Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynısını çok yakınımdan biliyorum o da tayin yalanlarıyla kandırdı bir tek kızın aldığı yatak odası takımı yeni, bir de kızın çeyizleri onun dışında her şey bekarken ikinci elciden alınma saçma sapan eşyalar.
Eşlerine ve kendi evlerine değil anne babalarına harcama yapıyorlar sadece. Benim arkadaşım evlenirken hiç altın yapılmadı mesela, adam demiski kardeşim evlenirken gelinin altınlarına bende yardım edeceğim, annem öyle istiyor 🙄

Tek calisan kira ve cocuk olunca ,kusura bakmayin esiniz hakli gozukuyor. Yani baskasi olsa ,senin annen de benim annem der alabilir ama oyle degil
Siz de, esiniz calis al dediginde, o zaman cocuga bakici bul calisicam, demeliydiniz.
Bakiciyi ortak verelim ok ben is ariyorum deyip, dik durun. Ama tamam dediginde de , arayin is.
Aldığı maaşı bakıcıya verdikten sonra ne anladık bakıcıdan niye çalıştık bide çocuğu bıraktk bakıcı eline???

Aldığı maaşı bakıcıya verdikten sonra ne anladık bakıcıdan niye çalıştık bide çocuğu bıraktk bakıcı eline???
Ben de suan calismiyorum ,ayni sebepten calismadim. Ama yas ilerledikce hem cocuklarin ihtiyaclari artti hem isteklerimiz artti.
Calisan arkadaslarimin da maaslari artti😊

Konu sahibi lisans mezunuymus. Esi de sen de calis al demis. Para vermiyormus, kart vermiyormus.
Once kendi gelecegi icin tasi sikip suyunu cikarmali.

Ben calismamaya devam ettim. Yine bir sekilde calisirdim ama ailemden gelirim var. Artik ihtiyac yok

Suan hayat sartlari cok zor, iki cocugu guzel sartlarda buyutmek,tatillere vs rahat bir sekilde gitmek icin calismadigima pismanim. Yine gidecek imkanim var ama calisip parani kazanmak cok guzel bir duygu,özgürlük

Cocuklarim buyudu,ayni zamanda bos kaldim . simdi bir meslekte ilerleyip is bulmam zor.
Zamaninda baslasaydim ,cok iyi olurdu. O yuzden ertelememeli.

Aileme ev alalım erzak alalım demedim 3 senelik evliyim bir hediye alamadım anneme nesi sizi bu kadar sorguya çekti anlamadım. Cezvede pişirmek istemiyor demek kadın makina daha hoş geldi demek ki. Hediye bu yani ihtiyaç meselesi. Ailem zaten bana elinden geleni yaptı çeyizimi aldı vs.
Bence sonuna kadr haklsn. Hem çocuğa bak hem çalş zaten olmz. Ayrıca damat değil mi karta takst bile yapılır alınır. Çok abartmayın atla deve değiş üç kuruşluk şey. Ayrıca şu devrde tek maaşla zaten çok zor. Ek iş falan yapabilir İnternet üzernden satş yapılabilir. Yok mu hiç öyşw5şeylere ilgisi
Ben de suan calismiyorum ,ayni sebepten calismadim. Ama yas ilerledikce hem cocuklarin ihtiyaclari artti hem isteklerimiz artti.

Konu sahibi lisans mezunuymus. Esi de sen de calis al demis. Para vermiyormus, kart vermiyormus.

Ben calismamaya devam ettim. Yine bir sekilde calisirdim ama ailemden gelirim var. Artik ihtiyac yok

Suan hayat sartlari cok zor, iki cocugu guzel sartlarda buyutmek,tatillere vs rahat bir sekilde gitmek icin calismadigima pismanim. Yine gidecek imkanim var ama calisip parani kazanmak cok guzel bir duygu,özgürlük

