annem :@ :(

evet bende psikolojik bir durumu olduğunu düşünüyorum hatta babam - babaannem de aynı şeyi söylüyor bana, babam sinir hastası olmuş kızım boşver dinlemeyi bilmiyor sen saygılı ol gerisini boşver diyo ama her zaman alttan almayı beceremiyorum işte bende

ayynen bazen uzun uzun düşünüyorum, ve dediğiniz gibi olacağını biliyorum... unutsam bende yaşanmadı saysam diyorum ama olmaz işte insan unutamıyor ki....

ekonomik özgürlüğüm olmadığını da nereden çıkardınız ? ben üç yıldır muhabirlik yapıyorum ve üç yıldır aldığım maaşla karşılıyorum ihtiyaçlarımı babamın evinde olmama rağmen... koca eline bakma durumum yok, şimdi diyeceksiniz ki e çocuğun tayini çıkacak sen ne yapacaksın? bunu da düşündüm polis muhabirliği için sertifika alacağım ve freelance olarak yaptığım bir iş var, reklam metni yazarlığı ypıyorum ajansa o işi de yürüteceğim şarka veya başka bir ile gittiğimizde, kendimi geçindirecek kadar maddi durumum olur yani. yaşamayan bilmez derler ya aynı o hesap benim durumum o yüzden beni anlayışsız ilan etmenizi hoş karşılıyorum.

bu yaşına kadar çekmişsin. evlenip uzaklara gideceksin. artık seni üzecek, kıracak birşey yapamaz. ama sen onu şaşırt. ona karşı daha iyi, hoşgörülü olmaya çalış. triplerine hakaretlerine şakayla, gülümsemeyle karşılık ver. arada bir sarıl, öp. ne kadar kötü huylu da olsa kimse annenin yerini tutamaz. uzaklara gidince bunu daha iyi anlayacaksın. nişanlınla mutluluklar dilerim

O bir anne olabilir ama konu sahibinin yaşadıklarını psikolojisini düşünen yok maalesef..

bana kalırsa annenizin ciddi problemleri var ve sebebi her ne ise sizden çıkartmaya çalışıyor. babanıza karşı da böyle mi?

kimin annesi üzerinize kırtasiyeye yazdırdı,üzerinize bıçak fırlattı? gelen misafirlerin yanında yerden yere vurdu saçlarını döküyor ben topluyorum dedi.

nişanlanacağınız kişi için ben serseri birini beklerdim senden dedi. bu senin öz evladın ya...
sürekli sorun çıkartan insan ne hikmetse maaşa yakın melek görünümüne bürünüyor.

Allah yar ve yardımcınız olsun. Ama herşeyi sevgilinize anlatmayın ve işiniz garanti olsun. yaşınız da küçük. neyse ki babanızdan yana şanslısınız.

bunları sadece sen yaşamadın.bir dönem çocuklar dövülerek yetiştirildi.
baktılar dayakla yatişen çocuklar ,anne babasını ,eşini ,çocuğunu dövüyor.yöntem değiştirildi.
çocuklar başkalarının yanında rencide edildi.eğer hatalarını başkasının yanında söylersek düzelir diye düşündüler
baktılar bu da tutmadı çünkü eleştirilenler eleştirmeyi, asosyalliği, odaya kapanmayı öğrendiler.bu da tutmadı tabi yine yöntem değişti şimdi ki ebeveynler çocuk odaklı ,onları dövmeyen,fikirlerine önem veren,eleştirmeyen,özgüveni yüksek çocuklar
yetiştirmeye çalışıyor.malesef biz son katagori de değiliz.
sana söyleyeceğim tek şey annenin değerini evlenince ve anne olunca anlarsın.
bana da öyle derlerdi inanmazdım.şimdi evliyim anneyim ve onu çoook iyi anlıyorum.
ailenin onay vermediği biriyle evlenenlerin sonu pek iyi olmuyor malesef,istisnalar hariç.
yaşın henüz yirmi çok erken bence bekle yağmurdan kaçıcam derken doluya tutulma.
annenin söylediklerini kulak ardı etmeyin lütfen.

