Annem tek kalamaz mı?

Evet o 1000 çarpı 36 ama ödediği tarihin asgari ücretine göre

Onu şimdi de ödeyebilirsiniz paranız varsa ya da krediyi şimdi çekip şimdiden ödemeye başlarsınız
Aaa şimdide ödenir mı ki. Peki dedemler yatırıyor ya aylık sgk yı bu parayı ödesek haberleri olur mu ki. Bu sefer sgk yı yatırmazlar

Onu tahmin ettim de şart gibi yazınca şaşırdım. Sanki zorunluluk gibi yazmış konu sahibi. Maaş krediye gittikten sonra bi anlamı yok zaten biriktirsin yada çocuklar yardımcı olsun daha mantıklı geliyor bana kredidense.

Ama gün yetmiyor muhtemelen

Yani 6 yıl daha çalışmak ya da sigorta ödemek yerine kredi ile ödeme yapıp emekli olmak daha cazip

Onlar bana bu sekılde söyledı bende tam bilmiyorum. Ama sgk ya annemı götürüp bı sorucam. Onlar bana öyle olması gerek dedı
Onlara zor geldiği için demişlerdir krediyi onlar ödemeyecek çünkü primi onlar yatırıyor demişsiniz. Maaşı alır krediyi öder babamlarla oturur masrafı olmaz diye düşünüyor teyzeleriniz. Siz dizginleri ele alın azıcık.

Öyle kesinlikle eski konularınızı da biliyorum az çok. Babanız bi halt yiyemez kolay kolay. Siz de yakınınızda küçük bir eve taşırsınız annenizi. Ne güzel olur gezersiniz, turlara gidersiniz anne kız. Hayatını yaşar kadın biraz. Teyzelerinizin kardeşlerinizin ağzını kapatıverin azıcık sesiz kalmamak sert olmak lazım bu konularda.
Ben ne kadar laf söylesem de kız kardesım destek degıl. O zaman ınsallah atanmıs olurum, tabıkı kadını gezdirmek rahat ettirmek ıstıyorum

Onlara zor geldiği için demişlerdir krediyi onlar ödemeyecek çünkü primi onlar yatırıyor demişsiniz. Maaşı alır krediyi öder babamlarla oturur masrafı olmaz diye düşünüyor teyzeleriniz. Siz dizginleri ele alın azıcık.
Kardeşime annemın burda kıra vermek yerine orda kıra vermeden yasaması mantıklı geliyor. Ama kadın ruhsal olarak mutlu olmayacak. 1hafta zor duruyor orda

Ama gün yetmiyor muhtemelen

Yani 6 yıl daha çalışmak ya da sigorta ödemek yerine kredi ile ödeme yapıp emekli olmak daha cazip
Primi teyzeler ödüyor sanırım. O yüzden kredi önerisini şart gibi söylemişler maaş bağlanınca krediyi konu sahibinin annesi öder onlarda prim yatırmaktan kurtulur diye anladım ben. Biraz açıkgözlülük durumu var sanki.

Miras malın üzerine oturunca kazanılmıyor! Dede ya tapuları çocuklarının üzerine verecek yada kendi öldüğü zaman herkese eşit mal kalacak şimdiden mal derdine düşmüş kardesiniz. Teyze kızının isteme sebebi de annenize orada hizmet ettirmek. Çünkü yıllardır annesi hizmetini görmüş dedenin biraz da teyzem baksın kafasında yoksa niye tuttursun evine gel otur diye
Ben bakarım dıyor da bilmiyorum göndermek ıstemıyorum hıc

Primi teyzeler ödüyor sanırım. O yüzden kredi önerisini şart gibi söylemişler maaş bağlanınca krediyi konu sahibinin annesi öder onlarda prim yatırmaktan kurtulur diye anladım ben. Biraz açıkgözlülük durumu var sanki.
Dedemler ödüyor. Ama dedemin maası teyzem cekiyor.teyzemi dedem emeklı yaptı aynı zamanda. Ama o nasıl oldu ödedi mı bılmıyorum.. Anneme şart dedıler

Orası öyle de yani imkan varken kendi borcunu kendi ödemesi makul teyzenin ödemek istemesi de olağan

Devletten kredi çekmek ne demek? Hiç anlamadım, sigortasını dede ödüyormuş zaten. Emekli olması için niye kredi çekiyor. Cidden anlamadım.
Babam da oyle emekli oldu. Gecmise dönük borç ciktigi icin kredi cekmek zorunda kaldi simdi maasindan kesiliyor oluyor yani böyle şeyler. :bicak:

Annem ve babam ayrıldılar. Annem şuan kız kardeşim ile yaşıyor. Kız kardeşim de evlenecek. Ama eşya al, nişan yap 3 yılı bulur gibi. Annemin sskyı dedemler yatırıyor.Dedemlerin eve bu şehre 5 saat uzaklıkta. Orada 3 katlı ev var. En alt katı anneme kalacak. Dedemler yaşıyor. Annem emekli olacak 3 sene sonra ama bankadan kredi çekmesi gerek üzerine. Şimdi kız kardeşim evlenince herkes dedelerin oraya gider, alt katta dedemlerle durur diyor. Kız kardesımde kadın burda tek kalamaz diyor. Annem orayı sevmiyor. Dedemler teyzemler sürekli geçmişi açıp anneme psikolojik baskı yapıyor. Eşim falan arada buraya gelir diyor. Ama annem temelli orada yasamak ıstemıyor. Ama devletten kredi cekınce de kalan para anneme yetmez. Gercı ben destek olurum da yeter mı bılmıyorum. Memlekette ki ev tarla ne zaman kalacak anneme belli degil. Anneme para biriktir ssk dan kalanı ödersin dedim. Şunu merak ediyorum. 3tane evladı buradayken annemın orda yasaması dogru mu. Hemde mutsuz olacak, gıtmek ıstemıyor. Ama buradayken tek kalabilir mı. Nasıl bir çözüm bulabiliriz. Ya da en dogru su sızce hangısı
Kendi evinize yakın bir ev tutabilirsiniz.

Acaba ne kadar cekılor tahmını, ne kadarını devlet kesıyor ki

Devlet falan kesmiyor

Gidip kredi çekiyorsun maaşından o kesiliyor

Bazen bu çevrenin çok etkisindesin gibi geliyor neden cahil teyzenin ağzı ile soruyorsun, okumuş etmiş kızsın

Aç oku her yerde yazıyor bu

Kardeşiniz evleniyor diye neden annenizin adina karar verip kadinin düzenini bozuyor? Esyalari satacağım olayi da cok abes sanki hersey onun, annenizin hic değeri/hatri yok gibi
Gerekirse masrafi az olsun diye daha küçük bir ev tutulur esyalar fazla gelirse o zaman fazlalığı satarsınız. Kardeşiniz ile konusun bahaneleri bosverin önemli olan anneninizin ne istedigi
Sanki cocuk gibi herkes onun adina karar veriyor ama sen ne istiyorsun diye sormuyor uzuldum anneniz adina
Sizin de boyle kaygili olmanizin sebebi bence bu sacma sapan dusunceli aile efradı yüzünden

Back
X