Cocuklarim buyudu,ayni zamanda bos kaldim . simdi bir meslekte ilerleyip is bulmam zor.
Bazı konular sadece konuşurken kolay. Lisans mezunu kpss olmadan iyi bi puan alamadan nasıl iyi maaşlı bi iş bulsun şimdi bu kadın? Birde kpss ye hazırlanma süreci var. Evin işi gücü, çocuğun bakımı ne ara hazırlanacak? Hadi oldu atandı bi şekilde iş buldu diyelim. Küçücük çocuklar sırf anne özgür bi hayat yaşasın diye elin bakıcılarında, kreşlerinde perişan oluyor, annesinin arkasından ağlıyo, terk edilme korkusu yaşıyorlar. Nasıl başka birine emanet edebilirsin? Ayrıca artık şunu normalleştirmekten vazgeçin. Bu kadın bu bebeği tek başına mı yaptı? Karnında taşı, doğur, büyütene kadar ne uyku kalsın ne psikoloji, tüm bakımlarıyla, hastalıklarıyla sen ilgilen. Sonra baba gelsin iki sevsin bitti. Birde bu kadar sorumlulığun üstüne bu kadın bu kadar işi yaparken gidip çalışsın. Sadece bebekle bitse iyi tabi, kaç erkek eşine ev işinde yemek de yardım ediyor. Her yük kadının sırtında. Bi zahmet erkek, koca, baba olarak evinin nafakasını kazansın. Milyonlarca insan var iki iş yapan. Karısının annesine ufacık bi hediye bile alamıyorsa hiç birşey diyemiyorum artık.

Ha şu konuda haklısın ben böyle bi adamdan asla çocuk yapmazdım.

Bibibella mevzu çalışmayan kadınlar da değil, böyle adamların 3 kuruşu için ağız bükeceğimize çalışalım daha iyi, ben kadınların çalışmasını destekliyorum kesinlikle çalışsınlar erkek için iş bırakmasınlar eğitimlerini yarıda kesmesinler ama anne kızına bana bunu al dememiş, anne de zaten çalışan kadın anladığım kadarıyla, kendi annelerini yüceltip konudaki anneyi gömenler olmuş.

Rahmetli annemin çamaşır makinesi bozulmuştu, maaşı vardı ama bir çamaşır makinesi kaç para açıp bakın alsa bile zorlanacaktı, eşim dayanamadı İstanbul’da anneme yakın bir bayiye sipariş verdi servisini bile ayarladı gönderdi, kadın sevinçten ağladı ve o makineyi sadece 8 ay kullanabildi öldü kadın.
Evlenirken o annelerin karşısında bin takla atıyorlar oysa.

Yapmayın gözünüzü seveyim, maddi imkanlarınız olmaz eyvallah, anne dayatmacıdır istekleri bitmez eyvallah ama vicdanı olan senin annen benim annem demeden annelere ufak da olsa jest yapar mutlu eder.
Yoo bende aynısını düşünüyorum zaten ama bu kk da çalışmayan kadınlara çalışan kadınların yaptığı artık baya bi sıktı bence yav sanki bana çalışıyor git çalış ye afiyet olsun, hele o aileye anneye birşey alma mevzusunda benim ailemde ailem anladık bi evlide sizsiniz ananız babanız yok bi kahve makinası için uzayan konuya bak

Bence sonuna kadr haklsn. Hem çocuğa bak hem çalş zaten olmz. Ayrıca damat değil mi karta takst bile yapılır alınır. Çok abartmayın atla deve değiş üç kuruşluk şey. Ayrıca şu devrde tek maaşla zaten çok zor. Ek iş falan yapabilir İnternet üzernden satş yapılabilir. Yok mu hiç öyşw5şeylere ilgisi

Bazı konular sadece konuşurken kolay. Lisans mezunu kpss olmadan iyi bi puan alamadan nasıl iyi maaşlı bi iş bulsun şimdi bu kadın? Birde kpss ye hazırlanma süreci var. Evin işi gücü, çocuğun bakımı ne ara hazırlanacak? Hadi oldu atandı bi şekilde iş buldu diyelim. Küçücük çocuklar sırf anne özgür bi hayat yaşasın diye elin bakıcılarında, kreşlerinde perişan oluyor, annesinin arkasından ağlıyo, terk edilme korkusu yaşıyorlar. Nasıl başka birine emanet edebilirsin? Ayrıca artık şunu normalleştirmekten vazgeçin. Bu kadın bu bebeği tek başına mı yaptı? Karnında taşı, doğur, büyütene kadar ne uyku kalsın ne psikoloji, tüm bakımlarıyla, hastalıklarıyla sen ilgilen. Sonra baba gelsin iki sevsin bitti. Birde bu kadar sorumlulığun üstüne bu kadın bu kadar işi yaparken gidip çalışsın. Sadece bebekle bitse iyi tabi, kaç erkek eşine ev işinde yemek de yardım ediyor. Her yük kadının sırtında. Bi zahmet erkek, koca, baba olarak evinin nafakasını kazansın. Milyonlarca insan var iki iş yapan. Karısının annesine ufacık bi hediye bile alamıyorsa hiç birşey diyemiyorum artık.
Tum mesajlari okumadim da , adam kadin ve bebegin gecimini sagliyor sanirim . Ama her istedigini izinle aliyor. Maddi gelire gore sormakta gerekir birbirlerine bu normal ama ihtiyac harici keyfi bir sey alabiliyor mu?

