annem :@ :(

sheldonnn

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
58
0
286
Ankara
şimdi anneden yakınılır mı diyeceksiniz ama yakınılıyor maalesef...
yıllardır ne çektiğimi bir ben bir allah biliyoruz. okul yıllarından beri bu böyle, benim her yaptığım olay her yaptığım hata, bana yapmadığı da kalmadı, size anlatmak istedim.
liseye giderken kırtasiye - tuhafiye olan bir dükkan vardı oraya borç yazdırıp benim üstüme mi atmadı, erkek arkadaşım olduğunda bana küfür etmediği mi kalmadı, bıçak mı fırlatmadı, gittiği yerleri asla söylemezdi, halamın kızının çeyiz ütüsüne dahi götürmedi beni görüp özenirmişim bahanesi bu oldu, herkesin yanında mutlaka bir kötü yanımı bulup anlatır yani dağınık - saçları dökülüyo saç kılını bile ben topluyorum bunun diye, staj + okul günlerinde haftada 25 30 lira harcıyordum, yemek - yol derken bunun için yemediğim laf mı kalmadı... yani daha ne sayayım işte bir sürü bir sürü ( / AH BENİM ÇİLELİ BAŞIM /

tek maaş zamanım yaklaştığında bir güler yüzlü bir iyi olur, ilk okula giderken de elimden harçlığımı alırdı zaten neyse... maaş günüme iki üç gün kala arar her öğlen verdiler mi yattı mı diye

inanın çok soğudum yani nasıl anlatayım, bir daha yüzünü dahi görmek istemeyecek kadar. sizce haksız mıyım?

şimdi nişanlanmak istediğim gence taktı. kendisi polis, o çocuk polis seni uzaklara götürecek ben burda kimle uğraşcam, kimle kavga edeceğim deyip duruyor. babamın yanına gidip o çocuğun aldığı maaşla geçinemezler, uzağa giderler kızı kandırırlar diyo, ayırmak için çok çabaladı ama başaramayacağını anlıyo, bayram boyunca ağlayıp durdu her fırsatta bu kız hain beni bırakıp gidebiliyo beni özlemeyecek ne hainmiş diye. bir de nişanlımın kilolu olmasına taktı. yok o seni bulmuş, sen bıraksan ortada kalır, kendine daha iyisini bul bilmem ne gibi laflar... ((((

düğün olsun diye gün sayıyorum, nolur dayanmama yardımcı olacak, baş etmemi kolaylaştıracak bir şeyler söyleyin, akıl verin.

daha yirmi yaşındayım ama benle konuşan herkes otuz yaşında gibi olgunsun ağırbaşlısın der, düşüncelerin çok büyük yaşından der belki bu yaşadıklarımdan dolayıdır...

heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!

Seni çok sevmeseydi düğünün için o gün sayardı ve bu kadar üzülmezdi...Annen seni çok seviyor

canım bende hatta çoğu kızlarda vardır aynı anne sorunları benm konularıma bakarsan anlarsın ailemden yana sıkıntılarımı ama ben resti çektim çünkü ben nişanlımla mutluyum kimseye kulak asma annen bile olsa ama annenede sırt çevirme arayı bulmak zor oluyo ama ne olursa olsun anne.en zor günün olur yanında olmak ister.benim nişanlım başka şehirli başka şehre kız vermeyiz dediler benim için şehir değiştirip yaşadığım şehre taşındı ailesi ile . bakma sen annenin böyle şikayetçi davrandığını bi burnun kanasa ilk koşmak isteyen annen olur şimdi böle nefretle bakar gibi görürsün ama inan annelermizi bizim iyiliğimizi düşünüyo ve ailelere kız çocuğunu paylaşmak ağır geliyo o yüzden böyle davranıyo sana.ne derse desin he de geç ama sevgininde arkasında dur.

Bence haklisin.
Anneyse anne gibi davranacak. Ben sadece anne diye ruh hastasi insanlarin kahrini cekmeye karsiyim. Lisedeki cocugunun ustune borc yapmak ne kadar tuhaf. Peki bicak firlatmak nedir kardesim? Amac ne olabilir bunda? Aman annedir diye herseye yarabbi sukur cekemem valla.

Annen masallah inkar da etmiyor, acik acik kimle ugrasacam, kimle kavga cikarcam diye soyluyor, bunu da ilk duydum. Genelde inkar ederler de.

