Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim eşim de astsubay emeklisi Çalışırken benimki de böyle.sanırım erkekler toplu bulundukları yerde birbirlerini örgütlüyorlar. Ama istisnalar da çok gördüm. Mesela eltim, kocası ömründe maaş kartını eline almamıştır. Adam en son Van daydı. Eltim ona harçlık yolluyor.
Bir de şu var her insan memur olamıyor.Eşimle memleket memleket gezdim. Bir kaç şehir de özele girdim. Kalıcı iş imkanın olmuyor.
Ayrıca kayınvalidesine bir kahve makinesi almayan adamın dasuratına tüküreyim.
Benim de tanidik var . Ben de kadin calisiyor ama calisamadigi zamanlar oldu. Bir dogu bir bati ,uzerine suriye vs. Olunca

Yine de esi cok beyefendi. yurt ici ,disi tatilleri vs geziyorlar.
Yani mesele hediye degil ki sadece ,nasil bunu gorememis.

Biz de cilginlar gibi alisveris yapmiyoruz,butcemiz dahilinde harcamayi biliyoruz.

Ben 23 yasinda evlendim. 26 yasindaymis suan sanirim.

Insan bilmiyebilir ama burada yazilanlara da bakarak ,dusunup ona gore davransin,ogrensin.

Erkek alacak, erkek bakacak, erkek yetecek erkekler sırtına yüklenen bu yük vurulan semerden çok mutsuz artık. Bu büyük gereksiz beklentiler yüzünden bi çogu evlenmez oldu. Kadın otursun koca parası yesin anca baskada bi bka yaramasın kalkıp bide para kazanan kadınlarla kendilerini kıyaslayıp içten içede yetersızlik hazımsızlıktır kıskançlık hisleriyle doldururlar içlerini. Kocanız size ve cocugunuza bakmakla yükümlü annesini doyurmak ya da hedıye almak zorunda değil adamlar sizin enayiniz degıl iyi oluyo size. Annenin yüzsğzlüğü asıl çalışmayan kızından nasıl istersin hedıye sen ya. Benim annem ahh ayaklarının altını öpeyım onun asla çöp istemez çöp
Ay yazık bu erkeklere yaa. Gerçekten ne kadarda çok yük yükleniyor sırtlarına. Kadın akşama kadar yıkasın, pişirsin, kocasının pisliğini temizlesin ama paraya gelince adamın parası olsun. Kadınlar evde sadece kendi işlerini mi yapıyorlar hanımefendi? Yada sadece kendi çocuklarını mı büyütüyorlar? Kadına gelince sen gelinsin kaynanana hizmet et demeyi bilen adamlar damat olarak eşlerinin ailelerine bi çekirdek alınca mağdur oluyorlar.

Konu sahibi çalışsaydı o da alırdı annesine. Burada sıkıntı anneye alınacak bir şey için eşten para istemek bence. Annemle babam 40 yıllık evliler, babam annem ne isterse çoğunlukla yapan biri maddi manevi. Ancak bayramda herkes ananemde toplanacaktı ve annem babama et aldırmak istediğinde babam diğer kardeşlerine söyle ortak alın dedi. Anlatabiliyor muyum? Adam annene bir şey alma demiyor zaten. Çalış sen de ekstradan al diyor

Babanız gayette annenizi isteklerini yerine getiriyor gibi.
Burada olay bambaşka adam kendi annesine hiç geregi yokken bile bir şeyler alıyormuş. Mesele para degil konu sahibide farkında.
Birde kadın çalışmadı diyede aaa!! Çalışmadın eşine muhtaç oldun bak demekte doğru değil. Şuan kadınlarin bu durumda olmasınin en büyük nedenide, yüzyıllardır erkeklerin kadınları evde tutmak için uyguladığı baskı ve kadınlarada bunu öğretmesi.

Her kadın çalişacak potansiyelde olmalı fakat erkekte ona göre seçimini yapmalı. Evde çocuk bakan biri varsa onu her ihtiyacını karşılamak zorundadır.
Kadın, dışarıda çalışmamak gibi bir tercih yapmış olsada, hamile kalıyor, çocuk doğuruyor bakıyor ve bunların hepsi Kadının en güzel ve verimli zamanını aliyor. Ee! Birde evde kölelik beklior ve karşılığında da seside çıksın istemiyorlar. Kusura bakmayında karşılığında kadından çok şey alıp hiç bir şey vermemekte olmaz.

