anne olmak için. Konu sahibinin çocukluğu, gençliği çalınmış. Yaşıtları cıvıl cıvıl gezerken,kafelerde otururken, üniversite sınavına hazırlanırken o kaynanasına hizmet etmiş. Burada bir çok kadın ben de dahil kaynananın temizliğini yapmak, aynı evde yaşamak istemez. Konu sahibi neler çekmiş ki orası bile saray gibi görünmüş gözüne.

Sevgili genc kadinlar sizleri gercekten kucakliyorum sevgiyle... ben sizler kadar olgun degilim, annem sacimi cekse ben de onun sacini cekerdim, o kadar asiyim bu konuda. Kizlar sizler ciddi ciddi istismara ugramissiniz( inanin baska yerde yasasaydiniz bunlar basiniza gelmeyecekti. Sizinkileri coktan iceri tikmislardi... ay anne baban normal diyenleri de anlayamiyorum, iyi anne baba diye kessin cocuklari! La havle!

konunun devamını bir okuyun
fikrimiz aynı kalacak mı merak ettim

Öncelikle cok uzucu bir durum size yakın şeyleri yasadıgımı söyleyebilirim. Bende cok dayak yedim annemden annem nekadar kotuyse babam bir okadar merhametlidir. Annem dövdügunde hep karşı cikar kizardı bagırırdı anneme, misal erkek kardesime harclık verir okuldayken bana vermezdi ac ac gider gelirdim okula bana neden vermiyorsun diye sordugumda sen kız cocugusun ne ihtiyacın olur derdi. Liseden sonra hemen is hayatina atıldım. Kurslara seminerlere gidim kendimi gelistirdim. Proje egitimi aldım danismanlık sirketlerinde ise girdim. Ama arkadaslarım işten cıkınca koşa koşa eve giderken ben hen istemeyerek giderdim. Cunku eve gidince beni bekleyen bulaşık ordusu olurdu. Gec saate kadar bulasık yıkar oyke yatar sabahın erken saatinde işe giderdim.beni saade maaşı aldıgım günler severdi 1 gunlük bir ilgi olurdu. Ama evliligi kaçış olarak görmedim hicbir zaman maasımdan sadece dolmus paramı verir geri kalanına el koyardı annem. Calısmak iyi geliyordu o ortamdan uzaklaşmak,
Kısa kesecegim evlendim. 2 evladım oldu, onlar benim mucizem. Herzaman ben annem gibi bir anne olmayacagım diyorum. Annemle görüsuyorum, evet icimde aman aman bir seygi yok atadır diyorum yinede Allah biliyor diyorum sende oyle yap o yaptıgı ayıpla kalsın bırak.

Gecenin bu saatinde içimi yaktınız. Rabbim yardımcınız olsun. Kendimi sizin yerinize koyamam bile o yüzden ne görüş diyen doğru ne görüşme diyen. İç sesinizi dinleyin sadece. İçiniz nasıl ferah olacaksa öyle yapın. Çok büyük bir sınav.

Senin bir de baba varmış ben babadan şanslıyım.
Ama ac kalmalarimin sebebi biraz da onun bankaya yaptığı borçlar.
Gizli gizli oynadığı kumarlar.
O evden çıkar giderdi ben dayak yerdim .
Kin tutmuyorum ben ,annem de dahil hiç kimseye nefret besleyemiyorum .
Kirginim sadece .
4 kere evden kaçtım.
Başıma çok kötü şeyler gelebilirdi Allah korudu .
Ya olseydim, ya tecavüze uğrasaydim
Sadece 15 yaşındaydım ben .
Nolurdu ki beni bu kadar orselemeseydi...
Bilemiyorum.
Sarıp sarmalamiyorum şimdi
Ama dedim ya o da dahil kimseye karşı kin ,öfke,nefret duygularım yok benim

Allahım ben travma yaşıyorum yazılanları okudukça. İnsan evladını bırak düşmanına bile reva görmez bu yapılanları.
Kelimelerim tükendi beynim yandı.

Bu akşam bu başlıkta benim psikolojim alt üst oldu, okuduklarıma çok üzüldüm,çok...

kızlar hakkınızı helal edin, sizi ben çağırdım...
sizlerle aynı durumdayım, çok üzgünüm çok

Neden kendimizi sucluyoruz biliyor musun yillarca bu dayaklari iskenceleri bize kotu insanlar olarak değil anne babanın evladını düşündüğü için sevdikleri için yaptıklarını öğretiyorlar. Ne bilim o zamanlarda bana sokaktan herhangi biri küçük bir tokat atsa su an bile o kişiden nefret ediyor olurdum. Ama aile içi siddette oyle olmuyor kesinlikle. Ailen dovduyse sovduyse mutlaka bir bildikleri vardir diye dusunuyor toplum. haliyle hem hatalı hem suçlu hissediyorsun. Benim hatalı olmadigimi kabul etmem 25 yasimi buldu. O gunden beri de kendimi tedavi etmeye calisiyorum. Mesela bugün annemin her isiyle ben ilgilenirim. doktor randevusuna kadar ben alirim. Saatlerce derdini dinlerim. Zaten bunca yilim çocukluğum gencligim hepsi ziyan olmuş bundan sonra da bi hastalık olur ölüm olur allah korusun vicdan azabı çekmek istemiyorum. Kalan omrumde dr pismanlik duymak istemiyorum.Tavsiyem meditasyona ozellikle affetme ve gecmisi ozgurlestirme meditasyonu kundalini yoga ve Özellikle nefes terapisine başlaman. Bunları unutup olan oldu diye düşünup kabul etmek zorundayiz kendimiz için. İnan yapacak baska hicbir şey yok. Bu saatten sonra seni ne iyi hissettirecekse onu yap lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…