- 28 Eylül 2014
- 281
- 223
- 103
- Konu Sahibi Albertynax
-
Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Biraz sert olacak fakat çoçuklarin psikolojik ve fiziksel saglini düsünmüyorsan, niye çoçuk yapiyorsun? Yeni bir çoçuk dünyaya getirmek, o evdeki tüm yasayanlari etkiliyor. Misal derslere çalismak zorlasabilir, gece uykusuzluklar olur, okula gitmek bile zor olabilir, para olmadigindan. Yemek konusunda zorluklar yasanabilir,..
Ve tüm bunlara diger evlat niye razi gelmek zorunda? Bir annenin önceligi TÜM evlatlar degilmi? Kiz bunlari yasamak istemiyor diye evden miktir olup gitsin diyorsun yani. Sanki çok kolay 22 yasinda ev bulup tasinmak. Hangi para ile?
Herkesin düsüncesi farkli anliyorum fakat bir çoçuk, bir can demek. Onlar evde süs olsun diye durmuyor. Istekleri, hayalleri var. Psikolojik ve fiziksel ihtiyaçlari var. Bunu çok derinden etkileyecek kararlar için "size ne yaa" demek benim nezdimde çok insafsiz bir durum.
Ben konu sahibinin üstüne çok gidildiğinin kanaatindeyim açıkcasıMerhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Kendi doğurduğum dediğiniz de bir birey ve aynı evde yaşıyor. Kaldı ki eminim o çocuğa yeri gelecek konu sahibi de bakmak zorunda kalacak. Ve kalan 5 tanesinin maddi olarak bakımından kesmek zorunda kalacak. İstersem doğururum deyip kafasına estiği gibi yaşayamaz. Aile kavramı diye bişey var. Doğuruyorsan insan yerine koyup dinleyip fikrini alacaksın.Ay ne terbiyesizsiniz!!
Size ne kadının kaç çocuk doğuracağından. Haddinizi bilin. Sizin meseleniz değiş nu. Kararı anne bana verir size ne oluyor!!!
Bir de 40 yaş demiş. Ne varmış yaşında.
Gayet normal bir yaş.
Arık insanlar ilk çocuğu kırkında doğuruyor. Ninesi gibi fln da durmuyor. Ben 32ide doğurdum gayet de gencecik insanım. İstersem ikinciyi de 42imde yaparım hesabını kendi doğurduğuma verecek değilim
Terbiyesizsiniz ya
Bu kadar hakarete bu üye niye banlanmamış?Ay ne terbiyesizsiniz!!
Size ne kadının kaç çocuk doğuracağından. Haddinizi bilin. Sizin meseleniz değiş nu. Kararı anne bana verir size ne oluyor!!!
Bir de 40 yaş demiş. Ne varmış yaşında.
Gayet normal bir yaş.
Arık insanlar ilk çocuğu kırkında doğuruyor. Ninesi gibi fln da durmuyor. Ben 32ide doğurdum gayet de gencecik insanım. İstersem ikinciyi de 42imde yaparım hesabını kendi doğurduğuma verecek değilim
Terbiyesizsiniz ya
Fikrini kaç kere anne olacağım gibi özel bir konuda soramam. Ayrıca diyelim ki arada yaş farkı yok on yaşında reşit olmamış bir insan yavrusuna mı danışacağım?Kendi doğurduğum dediğiniz de bir birey ve aynı evde yaşıyor. Kaldı ki eminim o çocuğa yeri gelecek konu sahibi de bakmak zorunda kalacak. Ve kalan 5 tanesinin maddi olarak bakımından kesmek zorunda kalacak. İstersem doğururum deyip kafasına estiği gibi yaşayamaz. Aile kavramı diye bişey var. Doğuruyorsan insan yerine koyup dinleyip fikrini alacaksın.
İki aile tanıyorum çocukluğumdan.Eve sığamayacağınızı düşünüyorsanız kardeşiniz ve siz başka eve çıkın, madem bu kadar kendiniz de annenize akıl verecek hakkı görüyorsunuz, o aklınızı kendinize saklayın da gidin.
Doğurduğum bana bunu diyecek öyle mi! Hadi ordan hadsiz derim!
Su cocuk yapip da kocayi eve baglama sacmaligi bitmedi arkadas mutsuz gecim sikintisi olan bir yuva ya onca çocuktan sonra cocuk yapmak cahil cesareti cani Allah vermis dogrudur ama Allah beyin de vermis dogur dogur yurda vereninden tut her kactigi kocadan cocuk yapip ona buna birakip kacana engelli diye birakip gidene yahu secme haklari yok o yavrularin ben herzaman mantik tarafindayim para pul is guc yoksa Yapmayin ha ilk çocukta belki ama o bile dusunulmeli gerekirse ertelenmeli 2 tane yaptim yeter bakimiydi masrafiydi egitimiydi okulda kreste sorunuydu ay yeter Allah Olmayana nasip etsinMerhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Inşallah bir gün 40 yaşında evlenip de acaba benim bebeğim olur mu diye konu açmazsın...
Evet aynısını artık bende düşünüyorum.Valla bdv de beni bu kadar hayrete düşüren başka bir konu olmadı. Anlaşılan herkes kanada’da norveç’te falan yaşıyor bu rahatlık ondan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?