Kadın çocuğu bir tek erkek istediği için yapıyor gibi yazmışsınız. Sanki erkekler kırbacın ucunu kovboylar gibi yuvarlak yaparak yolda bekâr kadınları avlıyorlar, o halatı başlarına geçirerek yakalıyorlar ve eve hapsedip hamile bırakıyorlar kadınları. Kadınların çoğu kendi hür iradesiyle gençliklerini veriyor ve çok zor durumda olsalar bile hormonların etkisiyle çocuk sahibi olmak istiyor. Burada bu içgüdünün ne kadar güçlü olduğunu öldüresiye dayak yiyen, aldatılan, ilgi ve sevgi görmediği halde hâlâ zorla hamile kalmaya çalışan kadınların varlığıyla görebilirsiniz

Babanız gayette annenizi isteklerini yerine getiriyor gibi.
Burada olay bambaşka adam kendi annesine hiç geregi yokken bile bir şeyler alıyormuş. Mesele para degil konu sahibide farkında.
Birde kadın çalışmadı diyede aaa!! Çalışmadın eşine muhtaç oldun bak demekte doğru değil. Şuan kadınlarin bu durumda olmasınin en büyük nedenide, yüzyıllardır erkeklerin kadınları evde tutmak için uyguladığı baskı ve kadınlarada bunu öğretmesi.

İyi de bu adam sonradan mı böyle oldu? Başından beri böyleymiş. Huyu buysa konu sahibi ne yapabilir ki. Sadece hediye değil normalde de kendisine para bırakmayan adama bir de çocuk vermiş. Kocasının eline bakıyor işte şu an basbaya. 26 yaşında kendi kendini bu duruma düşürmüş

Kadın çocuğu bir tek erkek istediği için yapıyor gibi yazmışsınız. Sanki erkekler kırbacın ucunu kovboylar gibi yuvarlak yaparak yolda bekâr kadınları avlıyorlar, o halatı başlarına geçirerek yakalıyorlar ve eve hapsedip hamile bırakıyorlar kadınları. Kadınların çoğu kendi hür iradesiyle gençliklerini veriyor ve çok zor durumda olsalar bile hormonların etkisiyle çocuk sahibi olmak istiyor. Burada bu içgüdünün ne kadar güçlü olduğunu öldüresiye dayak yiyen, aldatılan, ilgi ve sevgi görmediği halde hâlâ hipnoz olmuşçasına hamile kalmaya çalışan kadınların varlığıyla görebilirsiniz

Tamam çocuğu ikisi birlikte de yapmış olsa kadın hamile kalıyor, doğuruyor, bakıyor. Bunları yapabilmesi içinde birinin ona bakması lazım.

Ayrıca siz çalışmamış olsaydınız eşiniz kendi annesine hediyeler alıp size gelincede yok deseydi, evde size nakit para birakmasaydı siz kabul edip haklı bulur muydunuz? Cevabıniz evet ise benim size diyecek bir şeyim yok

Son düzenleme:
İyi de bu adam sonradan mı böyle oldu? Başından beri böyleymiş. Huyu buysa konu sahibi ne yapabilir ki. Sadece hediye değil normalde de kendisine para bırakmayan adama bir de çocuk vermiş. Kocasının eline bakıyor işte şu an basbaya. 26 yaşında kendi kendini bu duruma düşürmüş

Tamam! Konu sahibinin yaptığıda doğru değil fakat yaşadığı çevrede onu bunları yapmaya zorlamış olabilir. Ama yinede eşini haklı çıkarmaz. Bu adam yerden taa göğe kadar haksız.

Tamam çocuğu ikisi birlikte de yapmış olsa kadın hamile kalıyor, doğuruyor, bakıyor. Bunları yapabilmesi içinde birinin ona bakması lazım.

