Annem hariç herkes arkadaşım bile bütçenize yazık el birliğiyle yaparız derken ben hayır temizlikçi tutalım desem bütçe düşmanı ilan edilirim. Ama ikisi arasında kalmaktan yoruldum.Bence bunlara hiç gerek yok. Tutun bir yardımcı onunla bir yapın. Üç kuruş için bu kadar olaya sıkıntıya ne gerek var.
Çevreniz temizlikçi konforundan niye bu kadar bihaber, hepsi mi dar gelirli? Para sizin değil mi, ister temizlikçi tutarsınız hamile halinizle, ister Kızılay’a bağışlarsınız. Paranızla ne yapacağınıza da bir zahmet kendiniz karar verin.Annem hariç herkes arkadaşım bile bütçenize yazık el birliğiyle yaparız derken ben hayır temizlikçi tutalım desem bütçe düşmanı ilan edilirim. Ama ikisi arasında kalmaktan yoruldum.
Bütçe planlamasında çok değişiklik oldu su an fazladan elimize gececek her 100 TL ye ihtiyacımız var. Hesapta yokken boya yaptırdık mesela herşey ekstra masraf. Ben tek başıma yok ben temizlikçi tutcam diye diretirsem su an en başta eşimle baya papaz oluruz.Eşinizin ağzına laf vermemek için önceden siz yapmalıydınız organizasyonu. Gerekirse temizlik için bütçeyi aylar öncesinden ayarlamalıydınız. Eşiniz belli, anneniz belli. Bu kadar strese girmekten iyidir anlamsız paralar vermek.
Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.
Keske temizlikçi tutsaydin kv anneni çağırmasaydin.Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.
Ben annemi burdan başka hiç bir yerde eleştirmiyorum. Eşimin ağzına laf olması için de benim ekstra bişey yapmama hiç gerek yok. Evliligimizden bebek hazırlığına ve şimdi taşınmaya kadar hiç birşeyin ucundan biz istemedikçe tutmadı ve bunun yarısından çoğunu benim idare etmelerim sayesinde hiç bilmedi bile eşim. Ben kaç kez kendim bişey aldığımda sırf laf olmasın diye annem aldı dedim. Ama dediğim gibi idare etmekten yoruldum bazen de edemiyorum. Kv de de tam tersi bizim için kendini parçalıyor rahatsız edici derecede.Ev sizin?
Siz ne ise yariyorsunuz annenizi elestirip, kocanizin agzina laf vermek disinda?
Hayir kocaniz da ilginç, oturmus annenizin dedikodusunu yapıyor, saka gibi.
Bizde şunu demeye çalışıyoruz madem mecbur da olsa çağırdınız sessiz kalın eleştirmeyin annenizide kayınvalidenizide. Huylarını biliyorsunuz, bilerek çağırdınız çünkü.7 aylik hamileyim yoksa kimseden bişey kabul etmicem. Sesimi zaten cikaramiyorum ve cikaramadigim sesimi sizle paylaşmak istedim.
Ben annemi burdan başka hiç bir yerde eleştirmiyorum. Eşimin ağzına laf olması için de benim ekstra bişey yapmama hiç gerek yok. Evliligimizden bebek hazırlığına ve şimdi taşınmaya kadar hiç birşeyin ucundan biz istemedikçe tutmadı ve bunun yarısından çoğunu benim idare etmelerim sayesinde hiç bilmedi bile eşim. Ben kaç kez kendim bişey aldığımda sırf laf olmasın diye annem aldı dedim. Ama dediğim gibi idare etmekten yoruldum bazen de edemiyorum. Kv de de tam tersi bizim için kendini parçalıyor rahatsız edici derecede.
Üzülüyorum sadece başka annelerden gördüğüm şeyleri kendi annemden de görmek istiyorum. Bu kadar korumak zorunda hissetmemek istiyorum.Bizde şunu demeye çalışıyoruz madem mecbur da olsa çağırdınız sessiz kalın eleştirmeyin annenizide kayınvalidenizide. Huylarını biliyorsunuz, bilerek çağırdınız çünkü.
