Burda arkadas annemden biktim artik evlenip ondan kurtulmak istiyorum gibi seyler yazmamis farkindaysaniz. Kiz annesi niye boyle yapiyor diye dusunup uzuluyor belli ki. Annedir ne olursa olsun burda haklisiniz ama pardoda lisede kizinin ustune borc yapmak nedir. Ya bicak firlatmak? Kucuk cocugun harcligini elinden almak? Bence burda anne biraz psikolojik olarak rahatsiz (konu sahibi sakin alinma deli fln demiyorum diyemem sonucta bir anne saygim var ama o hareketler normal degil diye soyluyorum)
Bencede anneni fazla ciddiye alma. Bak Allahtan babanda farkinda durumun ve seni anliyor. Erkek arkadasinlada az cok biseyler paylasiyormussun o da destek oluyordur sana. Allah sabir versin yinede..
canım yeryüzündeki insanların %95'inin anneleri gayet normal anne gibi anne oldukları için burda seni kolay kolay kimse anlayamaz.
çünkü çoğu bu tür şeyler yaşamamıştır.
benim de annemle hiçbi zaman normal ilişkilerim olmadı bu yüzden seni anlıyorum.
benim annem de en ufak tartışmamızda bana ağzına gelen hakareti küfürü sayardı hep bana benden ne kadar nefret ettiğini anlatırdı.
üstüme kaç kere bıçakla yürüdü falan çok kincidir beni gerçekten sevmezdi
evimizde hiç huzur yoktu bu yüzden o evden kurtulmak için erken evlendim
evlenmeme 2 ay kaladan itibaren çok değişti insan oldu
ama ne fark eder bütün hayatımı mahvetmiş
şimdi de iki güne bi arar seni çok özledim der
e keşke böyle olaydın da evlenmeseydim derim içimden
geçmiş olsun
kimsenin engel olmasına izin verme evliliğine
evlenince bilinir kıymetin ama ne işe yarar tabi
ne mutlu sana ki hayat uzune gulmuş sen maddı manevı huzura erdın peki bu kızıcağıza boyle yorum yaparsan bu kız kaçiş olarak nışanlısına yönlendırmış oluyorsun peki adam polis meslek geregi çok az evde olacaktir.evlenince de kaynanasıyla kalacaksa orda mutlu olacakmı?kaç uzaklaraş dıyorsun ekonomik özgurluğu yok eşin eline bakacak huzur bulacak mıı? yok canım şuan genç bazı şeyler anlamaması normal.annesiyle anlaşamıyor çunku onu anlayamıyor hepsi bu.Zor bir durum annesi de yalnız kalmak istemıyor yalnız yaşamak çok zor.Biz nedenle kötü olsak bile evlatlarımıza en ıyı şeyler vermek isteriz.Annesi bunu demek istiyor uzaklara göturur kızımı diye durmadan tahini çıkacak adamın şehir değiştir filan....ama kız anlamıyor...
Duyan da kız annesiyle iletişimi kesmiş, koşa koşa çocuğun peşinden gitmiş falan sanır..
Allah Allah ya..
Ne kadar yüklenmişsiniz kıza..
heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!
Dha önce bir konu açmıştım da her anne kutsal mıdır diye, olay olmuştu.
Anne diye her şeyi iyi yapıyor, doğru yapıyor, yerinde yapıyor olamaz herhalde.
Annelik yapana kutsal, yapana iyi.
Benim annem de ciddi anlamda büyük sorunlar yaşatmasa da her gün ufak tefek sıkıntılar çıkaran bir kadın. Aslında bence yaptığı sevgi göstermek ve korumak değil, yönetmek. İstedikleri de olmayınca hayattan bezdiriyor. Ben de evleneceğim günü iple çekiyorum. Bu anneyi eşe değişmek değil artık kendi yuvanı kurmak, kendi kurallarını koymak, sevdiğin insanla bir hayatı paylaşmak demek. Ayrıca eminim ki ayrılınca özlenir, daha kıymetli olunur. Dip dibe olup kavga etmektense senede 1 kere görüp özlemek daha iyidir bence.
Annen için ise yapacak bir şey yok. Huylu huyundan vazgeçmez nasıl olsa.
Ne olursa olsun o anne diyenler;
2 aylık çocuğu 9 gün evde bırakan da anneydi, oğlunu öldürüp Müge Anlı'da katilini arayan da yine anneydi. Anne ne olursa olsun kutsal değildir. Anne eğer anneliğini yapıyorsa kutsaldır.
Anne kutsaldır ona birşey diyemezsin diyenlerin anneleri onlara bıçak fırlatsın, üzerlerine borç yazdırsın da görelim bakalım ne yapacaklar.