Ayrıca siz çalışmamış olsaydınız eşiniz kendi annesine hediyeler alıp size gelincede yok deseydi, evde size nakit para birakmasaydı siz kabul edip haklı bulur muydunuz? Cevabıniz evet ise benim size diyecek bir şeyim yok

Çalışmıyor olsaydım anneme kahve makinesi almak için tek başına evi geçindiren bana ve bebeğime bakan eşimden para istemezdim. Zaten benim kenarda mutlaka bir birikmişim olurdu onun için, anneme hediyeyi niye eşim alsın canım. Diğer konu için de kendi düşen ağlamaz. Kendisine para vermeyen adamdan çocuk yapan konu sahibi düşünecekti onu

Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Çalış al mı diyor terbiyesiz. Otursun eve bebek baksın o zaman siz de çalışın. Böyle bir adamla ömür geçirecek olmanız çok üzücü

Kilit nokta asker. Bunlarin geneli cimri esimden biliuorum
Cidden aklıma direkt bu geldi yani askerlerin çoğu çok cimri. Bir komşumuz var kadın yılbaşında alışveriş yapıyordu denk geldik 1 küçük biblo almış 120 tl falan nasıl falan dedi ben de yanındaki ile daha güzel tamamlanır dedim 80 tl idi eşime sorayım dedi ve izin aldı ama izin vermedi yuhhh dedim. Asgari bile alsa 200 tl nedir yahu? Kadının giyim bile düzgün değil. Bir de aşırı güzel, sakin bir kadın.

Kendi annesine bütçe ayırabiliyosa kayınvalidesinede küçükte olsa bütçe ayırabilir bence.Hergün hediye alınmaz ama bi doğum günüdür, anneler günüdür düşünmek degerli hissettirir.Size aylik yada haftalık bir bütce ayırmiyor mu mesela ? Sonucta sizde onun eşisiniz o parada giderlerde sizde söz sahibi olabilmelisiniz.Herkes sadece kendi kazandigini harcasin mantigi bana evlilikten ziyade ortakligi animsatiyor.Kaldı ki çalışmayan pek cok kadınımız varken hic biri söz sahibi olmasın mı evlerinde.Eşinizin yaptığı ekonomik şiddet.He durumu olmaz o tamam gecim zor ama annesine ayırabiliyor diyorsunuz ona istinaden bence sizde hediye alabilmelisiniz.

Çalışmıyor olsaydım anneme kahve makinesi almak için tek başına evi geçindiren bana ve bebeğime bakan eşimden para istemezdim. Zaten benim kenarda mutlaka bir birikmişim olurdu onun için, anneme hediyeyi niye eşim alsın canım. Diğer konu için de kendi düşen ağlamaz. Kendisine para vermeyen adamdan çocuk yapan konu sahibi düşünecekti onu

çalışmadan nasıl kenarda birikmişin olacak? Onuda geçtim burada sergilediğiniz karakter ve bu gün bu konuya yaptığınız yorumlar çelişiyor.
Biz adam bencillik yapıyor eşine değer vermiyor diyoruz siz Israrla 'çalışmadı, başına gelenleri Hakk etti, oh olsun' demeye getiriyorsunuz. Kusura bakmayın eşinizin benliğini kabul ediyorsanız o sizin bileceğiniz iş. Başkası çalışmasada kabul etmek zorunda değil. Kabul etmekte sonuna kadar haklıdır.

Erkek alacak, erkek bakacak, erkek yetecek erkekler sırtına yüklenen bu yük vurulan semerden çok mutsuz artık. Bu büyük gereksiz beklentiler yüzünden bi çogu evlenmez oldu. Kadın otursun koca parası yesin anca baskada bi bka yaramasın kalkıp bide para kazanan kadınlarla kendilerini kıyaslayıp içten içede yetersızlik hazımsızlıktır kıskançlık hisleriyle doldururlar içlerini. Kocanız size ve cocugunuza bakmakla yükümlü annesini doyurmak ya da hedıye almak zorunda değil adamlar sizin enayiniz degıl iyi oluyo size. Annenin yüzsğzlüğü asıl çalışmayan kızından nasıl istersin hedıye sen ya. Benim annem ahh ayaklarının altını öpeyım onun asla çöp istemez çöp

Hiç bir şey istemeyecegimiz bir çocuğun
doğumak hiç mantıklı değil. Eğer onun için bir şeyler yapmıyor, hiç bir şey alamıyorsanız maalesef anneniz açısından ölü bir yatırım olmuşsunuz. Bu halinizle övünün baklalım.

Son düzenleme:
Hırsızın hiç mi suçu yok? Ona dönmüş konu.