Yani annenden uzaklasmak istemekte cok haklisin, psikolojine zarar. Ama dusundugum, yasin 20'ymis, bir meslegin var mi, ayaklarinin ustunde durabiliyor musun ki uzaklara gitmeye cekinmiyorsun, o var. Kimseye guvenip de kendini de yakma. Yagmurdan kacarken doluya tutulmayasin sonra.

Bir de baban nasil? O daha iyi mi?
Anneni duymazdan gel, idare et, nasilsa sonsuza kadar birlikte yasamayacaksiniz. Sallama hakaretlerini, kavgalarini.

aynen içimi okumuşsunuz, ben anadolu iletişim meslek lisesi radyo tv mezunuyum, bölümle alakalı sertifikalarım falan da var işte, üç senedir muhabirlik yapıyorum. tabi ki evlenip koca eline bakmayı planlamıyorum :) açıktanda sosyal hizmetleri bitirmekteyim. napacağımı şaşırdım valla, şu an nişanlanmayı planladığım erkek arkadaşımda bunaldığımın farkında o da kısmen biliyo olayları, hepsi de anlatılmıyo tabii ona, o da şaşırdı kaldı... erkek arkadaşımla ilk tanıştığında yorumu senin bu kadar efendi bir çocukla görüşeceğini tahmin etmezdim, serseri birini bekliyodum dedi.. anlamadım gitti benle alıp veremediği nedir... hep çıkar ilişkisi var, babam iyidir allahtan, sevdiğinle mutlu ol duymazdan gelmeye çalış deyip duruyor o da ama insanın aklına takılıyor işte

Ohoo babanla aran iyiyse ne takiyorsun? Babanin destegi yeterince kuvvetli bir destek zaten. Birak annen kendi kendine etsin kavgasini. He de gec.

Anneniz bu güzel günlerinizi size zehir ediyor aam olsun yine de annedir o.
Madem sayılı zamanınınız var. Elinizden geldiğince sabretmeye ılımlı olmaya çalışın.
Bence siz annenizi çok seviyorsunuz.
Onun için üzülebiliyorsunuz.
Sadece kızgınlıklar var.
Evlenip gittiğinizde daha huzurlu olabilmek için sabırlı olun.
Ve ev içinde olanları özellikle annenizin yaptıklarını nişanlınıza mümkün mertebe yansıtmayın.

annenizin hic iyi yanlari yok mu ?
her anne iyidir diyemiyorum ben
cunku gercekten annelik vasfini haketmeyen cok kadin var
ama sizin anneniz belki iyidir bilemiyorum
belki sz herseyi yanlis anliyorsunuz
olamaz mi ?

Bence de tuhaf, anneyse anne gibi davranacak, sevdiğini hissettirecek. Muhtemelen bomboş bir hayatı olan bir şahış, siz de uzaklara giderseniz, kiminle uğraşacam, neyle vakit geçiricem diye kendini düşünmekte. 30'lu yaşlarını geçtiği halde kızlarını evden göndermek istemeyen anneler biliyorum; benimle kim ilgilenecek diye. Bencil insan bencildir o kadar, anne baba olmaları bunu haklı çıkarmıyor.

Yoluna bak arkadaşım, stres de yapma. Zaman dediğin çok da kolay akıp geçiyor, göreceksin. Sana tek tavsiyem, evleneceğin kişiyi iyi tanı, varsa kusurları, olmazları, görmezden gelme. Sen de çok gençsin, doğru insan olduğuna emin olmadan böyle bir adım atma. Sadece ailesinden uzaklaşmak için yanlış evlilikler yapan çok insan tanıyorum malesef; böyle olmasın inşallah. Huzur, sevgi, şevkat dolu bir yuva diliyorum sana :)

Bir de kesinlikle anneyle yaşadıklarınız, erkek arkadaşınıza yansıtmayın derim. Ne olursa olsun annenizi ona kötülemeyin.

Son düzenleme:
Huzurlu olmak için o anneden uzak yaşican. Bırak uzaktan seni özlesin. Arada gidersin gönlünü yaparsın. O kadar yani. Yoksa çok zor.

