şimdi anneden yakınılır mı diyeceksiniz ama yakınılıyor maalesef...
yıllardır ne çektiğimi bir ben bir allah biliyoruz. okul yıllarından beri bu böyle, benim her yaptığım olay her yaptığım hata, bana yapmadığı da kalmadı, size anlatmak istedim.
liseye giderken kırtasiye - tuhafiye olan bir dükkan vardı oraya borç yazdırıp benim üstüme mi atmadı, erkek arkadaşım olduğunda bana küfür etmediği mi kalmadı, bıçak mı fırlatmadı, gittiği yerleri asla söylemezdi, halamın kızının çeyiz ütüsüne dahi götürmedi beni görüp özenirmişim bahanesi bu oldu, herkesin yanında mutlaka bir kötü yanımı bulup anlatır yani dağınık - saçları dökülüyo saç kılını bile ben topluyorum bunun diye, staj + okul günlerinde haftada 25 30 lira harcıyordum, yemek - yol derken bunun için yemediğim laf mı kalmadı... yani daha ne sayayım işte bir sürü bir sürü( / AH BENİM ÇİLELİ BAŞIM /
tek maaş zamanım yaklaştığında bir güler yüzlü bir iyi olur, ilk okula giderken de elimden harçlığımı alırdı zaten neyse... maaş günüme iki üç gün kala arar her öğlen verdiler mi yattı mı diye
inanın çok soğudum yani nasıl anlatayım, bir daha yüzünü dahi görmek istemeyecek kadar. sizce haksız mıyım?
şimdi nişanlanmak istediğim gence taktı. kendisi polis, o çocuk polis seni uzaklara götürecek ben burda kimle uğraşcam, kimle kavga edeceğim deyip duruyor. babamın yanına gidip o çocuğun aldığı maaşla geçinemezler, uzağa giderler kızı kandırırlar diyo, ayırmak için çok çabaladı ama başaramayacağını anlıyo, bayram boyunca ağlayıp durdu her fırsatta bu kız hain beni bırakıp gidebiliyo beni özlemeyecek ne hainmiş diye. bir de nişanlımın kilolu olmasına taktı. yok o seni bulmuş, sen bıraksan ortada kalır, kendine daha iyisini bul bilmem ne gibi laflar...((((
düğün olsun diye gün sayıyorum, nolur dayanmama yardımcı olacak, baş etmemi kolaylaştıracak bir şeyler söyleyin, akıl verin.
daha yirmi yaşındayım ama benle konuşan herkes otuz yaşında gibi olgunsun ağırbaşlısın der, düşüncelerin çok büyük yaşından der belki bu yaşadıklarımdan dolayıdır...
canım bende hatta çoğu kızlarda vardır aynı anne sorunları benm konularıma bakarsan anlarsın ailemden yana sıkıntılarımı ama ben resti çektim çünkü ben nişanlımla mutluyum kimseye kulak asma annen bile olsa ama annenede sırt çevirme arayı bulmak zor oluyo ama ne olursa olsun anne.en zor günün olur yanında olmak ister.benim nişanlım başka şehirli başka şehre kız vermeyiz dediler benim için şehir değiştirip yaşadığım şehre taşındı ailesi ile . bakma sen annenin böyle şikayetçi davrandığını bi burnun kanasa ilk koşmak isteyen annen olur şimdi böle nefretle bakar gibi görürsün ama inan annelermizi bizim iyiliğimizi düşünüyo ve ailelere kız çocuğunu paylaşmak ağır geliyo o yüzden böyle davranıyo sana.ne derse desin he de geç ama sevgininde arkasında dur.şimdi anneden yakınılır mı diyeceksiniz ama yakınılıyor maalesef...
yıllardır ne çektiğimi bir ben bir allah biliyoruz. okul yıllarından beri bu böyle, benim her yaptığım olay her yaptığım hata, bana yapmadığı da kalmadı, size anlatmak istedim.
