- 30 Ocak 2014
- 4.518
- 6.353
- 358
- Konu Sahibi Albertynax
-
İki aile tanıyorum çocukluğumdan.
Oğlan doğuracağız diye yarışmaktan evlerini kız çocuklarla doldurdular
Ne okul,ne özen,zavallı kızların yatmaya yeri yoktu.
Bir odaya doldurmuşlar hepsini,kızlar tek kişilik yataklarda çift yatarlarken,sonunda kavuştukları oğullarına soruyorlardı,"ne yersin,ne giyersin,al parayı git arkadaşlarınla takıl."
Bu yüzden hiç hak vermiyorum annenin keyfine kalmış diyenlere.
Doğurduklarımızı süründürmeye doğurmadık sonuçta.
Elbette sevecekler ilerde,candır kardeştir,fakat ana baba da biraz düşünceli olmalı...
Sizin verdiğiniz örnekle alakası yok bu konunun, hak vermiyor olmanız da beni ilgilendirmez.İki aile tanıyorum çocukluğumdan.
Oğlan doğuracağız diye yarışmaktan evlerini kız çocuklarla doldurdular
Ne okul,ne özen,zavallı kızların yatmaya yeri yoktu.
Bir odaya doldurmuşlar hepsini,kızlar tek kişilik yataklarda çift yatarlarken,sonunda kavuştukları oğullarına soruyorlardı,"ne yersin,ne giyersin,al parayı git arkadaşlarınla takıl."
Bu yüzden hiç hak vermiyorum annenin keyfine kalmış diyenlere.
Doğurduklarımızı süründürmeye doğurmadık sonuçta.
Elbette sevecekler ilerde,candır kardeştir,fakat ana baba da biraz düşünceli olmalı...
o çocuğun doğmasının kararını sadece anneniz verebilir. siz değil. Babanızda hiç üşengeç değilmiş ayrıca 5. çocuğu yapmış maşallah. Annenizi şimdiden tebrik ederim yaşında da hiçbir sorun yok ayrıca bu yaşlarda evleniyor insanlar iyi bir gelecek kurmak için.Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Konu sahibinin en son takıldığı şey yaş.. Paraları yokmuş, ev ufak ve küf içindeymiş. Anası daha var olan çocuklarıyla adam gibi ilgilenemiyormuş.. Siz içinden 40 yaşı cımbızla çekip çıkarmışsınız..
Ayrıca bişeyi eleştirirken, bedduavari cevap vermek de pek şık olmasa gerek..
emin ol bakacaksın ve en çok ta sen seveceksin benim kendimden 12 yaş küçük kardeşim var annem onu doğurdu bir hafta sonra 2 bacağını birden çaydanlık devrilmesi sonucu yaktı ben okuldan kaçıp kardeşime bakmaya gelirdim. herşeyini annemin gözetiminde ben yapardım annem bir emzirirdi. ayağa kalkması kesinlikle yasaktı ve başka bakacak kimse yoktu. hem evi temizler hem yemek yapar hemde 1 haftalık bebeğe bakardım hemde 12 yaşımda boyum yetmezdi tabure üstünde yemek yapar bulaşık yıkardım boyum yaşıtlarıma göre hep ufaktı. şimdi büyüdüm evlendim hamileyim ilk çocuğuma. o kardeşim şuan 19 yaşında ve sanki benim evladım gibi hissediyorum sanki ona kardeş geliyor. o da beni annemden çok sever. okulda bile veli ismi olarak benim adımı vermiş fırlama.Bakmayı düşünmüyorum benimde geleceğim sorunlarım var
İyi imkanlar şöyle dursun, kızların nefes alacak vakti yoktu.Yarın o pipili büyüyüp evlenince elini hiçbir işe sürmez. Elinin altında bir sürü hizmetçi var nasılsa.
Karısına da aynı şekilde hizmetçi muamelesi yapar, anasının babasının bakıcısı muamelesi yapar.
Evlendiği kadın bunu biraz yontarsa ve "eeh yeter be" derse de anası babası kızların eline kalır.
Peki o zaman akıllanırlar mı? Hayır.
Kızların evine yığılıp utanmadan "oğlum da oğlum" demeye devam ederler.
5 çocuk söz konusuyken yorumlara çok şaşırdım.
İnsan 5 çocuğa nasıl aynı ilgiyi verir, çok zengin değilse nasıl güzel imkanlar sağlar?
İyi, herkes yarınlar yokmuşçasına üresin o zaman. Nasılsa kimseye hesap verme, kimseyi düşünme zorunluluğu yok.
22 yaşındaki kıza "git çalış" demişler bir de. Niye?
Ben 22 yaşında okuyordum ve çalışmıyordum. Bu kız da okuyor.
Anası babası doğum kontrol yöntemlerinden ve mantıktan bihaber diye bu kız neden okurken çalışmak zorunda kalsın?
Neden yaşıtları gezerken, turlara katılırken, sinemaya-tiyatroya giderken, kendilerini geliştirmeye uğraşırken, bu kız anası babası mantıklı seçimler yapamıyor diye 3 kuruşun hesabını yaparak yaşasın?