Ben hiç anlaşamıyodum annemle de babamla da ya. Şu an evliyim başka şehirdeyim. Çok şükür. :)

Bizimkiler de benim her şeyimi eleştirir. Çok iyi bi üniversiteden mezun oldum . mühendisim. doktoramı yapıyorum. Babam hiçbir şeyimi begenmez. Annem eşimi kötüler durur. Ben para kazanamıyomuşum. Benim kadar okumayanlar bile kendi şirketlerini paraya para demiyomuş. Yok çalıştıgım şirket kötüymüş. Yok durduk yerde arar sana bankada iş buldum. Mühendis arıyolarmış. çabuk gel görüşmeye çagırıyolar. Bankada çalışmak istesem ben başvururdum babacım diyorum sakince. Bana agzına gelen hakareti yapıyor. Ne kendi şirketim olsun istiyorum ne de deli gibi para kazanmak istiyorum. Maaşım bana yetiyo. Eğitimime devam ediyor olmak bi yandan beni çok mutlu ediyo. desem de anlayan yok :) Bilmiyorum ya başka ailenin çocugu olsam el üstünde tutarlardı beni. Benim verdiğim her fikir aptalca. Ben hiçbir şey bilmem. Ben anca okula gidip ders dinlemeyi bilirmişim. Ben kendi kendime karar verip bişey alamam. Annem eşimin memeleketini ailesini akrabalarını eleştirir. Benim buldugum adam o kadar olurmuş. Eşimin annesini ben bile bayramdan bayrama görüyorum. kadıncagızın da bi kötülügünü görmş değilim melek gibi kadın. Anneme dert old. O kadın kesn sana böyle der şöyle der.

Uzak bile olsan huzurunu kaçırmayı başarıyolar nitekim. ama çok daha huzurluyum böyle.

Anne baba diye dır dır çekmek zorunda değiliz. Yaşlandıkları zaman elbette başımızın üstünde yerleri var biz bakıcaz onlara. Ama en güzel çagımı onların dırdırlarını dinleyerek geçirdim. Özgüven sıfırın altına indi eleştri dinlemekten. Şu an sessiz sakin hep hata yapmaktan insanların beni eleştrmesinden tırsan bi insansam evet babamın sayesindedir.

annem de babam da iyi insanlar. Birbirimizi tabi ki seviyoruz. Onların yoklugu beni kahreder. Ama ebeveyn olmak ayrı bir kavram. Bunu öğrenemeden evlat sahibi olmuşlar. Yapacak tek şey kendimizi biraz uzaklaştırmak yani..

annemi du$unup agliyordumki bu konuyu gordum
sana sadece bi$ey soracagim

$imdi gozlerini kapat ve ( Allah korusun) babayin seni aradigini du$un, annenin fenala$tigini soyluyor hastanede diyor,ko$uyorsun doktora ve yakinlarina haber versin diyor,yarina çikmayacak diyorlar ..
uzulurmusun uzulmezmisin?

elin oglu için sana 20 yil annelik etmi$ birini nasil silersiniz
o bi anne, hiç bi$ey yapmasa 9 ay seni karninda ta$imi$ .. yuruyene kadarda kucagina, hatta yurudkden sonrada sen $imardiginda yine kucaginda ta$idi ..

dediklerimi du$ununce neler hissetgini çok merak ediyorum gerçekten ..
belliki sevgiisni gostermeyi bilmiyor , yoksa sen gideceksin diye uzulmezdi ...

Allah korusun annelerin hakkı ödenmez elbette ki.
Ama o annesini biri için silmiyor.
Annesinin davranışları da anne davranışı gibi değil ki.
Ben de bir anneyim.
Annesini çok seven bir evlat ayrıca.
Annenin hakkı oludğu kadar evladın da hakkı var.
Sevgiye.

ah ah caım beniim çok bunalmışsın.şuan gençsın daha bazı şeyler anlayamıyorsun ama şunu unutma insan olgunlaştıkça annesinin kıymetını daha ıyı anlıyor hele ki sende evlenip anne olunca anlarsın benin demek istediklerimi.evlenmek kaçış olarak görme çok hata.insan evlenıyor koca uğruna ailesını silen bile var ama gün geliyor ve bu cok güvendığı eş bile hayal kırığına uğratabiliyor.anneden başka seni seven senin için ağlayan hiç kimse olmaz!!!!geresi yalan.evlenince zamanla bunu anlarsın ama şuan sana tavsiyem sakın onu kırma kötü bir laf söyleme tamammı canım.evlilik çok sorunluk isteyen bir şey çok mutluluk verıcı aynı zamanda cok zor bir şey..annenle anlaşamıyorsun peki ya kayınanan o daha da zor bir şey..sakın annenin kalbini kırma.tekrar söylıyorum canım ANNENDEN BAŞKASI ASLA VE ASLA SENİ İÇTEN SEVMEYECEK.ufacık hata yap ne sözlün neden arkadaşın nede eş kalır yanında ama annenin kalbini kırsan bile seni bırak gitmeyecek!!!! bunu düşünmeni isterim.

heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!

