Annemin evlenicem diye tutturması

İşin garibi ne biliyor musunuz? Bu konu veya konu sahibesi için demiyorum, bir kadın ve erkek evlilikleri yürümeyip boşandıklarında erkeklerin büyük çoğunluğu çocukları dahil kimseye ben evleneceğim, evleneyim mi diye bile sormuyor, karar veriyor ve evleniyor, size söz hakkı dahi tanınmıyor ya da ben boşandım 2 ay sonra evlenince millet ne der diye düşünmüyor, bu düşüncelerin hepsi kadından bekleniyor.

Biz kadınlarda erkek için şöyle bir savunma yapıyoruz, o erkek, evde kendi işini kendi göremez, çoluk çocuğu evli, çamaşırını bulaşığını yıkayanı yok, yemek yapanı yok, adamcağız evlenmeyecek de ne yapacak ama kadın aynı taleple geldiğinde kadın o, evini kendi çekip çevirebilir, ayıp değil mi bu yaştan sonra evlenecek, konu komşu ne der diyoruz, çoğu kadın bu sözlere maruz kalmamak için eşiyle boşandıktan sonra veya eşinin vefatı sonrası evlenmedi, çünkü o kadındı, hayatını çocuklarına adamalıydı, oysa bazen huzur evlerinde bile görüyoruz 80 yaşında insanlar aşkı yeniden buluyor, el ele göz göze ne kadar tonton oluyorlar, hep birileri için yaşamak zorunda mıyız ki?
Çocuklar küçükken eş olarak seçeceğimiz kişiyi çocuklarımızı da düşünerek seçiyoruz haklı olarak, taciz, pedofili gibi sapkınlıkları göz ardı edemeyiz zira ama artık kendi ayakları üzerinde duran evlilik çağında çocuklarımız varsa sadece kendimizi düşünerek bir seçim yapmamız bizi ilgilendirmeli.

BEn ne yazıyorum ama siz cımbızla bir yeri seçip oradan suçlamaya çalışıyorsunuz
Benim açtığım konunun başlığı ne?annemin evlenicem diye tutturması,derdim bu.kardeşimi de tabi ki de düşünücem,merak etmeyin kardeşimin ütüsünü,yemeğini de yaptım yaparım da,annemle babamın sıkıntısını çekmekten ne çocukluğunu anladı ne de ergenliğini,yaşı 30 ama hala onlarla uğraşıyor,olan tabi ki de ona olucak
Annem elin adamıyla evlenip gidicek,babam zaten kendi halinde belki oda evlenir.ben şu durumda kardeşimi düşünüyorum,daha evlenecek ele güne karışacak
Annemin evlenmesini destekliyorum ama bu kadar erken değil,daha ayrı eve bile çıkmadı ya,ben buradaki çevreme nasıl dicem annem yaza kadar evlenecek diye,ya düşünücekler mi hangi ara buldu diye insanlar şüpheli bile yaklaşır
Evleneceği kişi gökten zembille inmedi bir anda,ya herşeyin yolu yordamı var
Bu beyin yorgunluğu ve stresle yapacağı evlilik nasıl olur bu aceleyle,sonra üzülen yine kardeşimle ben olucağız

Annemin çektiğini inkar etmiyorum
Asla evlenenemez desem bu yazdıklarınızı haklı bulurdum ama bu stres ve kas yorgunluğuyla yapacağı evlilik ne kadar iyi olur,şu an sağlıklı düşünemiyor
Evini ayırıp biraz kafasını topladıktan sonra evlense amenna
Bir de ben annemden bize hizmetçilik yapmasını istemiyorum elimden geldiği kadar destek oluyorum yeterki mutlu olsun diye

Çok yanlış yapıyorsunuz bence.
Kardeşim 30 yaşında ütüsünü de ben yaparım diyorsunuz.Sanırsınız 3 yaşında.Bırakın kendi başının çaresine baksın işte.Bu yaştaki insan ''ben ne yapacağım ya tek'' diyorsa asıl sıkıntı o bence,annenizin evlenmek istemesinden önce bunu düşünün.İnsanlar size bunu söyleyince bile suçlu oluyor,ama tablo anormal.

