Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ışığımi gördüm, ayağım yere sağlam basıyor, yerdekini tekmelerim diyorsunuz kısaca.
Keşke benim elimde olsa hanim efendi ben aciz bir kulum ben değil hayat bunu yapiyir 😞 tabiki imkanı olmayan verilmeyen olabilir ama inanın hayat yada o meşhur kocisler o kadar da iyi değil

Aynı yorumu aynı anda yazmışız ve muhtemelen ikimiz de linç yiyeceğiz. Bu devirde 26 yaşındaki bir gencin bu kadar aciz olması ve sadece koca eline bakması beni çok üzüyor. Z kuşağı aşırı evlilik meraklısı, iş hayatına atılmadan hemen evleniyorlar. Adam zengin olsa anlarım. Ama orta halli bir erkek için bu devir o devir değil
Sanirim gittiniz :) gerçekler acidir

1- evde ev işi görmenin maaşlı profesyonel bir hizmet verip para kazanmakla neredeyse eşdeğer tutulduğunu görüyorum burada.

öyle bir dünya yok.

tüm evimin işini kendim yapıyorum. hayatında ne cam sildirdim ne ütü yaptırdım ne sarma sardırdım hamurumu kendim açar mantımı kendim yaparım...yani ev işi ya da yemek yapmayıp pizzayla burgerla beslenen bir tip de değilim. + kalabalık ailede köyde doğdum. tulumbadan eve su çekerek büyüdüm.

kısacası tuzum kuru da değil, pamuklara da sarılmadım ev işi bilmiyor da dğeilim. gerçekten bu "kadın da evde çalışıyor" muhabbetini çok sıkıcı buluyorum. uzatmamayım daha.

evet, çocuk büyütmek kısmı var. o da ilk 2 sene daha çok yükü annede, evet bu var.. sonrasında eşit olması elzem.

2- ben erkeği haklı gördüm demiyorum ki sanki ben "para erkeğin ne isterse yapar taam mı" demişim...

"o çevre" diyorsanız "o çevrenin erkeği de genel olarak bu" diyorum sadece.

yani nasıl aynı çevrede kadının davranışını sosyolojiye bağlayıp "ama erkek böyle yapamaz" diyorsunuz onu şaapamıyorum.
yapar
bal gibi de yapar
gayet de yapıyor. genel bir davranış biçimi bu. bu kafada bir adamın "ay evet ya k.valideme de alalım, iy idüşündün karıcım" demesi ince düşünceli merhametli bir fıtratı varsa oluyor ancak...o da hep bulunmuyor.

3- kadın baskıyı yemeyecek efendim o zaman erkek güçlü olup baskı yapıyorsa, yapabiliyorsa (ki yapıyor, yapar)
kadın da bir zahmet güçlenecek

Ben çalıştım yaptım oda çalışıp yapsaymış. Yok öyle hazıra konmak gibi bir yorum olmuş. Her cümlede kıskançlık ve evdeki emeği küçümsem var. Cevap vermeye bile değmez.

Kahve makinası olsa iyi olurmuş mu dedi annen? Benim annem asla bısey istemez benden ihyitacı olsada. Çalışmıyosam hiç hiç istemez hele ki. Maaşım yok adamın maaşından alınacagınj bilir. Senin kocam anneni çözmüş o yüzden almak istemiyor anladım ben. Muhtemelen bundan öncede eşinin buna benzer gözüne takılan bişeyler oldu
Aynen size katılıyorum benim annem bırak bir şey istemeyi kendisi sürekli bir şeyler getirir. Birileri bi de şey demiş ben evde oturup çocuğa bakıyorum yemek yapıyorum sanki çalışan kadınlar bunları yapmıyor. kocam evde yemek yapıp çocuk baksa ben tek çalışsam hem ev kirası hem çocuk var hem kocam çalışmıyor bi de annesine hediye istese bende almam 😂😂

Ben çalıştım yaptım oda çalışıp yapsaymış. Yok öyle hazıra konmak gibi bir yorum olmuş. Her cümlede kıskançlık ve evdeki emeği küçümsem var. Cevap vermeye bile değmez.
tövbe estagfrullah

günün sonunda kadının doun kocasını mı kadının annesinin olmayan kahve makinesini mi kıskandım neyi kıskandım ben şimdi anlamadım :confused:

Bence siz konu sahibinden daha öfkelisiniz sizi hayata aileniz hazırladı hanımefendi bir öfkeniz varsa onlarla konuşun yada eşinizle bir sorununuz varsa burda çalışmanın doğru olduğunu söyleyen kişilere sağlamanız hayatınızı değiştirmez dilerim hersey gönlünüzce olur

Valla kimse kusura bakmasın ama ben de çevre konusu olduğunu düşünüyorum. Maalesef çok duydum böyle olduğunu bildiğim çevrelere denk geldiğimde kadının çalışma okuma hayatı olmadan evlendiği ancak evlendiği kişinin de aynı kadının çevresi gibi erkeği kadının sahibi gören türden olduğı bir evlilik.