Burda arkadas annemden biktim artik evlenip ondan kurtulmak istiyorum gibi seyler yazmamis farkindaysaniz. Kiz annesi niye boyle yapiyor diye dusunup uzuluyor belli ki. Annedir ne olursa olsun burda haklisiniz ama pardoda lisede kizinin ustune borc yapmak nedir. Ya bicak firlatmak? Kucuk cocugun harcligini elinden almak? Bence burda anne biraz psikolojik olarak rahatsiz (konu sahibi sakin alinma deli fln demiyorum diyemem sonucta bir anne saygim var ama o hareketler normal degil diye soyluyorum)

Bencede anneni fazla ciddiye alma. Bak Allahtan babanda farkinda durumun ve seni anliyor. Erkek arkadasinlada az cok biseyler paylasiyormussun o da destek oluyordur sana. Allah sabir versin yinede..

canım yeryüzündeki insanların %95'inin anneleri gayet normal anne gibi anne oldukları için burda seni kolay kolay kimse anlayamaz.
çünkü çoğu bu tür şeyler yaşamamıştır.
benim de annemle hiçbi zaman normal ilişkilerim olmadı bu yüzden seni anlıyorum.
benim annem de en ufak tartışmamızda bana ağzına gelen hakareti küfürü sayardı hep bana benden ne kadar nefret ettiğini anlatırdı.
üstüme kaç kere bıçakla yürüdü falan çok kincidir beni gerçekten sevmezdi
evimizde hiç huzur yoktu bu yüzden o evden kurtulmak için erken evlendim
evlenmeme 2 ay kaladan itibaren çok değişti insan oldu
ama ne fark eder bütün hayatımı mahvetmiş
şimdi de iki güne bi arar seni çok özledim der
e keşke böyle olaydın da evlenmeseydim derim içimden
geçmiş olsun
kimsenin engel olmasına izin verme evliliğine
evlenince bilinir kıymetin ama ne işe yarar tabi

Son düzenleme:

ne mutlu sana ki hayat uzune gulmuş sen maddı manevı huzura erdın peki bu kızıcağıza boyle yorum yaparsan bu kız kaçiş olarak nışanlısına yönlendırmış oluyorsun peki adam polis meslek geregi çok az evde olacaktir.evlenince de kaynanasıyla kalacaksa orda mutlu olacakmı?kaç uzaklaraş dıyorsun ekonomik özgurluğu yok eşin eline bakacak huzur bulacak mıı? yok canım şuan genç bazı şeyler anlamaması normal.annesiyle anlaşamıyor çunku onu anlayamıyor hepsi bu.Zor bir durum annesi de yalnız kalmak istemıyor yalnız yaşamak çok zor.Biz nedenle kötü olsak bile evlatlarımıza en ıyı şeyler vermek isteriz.Annesi bunu demek istiyor uzaklara göturur kızımı diye durmadan tahini çıkacak adamın şehir değiştir filan....ama kız anlamıyor...

Duyan da kız annesiyle iletişimi kesmiş, koşa koşa çocuğun peşinden gitmiş falan sanır..
Allah Allah ya..
Ne kadar yüklenmişsiniz kıza..

Son düzenleme:

Çok haklısın canım. O anlamda da bir şeyler söylemem gerekirdi.

Benim evden uzaklaşmam zaten üniversite ile oldu. Kimseye ümit bağlamadım.. Ama aile evlendiğin zaman tam olarak anlıyor o eve dönmeyeceğini... O zaman kıymet bilmeye başlıyorlar. Siz de annesiniz herhalde, çocuklarınızla ya da annenizle güzel bi diyalogunuz var belki de. O yüzden böyle annen seni her durumda sever gibi yorum yapıyorsunuz. Ama gerçekten çok zor bunları çekmek de. Yaşayan bilir. huzursuz mutsuz bir çocuk olarak büyümek... Ve 25 yaşında hala bunları zaman zaman çekmek...

Ben açıkçası evlenince de çalışacagını düşünerek yazdım. Çalışmama gibi bir seçenek görmüyorum kadın için. Hele ki bu yaşta. Çocuk falan da yokken.. Ayrıca evlilik kaçış değildir. Evliliğin kötü gittiğinde annenin evine dönüldüğünde çok daha kötü şeylerle karşılaşabilirsin..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…