Adam kucuk bir kahve makinasina git calis al demis. Ben inatci bir insanim, gider calisirim.
Neyse ben 38 yasindayim. Cevremde lisans mezunu degil,on lisans mezunu olup, sonra lisans falan tamamladilar tabi . Cok ilerleyen insan var .
Insan kaynaklari muduru, sigortada da ilerleyen, bankacilikta ilerleyen, ilac mumesilliginde ilerleyen. Yani zamaninda agrari ucret alip ilerlediler. Bu mesleklere lisans sarti vs olmasa bile lise mezunu baslasa yapabilir. Cogu mezun oldugu bolumde calismadi zaten1

Yani ben de oturup,cocuktu vs diye calismadim,aldigimi bakiciya vericem degmez. Arma cocuklar buyudu bakiciya gerek kalmadi,maaslar artti. Refah durumlari artti

Ben pismanim, herkesin kendi tercihi
benim iki tanidigim, iki cocuktan sonra ,calisip memur oldu. Yani sartlarina gore uydurdular.

Hemen calismaz 3 yasina hazirlanip,kendini gelistirir, 3 yasinda sonra calisir.

Eşiniz aile olmayı, çocuğunun annesinin gönlünü kırmamaya önem vermeyi kavrayamamış, dört atanın hakkı bir kendisine öğretilmemiş, bu yönde öğüt verilerek büyütülmemiş. Dün çaycı, bugün kahve makinesı, yarın kim bilir ne... Bu sürekli yaşayıp durduğunuz, parayla ilişkili üzücü şeyleri, üç gün burada dert yanıp dördüncü gün unutursanız, tekrar tekrar benzer şeyler yaşar, hep üzülürsünüz. Çünkü, bence, bu adam bu hususlarda değişmez. Sürekli kocanızın uygun görmesi/ izin vermesi şartıyla harcama yapabilmek size ağır geliyorsa, bu durumda artık siz insiyatif almalısınız bence.

Halâ gencecik bir insansınız, hayatınızın iplerini elinize alabilir, paraya ilişkin sizi mutsuz eden bu durumu göz önüne alarak , hayatınızı yeniden yapılandırabilirsiniz. Benim tavsiyem şu olur, muhakkak şartlar oluşur oluşmaz çalışmaya başlayın.

Kazancınız ilk başlarda kreş parasına , bakıcı parasına gitse de çalışın. Çünkü zaman geçtikçe, sizin tecrübeniz- maaşınız artar ve aynı zaman zarfında çocuğunuz büyür okul çocuğu olur, paranız cebinizde kalmaya başlar. Üstelik ve bence en önemlisi, annenize bir hediye alabilmek için, adamın kendi annesine bir şey aldığı/alacağı zamanları kollamak zorunda kalmaz, sizin tabirinizle annesine bir şey alacak olmasına "istinaden" bir şey istemeyi beklemezsiniz.

Son düzenleme:
Ha şu konuda haklısın ben böyle bi adamdan asla çocuk yapmazdım.
Aynen adamlar kendini belli ediyor. Degisedebilir ama ona gore tepkini vereceksi .
Ben gelirimizi biliyorum. Ev borcu vs yasadigimiz zamanlar oldu. Esim comert , ben ona almayalim derim ,o bana istedigini al der.
Yani es secerken , ayrintilari kacirmasin insanlar.