Maalesef bu Evlilikte ekonomik zorbalama gayet bekleyeceğim ancak normal olmaması gereken bir şey. Benzer evliliklerde gerçekten de kadınlar kendi arasında konuşurken 'ay eve de para bırakıp gidiyor, bana harçlık bırakıyor' diyerek yapması gereken standart bir şeyi övmek için anlatıyorlar. Konu sahibine kalan bir durum bundan sonrası. Adamı değiştirebiliyorsa değiştirecek değiştiremiyorsa ya çekecek ya çalışıp elde edecek ya da boşanacak.

Bence siz konu sahibinden daha öfkelisiniz sizi hayata aileniz hazırladı hanımefendi bir öfkeniz varsa onlarla konuşun yada eşinizle bir sorununuz varsa burda çalışmanın doğru olduğunu söyleyen kişilere sağlamanız hayatınızı değiştirmez dilerim hersey gönlünüzce olur

Konuyu saptırıp duygusal manipülasyon yapmasanız eksik olurdu.
Burada fikir tartışıyoruz duygu değil. Bir kadınin evdeki emeğini savunmak öfke değildir farkındalıktir. Bunu savunduğumuz için rahatsiz oluyorsanız siz bilirsiniz.

Burada sıkıntı anneye alınacak bir şey için eşten para istemek bence. Annemle babam 40 yıllık evliler, babam annem ne isterse çoğunlukla yapan biri maddi manevi. Ancak bayramda herkes ananemde toplanacaktı ve annem babama ananemin evi için et aldırmak istediğinde babam kardeşlerine söyle ortak alın dedi. Anlatabiliyor muyum? Adam annene bir şey alma demiyor zaten. Çalış sen de ekstradan istediğini al diyor. Para kazanmak kolay bir şey değil, kazananın gözüne böyle ekstralar batar. Tek maaşla biri bebek 3 kişiye bakılıyor o evde. Bebek masrafı zaten az değil

Para kazanmak kolay değilse kendi annesine de harcamamalı o zaman. O para çekirdek ailesinin rızkı ve hakkı.
1- evde ev işi görmenin maaşlı profesyonel bir hizmet verip para kazanmakla neredeyse eşdeğer tutulduğunu görüyorum burada.

öyle bir dünya yok.

tüm evimin işini kendim yapıyorum. hayatında ne cam sildirdim ne ütü yaptırdım ne sarma sardırdım hamurumu kendim açar mantımı kendim yaparım...yani ev işi ya da yemek yapmayıp pizzayla burgerla beslenen bir tip de değilim. +
Ama kaçırdığınız nokta şu. Konudaki adam evli olduğu ve tüm bu işleri eşi yaptığı için bu sorumluluklardan kurtulmuş. Evli olmasa ya kendisi yapacaktı sizin gibi ya da tüm bu hizmetleri parasıyla satın almış olacaktı.

Dolayısıyla kendisi bu evliliğe para sunuyorsa karşı taraf da hizmet sunuyor.

Ayrıca siz kendi işinizi yapıyorsunuz. Konu sahibi ise kendi yemeği ve temizliği yanında eşinin yemeği ve temizliğini de yapıyor.

Yani sizin durumuzla benzerliği yok konunun. Kimse zaten ev hanımları çalışan kadınlardan daha fazla yoruluyor gibi bir yorum yapmadı konuda.

evet, çocuk büyütmek kısmı var. o da ilk 2 sene daha çok yükü annede, evet bu var.. sonrasında eşit olması elzem.
İşte bu kısım cidden yıpratıcı. Ben 13 yıl çok yoğun çalıştım ama bebeğimi büyüttüğüm iki yılın stresi de bambaşkaydı.

Bundan sonra eşitlik elzem diyorsunuz. Bence de öyle. Ama sizce bu konudaki adam paradan başka ne sunuyordur bu evliliğe. Ki onu da yarım yamalak sunuyor.

Hayatınızda hiç calismamissiniz, kendinize ait bir paranız hiç olmamış, çok üzücü.

