Tuzunuz kuru konusmak serbest. Sizler gibi kadinlar varken bence erkeklere gerek bile yok. Kadin zaten yillarca kadinligini yasamadi muhtemelen, evlatlari icin yasadi. Simdi birine akmis gonlu, mutlu olmaya hakki yok tabiiki. Anne o cunku.. anne sadece fedakardir hep millet ne der diye dusunmesi lazim. Baskalari icin yasamaya devam etsin dimiUnumu elemişim eleğimi asmisim. Çocuklarım büyümüş. Sağlığımda yerinde şükür şu saaten sonra bari koca donu yıkamiyim yiyip içip kendime vakit ayirayim diyeceği yerde.. Neyse kınamak istemiyorum.
nesini dusuncek? Gorende kundakta aglayan bebegini terk etti sanacakAh ah...bu kadinlari da erkeleride anlamiyorum.insan evlatlarini dusunmezmi?
babanızla anlaşamıyor musunuzKiminle yaşıcam?annemin evlenmesini onaylayayım mı bu kadar kısa süre içinde
Ben de ona deli oldum, 30 yaşındaki bir adam nasıl hayatini idame ettiremez zeka problemi mi var. Ogrensin arkadaş, ne demek bisey bilmezBen de sizi bencil buldum açıkçasi. Kardesinizi o kadar seviyorsaniz siz yapin yemeginizi ütüsünü. 30 yaşında adam eli mi kirik ayagi mi anneniz 30 sene hizmetciligini yapmis yetmez mi? Nerden baksaniz 40 sene bir adamin kahrini cekmis sevmeyi sevilmeyi unutmuş. anlattiginiza göre adamla boşanma asamasinda tanismis belli ki heyecanlanmiş. Yeniden sevmeyi hatirlamiş. Siz hala elalem ne der diyorsunuz, kardesim evlensin diyorsunuz... Bence artık bir rahat verin o da mutlu olsun cani nasil istiyorsa da öyle davransin.
Terk ettikleri icin yazmadim ...acele edip cocuklarini zor duruma soktugu icin...tm bosan sevmiye bilirsin.ama her seyin bir yolu yordami var.bekle bir 6 ay kafa dinle sonra ne yaparsan yap...simdi benm annem bosansa hemen evleniyorumm dese ben ne oluyo demem mi?derm.nesini dusuncek? Gorende kundakta aglayan bebegini terk etti sanacak
Dersin tatlim ama anne bizi cevreye karşı zor duruma düşüruyorsun dersin, pamuk prens kardesim karnini doyuramaz, utu yapamaz, 40 yil babami cektin kusura bakma ozbakimini bile beceremeyen oglusumuza bir adet bakici bulmadan evlenemezsin demezsinTerk ettikleri icin yazmadim ...acele edip cocuklarini zor duruma soktugu icin...tm bosan sevmiye bilirsin.ama her seyin bir yolu yordami var.bekle bir 6 ay kafa dinle sonra ne yaparsan yap...simdi benm annem bosansa hemen evleniyorumm dese ben ne oluyo demem mi?derm.
Kesonlikle size katlyrm...ben surec konusunu dogru bulmadim.Dersin tatlim ama anne bizi cevreye karşı zor duruma düşüruyorsun dersin, pamuk prens kardesim karnini doyuramaz, utu yapamaz, 40 yil babami cektin kusura bakma ozbakimini bile beceremeyen oglusumuza bir adet bakici bulmadan evlenemezsin demezsin
Bu adam evlense ne olacak? Onun esi de iki gün sonra esim hic yardımcı olmuyor, gorumcem ve kayinvAlidem ne yapalim bizim oglusumuz boyle diyorlar diye konu acacak
Konu sahibi annesinin aceleci tavrı ve aldatma olasiligi konusunda evlat olarak sonuna kadar hakli ama kardesim is bilmez o evlensin yedek kole bulalim sonra evlensin kisminda işler değişiyor
Kardeşim için sizin düşündüğünüz gibi düşünemiyorum,keşke sizin dediğiniz gibi olsa ama Kardeşim için üzülüyorum ondan ziyade annemin bu kadar kısa süre içerisinde evlenmek istemesi de bir tuhafValla anneni bilmem ama kardeşinin yerinde olsaydım göbek atardım.
Mis gibi bir başına yaşayacak. Kendi evi kendi kuralları. İstedigini eve getirir,saat geç olmuşsa istediği arkadaşın evinde kalır. Şehir dışı kaçamağı yapacak olsa kimseye minnet edip izin almasına gerek yok...
Cennet gibi hayat..ütü dediğin nedir ki? Sanki her kıyafetin ütülenmesi mi lazım? 4 sene kendi evimde yasadim,elime 5 kere falan ütü almisimdir :)
Hem bir kişinin kendi karnını doyurmasindan kolay hicbirsey yok.