Bu kız çocuk gürültüsünde ders mi çalışsın, bebek mi bezlesin, işe mi gitsin, ne yapsın?
Kimse bakamayacağı, maddi gücünü eline alana kadar sahip çıkamayacağı çocuğu yapmamalı.
Elalem yurtdışında 18-19 yaşında dünyayı gezsin, kendine bir şeyler katsın; buradakiler bulgur pilavının yanına soğan kırıp ertesi gün kantinde çayın yanına alacağı 3 kuruşluk poğaçanın hesabını yapsın, bir odada 5 kişi yatsın.
Neden?
Çünkü anası babası ürerken kimseye hesap vermek zorunda değil!
Iyyy okurken iğrendim zihniyetten, minicik bebek ya Allah vermiş, size ne oluyor. Bakmazsanız bakmayın. Yarın birgün evlenip gidersiniz o iğrenç bulduğunuz evden. Sanki siz doğduğunuzda kim baktı, anne kendisi bakar.Merhaba herkese, nasıl anlatsam bilmiyorum içimi dökmek için yazıyorum kimseye anlatmadığımdan önerilerinizi bekliyorum, biz 4 kardeşiz ve annem hamile 5. çocuğu olacak ben ve kız kardeşim hiç istemiyoruz çünkü bu yaştan sonra gerek yok diyoruz 4 tane çocuk yeter ve çocuk bakmak çok zor ev küçük 5. kattayız asansör yok ev bana göre iğrenç bu saatten sonra taşınmayız babam çok üşengeç ve büyük ev alıcak kadar parası yok eve nasıl sığıcaz bilmiyorum maddi durum orta annem babamla arasını daha iyi yapmak İçin ve bu aralar etrafında onun yaşında çocuk doğuran çok oldu ondan özgüven geldi ben yanlış buluyorum, ben ve kız kardeşim asla çocuğa bakmıcağımızı baştan söyledik asla asla bakmıcaz ileride torunu gibi duracak (40 yaşında) sizin annenizde bir kaç çoçuktan sonra çocuk doğurdu mu ne yaptınız biz ne yapmalıyız şimdiden bunaldım!
Evet aynısını artık bende düşünüyorum.
Herkes inanılmaz gelişmiş, sosyal devlette zirve ülkelerde..
Biz bir tek buradayız..
Ve daha da hayret edilecek bir durum söylemek istiyorum.
Rossman'ı biliyorsunuzdur. Türkiye'de de var.
Almanya Rossmanda Pampers üst kalite bebek bezi 26 tanesi 3.95 euro. Yani 52 tanesi yaklaşık 8 euro eder.
Pampers premium protection Windeln Gr. 1 (2-5 kg) online kaufen | rossmann.de
Türkiye Rossmanda Pampers üst kalite bebek bezi 50 tanesi 50 tl. O da 67.99 tlden düşmüş.
PRIMA BEBEK BEZI PREMIUM CARE 2 BEDEN MIDI 50 ADET
Önemli Not:Euro ve tlyi atın. Birim olarak olaya bakın. Çünkü oradaki adam euro kazanıp euro harcıyor. Yani euroyu tlye çevirmeyin. Birim olarak ham değerine, sayıya bakın.
Yani biz bir bebek bezine yaklaşık 6 kat fazla para ödüyoruz. Mamalar daha fena.
Mulipa orada 15 euro. Bizde 100 kusur lira. İsteyen Almanya Rossmandan baksın..
Almanya'da çocuk sayısı az, doğum artış hızı sürekli azalıyor. Çok çocuk yapan sayılı ailelerde genelde Türkler ve göçmenler. 3 birim paraya en kalite bez var, 15 birim paraya en kalite mama var. Kadına doğum yapınca 2 yıla yakın ücretli izin hakkı var, sonrasında çalışıyorsa bedava kreş var, çocuk parası var, bedava okullar var, kira yardımı var var da var.
Ve adamlar üremiyor...
Çünkü neden???
Çocuk için maddi teşvik kadar manevi ilgi de lazım.
Bizde de kocanla aran mı limoni patlat bir çocuk..
Millet 40 yaşında mı doğurdu özendin mi patlat bir çocuk..
Çocuk sevesin mi geldi patlat bir çocuk..
Aferin(!)..
Hayaller Almanya, gerçekler neresi belli..
Bu arada belki o annenin arkadaşları yeni evlenip çocuk yaptı. O anne maşallah (!) 18 yaşından beri ürüyor.
O anne acaba hiç düşündü mü mevcuttaki çocuklarımı okutayım onları kurtarayım.
Yok yok.
Bence bu fiyatlar daha da artsın. Umarım bir bez 100 tl olur mama 300 tl olur.
Ben o zaman göreceğim kocamla aram limoni yapayım bir çocukcuları..
Gerçi onlar el kadar bebeğe gelişimini riske atarak pirinç lapası vermeye razı..
Kime anlatıyoruz ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?