heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!
heee baya olgunmuşsun
anneyi eşe değişecek kadar ve kurtulmak için şafak tablosu sayacak kadar...!!!
ne olursa olsun ANNE..!!!
başka bir yoruma gerek yok...!!!
Onlarla kıyaslaması çok normal atlamışsınız sanırım ama konu sahibinin annesi ona bıçak fırlatmış bu durumda sanmıyorum ki ayağına kıymık batınca ilk koşacak o olsun. Dediğiniz anneler kendi canından parçaya zarar vermeyi göze alamaz. Bu arada Allah Rahmet eylesin nur içinde yatsın anneniz.Ohooooo kimlerle nelerle kıyaslamaya girilmiş.Nerdeyse anneni potansiyel katil ilan edecek kadar kıyaslamalar yapılmış.
Güzelim,yaşın 20 olduğu için ve sadece o yaşın verdiği duygularla kendi pencerenden anlattığın için çokta haklı bulamayacağım seni.Ben de 20 yaşımda,yaşıma göre kendimi çok olgun sanırdım.Her o yaşta olanın öyle sandığı gibi.Gerçi benim sırtımda çok büyük yükler vardı evet biraz yaşımdan olgun olmak zorundaydım.O zamnalr en büyük derdim canım,biricik,şimdi rahmetli olan sevgili annemdi.Boşanmış bir ailenin çocuğuydum ve annem bütün stresini sıkıntısını bende çıkarırdı anlaşamazdık.Ama zaman geçtikçe,yaş aldıkça benim de haksız olduğum cahilce davrandığım taraflarımı gördüm.Annem öyle görmüş öyle devam etmiş,yaşadıkları da az buz değildi.Keşke onun çıkışlarını daha sakin karşılayabilseydim.
Bugün burda yorum yapıp anneni eleştirenlere teşekkürler ediyorsun ya hani,nişanlında seni anlayışla karşılıyor ya hani,yarın ayağına kıymık batsa,annenin yüreği yanar.Önce annen koşar.Sen çocuğunu öldüren,ölüme terkeden psikolojik manyaklarla,sadece kuşak çatışması yaşadığın anneni kıyaslama bile.Ne diyim sana şimdi.Haklısın canım.20 yaşında kendini keşfedememiş yaştayken,evleneceğin insanı keşfetmiş kabul edelim git bu yaşta evlen anneni çekme mi diyeyim.Yaşınla birlikte,isteklerin düşüncelerin evlilikten beklentilerin bile değişecek.Bugün seni 9 ay karnında taşımış sütünü vermiş annenin lafını kabul edemezken,yarın elin oğlu en ufak birşey dediğinde yıkılacaksın.İlk desteği ailenden bekleyeceksin.Anene karşı sen biraz alttan al ve sabırlı davran.Dua et,aranızdaki muhabbetin artması için.Tek derdin anne kız çatışması olsun.
Her insanin kendine gore derdi vardir. Evet su an merrayy annesi hakkinda cani skntili. Burda paylasmis. Kiz kendini olgun goruyor. Bencede oyle. İlla maddi sknti mi olmali. İlla annesi rahmetli mi olmali. (Bu arada sizin annenizi Allah rahmet eylesin) Bende 20 yasindayim bende 4 senedir annesizim.. Bende annemle kavga ederdim kizardim ederdim. Ayni sekilde annem ama benim annem hic bi zaman bicak firlatmadi bana. Elini kaldirmadi. Benim ustume borc yapmadi. Haa paramiz olmadigi zamanlar olurdu bi istegim olurdu onu alamazdik o ayri. Yani benden kesmezdi ama anlatirdi. Ustume borc yapmazdi. Yasadiklarindan dolayi annemin piskolojisi cok mu iyidi. Hayir degildi ama bence konu sahibi arkadasimizin annesi bayagi rahatsiz ki babasi ve babaanneside bunlari soyluyormus.
Yinede arani iyi tut derim annenle cunku cidden degerini sonradan anliyor insan. Bazen alttan almak zor anliyorum. Ama soyle dusun; annenin agzina laf verme. Yani firsat verme. O kendi kendine soylensin. Onu her anne yapar zaten.
Benim yazdıklarımı anlaman için zamanı yaşaman lazım canım.Zamanı yaşaman için de yaşının olgunlaşması.Kendi pencerenden baktığın zaman,ya da konu sahibi kendi penceresinden anlattığı zaman evet öyle.Haklı yanları da vardır eminim.Ama hayat öyle bir hayat ki,geri dönüp baktığında keşke tek derdim anne kız çatışması olsa diyorsun.İlla maddi sıkıntı mı olması lazım demişsin de,ben maddi nerde yorum yapmışım anlayamadım.Ne diyeyim 20 yaşında ki genç kıza,sen haklısın,annen haksız nasıl sana öyle davranır.Sen de kız,evi terket dışarda daha güzel bir hayat mı var demeliyim.Bak canım yaşına göre kendini ne kadar olgun hissedersen hisset (o senin hissiyatın)insan yaşanmışlıklarla ve aldığı tecrübelerle olgunlaşır.Hanım hanımcık olmak,taşkın davranmamak olgunluk değil,davranış biçimidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?