Annem hamile!

Yarın o pipili büyüyüp evlenince elini hiçbir işe sürmez. Elinin altında bir sürü hizmetçi var nasılsa.
Karısına da aynı şekilde hizmetçi muamelesi yapar, anasının babasının bakıcısı muamelesi yapar.
Evlendiği kadın bunu biraz yontarsa ve "eeh yeter be" derse de anası babası kızların eline kalır.
Peki o zaman akıllanırlar mı? Hayır.
Kızların evine yığılıp utanmadan "oğlum da oğlum" demeye devam ederler.

5 çocuk söz konusuyken yorumlara çok şaşırdım.
İnsan 5 çocuğa nasıl aynı ilgiyi verir, çok zengin değilse nasıl güzel imkanlar sağlar?
İyi, herkes yarınlar yokmuşçasına üresin o zaman. Nasılsa kimseye hesap verme, kimseyi düşünme zorunluluğu yok.

22 yaşındaki kıza "git çalış" demişler bir de. Niye?
Ben 22 yaşında okuyordum ve çalışmıyordum. Bu kız da okuyor.
Anası babası doğum kontrol yöntemlerinden ve mantıktan bihaber diye bu kız neden okurken çalışmak zorunda kalsın?
Neden yaşıtları gezerken, turlara katılırken, sinemaya-tiyatroya giderken, kendilerini geliştirmeye uğraşırken, bu kız anası babası mantıklı seçimler yapamıyor diye 3 kuruşun hesabını yaparak yaşasın?
Bu kız çocuk gürültüsünde ders mi çalışsın, bebek mi bezlesin, işe mi gitsin, ne yapsın?

Kimse bakamayacağı, maddi gücünü eline alana kadar sahip çıkamayacağı çocuğu yapmamalı.
Elalem yurtdışında 18-19 yaşında dünyayı gezsin, kendine bir şeyler katsın; buradakiler bulgur pilavının yanına soğan kırıp ertesi gün kantinde çayın yanına alacağı 3 kuruşluk poğaçanın hesabını yapsın, bir odada 5 kişi yatsın.
Neden?
Çünkü anası babası ürerken kimseye hesap vermek zorunda değil!

Çocuk annenizin marnında ve size ne o doğduktan sonra da sevmeyin o konudada anlasma yapın lütfen

Sizin verdiğiniz örnekle alakası yok bu konunun, hak vermiyor olmanız da beni ilgilendirmez.

Evet mantıklı degıl o yasta maddı durumu ıyı olmayan bırı ıcın ama olduktan sonra ne yapsın aldırsınmı yapacak bısey yok. Hemde merak etme her cocuk rızkıyla gelır belkı bereketlı gelır buyuk ev alırsınız. Bızde 4 cocukla 1+1 lojmanda yasıyorduk annem 38 yasında hamıle kaldı 5.ye annemde aldıracam fılan dıye cok ugrastı babam ve bız ıstemedık sımdı 12 yasında o dogunca annem ıse gırdı sonradan kadro aldı hatta benım lıse bıtmıstı annem ıse gırınce ben baktım 2 sene kardesıme. Annenınz sıkıntı yapmıyorsa sız neden derdıne dustunuzkı bakacak olan o sızlık bı durum yok 4 kısı sıgdıgınız eve bır bebekmı sıgmadı

o çocuğun doğmasının kararını sadece anneniz verebilir. siz değil. Babanızda hiç üşengeç değilmiş ayrıca 5. çocuğu yapmış maşallah. Annenizi şimdiden tebrik ederim yaşında da hiçbir sorun yok ayrıca bu yaşlarda evleniyor insanlar iyi bir gelecek kurmak için.

Yaş tabi 40 yaş evlat sahibi olmak için geç mi yaşlı bir yaş mı konu sahibi annesinin babasının düşüreceği şeyi düşünmesin. Kadın hamile ne yapsın kızı istemiyor diye aldirsin mi .

Bakmayı düşünmüyorum benimde geleceğim sorunlarım var
emin ol bakacaksın ve en çok ta sen seveceksin benim kendimden 12 yaş küçük kardeşim var annem onu doğurdu bir hafta sonra 2 bacağını birden çaydanlık devrilmesi sonucu yaktı ben okuldan kaçıp kardeşime bakmaya gelirdim. herşeyini annemin gözetiminde ben yapardım annem bir emzirirdi. ayağa kalkması kesinlikle yasaktı ve başka bakacak kimse yoktu. hem evi temizler hem yemek yapar hemde 1 haftalık bebeğe bakardım hemde 12 yaşımda boyum yetmezdi tabure üstünde yemek yapar bulaşık yıkardım boyum yaşıtlarıma göre hep ufaktı. şimdi büyüdüm evlendim hamileyim ilk çocuğuma. o kardeşim şuan 19 yaşında ve sanki benim evladım gibi hissediyorum sanki ona kardeş geliyor. o da beni annemden çok sever. okulda bile veli ismi olarak benim adımı vermiş fırlama.