Sadece burada açılmış çalışan ancak gelir üzerinde söz sahibi olmayan -eğitimli veya eğitimsiz, vasıflı veya vasıfsız- birkaç bin konu sahipleri değil, etrafımızda gördüğümüz örnekleride ortaya koyarsak;
bu konu özelinde mesele hanımefendinin çalışıp çalışmaması değil.
Ekonomik şiddet gösteren, evlenmiş olmanın ne demek olduğunu bilmeyen bir adam var.
Sende çalışsaydın, çalışmalıydın diyen arkadaşlar; çalışıyor olmak adamın sıfatlarını, özelliklerini, kütüklüğünü değiştirmiyor. Bu olsa olsa böyle bir adamla evliliği devam ettirebilmek için kendini avutma ve oyalama sebebi olabilirdi. Bir diğer artısı evliliği sonlandırmak için bir güvencesi olurdu. Bunu ifade eden arkadaşlara değil lafım. Sanki konudaki tek sorun kadının çalışmaması gibi lanse edilip, çalışsaydın kendin alırdın denmesine.

Çünkü kocayı haksız çıkaran kocaman bir başka detay var adam kendi annesine mutfak yaptırıyor. Karısının eline kuruşla sayan adamın annesine mutfak yaptırmaya hakkı var mı? Nerden kısıp nereye akıtıyor.

Eğer karı koca çalışıp normal şartlarda bir evlilik sürdürüyor olsalardı, kadın kayınvalidesine kahve makinesi alınmasını sorun etseydi eminim burada haklı bir linç yerdi.
Tam tersi adam kendi annesine alıyor olsaydı konu sahibi yine haksız görülürdü.

Konu sahibi sizin kahve makinesinden daha büyük sorunlarınız var. Çalışsaydınız mis gibi minnet etmeden kendi paranızla annenize hediyenizi kendiniz alırdınız ama zihniyeti bozuk bir adamlada bir tür şirket evliliği sürmüş olurdunuz. Bana göre anneme alacağım en güzel hediye kendi paramla aldığımdır ama yine de bir eş sahip olduğu kaynaklarla kayınvalidesine basit jestleri çok görmeyecek kadar cömert olmalı.

Ne kadar komik bir bakış açısı 🤣 yani sadece güldüm şu yoruma. O zaman konu sahibi de evine kayınvalide kayınpeder geldiğinde önüne bir çay, çorba koymasın. Bedensel emek gerektiren hizmetleri sadece kendi anne babasına yapsın. Madem sadece erkek çalışıyorsa sadece erkek ailesine hediye alınabiliyor o zaman evine erkek tarafından herhangi bir misafir gelince beyefendi tüm hizmeti de tek başına yapsın. Kv veya kp hastalanırsa konu sahibinin ne bileyim bir hastaneye götürme, bir eczaneye gitme gibi klasik sorumlulukları bile yok o zaman. Eş sülalesinden kimseye yağmurlu havada su vermezse haklı. Nasıl mantık ama saçma di mi. Evet saçma çünkü evlilik müşterek. Kazanılan para da ortak, yaşanılan hayat da ortak.

Ben burda anneye de şaşırıyorum. Kızının çalışmadığını bildiğin halde en az 3 binlik bir hediyeyi nasıl istiyor ki şimdi de sen zorda kalıyorsun. Bende çalışmıyorum şuan ve annem. Asla benden bişey isteyemez koca parasıyla gönlü olur olmaz diye istemez yani. Eşinin annesine yaptığı. İle karşılaştırma yapmak da ilginç kendi çalışıyor kendi annesi sana yapması tamamen vicdanına kalmış. Alsa iyiydi ama. Almadi diye kötü olmayın derim eşinizle. Sende bence kimseye işin olmadığı sürece neyin eksik diye sorma 🥲

Burada sıkıntı anneye alınacak bir şey için eşten para istemek bence. Annemle babam 40 yıllık evliler, babam annem ne isterse çoğunlukla yapan biri maddi manevi. Ancak bayramda herkes ananemde toplanacaktı ve annem babama ananemin evi için et aldırmak istediğinde babam kardeşlerine söyle ortak alın dedi. Anlatabiliyor muyum? Adam annene bir şey alma demiyor zaten. Çalış sen de ekstradan istediğini al diyor. Para kazanmak kolay bir şey değil, kazananın gözüne böyle ekstralar batar. Tek maaşla biri bebek 3 kişiye bakılıyor o evde. Bebek masrafı zaten az değil
Ayyyyyy imdatttttttttt. Adam silah almış silah anasına. Çok mu lazımdı? Adam melek , konu sahibi de şeytan ilan edilecek neredeyse. Emziren bir anneye psikolojik şiddet sizin de yaptığınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X