Annemin umursamazlığı kaynananın herşeyin içinde oluşu

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.602
5.564
358
37
Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.

Para vermemek için temizliği kendiniz yapmaya karar vermişsiniz ama yardıma çağırdığınız kişilere saydırıyosunuz. Hevesli olan da hevessiz olan da yaranamamış size.

Anneniz kaç yaşında kadın belki de hayır diyemediği için tamam yaparım temizliği dedi ama kadın belki de yapmak bile istemiyor. Kayınvalideniz de o kadar istekli olmasına rağmen yine gözünüze batmış. O zaman kendi işinizin sorumluluğunu kendiniz alıp yaşlıları aradan çıkartın

Keşke böyle dertlerle uğraşacağınıza boş eve anlamsız temizlikçi parası ödeseydiniz. Başınız rahat olurdu. Madem yemek dert olacak anneniz de uzak duruyor lahmacun söyler yanına da ayran alırdınız bitti gitti. Ailenizin huyunu suyunu siz biliyorsunuz. Başınızı agritmamak için organizasyonu siz yapacaktınız.

Orası da ayrı bir olay. İnsan parayla çağırdığı temizlikçiye bile yoruldu diye yemek ısmarlıyor veya evden ikram ediyor. Arkadaş hem iki koskocaman kadına beleşe temizlik yaptırıyor hem bir yemek bile ısmarlamıyor üstüne onlardan yemek bekliyor pes yani.

Arkadaslar üyenin üzerine yüklenmişsiniz ama anladığım kadarıyla bu tür olaylar yani annesinin umursamazlığı ve kayınvalidesinin sanki kendi annesi gibi daha da benimsemesi artık sorun olmaya başlamış ve bu olayda da patlak vermiş gibi bana öyle geldi sanki o yüzden üyede bu olayı anlatmış. Ben ne demek istediğini anladım sanırım. Doğru mu anlamışım konu sahibi?

E ev sizin eviniz değil mi?
Neden planı programı siz yapmıyorsunuz?
Taşınma ve bir takım yeni eşya masrafı iyice sarsinca temizligi el birliğiyle yapalım fikri ben ve eşimden çıktı. Boş eve 2binden asaga gelmiyor. Kv temizlik hastası olduğu için zaten bıraksan gece bile gidecek iş yapacak. kalabalığız diye kimse tek başına ağır bi iş de yapmayacak zaten.
Lahmacun dediğiniz tanesi 100 TL biz evde 6-7 kişi olcaz gerçekten maddi sarsildik diye herşeyin hesabını yapıyoruz ve bunu annemde biliyor

Hani insan bilir ne yaşadığını. KV müdahaleci anne umursamaz eldeki malzeme bu. İş varsa da ona göre reaksiyon alınır. Cidden hayatı kendimize biz zorlaştırıyoruz.

Çok şükür biri beni anlamış. Ben kimseye evimi temizleyin yemeği de yapın diyip kenara cekilmedim. Tüm fikir ağırlıklı kv den cikiyor. Bütçenize yazık kuzularım hallederiz adı altında ama ben annemin ilgisizliği altında eziliyorum

Kayınvalidenize de bu kadar fırsat vermeyip siz organize edecektiniz her şeyi. Zaten temizlik olacakmış, pasta, börek yerine ben annemlere yemek ısmarlamıştım bana yardım ettiklerinde. Büyük işleri ben yaptım. Mutfağı da ikisine de devretmiştim. Evlilik ve çocuk konusunda destek alınması çok normal ama birine tamamen ipleri vermenin sonrasında bi takım sonuçları olduğunu düşünüyorum. Annenizin daha çok iş yapması yerine kayınvalideniz daha az müdahale edebilir belki. Annenize de düşüncelerinizi açık açık söyleyin. Şu an sınır çizmeniz gereken bi durum çünkü çocuğunuz yoksa ve çocuğunuz olursa kayınvalideniz sizden bile daha fazla söz sahibi olmaya çalışacak karaktere sahip anladığım kadarıyla, bu bana annenizin yaptığından daha tehlikeli geliyor.

Şimdi…

Çok benzer durumdayız.

Benim annem de temizlik yapmazdı,kek istesem hazır alırdı. O yüzden ondan bir şey istemezdim.

İşte yıllara hiç kimseye minnet etmeden yaşamaya çalışıyorum.

Yardımcı hanım geliyor bize.

Yardımcı hanım çağıramazsam temizlik yapanlara sesim çıkmazdı…

boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz.
Temizlikçiye para ödemek yerine eve her gün malzeme taşımak, kısır börek organize etmek, annelerin sidik yarışı ve bunu günlerce düşünüp strese girmek daha anlamsız değil mi ya?

Ama gayet biliyor annesinin ve kayinvalidesinin huylarını. Annesi her olayda geride kayinvalide işin içinde bunu bile bile beraber temizlik işineli halledelim demek strese, soruna davetiye çıkarmaktır.

Temizlikçiye para ödemek yerine eve her gün malzeme taşımak, kısır börek organize etmek, annelerin sidik yarışı ve bunu günlerce düşünüp strese girmek daha anlamsız değil mi ya?
Bunu bu şekilde eşime soyleyemeyecegim için bana gore anlamsız hemde çok ama çözümü de yok bende

Evet ve herkes kayınvalidesine sınır çizmesi gerektiğini, yakınına taşınmaması gerektiğini anlattı ona daha önceki konularında. Doğum yaptığında kendisinden çok kayınvalidesi ilgilenecek bebeğiyle de

Boş ev zaten temizlikçi tutmanada annelere söylemenede gerek yoktu aslında kendin yapardın. Ama söylediysende sesini çıkartma sonuçta senin işin için orda olacaklar.

Boş ev zaten temizlikçi tutmanada annelere söylemenede gerek yoktu aslında kendin yapardın. Ama söylediysende sesini çıkartma sonuçta senin işin için orda olacaklar.
7 aylik hamileyim yoksa kimseden bişey kabul etmicem. Sesimi zaten cikaramiyorum ve cikaramadigim sesimi sizle paylaşmak istedim.

Bunu bu şekilde eşime soyleyemeyecegim için bana gore anlamsız hemde çok ama çözümü de yok bende
Eşinizin ağzına laf vermemek için önceden siz yapmalıydınız organizasyonu. Gerekirse temizlik için bütçeyi aylar öncesinden ayarlamalıydınız. Eşiniz belli, anneniz belli. Bu kadar strese girmekten iyidir anlamsız paralar vermek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…