Annemin umursamazlığı kaynananın herşeyin içinde oluşu

Bence bunlara hiç gerek yok. Tutun bir yardımcı onunla bir yapın. Üç kuruş için bu kadar olaya sıkıntıya ne gerek var.
Annem hariç herkes arkadaşım bile bütçenize yazık el birliğiyle yaparız derken ben hayır temizlikçi tutalım desem bütçe düşmanı ilan edilirim. Ama ikisi arasında kalmaktan yoruldum.

Herkesi olduğu gibi kabul edin, bi rahatlama gelir. Annenizden beklentiniz varsa iletin, doğruca söyleyin.
İçinde bulunduğunuz durumda arada kaldığınızı biraz daha destek beklediğinizi de iletin.

Annem hariç herkes arkadaşım bile bütçenize yazık el birliğiyle yaparız derken ben hayır temizlikçi tutalım desem bütçe düşmanı ilan edilirim. Ama ikisi arasında kalmaktan yoruldum.
Çevreniz temizlikçi konforundan niye bu kadar bihaber, hepsi mi dar gelirli? Para sizin değil mi, ister temizlikçi tutarsınız hamile halinizle, ister Kızılay’a bağışlarsınız. Paranızla ne yapacağınıza da bir zahmet kendiniz karar verin.

Bütçe planlamasında çok değişiklik oldu su an fazladan elimize gececek her 100 TL ye ihtiyacımız var. Hesapta yokken boya yaptırdık mesela herşey ekstra masraf. Ben tek başıma yok ben temizlikçi tutcam diye diretirsem su an en başta eşimle baya papaz oluruz.

Ev sizin?
Siz ne ise yariyorsunuz annenizi elestirip, kocanizin agzina laf vermek disinda?

Hayir kocaniz da ilginç, oturmus annenizin dedikodusunu yapıyor, saka gibi.

Keske temizlikçi tutsaydin kv anneni çağırmasaydin.

Ev sizin?
Siz ne ise yariyorsunuz annenizi elestirip, kocanizin agzina laf vermek disinda?

Hayir kocaniz da ilginç, oturmus annenizin dedikodusunu yapıyor, saka gibi.
Ben annemi burdan başka hiç bir yerde eleştirmiyorum. Eşimin ağzına laf olması için de benim ekstra bişey yapmama hiç gerek yok. Evliligimizden bebek hazırlığına ve şimdi taşınmaya kadar hiç birşeyin ucundan biz istemedikçe tutmadı ve bunun yarısından çoğunu benim idare etmelerim sayesinde hiç bilmedi bile eşim. Ben kaç kez kendim bişey aldığımda sırf laf olmasın diye annem aldı dedim. Ama dediğim gibi idare etmekten yoruldum bazen de edemiyorum. Kv de de tam tersi bizim için kendini parçalıyor rahatsız edici derecede.

7 aylik hamileyim yoksa kimseden bişey kabul etmicem. Sesimi zaten cikaramiyorum ve cikaramadigim sesimi sizle paylaşmak istedim.
Bizde şunu demeye çalışıyoruz madem mecbur da olsa çağırdınız sessiz kalın eleştirmeyin annenizide kayınvalidenizide. Huylarını biliyorsunuz, bilerek çağırdınız çünkü.

Ha bi dk ben sizin hamile oldugunu bilmeden konustum.

Ama soyle soyleyim benim kv evliligimizin basindan bu yana varla yok arasi, gelir ortaligi elestiri yagmuruna tutar, gider, eline de bi kek alip gelmisligi dahi yok. Bence zorunda da değil. 1 kez lafini etmedim, esiniz orda ayip ediyor, anneniz gonlunden gelenden fazlasini yapmak zorunda degil, keza kv'de gonlunden gelen disinda bisey yapmak zorunda degil.

Sizin kv benim gibi tezcanli planli programci birisi anladigim kadariyla, o yuzden cok sey yapabiliyordur ama herkes bir olmak zorunda degil.

Bizde şunu demeye çalışıyoruz madem mecbur da olsa çağırdınız sessiz kalın eleştirmeyin annenizide kayınvalidenizide. Huylarını biliyorsunuz, bilerek çağırdınız çünkü.
Üzülüyorum sadece başka annelerden gördüğüm şeyleri kendi annemden de görmek istiyorum. Bu kadar korumak zorunda hissetmemek istiyorum.

Üzülüyorum sadece başka annelerden gördüğüm şeyleri kendi annemden de görmek istiyorum. Bu kadar korumak zorunda hissetmemek istiyorum.
Hem mi böyleydi? Annenize açık açık konuştunuz mu bu durumu? Bu kadar geri planda olman torunun için heyecanlanmaman çabasızlığın beni üzüyor desen.

Hem mi böyleydi? Annenize açık açık konuştunuz mu bu durumu? Bu kadar geri planda olman torunun için heyecanlanmaman çabasızlığın beni üzüyor desen.
Hemen hemen hep böyleydi. Zaten onla değil annanemle büyüdüm ama bir şekilde ve saçma bir şekilde hep düşkünüm ona o yüzden çok ağrıma gidiyor işte

Bence üzülecek bir şey yok, sadece eşiniz kırıcı. Her insanın hayata bakışı farklıdır. KV temizlik hastası ne güzel temizlensin.

