Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi ekonomik özgürlüğünüz yok mu ? İlla çalışmanıza gerek yok eşiniz sizin maddi ihtiyaçlarınızı karşılayıp nakit vermiyor mu ? Annenize hediye alacak kadar paranız yoksa sorunu annenize alacağınız hediye değildir.
Vermek zorunda değilmiş harçlık adam. Daha neler duyacağız burada🧐🧐

Tek calisan kira ve cocuk olunca ,kusura bakmayin esiniz hakli gozukuyor. Yani baskasi olsa ,senin annen de benim annem der alabilir ama oyle degil
Siz de, esiniz calis al dediginde, o zaman cocuga bakici bul calisicam, demeliydiniz.
Bakiciyi ortak verelim ok ben is ariyorum deyip, dik durun. Ama tamam dediginde de , arayin is.
Pardonda bi hayatı paylaşiyorlar e o zaman karısının ihtiyaçlarınıda karşılamasın sırf çalışmıyor diye o zaman çalişan kadınla evlenecekti.
Konu sahibi böyle leş heriflerle evlenip bide çocuk doğuruyorsunuz

Benim arkadaşımın kocasıda asker. Adam yıllarca eve bir tane düzgün eşya almadı. Nasıl olsa tayinciyiz diye diye yıllarca eski mobilyaları kullandırdı. Hepsini ikinci elciden almışlardı. En son arkadaşım eşyaları yenilemek istedi bu seferde annemede mobilya alcaz o zaman o da ister diye tutturdu 🤷🏻
Aynısını çok yakınımdan biliyorum o da tayin yalanlarıyla kandırdı bir tek kızın aldığı yatak odası takımı yeni, bir de kızın çeyizleri onun dışında her şey bekarken ikinci elciden alınma saçma sapan eşyalar.

Evet zaten şuan çalışamam şehir dışındayım bakacak kimse yok. Yorumlarda hepiniz haklısınız tamam ama kahve makinası dünya para değil. Benimde param yok zaten ne var yani insan şu olan şeylerin hürmetine alır ya. Gerçekten çok canım sıkkın
Canım kahve makınası nekadar olabılır . 1 olsun 1.5 olsun . Yanı bıkac ay esınden market vs verdıgı para yokmu bırıktır al .

konu sahibinin "yaşadığı çevre"de kızlar okumayıp, meslek edinmeyip, asker polis bulup 20lerinin başında evleniyordur ve çocuk yapıyordur eş peşinde şehir şehir geziyordur, olabilir.

e konu sahibinin yaşadığı çevrede, o asker/polis kocalar da "ben dağ bayır çalışıyorum, zor kazanıyorum, para benim param, anama istersem alırım karım da ne veriyorsam onunla idare edecek, anasına ben alamam" diyor belli ki

şimdi zaten bu 2 çevre aynı çevre....%100 karbon kopya bu 2 çevre aynı çevre zaten.

anlamadığım şey şu

%100 aynı çevrenin mahsülü bu iki kafadan nasl kadınınkini onaylıyorsunuz da erkeğe gelince yoook diyorsunuz

(evet çatışma çıkıyor da şey gibi işte "kızım okumasın ama karımı kadın doktor doğurtsun" diyen kafalar gibi)

diyorsunuz ki kadın okumamıştır çalışmamıştır "çevresi öyle"dir
eee
ama kocası parasına benimdir demesin

yavv o iş nasıl olacak? onun da "çevresi öyle" işte
Ne sacmalamis anlayan varsa anlatabilirmi?

Yani kırıcı olmak istemiyorum, desem demesem mi çok tereddüt ettim ama aslında konu sahibini en iyi sizin anlamanız ve empati yapmanız gerekir. Özellikle şu alıntıladığım kısımlar çok dikkatimi çekti. Siz çalışsanız da maaş kartınızın eşinizde olduğunu, kendinize kıyafet bile alamadığınızı ama eşinizin abisi ev yaptırıyor diye ona sürekli para yolladığını yazmışsınız. Yani evliliğiniz içinde çalışmak sizi güçlü yapmaya yetmemiş. Üstüne o konuyu açtıktan sonra o adamdan iki çocuk yapmışsınız birkaç yıl evvel boşanmışsınız. Bunları yargılamak için söylemiyorum siz yargıladığınız için söylüyorum.
Hic sasirtmaz zaten bu tipler hep aynidir :)

Pardonda bi hayatı paylaşiyorlar e o zaman karısının ihtiyaçlarınıda karşılamasın sırf çalışmıyor diye o zaman çalişan kadınla evlenecekti.
Konu sahibi böyle leş heriflerle evlenip bide çocuk doğuruyorsunuz
Ben de calismiyorum . Yeni evlendigim zamanlar cocuk da varken, kendimizi ancak donduruyorduk. Aileler arasinda sikinti var mi mesajda belirtmemis.
Mesela biz kaynim tarafindan dolandirildik. Ve ailesi engel olmamisti . Ben calismayan taraf olmama ragmen , esimin ailesinin lafinin duyunca tuylerim diken diken oluyordu. Bir hediye degil, hicbir sey kiyamazdim. Calissaydim ayni cevabi verirdim. Bunu esimi sevmedigim icin degil ,ailesini sevmedigim icindir.

Suan problemim yok. Ama benim tecrubem boyle.
Benzer durumda olsam , calis da al derdim.
Normal bir evlilik uzerine degildi yorumum.
Detaylar onemli.

Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi.
Yukarıdaki cümleleri heceleyerek ağır ağır okuyun, özellikle annenin cevabındaki son cümleyi, zira bir kısmınız düzgün okumamış belli ki.
Anne kızının durumunu biliyor ki kahve makinesi demiş ama kendini zorlama da demiş, hadi konu sahibini gömdünüz, annesine niye ağzınıza geleni sayıyorsunuz ?
Herkesin annesi kutsal konu sahibinin ki deccalmış gibi yazmayın rica ediyorum, kaldı ki anne kızının eline ihtiyaç listesi verip bana bunları alacaksın dememiş, sevimlikumral annesine doğum gününde bile hediye alamadığından kendince incelik yapmak istemiş bunun için de ihtiyaç olan bir şey alayım diye düşünmüş, kim annesine içinden geldiği için hediye almak mutlu etmek istemez ki?
Zincir marketlerde bile 500-600 liraya dahi satılan 3 kuruşluk bir makine yahu, kadınların kesinlikle çalışması gerektiğini düşünüyorum, ekonomik özgürlüğünüz olsun ki böyle düşüncesiz adamların ağız kokusunu çekmeyin.

“Aile kelimesi "bakmak, geçimini sağlamak; iş ağır ve zor gelmek; fakir düşmek; aciz ve muhtaç duruma sokmak" anlamlarına gelen avl/ayl/ıyâl kökünden türemiştir. Aile "ev halkı, bakmakla yükümlü olunan kişiler" demektir.”

Adamın tekiyle ev arkadaşlığı yapmıyorsunuz aile oluyorsunuz, aile olmuşsanız annelere hediye alma bir yana senin paran benim param diye bir şey olmaz, artık sen ben yoktur biz vardır, biz olmak istemiyorsanız evlenmezsiniz, evlenmişseniz eşinizi evde 5 kuruşsuz dımdızlak bırakmazsınız.

Kaldı ki bu adam asgari ücretli çalışan biri değil, kenarda birikmişi vardır karısından bile para esirgeyen adam net maaşını da söylemiyordur, o yüzden rahatlıkla annesine hediyeler yağdırıyor, silah alalım diyor.

Marketten bir çay makinesi almak taş çatlasın 1.500 lira, sıfır bir silah almak ortalama 20 bin lira.

Velhasıl çalışın hanımlar, annesine gözünü kırpmadan 20-30 bin lira harcarken size eli titreyenlerden koca olmuyor çünkü.

Ben hemen anladım canım ironi yaptığını
Konu sahibi çalışmadığı için neredeyse asalak ilan edildi, hele annesi garibim, o da açgözlü , damat sömüren ilan edildi. Şaşkınlıkla okudum yorumları. Erkek milletinden zaten çok çeken bir coğrafyadayız. Üstüne de kadınların başka kadınlara empati yoksunluğu da eklendi. Kadın olmak zor zanaat.

Bu devirde gerçekten erkek olmak varmış. Alıcaksın bir tane körpe kızcağız dağ bayır yanında çanta gibi gezdireceksin, gözü açılmamış olsun diye okul ve iş hayatı bilmeyen kız seçeceksin sonra evde her işini yaptıracaksın bütün zevk ihtiyaçlarını gidereceksin. Bu kadın kırk yılda bir kere anacığıma bin tllik geçmiş olsun hediyesi alabilir miyim dediğinde de çalış kendin al diyeceksin o an çalışma imkanı olmadığını bildiğin için. Çalışmaya kalksa o zaman da ev içi emek sömürüsü yapıp bezdirip işten çıkaracaksın hatta belki işe girmesin diye binbir zorluğu başta çıkaracaksın. Tüm bu adiliklerin sonunda da kadınlar bile sana hak verecek sırf çalışıp para kazanıyorsun diye her şeyi sana hak görecekler.. vay be böyle bakınca şu an imkanım olsa erkek doğmak isterdim!

Son düzenleme:
Ara sayfaları okumadım ama belli ki gene çalışmayan kadınları ezmeye çalışanlar olmuş keşke herkes işine baksa
Bibibella mevzu çalışmayan kadınlar da değil, böyle adamların 3 kuruşu için ağız bükeceğimize çalışalım daha iyi, ben kadınların çalışmasını destekliyorum kesinlikle çalışsınlar erkek için iş bırakmasınlar eğitimlerini yarıda kesmesinler ama anne kızına bana bunu al dememiş, anne de zaten çalışan kadın anladığım kadarıyla, kendi annelerini yüceltip konudaki anneyi gömenler olmuş.

Rahmetli annemin çamaşır makinesi bozulmuştu, maaşı vardı ama bir çamaşır makinesi kaç para açıp bakın alsa bile zorlanacaktı, eşim dayanamadı İstanbul’da anneme yakın bir bayiye sipariş verdi servisini bile ayarladı gönderdi, kadın sevinçten ağladı ve o makineyi sadece 8 ay kullanabildi öldü kadın.
Evlenirken o annelerin karşısında bin takla atıyorlar oysa.

Yapmayın gözünüzü seveyim, maddi imkanlarınız olmaz eyvallah, anne dayatmacıdır istekleri bitmez eyvallah ama vicdanı olan senin annen benim annem demeden annelere ufak da olsa jest yapar mutlu eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X