Iddet süresini sona erdirmek için dava açmak gerekmiyor mu
Bir önceki konunuzda da ''anneniz evlense kabul eder miydiniz'' gibi bir şeyler sormuştunuz.Yahu kadını bir rahat bırakın.Koskoca insan.
Cidden şu toplumdan soğuyorum gün geçtikçe.Evlenene kadar aile,evlendikten sonra eş,belli bir yaştan sonra da çocuklar başlıyor her şeyi sıkıntı etmeye,kadınlara rahat nefes yok cidden.Sevmişse sevmiştir 1 ayda kime ne ya ? Boşanmış sonuç olarak değil mi ? İsteyen istediğini söylesin,sanki herkesin hayatı dört dörtlük.Kulaklarınızı tıkamayı öğrenin biraz.Bırakın kadın mutlu olsun.
BEn ne yazıyorum ama siz cımbızla bir yeri seçip oradan suçlamaya çalışıyorsunuzSu omru boyunca kahir cekmis kadinlari bi rahat birakin. Kadin kim bilir sizler icin evlatlari icin karsidaki herifin tum sacmaliklarina ragmen mutsuz bir hayat surdu.. simdi elinde olan zamanda mutlu olmak istiyor.. ne var bunda?
Ha baban annenin icindeki herseyi oldurmusse eger.. gonul bagini hic etmisse... anneninde gonlu baskasina akmissa.. nikahliyken dahi olsa.. bundan sonra o kadinin arkasinda durmak yakisir size. Istese belki cok onceden bosanir sizi iki arada derede buyuturdu. Neler okuyoruz burda.
Cok dusunuyosan kardesinide.. koskoca herifi annen ninniyle uyutmuyodur zaten.. sen al evine besle buyut bundan sonra
Valla dinlemiyor kardeşime gözüm görmesin seni demiş bana da kızıyor gözü döndü1 ay cok kisa ya . Konusun, ikna etmeye calisin biraz beklesin.
Annemin çektiğini inkar etmiyorumHerkesin kadıncağızdan bir beklentisi var, o kadın yıllarca kocasının, çocuklarının beklentileri için yaşamış oysa, bir de konuyu yorumlayanlar kadını tanımadan, eşinden neler çekti, neler yaşadı bilmeden kötü sözler sarf etmesinler lütfen, haddi aşan yorum yapılmasın, kadın eşini aldatmamış, eşinin gamsızlığı, umursamazlıkları yüzünden boşanmış bekar bir kadın, bekar bir kadın dilediğiyle evlenir, bunun hesabını kimseye vermek zorunda değil, yaşayamadığı mutluluğu yaşamak istiyor diye kimse suçlayamaz.
Herkesin ikinci baharını yaşama hakkı vardır.
BEn ne yazıyorum ama siz cımbızla bir yeri seçip oradan suçlamaya çalışıyorsunuz
Benim açtığım konunun başlığı ne?annemin evlenicem diye tutturması,derdim bu.kardeşimi de tabi ki de düşünücem,merak etmeyin kardeşimin ütüsünü,yemeğini de yaptım yaparım da,annemle babamın sıkıntısını çekmekten ne çocukluğunu anladı ne de ergenliğini,yaşı 30 ama hala onlarla uğraşıyor,olan tabi ki de ona olucak
Annem elin adamıyla evlenip gidicek,babam zaten kendi halinde belki oda evlenir.ben şu durumda kardeşimi düşünüyorum,daha evlenecek ele güne karışacak
Annemin evlenmesini destekliyorum ama bu kadar erken değil,daha ayrı eve bile çıkmadı ya,ben buradaki çevreme nasıl dicem annem yaza kadar evlenecek diye,ya düşünücekler mi hangi ara buldu diye insanlar şüpheli bile yaklaşır
Evleneceği kişi gökten zembille inmedi bir anda,ya herşeyin yolu yordamı var
Bu beyin yorgunluğu ve stresle yapacağı evlilik nasıl olur bu aceleyle,sonra üzülen yine kardeşimle ben olucağız
Siz kardeşimi bırakında annem için yorum yazım bence çünkü anormal olan 1 ay içinde yaza kadar evlenirim demesiÇok yanlış yapıyorsunuz bence.
Kardeşim 30 yaşında ütüsünü de ben yaparım diyorsunuz.Sanırsınız 3 yaşında.Bırakın kendi başının çaresine baksın işte.Bu yaştaki insan ''ben ne yapacağım ya tek'' diyorsa asıl sıkıntı o bence,annenizin evlenmek istemesinden önce bunu düşünün.İnsanlar size bunu söyleyince bile suçlu oluyor,ama tablo anormal.