Kızım evlense onun evine temizliğe giderken kulak çöpü almak benim aklıma gelmez. Her insan yani incelikte düşünmez. Ama eşlerin bu konuda birbirinin canını sıkması kötü.

Biri annem için böyle konuşacak….. Allah yarattı demem….. annem benim arkamı toplamak zorunda değil kaç yaşına gelmişim temizliği kendim yaparım kimsenin ne ağzına bakarım ne de BOŞ yere triplere girerim. Kv’ye de yaptırmam. 3 aylık kızımla sıfır eve taşındım hem kızıma baktım hemde 4+1 evi kendim temizledim yerleştirdim eşimde çocuğumuza baktı. Aileler bu yaştan sonra bizden hizmet bekliyor anneme bunun konusunu bile açmam kv yi de asla bunun içine sokmam.

Ben buradaki forumlarda görüyorum sürekli kv-anneden bebek içinde beklenti halini. Benim yanımda manevi olarak olduktan sonra gerçekten maddi kısmının bir önemi yok. Anne babam çocuğuma bir iğne almadılar ilk torun olduğu halde. Ama şimdi yanlarındayım; aman kızım zorlama kendini, aman dinlen vs modundalar yetiyor. Ha bu arada hala annem eleştirir benim alışveriş yapmamı da, erkenden ne gerek var diye. Bayramda kv yanındaydık, o da bir iğne dahi almadı ki güya en favori oğlu eşim ama hakkını yiyemem o da aynı şekilde çamaşır bile toplasam sen niye yapıyorsun otur dedi.

Alan ince düşüncelidir almıştır, maddiyatı iyidir almıştır vs vs. Bunlara kafa yormayın

Gelelim temizlik konusuna. İnsan taşınma bebek vs derken 1 liranın bile hesabını yapacak hale gelebiliyor, haklısınız. Ancak anneden ziyade bence kv ile aranıza sınır çizin. Çünkü anneniz genel olarak rahat, etliye sütlüye karışmayan, yardım istenirse yardım eden biri anladığım kadarıyla. Onunla konuşup istediğiniz yardımları net söyleyebilirsiniz.
Ancak kv sınırlarını bilmeyen, müdahaleci ve kendi yaptıklarını başkaları yapmayınca kendinde eleştirme hakkı bulan en mükemmel(!) karakter. Çocuk doğunca daha çok problem yaşarsınız. Annenize net istediğiniz yardımları söyleyerek probleminizi çözebilirsiniz ama kv nasıl durduracaksınız asıl bunu düşününnn

Ayrıca temizlik hastalığı yerine genel temizlik yapan insanlar iyidir ya

Manevi destek de nerdeyse hiç hissetmiyorum sorun aslında burda başlıyor sanırım. Hep diyorum bana ikisinin ortası karakter bir insan lazım. İstesem bu kadar uç 2 karakter yanyana getiremezdim

Manevi destek de nerdeyse hiç hissetmiyorum sorun aslında burda başlıyor sanırım. Hep diyorum bana ikisinin ortası karakter bir insan lazım. İstesem bu kadar uç 2 karakter yanyana getiremezdim

Gebelik hormonları etkiliyor olabilir mi? Çünkü ben gebeliğimin başında sürekli olarak çocukluk travmalarımı hatırlıyordum, travma olduğunun farkında olmadığım birçok konu beynimde dönüp duruyordu sürekli. Hatta anneme de dedim bebek haberini verdiğimde sevinmediniz, siz beni şöyle gördünüz böyle gördünüz vs diye. Sonrasında annemle sohbet ederek rahatladım, yanlış anlaşılmalarımızı çözdüm. Belki sizinki de böyle bir şeydir. Bence annenizle konuşmayı deneyin.

bütçenize yazık elbirliğiyle yaparız diyen kv yapacak bir zahmet temizliği. analı oğullu para gitmesin diye temizlik planı yapacaklar sizin annenizinde uymasını bekleyecekler sizde ağızlarına laf vermemeye çalışacaksınız. kendi annenizi savunamayacak kadar teslim olmuşsunuz. eşiniz kek için dalga geçtiğinde niye kapamadınız çenesini? kusura bakma annemin ruhunda temizlikçilik yok bu kadar yapabiliyor senin annene yetişmesi imkansız öyle beklentilere girip boş boş konuşma deseydiniz ya.

Eşinize annenizle dalga geçme hakkını nasıl verebildiniz? Muhtemelen yanında annenizle dalga geçerek. Bravo.
Ev sizin. Anneniz hiçbir şey yapmak zorunda değil. Kv'ye sinirlenip hıncınızı annenizden alıyorsunuz. Anneniz bu kv'ye yaklaşmak istememekte haklı, neden zorluyorsunuz ve üstüne de dalga geçiyorsunuz kadınla?

Yerinizde olsam temizlikci tutardım, hic degilse kafam rahat ederdi.. Her sey masraf zaten, 2 bin tl'de ona verir rahat ederdiniz.. Kayınvalideniz her seye müdahele edip yönetmek istedigi icin anneniz mesafeli duruyordur, bende gicik olurum öyle seye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…