Siz kardeşimi bırakında annem için yorum yazım bence çünkü anormal olan 1 ay içinde yaza kadar evlenirim demesi
Kardeşim yeri gelince tek başına da işini yapar o ayrı bir konu
Şu an benim için önemli olan annemin bu kadar aceleci olması

Ona da yorumumu yaptım keşke okusaydınız önceki sayfaları.Adamla tanışırsınız bu kadar istiyorsa,iyi biriyse sıkıntı olmaz zaten,size hoş gelmeyen bir şey bulursanız da bunu annenizle konuşursunuz.
Anneniz zaten kötü bir evlilik geçirmiş,bir zahmet bırakın da bundan sonra mutlu olsun.Sizin evlat olarak endişe etmeniz gereken şey ''çevre ne der'' değil,adamın nasıl biri olduğu,bence biraz ona yoğunlaşın.Çevre annenizin arkasından her türlü konuşacak,üzgünüm,yaşadığınız ülkeyi biraz tanıyın.

Yani kendiniz benim yerimde olsaydınız annenizin 1 ayda evlenicem diye tutturmasını hoş göreceksiniz,anne biraz kafanı topla biraz daha geçsin demiceksiniz,bu adamı hangi ara buldun demiceksiniz
Çevreyi kafama takan biri değilim ama şu durumda ben kendim utanıyorum yani,ben bir anne olarak evlatlarımın söylediklerini uygularım,anne bekle diyorsa beklerim evladımı karşıma almam
Konu annemin evlenmesi değil en azından 1 sene geçtikten sonra evlenmesi
Şu an bu kafayla yapacağı evlilikte nasıl olur bilmiyorum
Daha evleri bile ayrılmadı

Yalnız anneniz yaza kadar evlenirim ben demiş . Yarın evleniyorum demiş gibi davranıyorsunuz. Yaza kadar boşanmalarinin üzerinden nerdeyse bir sene geçmiş oluyor zaten.Ayrica boşanma davasının açılıp sonlanması da baya bir zaman almış oluyor.Anneniz önceden bunları söyleyerek sizleri önceden hazirliyor işte herşeye. Hiç soylemeyip arkanizdan iş de çevirebilirdi. Nereden baksaniz en az bir iki senelik boşanma sürecinden geçmiş kadin , kafasında herşeyi bitirmiş. Artık sizin onun kararlarına saygı duymaniz lazım.Kardesiniz zaten 30 yaşında yaşını başını almış.Artik onla ilgili bir yükümlülüğü yok.Objektif bakarsanız olaya annenizin haklı olduğunu anlayabilirsiniz.

Şimdi 2 tane problemden bahsetmiştiniz
1- kardeşim ne olacak ? Evlenme yaşına gelmiş bir insan kendi başının çaresine bakacak.
2- eş dost akraba ne der? Sanane dersiniz. Olur biter

Bir iki senelik boşanma süreci geçmedi,hakimin odasına girip beni hemen boşayın dedi ve boşandı biz de şaşırdık
Yanlız annem boşanmadan önce bize başkasıyla evlenirim dedi biz yine şaşırdık
Daha boşanmasının üzerinden 1 hafta geçmişti adamın biri evlenmek istediğini söylemiş,herşey hızlı oluyor
Biz bir evlat olarak daha boşanmalarını yeni sindiriyoruz
30 yaşındayız diye annemin kısa süre içinde tanımadan bir evlilik yapmasını onaylamak zorunda mıyız?annelik babalık ölene kadardır
Biz nasıl onlara karşı sorumluysak onlarda bize karşı sorumlular
Sonra annem için üzülen sadece kardeşimle ben oluyoruz

İyi de yarın nikah mı kıyacaklar ? Siz 1 sene diyorsunuz kardeşiniz 2 sene derse ne olacak ? Size göre normal olan 1 diye 1 sene beklesin mi ?
Bu forumda şunu gördüm ki,haklı bile olsanız üslup yüzünden gerçekten de çok yanlış anlaşılıyorsunuz.Endişe etmek farklı, ''kardeşim ne yapacak,elalem ne der'' demek çok farklı.Birinde anneniz için üzüldüğünüzü/korktuğunuzu anlıyorum,diğerinde zaten kötü bir evlilikle senelerini geçirmiş bir kadına mutluluğu çok gördüğünüzü.Kendinizi bir dakika annenizin yerine koyun ve öyle düşünün.
Zaten siz adamı tanırken falan vakit geçer anneniz yarın gidip evlenmez,biraz tatlı tatlı konuşun.Söyleyeceklerinizi pat diye söylemeyin,''biz de adamı biraz tanıyalım'' falan gibi destekleyici ve zamana yaydırıcı cümleler kullanın.Destek olduğunuzu bilsin,''bana destek olmuyorlar bir an önce evleneyim'' psikolojisine sokmayın kadını.