Bu adam dese ki, bak suan bir sikintimiz var , hediye alacak durumda degiliz, kadin anlar heraldee.
Calis da al , ee calisip alirim yani o zaman

Tum mesajlari okumadim da , adam kadin ve bebegin gecimini sagliyor sanirim . Ama her istedigini izinle aliyor. Maddi gelire gore sormakta gerekir birbirlerine bu normal ama ihtiyac harici keyfi bir sey alabiliyor mu?

Adam kucuk bir kahve makinasina git calis al demis. Ben inatci bir insanim, gider calisirim.
Neyse ben 38 yasindayim. Cevremde lisans mezunu degil,on lisans mezunu olup, sonra lisans falan tamamladilar tabi . Cok ilerleyen insan var .
Insan kaynaklari muduru, sigortada da ilerleyen, bankacilikta ilerleyen, ilac mumesilliginde ilerleyen. Yani zamaninda agrari ucret alip ilerlediler. Bu mesleklere lisans sarti vs olmasa bile lise mezunu baslasa yapabilir. Cogu mezun oldugu bolumde calismadi zaten1

Yani ben de oturup,cocuktu vs diye calismadim,aldigimi bakiciya vericem degmez. Arma cocuklar buyudu bakiciya gerek kalmadi,maaslar artti. Refah durumlari artti

Ben pismanim, herkesin kendi tercihi
benim iki tanidigim, iki cocuktan sonra ,calisip memur oldu. Yani sartlarina gore uydurdular.

Hemen calismaz 3 yasina hazirlanip,kendini gelistirir, 3 yasinda sonra calisir.
Problem kadının çalışıp çalışmaması değil bence. Şöyle düşünün biz kadınız anneyiz o çocuğa biz bakıcaz. Ben şuan odtü de memur da olabilirim ama ne garantisi var bi sağlık problemi yaşarım, bi sakatlık yaşarım, işimden kovulurum ya da Allah korusun çocuğum hastalanır bakıma muhtaç kalır çalışamam. O zaman bu adamlar bize bakmıycaklar mı neden çocuk yaptık biz bunlara ya da onlar neden baba olmak istedi? Yüzyıllardır süregelen bi durumdur bu erkek kadın için çalışır kadına harcama yapar evine harcama yapar. Son zamanlarda değiştirmeye çalışıldı bu. Kadın ayrı ekonomi erkek ayrı ekonımi aynı evin içinde. Ama kadın hem dışarda çalışsın çocuk da yapsın aynı zaman da ev işi de o adamın ihtiyaçları da çamaşırı yemeği vs. Adam ne halta yarıyo? Çocuğu da evlenmeden yapar otururm o zaman herşeyi ben yapacaksam elin adamının hizmetini de rezilliğini de çekmemiş olurum.

Yoo bende aynısını düşünüyorum zaten ama bu kk da çalışmayan kadınlara çalışan kadınların yaptığı artık baya bi sıktı bence yav sanki bana çalışıyor git çalış ye afiyet olsun, hele o aileye anneye birşey alma mevzusunda benim ailemde ailem anladık bi evlide sizsiniz ananız babanız yok bi kahve makinası için uzayan konuya bak
Hayır ben anlamadım bibbella, mevzu ne ara çalışan kadın vaovvv ,çalışmayan kadın tu kaka olayınza döndü.Buradaki asıl mesele leş bir erkek var,kadın çalışsa bile o paraya el koyardı.Mevzu bu tarz adamları eş diye seçmeyin,yanlışlıkla seçtiysen baba yapmadan topuklayın.Ben evlendikten sonra çalışmadım,eşim her konuda beni destekledi çocuklarımı kendim büyüttüm.Yeri geldi eşim benim aileme maddi destek verdi ( çalışmak güzel kendi evladımı bile o yönde çokça destekliyorum) ama çalışmamak bir kusur bir kabahat gibi görmek ,çalışmayan kadını asalak koca üstünde yük görüp ayıplamak gerçekten çok saçma