Çorba yapsa bile on dakikada hazır,porsiyon azalınca mutfakta gecen süre azalıyor.
Uzulecegin son kisi kardesin olsun:)
Hem ana evinden direkt koca evine gitmez,biraz yalnız yAsarsa belki özgüveni yerine gelir, yarın bir gün annen gibi 'bir başıma ne yaparim' kabuslari görmez. Ben anneme de üzüldüm. Kırk yaşında kadın,23 yaşında kızı var. Demek ki 16 yaşında hayat nedir bilmeden evlenmis. Asla bilmiyor ki erkek figürsuz bir evde yaşamayi...
Babam kabullenmez ama babamın konuşmaya hiç hakkı yok çünkü ben liseye giderken annemi boşayıp başka bir kadınla evlenmiştiBaşka birşey gelmedi aklıma. Maalesef hayatın olağan akışına uymuyor bu durum. Çok haklısın rahatsız olmakta. İnşallah baba çabuk kabullenir bu durumu. Başka saçmalıklarla uğraşmayın. Allah yardımcınız olsun
Hiç kardeşimiz için uzulmeyin. O bu hikayedeki en şanslı kisi^^Kardeşim için sizin düşündüğünüz gibi düşünemiyorum,keşke sizin dediğiniz gibi olsa ama Kardeşim için üzülüyorum ondan ziyade annemin bu kadar kısa süre içerisinde evlenmek istemesi de bir tuhaf
Tekrar yazıyorum ben elalem için yaşayan bir insan değilim,elalem beni ilgilendirmez pek ama şu durumda biraz düşünüyorum ne derim diye?Anneniz babanızın kahrını yıllarca çekmiş, mutsuzluğuna rağmen evliliği sürsün diye de uğraşmış, anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama kendinizi onun yerine koyun, kronik bir mutsuzluk, sorumsuz tutarsız bir kocayla kocaman bir ömür geçirdikten sonra çocuklarını büyütmüş, birini evlendirmiş diğeri evlenme çağına gelmiş yani iki evlatta ayakları üzerinde durabilir hale gelmiş, kadın artık mutlu olmak istiyor, yanında bir can yoldaşı, bir nefes olsun istiyor, isterse boşandıktan 15 gün sonra evlenir, eşini aldatmamış, evliliği için uğraşmış, çocuklarını büyütmüş, kimsenin laf etmeye hakkı yok, el alem annenizle birlikte çekmedi babanızın kahrını, kim ne derse desin, biri birşey demeye kalkarsa önce sizin o laf söyleyenlerin ağzını kapatmanız lazım.
Ben kızamadım annenize, belki onu dinlesek neler neler çekti kadın, canına tak etti demek ki.
Adamdan kardeşimle ikisi bilgi almışlar adam çok yardım etmiş ama annem boşanır boşanmaz adam evlenmek istediğini söylemiş ben de anlamadım nasıl işEvlenmek istemesinde sıkıntı yok, tepkiniz gayet makul. Adam avukat ya da SSK’da memur herhalde. Neden Google ya da ilgili müdürlükler yerine o adamdan bilgi almaya çalışmışlar ki?
Görünüşe göre babanızla henüz boşanmadan bu adamla ilişkisi başlamış gibi duruyor. Öyle olmasa bile şu an eski eşiyle -mecburen de olsa- aynı evde yaşayıp başka bir adamla evlenmek istemesi de garip.
Velev ki boşanma gerçekleştikten sonra hemen bu adamla görüşmeye başladı ve hemen evlenmeye karar verdi. Bu daha da garip. Annenizle ilgili o çirkin ithamları bilemem ama biraz uydum akıllı olduğu kesin.
Var mı hayatında biri ?
Belki de o Yüzden acele ediyor.
Zaten istese de evlenemez siz he he deyip geçin kadınların iddet süresi var bildiğim kadarıyla en az 6 ay geçmesi gerekiyor.
Hanım efendi ahkam kesmek kolayBen de sizi bencil buldum açıkçasi. Kardesinizi o kadar seviyorsaniz siz yapin yemeginizi ütüsünü. 30 yaşında adam eli mi kirik ayagi mi anneniz 30 sene hizmetciligini yapmis yetmez mi? Nerden baksaniz 40 sene bir adamin kahrini cekmis sevmeyi sevilmeyi unutmuş. anlattiginiza göre adamla boşanma asamasinda tanismis belli ki heyecanlanmiş. Yeniden sevmeyi hatirlamiş. Siz hala elalem ne der diyorsunuz, kardesim evlensin diyorsunuz... Bence artık bir rahat verin o da mutlu olsun cani nasil istiyorsa da öyle davransin.