Siz kardeşimi bırakında annem için yorum yazım bence çünkü anormal olan 1 ay içinde yaza kadar evlenirim demesi
Kardeşim yeri gelince tek başına da işini yapar o ayrı bir konu
Şu an benim için önemli olan annemin bu kadar aceleci olması
Yani kendiniz benim yerimde olsaydınız annenizin 1 ayda evlenicem diye tutturmasını hoş göreceksiniz,anne biraz kafanı topla biraz daha geçsin demiceksiniz,bu adamı hangi ara buldun demiceksinizOna da yorumumu yaptım keşke okusaydınız önceki sayfaları.Adamla tanışırsınız bu kadar istiyorsa,iyi biriyse sıkıntı olmaz zaten,size hoş gelmeyen bir şey bulursanız da bunu annenizle konuşursunuz.
Anneniz zaten kötü bir evlilik geçirmiş,bir zahmet bırakın da bundan sonra mutlu olsun.Sizin evlat olarak endişe etmeniz gereken şey ''çevre ne der'' değil,adamın nasıl biri olduğu,bence biraz ona yoğunlaşın.Çevre annenizin arkasından her türlü konuşacak,üzgünüm,yaşadığınız ülkeyi biraz tanıyın.
Şimdi 2 tane problemden bahsetmiştinizAnnem babamdan 1 ay önce boşandı,şu an aynı evdeler evin satılmasını bekliyorlar
Annem daha önce evlenirim demişti biz sen zaman geçince olur demiştik kardeşimle ama annem evlenicem diye çıldırmış durumda.kardeşim evlenme yaşında çalışıyor,demiş ki anneme 4 ay bekle ayrı eve çıkarız ben bütün sorumluluğu üstlenirim demiş annem de ben yaza kadar evlenirim yarın öbür gün sen evleneceksin ablanda,abinde yok ben ne yapıcam tek başıma demiş tartışmışlar,haklı ama daha üzerinde. 1 sene bile geçmemiş bu ne acele?evlenince kardeşim ne olucak?akrabalrıma arkadaşlarıma ne söylerim,acaba hayatında biri vardı da bu yüzden mi boşandılar diye düşünürler herşeyin bir zamanı var ya yanlış mıyım?
Sinirden elim ayağım titriyor bir kafanı topla bir evleri ayır,bir de bize kızıyor yorum yapınca
Allah aşkına akıl verin kim de suç?daha 1 sene bile geçmeden evlenilir mi?
Bir iki senelik boşanma süreci geçmedi,hakimin odasına girip beni hemen boşayın dedi ve boşandı biz de şaşırdıkYalnız anneniz yaza kadar evlenirim ben demiş . Yarın evleniyorum demiş gibi davranıyorsunuz. Yaza kadar boşanmalarinin üzerinden nerdeyse bir sene geçmiş oluyor zaten.Ayrica boşanma davasının açılıp sonlanması da baya bir zaman almış oluyor.Anneniz önceden bunları söyleyerek sizleri önceden hazirliyor işte herşeye. Hiç soylemeyip arkanizdan iş de çevirebilirdi. Nereden baksaniz en az bir iki senelik boşanma sürecinden geçmiş kadin , kafasında herşeyi bitirmiş. Artık sizin onun kararlarına saygı duymaniz lazım.Kardesiniz zaten 30 yaşında yaşını başını almış.Artik onla ilgili bir yükümlülüğü yok.Objektif bakarsanız olaya annenizin haklı olduğunu anlayabilirsiniz.
Yani kendiniz benim yerimde olsaydınız annenizin 1 ayda evlenicem diye tutturmasını hoş göreceksiniz,anne biraz kafanı topla biraz daha geçsin demiceksiniz,bu adamı hangi ara buldun demiceksiniz
Çevreyi kafama takan biri değilim ama şu durumda ben kendim utanıyorum yani,ben bir anne olarak evlatlarımın söylediklerini uygularım,anne bekle diyorsa beklerim evladımı karşıma almam
Konu annemin evlenmesi değil en azından 1 sene geçtikten sonra evlenmesi
Şu an bu kafayla yapacağı evlilikte nasıl olur bilmiyorum
Daha evleri bile ayrılmadı
Tabiki evlenir. Hamile olmadığını ispat için dava açıyor o kadar.Boşanan kadınlar bir yıl geçmeden evlenebiliyor mu ki?
Evet 2 side sorun benim için Kardeşim başının çaresine bakar bakmasına da annem ne diye bu kadar acele ediyor onu anlamıyorumŞimdi 2 tane problemden bahsetmiştiniz
1- kardeşim ne olacak ? Evlenme yaşına gelmiş bir insan kendi başının çaresine bakacak.
2- eş dost akraba ne der? Sanane dersiniz. Olur biter
Ben zaten kendimi annemin yerin koyarak yazıyorumİyi de yarın nikah mı kıyacaklar ? Siz 1 sene diyorsunuz kardeşiniz 2 sene derse ne olacak ? Size göre normal olan 1 diye 1 sene beklesin mi ?