Hayır ben anlamadım bibbella, mevzu ne ara çalışan kadın vaovvv ,çalışmayan kadın tu kaka olayınza döndü.Buradaki asıl mesele leş bir erkek var,kadın çalışsa bile o paraya el koyardı.Mevzu bu tarz adamları eş diye seçmeyin,yanlışlıkla seçtiysen baba yapmadan topuklayın.Ben evlendikten sonra çalışmadım,eşim her konuda beni destekledi çocuklarımı kendim büyüttüm.Yeri geldi eşim benim aileme maddi destek verdi ( çalışmak güzel kendi evladımı bile o yönde çokça destekliyorum) ama çalışmamak bir kusur bir kabahat gibi görmek ,çalışmayan kadını asalak koca üstünde yük görüp ayıplamak gerçekten çok saçma
Yok kk da çalışmiyorsan adamın çok önemi yok sorun sensin sanki çalışıp kocasına sormadan bir sakız bile alamayan kadınları okumadık veya okumaya devam etmiyormuşuz gibi boy boy konular başka forumda çünkü

Yok kk da çalışmiyorsan adamın çok önemi yok sorun sensin sanki çalışıp kocasına sormadan bir sakız bile alamayan kadınları okumadık veya okumaya devam etmiyormuşuz gibi boy boy konular başka forumda çünkü
Evet yönetici bir kadın konusu vardı,cebinde parası yoktu, kendi maaşını bile görmüyordu çünkü maaş kartı kocadaydı ve isteyemiyordu....

Problem kadının çalışıp çalışmaması değil bence. Şöyle düşünün biz kadınız anneyiz o çocuğa biz bakıcaz. Ben şuan odtü de memur da olabilirim ama ne garantisi var bi sağlık problemi yaşarım, bi sakatlık yaşarım, işimden kovulurum ya da Allah korusun çocuğum hastalanır bakıma muhtaç kalır çalışamam. O zaman bu adamlar bize bakmıycaklar mı neden çocuk yaptık biz bunlara ya da onlar neden baba olmak istedi? Yüzyıllardır süregelen bi durumdur bu erkek kadın için çalışır kadına harcama yapar evine harcama yapar. Son zamanlarda değiştirmeye çalışıldı bu. Kadın ayrı ekonomi erkek ayrı ekonımi aynı evin içinde. Ama kadın hem dışarda çalışsın çocuk da yapsın aynı zaman da ev işi de o adamın ihtiyaçları da çamaşırı yemeği vs. Adam ne halta yarıyo? Çocuğu da evlenmeden yapar otururm o zaman herşeyi ben yapacaksam elin adamının hizmetini de rezilliğini de çekmemiş olurum.
Herkes kendine gore yorum yapiyor. Mesajlarda niyetler tam aktarilmiyor.
hatta ilk mesajimda yaptigim yogim yoruma bibi mesaj atmisti cevap yazdim. Belki ailesini sevmiyordur esi kiyamamistir. Sartlarini bilmiyoruz diye.
Demin mune ablanin mesajini okuyunca ,daha farkli dusundum. Cok guzel aciklamis.

Tabi ki hayat bu hasta olunup issiz kalinabilir. Hatta bir arkadasimin cocugu hastalandi ,bu sebepten isini birakti. Esler birbirne destek olmak icin var.
Mesela burda calisan kadin,erkek maas hesabi da yapiyor. Biz bunu hic yapmadik. Ben de olursa veririm. Esimde olsa verir.

Ben ilk mesajda aslindnda rest cek esine kasttettim.
calisinca ret cekmek kolay oluyor. Hatta bosamalarinin artmasini buna bagliyorlar. Ama sebep bu degil , erkege bagli kalmiyor artik kadin

Maalesef dediğiniz gibi topluma öyle yanlış öğretildi ki.Kadın kadınlığını, erkek erkekliğini unuttu.Bizlere bir güçlü kadın hikayesi anlatıldı,sıfatlardan uzak sadece kadın olmayı unuttuk.Güçlülük de maddiyata bağlandı.Kadın ev,iş,çocuk arasında yitip gidiyor; daha çok eziliyor farkında değil.Kazandığı parayı harcayacak zaman bile bulamıyor çoğunda.
Erkek de iyice sünepe oldu bu arada.Evin maddi yükünün yarısını da yıkınca kadına,boş vakit çok; zamparalığa vurup kadını bir de öyle yaralıyor.

Kayınvalidem bir gün çalışmamış ,elinde bir gün parası olmamış , hiç bir zor işi yapmaz ama çatır çatır kayınpederimi o yönetmiş hep.Cüzdan erkek de dursa ne yazar ,hakimiyeti kayınvalidemde.Gerçek güçlü kadınlar böyleleri bence.