Millet hemen ahkam kesmiş hadsiz terbiyesiz falan filan .
ama bida konu sahıbı açısından düşünün maddi olanakları zaten yetersiz ve ev küçük diyor. Yanı gerçekten doğurmak değil mesele o çocuğa bir gelecek sağlamak.. 5 çocuk ne demek okadar çocuğa maddi manevi nasıl yetişecek anne ? Herkes yaşadığı hayatı bilir böyle uzaktan ahkam kesmek kolay tabi

Bence biraz fazla oluyorsunuz ev 5. Katmış asansör yokmuş millet engelli çocuğunu kucağında taşıyor 7 24 bence sana düşmeyen şeye karışma emin ol doğacak olanda en çok size düşkün olur utanirsiniz belki 40 yaş da gayet normal siz gidince can yoldaşı olur annenize hem benim halam da 40 yaşında doğurdu 4. Çocuğunu 4. Çocuk 2 yaşına geldiğinde 20 yaşında diğer oğlu öldü halamın iyi ki de yapmışım dedi onun acısını bununla dindiriyorum diyor herseyde bir hayır var dir bilemeyiz !!!

bir benzerini benim görümcem yaptı liseye giden çocukları varken sırf kocasının huyu düzelsin diye daha 2 çocuğa bakamazken 3. doğurdu. Şimdi doğanda perişan diğerleri de konu sahibi mükemmel bir aile yüksek bir gelir olmadığını kibar bir şekilde ifade etmiş. her şey dört dörtlük olur tüm çocukların ihtiyacını karşılarsınız sonra 5. ciyide doğurursunuz ama tam anlamıyla diğerlerine yetemezken büyük haksızlık .

40 yaş günümüzde anne olmak için ileri bir yaş değil bir ikincisi gerekli olup olmadığı da sizin işiniz değil hele ki anneniz hamileliği planlama aşamasını geçmiş ve hamile.. o bir can ve o canı taşıyor..

İyi imkanlar şöyle dursun, kızların nefes alacak vakti yoktu.
Odun kömür taşırlar,para kazanıp giysi almak için elişi nakış yaparlar,bahçelerde perişan olurlardı.
Annelerin eltisi oğlan doğurmuş,o da yapmalı mutlaka, sürekli karnı burnunda, bir de ona bakarlardı.
Niye,çünki erkek çocuk her eve lazım yapmayanı dövüyorlar
Zehir gibi de akıllı kızlardı,her biri bir köşeye dağılmıştır evlenerek sanırım.
Büyüklerden birine"evleniyormuşsun,hayırlı olsun"demiştim de"hayır şer bilmiyorum,tek bildiğim bu evden gitmeliyim, aklımı kaybedeceğim yoksa" olmuştu
Ha,o pipili elini tabii ki bir şeye sürmüyordu.
Elleri ipek gibiydi,kızların nasırlaşmış ellerine inat

Iyyy okurken iğrendim zihniyetten, minicik bebek ya Allah vermiş, size ne oluyor. Bakmazsanız bakmayın. Yarın birgün evlenip gidersiniz o iğrenç bulduğunuz evden. Sanki siz doğduğunuzda kim baktı, anne kendisi bakar.

bu forum kadinlarinin hipokratligi bi gun beni bayiltacak.
konuyu ayni verilerle anasi acsa taslayacak yedi kat yabanci insanlar, kiz kendi oz ailesinin icindeki durumdan sikayet edince kizi tasliyor.

evet kiz anne babasinin cocuk yapmasina karisamaz ne haddine, ama kk kadinlari cok guzel karisir. en onemli vazifeleri gebelik sorgulamaktir

Şimdiki çocuklarda ukalalıkta arşı geçti. Annem kucuk kardesime hamileyken biz havalara uçmustuk. Şimdi memur oldu annem babam onun yanında kalıyor. Belkıde o bebek bakacak ilerde annesıne babasına.Sanane kızım ekmegını suyunu senmı vereceksin dogurur doğurmaz o kendi kararları.

Elimden gelse bu yoruma 10000 defa daha muhtesem olarak begenirdim. Ellerine saglik.

Anne baba surekli uruyor ve bunu mevcut çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadiklari halde sürdürüyorsa bu istismardır bence. Bir odada tikis tikis dort cocuk aman beşincisini de yapayim ne olacak... sen mi vereceksin ekmegini diyorsunuz ya tüm rezilliği sefaleti ceken cocuk oluyor yine...

Valla acikcasi eger anne ve baba eldeki cocuklara daha bakamayıp zar zor ihtiyaclarını karsılayıp,hatta karsılayamayıp gene sırf cevrede goruyor diye hamile kalıyorsa kimse kusura bakmasın ama bende isyan ederim bu duruma. Emin olun öylesi sonradan hevesini alınca veya yası biraz daha gecince kız kardeslerine yüklemeye baslayacak bakımlarını.
Amma velakin anne babanın durumu iyiyse, anne de ben bakarım diyorsa o zaman bir sey demem. Ama 20 küsür yasında genc kızlara zorla kardes baktırma yükünün yüklenmesinede karsıyım. Onlarında bir hayatı var sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…