Şimdi 2 tane problemden bahsetmiştiniz
1- kardeşim ne olacak ? Evlenme yaşına gelmiş bir insan kendi başının çaresine bakacak.
2- eş dost akraba ne der? Sanane dersiniz. Olur biter
Evet 2 side sorun benim için Kardeşim başının çaresine bakar bakmasına da annem ne diye bu kadar acele ediyor onu anlamıyorum

Ben zaten kendimi annemin yerin koyarak yazıyorum
Herkesi düşünüyorum tabi ki şu an.kafamda bir çok soru var
Neden bu kadar acele ediyor,biraz daha beklese ne olur,ne zaman evlenecek insan buldu,Kardeşim ne yapıcak,çevreme ne derim bu kadar kısa sürede evlenince
Annem daha boşanmadan zaten başkasıyla evlenirim demişti yani ben şunu anladım maaş kalmasa da maddi sıkıntı çeksemde evlenirim,başkasıyla evlenmek için boşanmakta iyi birşey mi?annem için endişe ediyorum mutlu olmasını istiyorum ama ilk önce kendi kafasını toplamasını,psikoloğa gitmesini istiyorum,kendisi de diyor iyi değilim diye bu kafayla yapılan evlilik nasıl olur?
Her konuda bu kadar acele etmek iyi birşey değil

Benim tuzumun kuru hayatımın dört dörtlük olduğunu nerden biliyorsun? Kocasından boşanali 1 ay olmuş ve hala aynı evde yasiyorlar . Bide ustune ben yeniden evlenicem diye akli bir karış havada toy genç kız gibi davranmanın neresi sana normal geliyor?

Ne ara yakindan tanıdı da ne ara evlenme kararı aldı? Yada öncesi varsa daha boşanmadan hayatına birini almış demek ki? Stresli bi evlilikten kurtulup hop yeniden evlenmek. Bi dur bi kendini dinle bi kafan sakinlesin ne Bu acele? Ayrica yukarida alintiladigim konu sahibinin yorumunu da dikkatli oku. Ne için kadının gönlü kaymış daha iyi anlarsın.Bu olaylar benim dusunce yapima uygun değil ve bildiğim kadarıyla istediğimiz fikri saygı çerçevesi içersinde sunabiliyoruz bu plartfomda?

Son düzenleme:
Suan hepiniz lafi kiviriyosunuz: ) unumu eledim bundan sonra koca donu mu yikayim? Demesi lazimmis .. bunlar benim degil senin laflarin. Yani sana gore aslinda bu yastan sonra evlenmemesi gerekirmis..eger oyle demek istemediysen kendini ilk postunda cok yanlis ifade etmissin demektir. Bak asagiya kopyaliyorum. Senin yukarda yazdigin gibi birsey anlasilmiyor, benim anladigim gibi bir anlam cikiyor. Tekrar soyluyorum.. kadin bu gune kadar cekecegini cekmis.. mutlu olmak onunda hakki.. ister kocasinin donunu yikayarak mutlu olur ister atletini.

Uzatmadım kısa kestim yorumumu. Koca donu yikamaktan kastim koca kisisinin her kahrini cekmek. Sadece espirilesmis hali. Yoksa kimse beyazlar renklilerler kocamin donlari diye ayirmiyordur heralde kirli camasirlarini. Ve evet bu yaşıma kadar hep birileri icin yasamisim bu saaten sonra kendime vakit ayiririrdim . Kadinin derdi pembis kalplerle bezeli ask sevgi mutluluk degil bosuna sigorta ödemiyim iyi halli adama kapak atim. Bu düşünceyle yapılan evlilik nereye kadar mutluluk getirir? Bunu mutluluk olarak değerlendiriyorsan senin görüşüne de saygi duyarım. Ayrıca yasadiklarindan ders almıyıp alel acele yangından mal kaçırır gibi evlenmeye çalışan benim annem değil. Bana değil konu sahibine odaklanın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…