Maalesef eşinizin insafsız eline kalmışsınız, keske o bakımdan şanslı olsaydınız.

Verdikleri ile yetineceksiniz, ehh dediğiniz noktada size bakacak başka birini bulmanız lazım, oyle de perişan bir durum bu "calismamak". Yıllar sonra da istediğiniz an calisamazsiniz; temizliğinden bulaşığına, kuaför cirakligindan kasiyerine deneyim isterler, ne yaptın bu zamana kadar, ozgecmisin nedir derler, kalirsiniz oyle.

Yani kahve makinesini, caycisini falan bırakıp hayatınızı yaşanılır hale getirmeye bakin.

cimri olsa annesine tabanca neden alsın? ya da başka şeyleri, kendi annesine nasıl alıyor?

beyaz yaka gibi harcamaktan kastınız nedir bilmiyorum ama

benim tanığdım tüm beya yakaların evlerinde, aile evlerinde kahve makinesi var. kimsede tabanca yok.
hatta evinde türk kahvesi makinesi olmayan tek kişi benim çevremde :D adam beyaz yaka kafasında olsa markasına kadar bilir alırdı, annesiyle k.valideye aynısını alırdı, black fridayde alırdı hatta

sizin beyaz yaka anlayışınız ile benimki epey farklı duruyor
Benim yazdıklarımla bu mesajın alakasını anlayamadım :/ “o çevrede de” böyle bir adamın normal karşılanmayacağını söyledim size o kısmı es geçmişsiniz. Aksine geleneksel ailelerde kv, kpye abartılı bir hürmet olur. Şu an fazla yok ama kısa süre önce damatlar kayınvalidesi ve gelinin kız kardeşinin düğün kıyafetini ve kuaför parasını bile karşılamak gibi abartılı ve fuzuli masraflar yapıyordu (şu anda hala yapanlar var). Yani geleneksel aile yapısında adamın sadece kendine harcaması normal gibi bir çıkarımı hiç anlayamadım.

Yani hadi normal olsun sizi kırmayayım, bazı çevrelerde kadın dövmek, çok eşlilik falan da normal. Ya senin de çalışmaman anormal, çalışsaydın, o çevrede bunlar normal mi diyeceksiniz?

Eşi hakli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Maden parasi yok kendi annesinede almasın o zaman?
Bir kahve makinesi o kadar pahalı bir şeyde değil. Ayrıca çalış annene sen al dediği kadın, evde onun çocuğuna bakıyor, evi temizliyor? Annesine bir hediyede alacak parayı vermeyecekse ne diye evleniyor elin kızı ile?

Ay aynisini yazacaktim. Kendi anasina alirken eve 3 maas mi giriyordu. Ev mi araba mi al demis. Ayip ya. Böyle adamlara da koca diyorsunuz ya

Yani neresi haksız ki? Evet biz çalışıp yaptık. Başka bir hayat seçip bu duruma da düşebilirdik ama baska zorluklar çektik, cok fazla fedakarlık yaptık ki şu duruma düşmeyelim diye. Lisans okumuş bu üye, gün görmemiş cahil değil demek ki. Gencecik yaşında, hiç çalışıp para kazanmadan evlenmek onun tercihi. Bir yasa kadar çalışmış olsa hem çocuk doğduğunda evde çocuğa bakması en doğal durum olurdu hem de eşi ters bir durumda işe geri döneceğini bilirdi. Bir de bu daha yeni evliyken, daha eşle belki tam aile gönül bağı kurulmamışken onun parası benim param ne var demek her insana uymaz. Burada yıllardır evli olanlar yazarken bazen bunu atliyorlar. Kendi annesine yapar da senin annene nasil yapmaz o da annesi sayılır denmiş. Hayır yani ne münasebet neden annesiyle kv kiyaslansin ki? Eli boldur, gönlü boldur alır hem esinin hem kv gönlünü hoş eder ne ala. Almayan adama da üç günlük kv için ama o annesi dramasi geçmez bence. Ha derseniz yapmis bir hata eskiyi konuşmaya gerek yok orada hak veririm. Şu saatten sonra yapılacak sey çocuğu büyütüp işe girmek. Belki biraz da tavır koyarak haftalik aylik bir miktarı direkt almak konusunda anlaşmak. Ordan kendine mi alır biriktirip annesine mi alır kendisi ayarlar. Ama buna ikna etmek için benim aklıma bir yol gelmiyor, basta nasil başlarsa öyle gider diye düşünüyorum.

Hayatınızda hiç calismamissiniz, kendinize ait bir paranız hiç olmamış, çok üzücü.