Hem mi böyleydi? Annenize açık açık konuştunuz mu bu durumu? Bu kadar geri planda olman torunun için heyecanlanmaman çabasızlığın beni üzüyor desen.Üzülüyorum sadece başka annelerden gördüğüm şeyleri kendi annemden de görmek istiyorum. Bu kadar korumak zorunda hissetmemek istiyorum.
Hemen hemen hep böyleydi. Zaten onla değil annanemle büyüdüm ama bir şekilde ve saçma bir şekilde hep düşkünüm ona o yüzden çok ağrıma gidiyor işteHem mi böyleydi? Annenize açık açık konuştunuz mu bu durumu? Bu kadar geri planda olman torunun için heyecanlanmaman çabasızlığın beni üzüyor desen.
Biri annem için böyle konuşacak….. Allah yarattı demem….. annem benim arkamı toplamak zorunda değil kaç yaşına gelmişim temizliği kendim yaparım kimsenin ne ağzına bakarım ne de BOŞ yere triplere girerim. Kv’ye de yaptırmam. 3 aylık kızımla sıfır eve taşındım hem kızıma baktım hemde 4+1 evi kendim temizledim yerleştirdim eşimde çocuğumuza baktı. Aileler bu yaştan sonra bizden hizmet bekliyor anneme bunun konusunu bile açmam kv yi de asla bunun içine sokmam.Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.
Ben buradaki forumlarda görüyorum sürekli kv-anneden bebek içinde beklenti halini. Benim yanımda manevi olarak olduktan sonra gerçekten maddi kısmının bir önemi yok. Anne babam çocuğuma bir iğne almadılar ilk torun olduğu halde. Ama şimdi yanlarındayım; aman kızım zorlama kendini, aman dinlen vs modundalar yetiyor. Ha bu arada hala annem eleştirir benim alışveriş yapmamı da, erkenden ne gerek var diye. Bayramda kv yanındaydık, o da bir iğne dahi almadı ki güya en favori oğlu eşim ama hakkını yiyemem o da aynı şekilde çamaşır bile toplasam sen niye yapıyorsun otur dedi.Ben annemi burdan başka hiç bir yerde eleştirmiyorum. Eşimin ağzına laf olması için de benim ekstra bişey yapmama hiç gerek yok. Evliligimizden bebek hazırlığına ve şimdi taşınmaya kadar hiç birşeyin ucundan biz istemedikçe tutmadı ve bunun yarısından çoğunu benim idare etmelerim sayesinde hiç bilmedi bile eşim. Ben kaç kez kendim bişey aldığımda sırf laf olmasın diye annem aldı dedim. Ama dediğim gibi idare etmekten yoruldum bazen de edemiyorum. Kv de de tam tersi bizim için kendini parçalıyor rahatsız edici derecede.
Manevi destek de nerdeyse hiç hissetmiyorum sorun aslında burda başlıyor sanırım. Hep diyorum bana ikisinin ortası karakter bir insan lazım. İstesem bu kadar uç 2 karakter yanyana getiremezdimBen buradaki forumlarda görüyorum sürekli kv-anneden bebek içinde beklenti halini. Benim yanımda manevi olarak olduktan sonra gerçekten maddi kısmının bir önemi yok. Anne babam çocuğuma bir iğne almadılar ilk torun olduğu halde. Ama şimdi yanlarındayım; aman kızım zorlama kendini, aman dinlen vs modundalar yetiyor. Ha bu arada hala annem eleştirir benim alışveriş yapmamı da, erkenden ne gerek var diye. Bayramda kv yanındaydık, o da bir iğne dahi almadı ki güya en favori oğlu eşim ama hakkını yiyemem o da aynı şekilde çamaşır bile toplasam sen niye yapıyorsun otur dedi.