Canım o açıdan demedim, can güvenliği açısından dedim. Allah korusun. Biraz daha yumuşak geçiş olmalıydıBabam kabullenmez ama babamın konuşmaya hiç hakkı yok çünkü ben liseye giderken annemi boşayıp başka bir kadınla evlenmişti
O yüzden babamın ne düşündüğünü çokta umursamıyorum,anneme şaşırıyorum nasıl güveniyor daha tanımadan elalemin adamına
Tam olarak empati yapip cevap verdim aslinda. Allah gecinden versin babams bir sey olsa ya da bosansalar ben desteklerim. Hele annemin kendi begendigi biriyle evlenmesini ekseriyetle desteklerim. Anneniz de acele etmiyor acikca fikrini soylemis yarin evleniyorum dememis. Yaza kadar evlenirim demiş. Sirf maddiyat yüzünden filan da evlendigini düşünmüyorum anlattiklarinizdan. Sizin anlamadiginiz annenizin de bir kalbi oldugu, bir kadin oldugu, sevilme ihtiyaci hissettiği. Siz hala "anam cefakar anam bize fedakarlik yap" modundasiniz. Kardesinizin yerinizin sizin icin ne kadar ozel oldugu sizi ilgilendirir annenizi değil. Ayrica bir alt bilgi vereyim zamane kizlari akillandi, kardesiniz evlenmek istiyorsa yine de kendi islerini ogrenmeye baksin, çünkü kimse anneniz gibi ya da eski kadinlar gibi kocamizin işini tutalim diye evlenmiyor. Artik ev hanimlari bile eslerinden yardim bekliyor.Hanım efendi ahkam kesmek kolay
Annemin evlenmesini istemiyorum demiyorum daha ev ayrılmamış siz neden bahsediyorsunuz ya?yaza kadar kimi tanıcakta güvenip evlenecek,kendinizi bir benim yerime koyun
Annenizle babanız 1 ay önce boşansa anneniz evlenicem diye tuttursa demez misiniz hangi ara buldun bu ne acele bir evleriniz ayrılsın diye?acele işe şeytan karışır duymadınız mı?
Kardeşim benim büyük oğlum gibi,babamdan babalık görmediği için o benim için çok ayrıdır,ayrıca onun ütülerini yaptığım çok oldu yemeği vs babamdan daha çok severim,yıllara annemle babamın sorunlarıyla uğraştı annemle babamın huzursuzluğu yüzünden evlenemedi bile
Tabiki de tek kalsa işini yapıcak ama annem bu kadar kısa sürede başkasıyla evlenince nasıl güvenecek?acele etmesi tuhaf değil ama benim kardeşimi düşünmem tuhaf değil mi?
Anneniz yaş itibariyle bunların hepsini ölçüp tartacak yaşta, biriyle evlenecekse mutlaka eğrisini doğrusunu düşünüp öyle karar verecektir, evleneceğim dediği zaman ha deyince evlenmiyor insanlar.Tekrar yazıyorum ben elalem için yaşayan bir insan değilim,elalem beni ilgilendirmez pek ama şu durumda biraz düşünüyorum ne derim diye?
Mesela;en yakın arkadaşıma çoğu şeyi anlattım o biliyor ve annemin çok acele edip hakimin odasına girip ben olur beni boşayın dediğini biliyor ve çok şaşırdı annemin bu şekilde acele etmesine hatta başka bir adam yoktur annem öyle birisi değil bıkmıştır yıllarca dedi
Ben şimdi ona ne diyim aklına gelmez mi ne bu acele diye?kendinizi bir yerine koyun siz olsanız bu şekilde düşünmez misiniz
Annemin evlenmesini isterim hayatı boyunca kardeşime ve bana hizmet edecek fedakarlık yapıcak değil ama başkalarına şimdi daha 1 sene geçmeden annem evleniyor demek var bir de biraz geçince annem evleniyor demek var
Şimdi utanırım zaten,bir kafasını dinlesin tabi ki çok çekti ama bir şeye çok acele etmemek lazım belki adam iyi değil belki başkasıyla evlenince başka sıkıntıları olucak bilemem ki şu an boşanmalarını bile yeni sindiriyoruz,bilemiyorum değişik bir durum
Katılıyorum bugün olmasa da yarın evlenir çünkü daha boşanmadan başkasıyla evlenirim demeye başlamıştı?yaptığı hareket çok saçma kaç yaşında kadın
Kardeşime üzülüyorum iş yapmayı bilmez ütüyü bilmez yemeği bilmez nasıl olur bilmiyorum annemin yerinde olsaydım kardeşimin evlenmesine kadar beklerdim hem kafamı toplardım
Daha boşanmalarının etkisi üzerimizden atamadık
Iddet süresini sona erdirmek için dava açmak gerekmiyor muİsterse evlenir iddet süresi kadının hamile olma ihtimalinden dolayı konulan koruyucu süredir. Bir kan tahlili ile hamile olmadığını beyan eder. İddet süresi sona erer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?