liseye giderken kırtasiye - tuhafiye olan bir dükkan vardı oraya borç yazdırıp benim üstüme mi atmadı, erkek arkadaşım olduğunda bana küfür etmediği mi kalmadı, bıçak mı fırlatmadı, gittiği yerleri asla söylemezdi, halamın kızının çeyiz ütüsüne dahi götürmedi beni görüp özenirmişim bahanesi bu oldu, herkesin yanında mutlaka bir kötü yanımı bulup anlatır yani dağınık - saçları dökülüyo saç kılını bile ben topluyorum bunun diye, staj + okul günlerinde haftada 25 30 lira harcıyordum, yemek - yol derken bunun için yemediğim laf mı kalmadı... yani daha ne sayayım işte bir sürü bir sürü( / AH BENİM ÇİLELİ BAŞIM /
tek maaş zamanım yaklaştığında bir güler yüzlü bir iyi olur, ilk okula giderken de elimden harçlığımı alırdı zaten neyse... maaş günüme iki üç gün kala arar her öğlen verdiler mi yattı mı diye
inanın çok soğudum yani nasıl anlatayım, bir daha yüzünü dahi görmek istemeyecek kadar. sizce haksız mıyım?
şimdi nişanlanmak istediğim gence taktı. kendisi polis, o çocuk polis seni uzaklara götürecek ben burda kimle uğraşcam, kimle kavga edeceğim deyip duruyor. babamın yanına gidip o çocuğun aldığı maaşla geçinemezler, uzağa giderler kızı kandırırlar diyo, ayırmak için çok çabaladı ama başaramayacağını anlıyo, bayram boyunca ağlayıp durdu her fırsatta bu kız hain beni bırakıp gidebiliyo beni özlemeyecek ne hainmiş diye. bir de nişanlımın kilolu olmasına taktı. yok o seni bulmuş, sen bıraksan ortada kalır, kendine daha iyisini bul bilmem ne gibi laflar...((((
düğün olsun diye gün sayıyorum, nolur dayanmama yardımcı olacak, baş etmemi kolaylaştıracak bir şeyler söyleyin, akıl verin.
daha yirmi yaşındayım ama benle konuşan herkes otuz yaşında gibi olgunsun ağırbaşlısın der, düşüncelerin çok büyük yaşından der belki bu yaşadıklarımdan dolayıdır...
Bence haklisin.
Anneyse anne gibi davranacak. Ben sadece anne diye ruh hastasi insanlarin kahrini cekmeye karsiyim. Lisedeki cocugunun ustune borc yapmak ne kadar tuhaf. Peki bicak firlatmak nedir kardesim? Amac ne olabilir bunda? Aman annedir diye herseye yarabbi sukur cekemem valla.
Annen masallah inkar da etmiyor, acik acik kimle ugrasacam, kimle kavga cikarcam diye soyluyor, bunu da ilk duydum. Genelde inkar ederler de.
Yani annenden uzaklasmak istemekte cok haklisin, psikolojine zarar. Ama dusundugum, yasin 20'ymis, bir meslegin var mi, ayaklarinin ustunde durabiliyor musun ki uzaklara gitmeye cekinmiyorsun, o var. Kimseye guvenip de kendini de yakma. Yagmurdan kacarken doluya tutulmayasin sonra.
Bir de baban nasil? O daha iyi mi?
Anneni duymazdan gel, idare et, nasilsa sonsuza kadar birlikte yasamayacaksiniz. Sallama hakaretlerini, kavgalarini.
aynen içimi okumuşsunuz, ben anadolu iletişim meslek lisesi radyo tv mezunuyum, bölümle alakalı sertifikalarım falan da var işte, üç senedir muhabirlik yapıyorum. tabi ki evlenip koca eline bakmayı planlamıyorum :) açıktanda sosyal hizmetleri bitirmekteyim. napacağımı şaşırdım valla, şu an nişanlanmayı planladığım erkek arkadaşımda bunaldığımın farkında o da kısmen biliyo olayları, hepsi de anlatılmıyo tabii ona, o da şaşırdı kaldı... erkek arkadaşımla ilk tanıştığında yorumu senin bu kadar efendi bir çocukla görüşeceğini tahmin etmezdim, serseri birini bekliyodum dedi.. anlamadım gitti benle alıp veremediği nedir... hep çıkar ilişkisi var, babam iyidir allahtan, sevdiğinle mutlu ol duymazdan gelmeye çalış deyip duruyor o da ama insanın aklına takılıyor işte
annemi du$unup agliyordumki bu konuyu gordum
sana sadece bi$ey soracagim
$imdi gozlerini kapat ve ( Allah korusun) babayin seni aradigini du$un, annenin fenala$tigini soyluyor hastanede diyor,ko$uyorsun doktora ve yakinlarina haber versin diyor,yarina çikmayacak diyorlar ..
uzulurmusun uzulmezmisin?
elin oglu için sana 20 yil annelik etmi$ birini nasil silersiniz
o bi anne, hiç bi$ey yapmasa 9 ay seni karninda ta$imi$ .. yuruyene kadarda kucagina, hatta yurudkden sonrada sen $imardiginda yine kucaginda ta$idi ..
dediklerimi du$ununce neler hissetgini çok merak ediyorum gerçekten ..
belliki sevgiisni gostermeyi bilmiyor , yoksa sen gideceksin diye uzulmezdi ...