Konu sahibi ben sana hak verdim ben senin yerinde olsam maaşımı aldığım an param yetiyorsa evimi ayırırdım. O annedir kutsaldır vs. diyip ezdirme kendini.
her anne kusursuz olacak diye bir kural yok maalesef annen seni çok yıpratmış olabilir inanırım sevmekten asla vazgeçmezsin tabi kişimdi anneden yakınılır mı diyeceksiniz ama yakınılıyor maalesef...
yıllardır ne çektiğimi bir ben bir allah biliyoruz. okul yıllarından beri bu böyle, benim her yaptığım olay her yaptığım hata, bana yapmadığı da kalmadı, size anlatmak istedim.
liseye giderken kırtasiye - tuhafiye olan bir dükkan vardı oraya borç yazdırıp benim üstüme mi atmadı, erkek arkadaşım olduğunda bana küfür etmediği mi kalmadı, bıçak mı fırlatmadı, gittiği yerleri asla söylemezdi, halamın kızının çeyiz ütüsüne dahi götürmedi beni görüp özenirmişim bahanesi bu oldu, herkesin yanında mutlaka bir kötü yanımı bulup anlatır yani dağınık - saçları dökülüyo saç kılını bile ben topluyorum bunun diye, staj + okul günlerinde haftada 25 30 lira harcıyordum, yemek - yol derken bunun için yemediğim laf mı kalmadı... yani daha ne sayayım işte bir sürü bir sürü( / AH BENİM ÇİLELİ BAŞIM /
tek maaş zamanım yaklaştığında bir güler yüzlü bir iyi olur, ilk okula giderken de elimden harçlığımı alırdı zaten neyse... maaş günüme iki üç gün kala arar her öğlen verdiler mi yattı mı diye
inanın çok soğudum yani nasıl anlatayım, bir daha yüzünü dahi görmek istemeyecek kadar. sizce haksız mıyım?
şimdi nişanlanmak istediğim gence taktı. kendisi polis, o çocuk polis seni uzaklara götürecek ben burda kimle uğraşcam, kimle kavga edeceğim deyip duruyor. babamın yanına gidip o çocuğun aldığı maaşla geçinemezler, uzağa giderler kızı kandırırlar diyo, ayırmak için çok çabaladı ama başaramayacağını anlıyo, bayram boyunca ağlayıp durdu her fırsatta bu kız hain beni bırakıp gidebiliyo beni özlemeyecek ne hainmiş diye. bir de nişanlımın kilolu olmasına taktı. yok o seni bulmuş, sen bıraksan ortada kalır, kendine daha iyisini bul bilmem ne gibi laflar...((((
düğün olsun diye gün sayıyorum, nolur dayanmama yardımcı olacak, baş etmemi kolaylaştıracak bir şeyler söyleyin, akıl verin.
daha yirmi yaşındayım ama benle konuşan herkes otuz yaşında gibi olgunsun ağırbaşlısın der, düşüncelerin çok büyük yaşından der belki bu yaşadıklarımdan dolayıdır...
Ohooooo kimlerle nelerle kıyaslamaya girilmiş.Nerdeyse anneni potansiyel katil ilan edecek kadar kıyaslamalar yapılmış.
Güzelim,yaşın 20 olduğu için ve sadece o yaşın verdiği duygularla kendi pencerenden anlattığın için çokta haklı bulamayacağım seni.Ben de 20 yaşımda,yaşıma göre kendimi çok olgun sanırdım.Her o yaşta olanın öyle sandığı gibi.Gerçi benim sırtımda çok büyük yükler vardı evet biraz yaşımdan olgun olmak zorundaydım.O zamnalr en büyük derdim canım,biricik,şimdi rahmetli olan sevgili annemdi.Boşanmış bir ailenin çocuğuydum ve annem bütün stresini sıkıntısını bende çıkarırdı anlaşamazdık.Ama zaman geçtikçe,yaş aldıkça benim de haksız olduğum cahilce davrandığım taraflarımı gördüm.Annem öyle görmüş öyle devam etmiş,yaşadıkları da az buz değildi.Keşke onun çıkışlarını daha sakin karşılayabilseydim.
Bugün burda yorum yapıp anneni eleştirenlere teşekkürler ediyorsun ya hani,nişanlında seni anlayışla karşılıyor ya hani,yarın ayağına kıymık batsa,annenin yüreği yanar.Önce annen koşar.Sen çocuğunu öldüren,ölüme terkeden psikolojik manyaklarla,sadece kuşak çatışması yaşadığın anneni kıyaslama bile.Ne diyim sana şimdi.Haklısın canım.20 yaşında kendini keşfedememiş yaştayken,evleneceğin insanı keşfetmiş kabul edelim git bu yaşta evlen anneni çekme mi diyeyim.Yaşınla birlikte,isteklerin düşüncelerin evlilikten beklentilerin bile değişecek.Bugün seni 9 ay karnında taşımış sütünü vermiş annenin lafını kabul edemezken,yarın elin oğlu en ufak birşey dediğinde yıkılacaksın.İlk desteği ailenden bekleyeceksin.Anene karşı sen biraz alttan al ve sabırlı davran.Dua et,aranızdaki muhabbetin artması için.Tek derdin anne kız çatışması olsun.
sen sabir ver ya rab, hayirli evlat ver..
evlen git de o sevmedigin anneni mumla ara,sana haktir bu:)
olgunmus peh,armutlarda olgun!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?