Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eskiden bir adam eş ve 3 4 çocuğa bakar , okutur hatta evlendirirdi. Hadi ekonomik şartlar değişti diyelim. E asgari ücretin 3 katını kazanan bir adam 1 yaşındaki çocuğuyla eşine de bakamıyorsa bir zahmet evlenmesin o zaman. Benim annem de çalışan kadındı. Madalya takılmadı eve para getirdi diye. İyi adam var kötü adam var, iyi kadın var kötü kadın var. Mesele sadece bu.

Ya bu da çok cinsiyetçi bir yorum ki. Aynısını kadınlara yazıyor musunuz ? Yok. Kullandığınız dilin erkek versiyonunuzdan çok bir farkı yok sadece biriniz A'yı savunuyorsunuz ötekisi B'yi.

Ya bu da çok cinsiyetçi bir yorum ki. Aynısını kadınlara yazıyor musunuz ? Yok. Kullandığınız dilin erkek versiyonunuzdan çok bir farkı yok sadece biriniz A'yı savunuyorsunuz ötekisi B'yi.
Neresi cinsiyetçi yorum? Adam da çalışamayabilir bir süre, o zaman da kadın evi geçindirir. Ama ömür boyu kadının geçindirmesi bana ters. Cinsiyetçilikse bu öyleyim.

Sapla samanı karıştırmayalım bence para kolay kazanılan birşey değil sonuçta, parayı kim kazanıyorsa söz hakkı da onundur.
Çekirdek ailenin öncelikli ihtiyaçları karşılanıyorsa bir sıkıntı yok.
Sizin verdiğiniz örnekte de kadın hizmet etmek zorunda değil tek başına konuşur eşiyle birlikte ağırlarlar bu ikisinin ilişki dinamiğine kalmış.
İşte öyle olmayacak, sizin savunduğunuz şekilde adaletin sağlanabilmesi için adam tek başına yapacak. Bu mantıkla uygulama ancak böyle olur.
Sıradan girip tuvaleti banyoyu ovup, kirliyse yer silip süpürüp -tabi canı isterse, kirli de kalabilir yoksa- ailesini nasıl ağırlamak istiyorsa ya çorbasından tatlısına, yada çay çerezle ağırlayıp gönderecek. Yada eve yardımcı çağırıp, yemekleri dışarıdan söuleyip hanımını baş köşeye oturtacak. Neden? Çünkü adam gelirini ev ahalisi dışında harcamak zorunda değil diyorsunuz. Bu dinamikte hatunda hiçbir hazırlık yapmak zorunda değil. Ha bu şekilde devam etmesi beklenen bazı toplumsal alışkanlıklar sekteye uğrar. Formal evlilikler süregelir artık oda tercih meselesi.

Ama siz eşiyle konuşur, adam yapar temizliği hizmeti diyemiyorsunuz çok ilginç. Birlikte yapar diyorsunuz. Neden mesela? Neden birlikte ağırlasınlar ki? Eğer hatunu gerçekten enayi yerine koymuyorsanız.

Bırakmıyor dedim aslında o gün çekmedi uyansın Onuda söylicem çekip versin artık
E yuh yani evde minicik bebeğiniz var. Adam evde yokken Allah korusun bebeğinizi acilen hastaneye falan götürmeniz gerekse cebinizde bir taksi, hastane, bakkal parası yok

Eşiniz berbat bir baba-koca üzgünüm…

Çocuğunuz biraz büyüyünce iş bulun çalışın bu adamdan ne köy olur ne kasaba

Eşi hakli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Maden parasi yok kendi annesinede almasın o zaman?
Bir kahve makinesi o kadar pahalı bir şeyde değil. Ayrıca çalış annene sen al dediği kadın, evde onun çocuğuna bakıyor, evi temizliyor? Annesine bir hediyede alacak parayı vermeyecekse ne diye evleniyor elin kızı ile?
Hay Allah razı olsun