şimdi anneden yakınılır mı diyeceksiniz ama yakınılıyor maalesef...
heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!
Huzurlu olmak için o anneden uzak yaşican. Bırak uzaktan seni özlesin. Arada gidersin gönlünü yaparsın. O kadar yani. Yoksa çok zor.
Ben hiç anlaşamıyodum annemle de babamla da ya. Şu an evliyim başka şehirdeyim. Çok şükür. :)
Bizimkiler de benim her şeyimi eleştirir. Çok iyi bi üniversiteden mezun oldum . mühendisim. doktoramı yapıyorum. Babam hiçbir şeyimi begenmez. Annem eşimi kötüler durur. Ben para kazanamıyomuşum. Benim kadar okumayanlar bile kendi şirketlerini paraya para demiyomuş. Yok çalıştıgım şirket kötüymüş. Yok durduk yerde arar sana bankada iş buldum. Mühendis arıyolarmış. çabuk gel görüşmeye çagırıyolar. Bankada çalışmak istesem ben başvururdum babacım diyorum sakince. Bana agzına gelen hakareti yapıyor. Ne kendi şirketim olsun istiyorum ne de deli gibi para kazanmak istiyorum. Maaşım bana yetiyo. Eğitimime devam ediyor olmak bi yandan beni çok mutlu ediyo. desem de anlayan yok :) Bilmiyorum ya başka ailenin çocugu olsam el üstünde tutarlardı beni. Benim verdiğim her fikir aptalca. Ben hiçbir şey bilmem. Ben anca okula gidip ders dinlemeyi bilirmişim. Ben kendi kendime karar verip bişey alamam. Annem eşimin memeleketini ailesini akrabalarını eleştirir. Benim buldugum adam o kadar olurmuş. Eşimin annesini ben bile bayramdan bayrama görüyorum. kadıncagızın da bi kötülügünü görmş değilim melek gibi kadın. Anneme dert old. O kadın kesn sana böyle der şöyle der.
Uzak bile olsan huzurunu kaçırmayı başarıyolar nitekim. ama çok daha huzurluyum böyle.
Anne baba diye dır dır çekmek zorunda değiliz. Yaşlandıkları zaman elbette başımızın üstünde yerleri var biz bakıcaz onlara. Ama en güzel çagımı onların dırdırlarını dinleyerek geçirdim. Özgüven sıfırın altına indi eleştri dinlemekten. Şu an sessiz sakin hep hata yapmaktan insanların beni eleştrmesinden tırsan bi insansam evet babamın sayesindedir.
annem de babam da iyi insanlar. Birbirimizi tabi ki seviyoruz. Onların yoklugu beni kahreder. Ama ebeveyn olmak ayrı bir kavram. Bunu öğrenemeden evlat sahibi olmuşlar. Yapacak tek şey kendimizi biraz uzaklaştırmak yani..
ne mutlu sana ki hayat uzune gulmuş sen maddı manevı huzura erdın peki bu kızıcağıza boyle yorum yaparsan bu kız kaçiş olarak nışanlısına yönlendırmış oluyorsun peki adam polis meslek geregi çok az evde olacaktir.evlenince de kaynanasıyla kalacaksa orda mutlu olacakmı?kaç uzaklaraş dıyorsun ekonomik özgurluğu yok eşin eline bakacak huzur bulacak mıı? yok canım şuan genç bazı şeyler anlamaması normal.annesiyle anlaşamıyor çunku onu anlayamıyor hepsi bu.Zor bir durum annesi de yalnız kalmak istemıyor yalnız yaşamak çok zor.Biz nedenle kötü olsak bile evlatlarımıza en ıyı şeyler vermek isteriz.Annesi bunu demek istiyor uzaklara göturur kızımı diye durmadan tahini çıkacak adamın şehir değiştir filan....ama kız anlamıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?