Alan ince düşüncelidir almıştır, maddiyatı iyidir almıştır vs vs. Bunlara kafa yormayın
Gelelim temizlik konusuna. İnsan taşınma bebek vs derken 1 liranın bile hesabını yapacak hale gelebiliyor, haklısınız. Ancak anneden ziyade bence kv ile aranıza sınır çizin. Çünkü anneniz genel olarak rahat, etliye sütlüye karışmayan, yardım istenirse yardım eden biri anladığım kadarıyla. Onunla konuşup istediğiniz yardımları net söyleyebilirsiniz.
Ancak kv sınırlarını bilmeyen, müdahaleci ve kendi yaptıklarını başkaları yapmayınca kendinde eleştirme hakkı bulan en mükemmel(!) karakter. Çocuk doğunca daha çok problem yaşarsınız. Annenize net istediğiniz yardımları söyleyerek probleminizi çözebilirsiniz ama kv nasıl durduracaksınız asıl bunu düşününnn
Ayrıca temizlik hastalığı yerine genel temizlik yapan insanlar iyidir ya
Manevi destek de nerdeyse hiç hissetmiyorum sorun aslında burda başlıyor sanırım. Hep diyorum bana ikisinin ortası karakter bir insan lazım. İstesem bu kadar uç 2 karakter yanyana getiremezdim
Eşinize annenizle dalga geçme hakkını nasıl verebildiniz? Muhtemelen yanında annenizle dalga geçerek. Bravo.Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.
Yerinizde olsam temizlikci tutardım, hic degilse kafam rahat ederdi.. Her sey masraf zaten, 2 bin tl'de ona verir rahat ederdiniz.. Kayınvalideniz her seye müdahele edip yönetmek istedigi icin anneniz mesafeli duruyordur, bende gicik olurum öyle seye..Kızlar selam. Beni iyice bunaltan bir konuyla daha burdayım. 1-2 hafta içinde geçici olarak yaşadığımız kv evinden kurtuluyoruz. Kendi evime taşınıyorum çok şükür. Yarını yeni tuttuğumuz ev için temizlik günü ilan ettik ve boş eve anlamsız temizlikçi paraları ödememek için kalabalık bir şekilde el birligiyle evi temizleyeceğiz. Günlerdir temizlik hastası kv herşeyi en ince ayrıntısına kadar organize ediyor. Eve kaç poşet deterjan bez vs taşıdık bilmem. En son orda ne yicez ne iccez diye konuşurken ben börek ve kısır yapayım annen de kek yapsın dedi. Tamam dedim anneme söyledim oda yaparim dedi. Gel gelelim bu süreçte annem bildiğiniz yok. Görev verilirse tamam diyor ama bişey lazım mı ben ne yapayım vs hiç bir adım yok. En son az önce eşim annesi yapılacakları anlatırken annen ne yapacak dedi kek dedim ve tam da beklediğim gibi dalga geçti. Çok yorar o ya ugrasmasin o kadar vs diye konuştu. Dalga geçiyor çünkü annemin ilgisizligine aşırı derecede uyuz oluyor. Bende oluyorum ama ben idare edicem diye uğraşmaktan helak olmuş durumdayim. Normalde belki idare etmeye çalışmam ama kaynananın herşeyin tam içinde oluşuna o kadar uyuz oluyorum ki artık bide ağzına kendi annemle ilgili laf vermek istemiyorum. Annemde muhtemelen kv bu kadar herşeyin içinde olduğu için kendini uzak tutuyor. Yarın temizlikte beni neler bekliyor onu da bilmiyorum. Bir tarafta ince yerleri nasıl silecegine kadar düşünüp temizlik malzemelerinin arasına kulak pamuğu bile koyan kv diğer tarafta temizlik anlayışı süpürüp silmekten ibaret olan asla detaylara takılmayan ve elinde bir kuru kekiyle gelecek olan annem. Gerçekten iyice çıkmaza girdim. Annem bu kadar ilgisiz oldukça kv daha çok coşuyor ve herşeye daha çok dahil oluyor. Konuyla ilgili öneriniz olur mu bilmem ama içimi dokeyim istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?