İşte öyle olmayacak, sizin savunduğunuz şekilde adaletin sağlanabilmesi için adam tek başına yapacak. Bu mantıkla uygulama ancak böyle olur.
Sıradan girip tuvaleti banyoyu ovup, kirliyse yer silip süpürüp -tabi canı isterse, kirli de kalabilir yoksa- ailesini nasıl ağırlamak istiyorsa ya çorbasından tatlısına, yada çay çerezle ağırlayıp gönderecek. Yada eve yardımcı çağırıp, yemekleri dışarıdan söuleyip hanımını baş köşeye oturtacak. Neden? Çünkü adam gelirini ev ahalisi dışında harcamak zorunda değil diyorsunuz. Bu dinamikte hatunda hiçbir hazırlık yapmak zorunda değil. Ha bu şekilde devam etmesi beklenen bazı toplumsal alışkanlıklar sekteye uğrar. Formal evlilikler süregelir artık oda tercih meselesi.

Ama siz eşiyle konuşur, adam yapar temizliği hizmeti diyemiyorsunuz çok ilginç. Birlikte yapar diyorsunuz. Neden mesela? Neden birlikte ağırlasınlar ki? Eğer hatunu gerçekten enayi yerine koymuyorsanız.
Kendi konusunda yazdığı birşeyi kopyalayayım.

'Bunaldim ve o kadar bencil ki kendi bana sormadan planlar yapiyor, hobiler ediniyor ama benim yasam alanima saygisi yok!
Hayatim ev is ucgeninde cok cok bunaldim!!!'

Demek ki neymiş çalişsanda bazı şeyler olmayabiliyormuş beni ezmeye çalışmadan önce konularını unutma ki sen ezilme.

Ayyyyyy imdatttttttttt. Adam silah almış silah anasına. Çok mu lazımdı? Adam melek , konu sahibi de şeytan ilan edilecek neredeyse. Emziren bir anneye psikolojik şiddet sizin de yaptığınız.

Ahahaha yok artık! Konu sahibinin 1 yaşındaki çocuğuna olan sütü kendisine evliliği boyunca şifresiz kartını bile vermeyen ve ekonomik şiddet uygulayan kocası yüzünden 1 senedir kesilmiyor da benim gayet normal; "neden kendinizi bu duruma düşüyorsunuz" dediğim 2 yorumum yüzünden kesilecek sütü aynen. Bi gidin Allah aşkına ya, daha kibar nasıl yazayım bilemiyorum. Kendinizle aynı fikirde olmayan birini görünce direkt ama o anneee ajitasyonuna başvuruyorsunuz

Ahahaha yok artık! Konu sahibinin 1 yaşındaki çocuğuna olan sütü kendisine evliliği boyunca şifresiz kartını bile vermeyen ve ekonomik şiddet uygulayan kocası yüzünden 1 senedir kesilmiyor da benim gayet normal; "neden kendinizi bu duruma düşüyorsunuz" dediğim 2 yorumum yüzünden kesilecek sütü aynen. Bi gidin Allah aşkına ya, daha kibar nasıl yazayım bilemiyorum
Konu sahibinin düştüğü falan yok. Başka da yorum yapmayacağım size.

Ay hani evlenince "biz" olunuyordu? Adam benim param diyorsa, kadın da adamın donlarını yıkamaz. Benim emeğim der çıkar işin içinden. :KK53:
Ekonomik şiddeti öveceğim diye tuğla gibi paragraflar yazmışlar bir de.
Bazı yazılanları şöyle :KK57: okudum. Değil koca, ev arkadaşı olsanız böyle esirgeme, cimrilik görmezsiniz yeminle.
E iyi kadın evde yemeğini yapsın, çamaşırını yıkasın ütülesin, evini temizlesin, yattığın çarşafa kadar yıkasın. Sen de beş kuruş verme kadına sonra. E bu bayağı boğaz tokluğuna kölelik oluyor.
Böyle hayat mı olur be? Antik Mısır'daki köleler bile akşam olduğu zaman 4 litre bira ve 500 gram ekmek alıp öyle eve gidiyormuş. :KK53: Kız bizim forum Antik Mısır'dan beter çıktı ya. :olamaz:

Ay hani evlenince "biz" olunuyordu? Adam benim param diyorsa, kadın da adamın donlarını yıkamaz. Benim emeğim der çıkar işin içinden. :KK53:
Bazı yazılanları şöyle :KK57: okudum. Değil koca, ev arkadaşı olsanız böyle esirgeme, cimrilik görmezsiniz yeminle.
E iyi kadın evde yemeğini yapsın, çamaşırını yıkasın ütülesin, evini temizlesin, yattığın çarşafa kadar yıkasın. Sen de beş kuruş verme kadına sonra. E bu bayağı boğaz tokluğuna kölelik oluyor.
Böyle hayat mı olur be? Antik Mısır'daki köleler bile akşam olduğu zaman 4 litre bira ve 500 gram ekmek alıp öyle eve gidiyormuş. :KK53: Kız bizim forum Antik Mısır'dan beter çıktı ya. :olamaz:
Ego tatmini bir çeşit. Alışamadım ben hala. 🙈🙈

Konu sahibinin düştüğü falan yok. Başka da yorum yapmayacağım size.

Aynen asssla kendini düşürdüğü bir durum yok. 26 yaşında son kuşak diyebileceğimiz Z kuşağı bir insanın hayatında 1 gün bile çalışmadan direkt evlenip kendisine ekonomik şiddet uygulayan adamdan derhal çocuk yapması falan bunlar çok mantıklı hareketler. Biz nasıl düşünemedik böyle bir hayat yaşamayı değil mi?

Aynen asssla kendini düşürdüğü bir durum yok. 26 yaşında son kuşak diyebileceğimiz Z kuşağı bir insanın hayatında 1 gün bile çalışmadan direkt evlenip kendisine ekonomik şiddet uygulayan adamdan derhal çocuk yapması falan bunlar çok mantıklı hareketler. Biz nasıl düşünemedik böyle bir hayat yaşamayı değil mi?
Tmmm en harika üye sizsiniz burada. Çok çok saygı duyuyorum size. 🙈

Yorumumu geri alıyorum öyleyse, ben evi erkek geçindirir kafasındasınız sanmıştım, özür dilerim.
Yok rica ederim. Eve giren para ortaktır diye düşünenlerdenim. Ekonomik şiddet tüm maaşı elinden alınan adama da yapılandır bence, kadına da.Kadın şu an çalışmıyor adam da bilerek evlenmiş evine bakmaya mecbur kadın biraz bebeğini kreş çağına getirene ve iyi bir iş bulana dek. Adam da işsiz kalabilirdi eşi çalışırken. Kuru ekmek mi atacaktı önüne eşi?

Biz sadece ocak cifliyorduk gerisi bize söylenmedi ama 🥲 neyse gidimde yoğurt mayalıyayım bari :27:

Biz sadece ocak cifliyorduk gerisi bize söylenmedi ama 🥲 neyse gidimde yoğurt mayalıyayım bari :27:
Akşam yemeğine dışarıda kişi başı minimum 500 lira versinler de her gün göreyim ben. :KK53: Evde yemek pişirmeyi bilen biri büyük nimet kim ne derse desin. :KK53:
Mis gibi temiz evlerde yaşamaya gelince ohhh. Ama kadının istediği herhangi bir şeye bütçe ayırmaya gelince yokk.
Bayağı köle gibi ha, gibisi de fazla hatta.
Baştan evlenirken çalışmadığını, çalışmayacağını bilerek evlendiyse sonradan kadına şiddet uygulamak doğru değil. Ha kadın bu şiddeti kabul etmemeli, boşanmalı o konuda tamam. Ama kadına kendin çalış, istediğini al önerisi de sağlıklı değil. Çünkü bu tarz adamlar kadının maaşında da hak iddia eder zaten. Öğretmen olmuş atanmış kadınların maaş kartları koca ceplerinde geziyor, hep okuduk buralarda. Yalan mı?