Son düzenleme:
Dha önce bir konu açmıştım da her anne kutsal mıdır diye, olay olmuştu.
Anne diye her şeyi iyi yapıyor, doğru yapıyor, yerinde yapıyor olamaz herhalde.
Annelik yapana kutsal, yapana iyi.
Benim annem de ciddi anlamda büyük sorunlar yaşatmasa da her gün ufak tefek sıkıntılar çıkaran bir kadın. Aslında bence yaptığı sevgi göstermek ve korumak değil, yönetmek. İstedikleri de olmayınca hayattan bezdiriyor. Ben de evleneceğim günü iple çekiyorum. Bu anneyi eşe değişmek değil artık kendi yuvanı kurmak, kendi kurallarını koymak, sevdiğin insanla bir hayatı paylaşmak demek. Ayrıca eminim ki ayrılınca özlenir, daha kıymetli olunur. Dip dibe olup kavga etmektense senede 1 kere görüp özlemek daha iyidir bence.
Annen için ise yapacak bir şey yok. Huylu huyundan vazgeçmez nasıl olsa.

heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!

ne demek ne olursa olsun anne! doğurmakla anne olunmuyor. doğurdu diye de her anne kutsal olacak diye bir şey yok. 2 aylık bebeğini bırakıp tatile giden anne de mi çok kutsal? ne olursa olsun anne diyelim ona da. anne olması her işkenceyi yapabileceği anlamına gelmez. kimse durup dururken annesinden nefret etmez.

allah yardımcın olsun canım. olgunlukla devam et. zamanla her şey yoluna girer inşallah. mutlu olacağına inanıyorsan kimseyi dinleme. sadece fikirlerine güvendiğin insanları dinle. umarım güzel bir evliliğin olur.

bende aynı fikirdeyim ben durduk yere sırt çevirmiyorum yani forumda anlaşıldığı gibi sırt çevirmiyorum sadece kendi kanatlarımla daha özgür uçmak istiyorum o kadar beni anladınız....

Ne olursa olsun o anne diyenler;

2 aylık çocuğu 9 gün evde bırakan da anneydi, oğlunu öldürüp Müge Anlı'da katilini arayan da yine anneydi. Anne ne olursa olsun kutsal değildir. Anne eğer anneliğini yapıyorsa kutsaldır.

Anne kutsaldır ona birşey diyemezsin diyenlerin anneleri onlara bıçak fırlatsın, üzerlerine borç yazdırsın da görelim bakalım ne yapacaklar.

Konu sahibi ben sana hak verdim ben senin yerinde olsam maaşımı aldığım an param yetiyorsa evimi ayırırdım. O annedir kutsaldır vs. diyip ezdirme kendini.

teşekkür ederim en çok zoruma giden ne olmuştu biliyo musunuz bir kavgamızda "seni sevgilinin ailesine anlatayım da bakalım seni almak isteyecekler mi" dedi... bunu neden dedin diye babam sorduğunda bunun lisedeykende sevgilileri oluyo diye cevap verdi. yani güvenip hiç bir şeyi anlatmayacakmışım onu anladım ben

Sevgili merrayy ne demek istediğin gayet açık da bazı insanlar anlamamakta diretmiş bence.Annen olabilir sende bellki saygılı aklı başında bir genç kızsın anne diye eziyet etme hakkı yok küçük düşürmeye hakkı yok.Sadece bir büyüğün olarak erkek arkadaşını ve onun ailesini iyice ölç tart yağmurdan kaçıp doluya tutulma derim.Onun dışında kimsenin sana biçtiği hayatı değil kendi hayatını yaşa

annenizin sizinle ne alıp veremediği var Allah aşkına

bence sevdiğine de söylemelisin annenle aranızdaki yaşananları belli olmaz hiçbişey.. yani ne bileyim annenin davranışları tuhaf geldi ama o ne yaparsa yapsın annen....

Ohooooo kimlerle nelerle kıyaslamaya girilmiş.Nerdeyse anneni potansiyel katil ilan edecek kadar kıyaslamalar yapılmış.
Güzelim,yaşın 20 olduğu için ve sadece o yaşın verdiği duygularla kendi pencerenden anlattığın için çokta haklı bulamayacağım seni.Ben de 20 yaşımda,yaşıma göre kendimi çok olgun sanırdım.Her o yaşta olanın öyle sandığı gibi.Gerçi benim sırtımda çok büyük yükler vardı evet biraz yaşımdan olgun olmak zorundaydım.O zamnalr en büyük derdim canım,biricik,şimdi rahmetli olan sevgili annemdi.Boşanmış bir ailenin çocuğuydum ve annem bütün stresini sıkıntısını bende çıkarırdı anlaşamazdık.Ama zaman geçtikçe,yaş aldıkça benim de haksız olduğum cahilce davrandığım taraflarımı gördüm.Annem öyle görmüş öyle devam etmiş,yaşadıkları da az buz değildi.Keşke onun çıkışlarını daha sakin karşılayabilseydim.