Maalesef dediğiniz gibi topluma öyle yanlış öğretildi ki.Kadın kadınlığını, erkek erkekliğini unuttu.Bizlere bir güçlü kadın hikayesi anlatıldı,sıfatlardan uzak sadece kadın olmayı unuttuk.Güçlülük de maddiyata bağlandı.Kadın ev,iş,çocuk arasında yitip gidiyor; daha çok eziliyor farkında değil.Kazandığı parayı harcayacak zaman bile bulamıyor çoğunda.
Erkek de iyice sünepe oldu bu arada.Evin maddi yükünün yarısını da yıkınca kadına,boş vakit çok; zamparalığa vurup kadını bir de öyle yaralıyor.

Kayınvalidem bir gün çalışmamış ,elinde bir gün parası olmamış , hiç bir zor işi yapmaz ama çatır çatır kayınpederimi o yönetmiş hep.Cüzdan erkek de dursa ne yazar ,hakimiyeti kayınvalidemde.Gerçek güçlü kadınlar böyleleri bence.
O kadar doğru ki..

Konu baska yerlere sapmis oldu😊 ama yazayim dedim.

Bence guclu kadin calisan ya da calismayan kadin degil. Calisirsa ozgurlugu daha yuksek, calismazsa daha zor.

Mesele yerine gore rest cekmekte. Bu tabir basta aklima gelemedi ifade edemedim.her seye de rest cekilmez tabi, maddi durumunu gozeterek.
Mesela gelirimiz iyi ,esim alma bunu diyor,alacak durumumuz var ,alirim ben onu yani.

Biz de calismadigim halde tum hesaplar ben de. Bu sadece ben guclu oldugum icin degil, esim de insan oldugu icin boyle.

Sevgililik donemi tanima, az cok belli ediyor kedini.cimri ,comert vs. Ee anlamadin diyelim evlendin, yine seni rahatsiz eden seyi anliyorsun. Bunu dile getireceksin esine. Esinle karsilikli orta yolu bulmaya calisacaksin.
Bulamayanlar ya bosaniyor, ya da katlaniyor.
Bulanlarsa mutlu.

Konu yine çalışan çalışmayan kadın polimiğine dönmüş. Doğrusu kocası çöp olan ve çöp olmayan kadın olmalı. Düşünceli nazik anlayışlı fedakar adamlarla evlenin. Karısına git çalış al diyen adam haindir düşmandır, arkanı dönemezsin. Yarın bir gün ağır hastalansan başına bir iş gelse ilk kaçacak olandır. Konudaki adamın 10 tane kahve makinası alacak parası olsa yine almaz. Burada o kadar olumsuzluk yazıp yazıp ama seviyorum, ama çok zorluklar aştık, ama çok emek verdim diye yine adamların dibinden ayrılınmıyor. Bu yaratıklar sabah kalkıp böyle hain olmuyor, hep hainler aslında. Anasından babasından terbiye görmemiş, yol yordam bilemeyen mağara ayılarından çocuk yapınca da iyice mahkum oluyorsun.

Bakıcıya yardımcıya para verdikten sonra çalışmanın anlamı ne demeyin, yarısını herifler ödesin. Bakıcı onun da çocuğuna bakıyor, yardımcı onun da arkasını temizliyor. Benim maaşım bu senin maaşın bu masraflar bunlar, hepsini ortak ödeyeceğiz diyin. Bu ay alamayız ama yarısını vereyim diğer ay tamamlarız alırsın annene demek çok mu zor? Bu annenin de anneler günü doğum günü hiç kutlanmasın mı? Evlenmiş napsın deniyor arkasından çocuk yapmış napsın geliyor. Önce o kocanın burnu bir sürtülmeli had bildirilmeli sonra çocuk yapılmalı. Yola geldi geldi, gelmediyse de bunlarla ömür çürütmenin anlamı yok.

Burada konu çalışıp çalışmaması değil, çalışsa dahi belki de kendi parasını harcayamazdı. Yapılan evlilik tümüyle yanlış, yanlış kişi ile yapılmış bir arkadaş yazmış sadece ev işini görsün yatakta işini görsün çocuk yapılsın diye yapılmış evliliklerden ne beklenebilir ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X