Konu şuna döndü. Bu üye de çalışsaydı. Hıhhhh çalışmıyor . Başına gelen herşeyi Hakediyor bu yüzden. 🙈Bizlerin işi var . Hiçbir derdimiz yok bu yüzden. Sadece çalışmayan kadınlar eziliyor. Çalışanlar paşa gibiler. Bu üyenin zaten çalışmakta hiç gözü yok (üye böyle birşey de yazmadı🙈)Vurun kırbacı konu sahibine 🤣🙈

Akşam yemeğine dışarıda kişi başı minimum 500 lira versinler de her gün göreyim ben. :KK53: Evde yemek pişirmeyi bilen biri büyük nimet kim ne derse desin. :KK53:
Mis gibi temiz evlerde yaşamaya gelince ohhh. Ama kadının istediği herhangi bir şeye bütçe ayırmaya gelince yokk.
Bayağı köle gibi ha, gibisi de fazla hatta.
Baştan evlenirken çalışmadığını, çalışmayacağını bilerek evlendiyse sonradan kadına şiddet uygulamak doğru değil. Ha kadın bu şiddeti kabul etmemeli, boşanmalı o konuda tamam. Ama kadına kendin çalış, istediğini al önerisi de sağlıklı değil. Çünkü bu tarz adamlar kadının maaşında da hak iddia eder zaten. Öğretmen olmuş atanmış kadınların maaş kartları koca ceplerinde geziyor, hep okuduk buralarda. Yalan mı?
Yahu onu diyorum bana güya laf sokan arkadaşında kabak gibi konuları duruyor. Ayrıca bencede her kadın çalışsın ama bazen şartlar öyle gelişmiyor veya canı istemiyor banane ki yani 🤷🏼‍♀️ hayat mı paylaşiyoruz şirketmi kuruyoruz anlamadım ben nasıl kolay kolay anlatıyorlar

Yahu onu diyorum bana güya laf sokan arkadaşında kabak gibi konuları duruyor. Ayrıca bencede her kadın çalışsın ama bazen şartlar öyle gelişmiyor veya canı istemiyor banane ki yani 🤷🏼‍♀️ hayat mı paylaşiyoruz şirketmi kuruyoruz anlamadım ben nasıl kolay kolay anlatıyorlar
Bence de çalışılmalı ama yasa değil ya bu canım. Herkesin evliliğinin dinamiği farklı, yıllar geçtikçe anladım ben de. Mesela bol altınlı, kayın aileye eşya aldırmalı şekilde evlenmek istiyorsan o zaman iç içe yaşamayı kabul ediyorsun mesela. Geleneksel adetler= geleneksel yaşantı. :KK53:
E şimdi karım ev içi emek harcasın, ben çalışıyorum vaktim olmaz benim gelirim geçindirir bizi, çocuğuma da annesi bakmış olsun diye baştan fikir birliği yapılmışsa mesela, e bu da farklı bir dinamik.
Ama şimdilerde acayip bir bakış açısı gelişti. Kadınlar mükemmel ev işi yapsınlar, asla yardımcı almasınlar, çalışsınlar haftada en az 5-6 gün. Çocuğa da baksınlar, hatta gitsin kayınvalidesine de yardım etsinler. Superman olsa dayanmaz buna. Her şeyin aşırısı zarar.
İşte dediğin gibi hayat paylaşmak bu konuda yazılanlar gibi değil. Beni el gibi görüp fırsatını bulunca örseleyemez, ötekileştiremez. Ben onun kök ailesinden daha değersiz değilim. Birbirimizi el kızı el oğlu olarak görüp para saklayacaksak ne diye evlendik ay?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X