Bugün burda yorum yapıp anneni eleştirenlere teşekkürler ediyorsun ya hani,nişanlında seni anlayışla karşılıyor ya hani,yarın ayağına kıymık batsa,annenin yüreği yanar.Önce annen koşar.Sen çocuğunu öldüren,ölüme terkeden psikolojik manyaklarla,sadece kuşak çatışması yaşadığın anneni kıyaslama bile.Ne diyim sana şimdi.Haklısın canım.20 yaşında kendini keşfedememiş yaştayken,evleneceğin insanı keşfetmiş kabul edelim git bu yaşta evlen anneni çekme mi diyeyim.Yaşınla birlikte,isteklerin düşüncelerin evlilikten beklentilerin bile değişecek.Bugün seni 9 ay karnında taşımış sütünü vermiş annenin lafını kabul edemezken,yarın elin oğlu en ufak birşey dediğinde yıkılacaksın.İlk desteği ailenden bekleyeceksin.Anene karşı sen biraz alttan al ve sabırlı davran.Dua et,aranızdaki muhabbetin artması için.Tek derdin anne kız çatışması olsun.

her anne kusursuz olacak diye bir kural yok maalesef annen seni çok yıpratmış olabilir inanırım sevmekten asla vazgeçmezsin tabi ki
Bi arkadaşım var annesiyle okadar kavga ederki yaş oldu 27 ama annesi maalesef ona üvey evladı gibi davranıyor seni anlayabiliyorum
Eğer sevdiğinden eminsen nişan süresini uzatma derim çünkü annen belki elinde olmadan huzursuzluk çıkarabilir
Böylelikle hem huzurun kaçmaz hem de annenle daha kötü olmazsın

Her insanin kendine gore derdi vardir. Evet su an merrayy annesi hakkinda cani skntili. Burda paylasmis. Kiz kendini olgun goruyor. Bencede oyle. İlla maddi sknti mi olmali. İlla annesi rahmetli mi olmali. (Bu arada sizin annenizi Allah rahmet eylesin) Bende 20 yasindayim bende 4 senedir annesizim.. Bende annemle kavga ederdim kizardim ederdim. Ayni sekilde annem ama benim annem hic bi zaman bicak firlatmadi bana. Elini kaldirmadi. Benim ustume borc yapmadi. Haa paramiz olmadigi zamanlar olurdu bi istegim olurdu onu alamazdik o ayri. Yani benden kesmezdi ama anlatirdi. Ustume borc yapmazdi. Yasadiklarindan dolayi annemin piskolojisi cok mu iyidi. Hayir degildi ama bence konu sahibi arkadasimizin annesi bayagi rahatsiz ki babasi ve babaanneside bunlari soyluyormus.
Yinede arani iyi tut derim annenle cunku cidden degerini sonradan anliyor insan. Bazen alttan almak zor anliyorum. Ama soyle dusun; annenin agzina laf verme. Yani firsat verme. O kendi kendine soylensin. Onu her anne yapar zaten.

canım... nasıl ki 2 aylık bebeğini ölüme terk eden annenin psikolojisi bozuksa senin annenin de öyle bence. anne olan bu dediklerini yapmaz,yapamaz.

sen sabir ver ya rab, hayirli evlat ver..

evlen git de o sevmedigin anneni mumla ara,sana haktir bu:)
olgunmus peh,armutlarda olgun!!

seviyeli yorum yapın lütfen. bence de annenin de hayırlısı olmalı. size bir sorum var.
-sizin anneniz bıçak fırlattı mı
-evleneceğiniz adamın ailesine geçmişte görüşmüş olduğunuz erkek arkadaşlarınızı anlatıp sizi istemeyeceklerini söyledi mi
-üzerinize borç yaptı mı
-harçlığınızı elinizden aldı mı
-evde kaybettiğini söylediği bir eşyayı bir saat deli gibi bağıra çağıra arayıp sonra sizin dolabınıza koydu mu ve siz koyarken onu tesadüfen gördünüz mü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…