Maalesef eşinizin insafsız eline kalmışsınız, keske o bakımdan şanslı olsaydınız.

Verdikleri ile yetineceksiniz, ehh dediğiniz noktada size bakacak başka birini bulmanız lazım, oyle de perişan bir durum bu "calismamak". Yıllar sonra da istediğiniz an calisamazsiniz; temizliğinden bulaşığına, kuaför cirakligindan kasiyerine deneyim isterler, ne yaptın bu zamana kadar, ozgecmisin nedir derler, kalirsiniz oyle.

Yani kahve makinesini, caycisini falan bırakıp hayatınızı yaşanılır hale getirmeye bakin.

Bu çok doğru bir yorum
Maalesef çalışmayan kim olursa olsun kadın erkek farketmez hiçbir şeye hakkı olmadığı düşünülüyor

Ayrıca bu belli ki devam edecek
Konu sahibinin canına tak ettiği zaman iş bulamayacağı her şeye geç kaldığı bir zaman olacak
Boşversin kahve makinesi şu bu almayı
Kendini güvence altına alacak girişimlerde bulunmalı

Kimsenin yaptığı hata, bir başkasının yanlışını hak ettiği anlamına gelmiyor.
Evet konu sahibinin ekonomik özgürlüğünü almaması, almadan çocuk sahibi olması hata ancak bu, evliliğin kuralları olduğunu ve kocasının bu kuralları çiğnediği gerçeğini değiştirmiyor.
Kocası kendi annesine de almayacak o halde. Kusura bakmayın ama kayınvalidesine bin liralık kahve makinesini nasıl alamıyorsa kendi annesinin de baştan aşağı mutfağını dizmeyecek, silah alayım mı gibi gereksiz teklifler yapmayacak. Bir bebeği ve o bebeğe tüm mesaisini veren karısı olduğunu unutmayacak, haneye giren tek maaşı ona göre değerlendirecek.

Ayrıca hem kadının hem de erkeğin çalıştığı bir evlilikte kadının işten eve gelip bir de ev işlerini çekip çevirmesini asla ama asla doğru bulmuyorum. Bunun normalleştirilmesine de çok sinirleniyorum. Ev işleri ortak yapılmak zorundadır. Kadın maaşlı bir işte çalışmıyorsa eğer ev işlerini üstlenebilir tek başına ve bu da başlı başına bir mesaidir, emektir, karşılığı olmak zorundadır.

Konuya çözüm önerisine gelecek olursak da yapılacak şey çok belli. Size ek gelir sağlayabilecek, evden yapabileceğiniz işler araştırın. Dikiş işleri olur, özel günler için toplu börek poğaça siparişi olur, böyle şeyleri bir soruşturun. Bebekle birlikte senkronize ilerletebileceğiniz, üç beş bir şeyler kazanabileceğiniz bir iş olsa rahatlatır sizi. Çocuk kreş çağına gelince tam zamanlı bir iş bulun ve çalışma hayatına başlayın. Kocanız belli ki bencil ve size pek değer vermeyen birisi. Değişeceğini de sanmıyorum. Keşke başından bu adamla yola girmeseymişsiniz ancak olan olmuş. Sizin bir an evvel kendinizi sağlama almanız şart.

Son düzenleme:
Kadın kocanın refahı için çalışsın demedim zaten 😂 artı konuda eşim bana bakmıyor demiyo ki eşim anneme hediye almıyor diyo 😂
E almak da zorunda özel gününde. O zaman kendi annesine de tabanca almayacak. Konuda tabanca saçmalığı konuşulacakken kahve makinesi konuşuluyor. Bir evlat neden annesine tabanca alır ayol? Asıl saçmalık bu.

Aynen size katılıyorum benim annem bırak bir şey istemeyi kendisi sürekli bir şeyler getirir. Birileri bi de şey demiş ben evde oturup çocuğa bakıyorum yemek yapıyorum sanki çalışan kadınlar bunları yapmıyor. kocam evde yemek yapıp çocuk baksa ben tek çalışsam hem ev kirası hem çocuk var hem kocam çalışmıyor bi de annesine hediye istese bende almam 😂😂
Demek ki çalışmasanız adam birgün evde tutmayacak sizi. Üzüldüm valla.

Kendi ekonomik özgürlüğünüz yok mu ? İlla çalışmanıza gerek yok eşiniz sizin maddi ihtiyaçlarınızı karşılayıp nakit vermiyor mu ? Annenize hediye alacak kadar paranız yoksa sorunu annenize alacağınız hediye değildir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X