Bu forumda şunu gördüm ki,haklı bile olsanız üslup yüzünden gerçekten de çok yanlış anlaşılıyorsunuz.Endişe etmek farklı, ''kardeşim ne yapacak,elalem ne der'' demek çok farklı.Birinde anneniz için üzüldüğünüzü/korktuğunuzu anlıyorum,diğerinde zaten kötü bir evlilikle senelerini geçirmiş bir kadına mutluluğu çok gördüğünüzü.Kendinizi bir dakika annenizin yerine koyun ve öyle düşünün.
Zaten siz adamı tanırken falan vakit geçer anneniz yarın gidip evlenmez,biraz tatlı tatlı konuşun.Söyleyeceklerinizi pat diye söylemeyin,''biz de adamı biraz tanıyalım'' falan gibi destekleyici ve zamana yaydırıcı cümleler kullanın.Destek olduğunuzu bilsin,''bana destek olmuyorlar bir an önce evleneyim'' psikolojisine sokmayın kadını.
Tuzunuz kuru konusmak serbest. Sizler gibi kadinlar varken bence erkeklere gerek bile yok. Kadin zaten yillarca kadinligini yasamadi muhtemelen, evlatlari icin yasadi. Simdi birine akmis gonlu, mutlu olmaya hakki yok tabiiki. Anne o cunku.. anne sadece fedakardir hep millet ne der diye dusunmesi lazim. Baskalari icin yasamaya devam etsin dimi
Şöyle birşey var
Annem bana çok öncelerden tanıdığı çocukluktan,adamın annemle evlenmek istediğini söylemişti annemin babamdan boşandığını öğrenmiş ve annemle evlenmek istemiş annem bize anlattı biz de olabilir ama biraz zaman geçsin dedik
Boşuna sigorta ödemiyim maddi durumu da iyi dedi olabilir dedik ama bu kadar da erken demedik
Kardeşim ne olucak,burda ki yakınlarıma ne derim ne aceleci davranmış önceden mi vardı acaba diye düşünmezler mi
Daha 1 sene bile olmadı
Haksız mıyım
Suan hepiniz lafi kiviriyosunuz: ) unumu eledim bundan sonra koca donu mu yikayim? Demesi lazimmis .. bunlar benim degil senin laflarin. Yani sana gore aslinda bu yastan sonra evlenmemesi gerekirmis..eger oyle demek istemediysen kendini ilk postunda cok yanlis ifade etmissin demektir. Bak asagiya kopyaliyorum. Senin yukarda yazdigin gibi birsey anlasilmiyor, benim anladigim gibi bir anlam cikiyor. Tekrar soyluyorum.. kadin bu gune kadar cekecegini cekmis.. mutlu olmak onunda hakki.. ister kocasinin donunu yikayarak mutlu olur ister atletini.Benim tuzumun kuru hayatımın dört dörtlük olduğunu nerden biliyorsun? Kocasından boşanali 1 ay olmuş ve hala aynı evde yasiyorlar . Bide ustune ben yeniden evlenicem diye akli bir karış havada toy genç kız gibi davranmanın neresi sana normal geliyor?
Ne ara yakindan tanıdı da ne ara evlenme kararı aldı? Yada öncesi varsa daha boşanmadan hayatına birini almış demek ki? Stresli bi evlilikten kurtulup hop yeniden evlenmek. Bi dur bi kendini dinle bi kafan sakinlesin ne Bu acele? Ayrica yukarida alintiladigim konu sahibinin yorumunu da dikkatli oku. Ne için kadının gönlü kaymış daha iyi anlarsın.Bu olaylar benim dusunce yapima uygun değil ve bildiğim kadarıyla istediğimiz fikri saygı çerçevesi içersinde sunabiliyoruz bu plartfomda?
Unumu elemişim eleğimi asmisim. Çocuklarım büyümüş. Sağlığımda yerinde şükür şu saaten sonra bari koca donu yıkamiyim yiyip içip kendime vakit ayirayim diyeceği yerde.. Neyse kınamak istemiyorum.
Suan hepiniz lafi kiviriyosunuz: ) unumu eledim bundan sonra koca donu mu yikayim? Demesi lazimmis .. bunlar benim degil senin laflarin. Yani sana gore aslinda bu yastan sonra evlenmemesi gerekirmis..eger oyle demek istemediysen kendini ilk postunda cok yanlis ifade etmissin demektir. Bak asagiya kopyaliyorum. Senin yukarda yazdigin gibi birsey anlasilmiyor, benim anladigim gibi bir anlam cikiyor. Tekrar soyluyorum.. kadin bu gune kadar cekecegini cekmis.. mutlu olmak onunda hakki.. ister kocasinin donunu yikayarak mutlu olur ister atletini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?